Valla gebelik sonrasi olur mu bilmem ama benim resmen bir günde oldu.onceki gun krem surerken hic birsey yoktu.dun akşam şok oldum.pijama lastiği izi sandim önce. Sonra dikkat edince kırmızı kırmızı cizgiler olduğunu farkettim.sabahbir ümit kontrol ettim.duruyorlardişu çatlak nasıl bişi bilmek istemiyorum ama önlem olarakta aslında bilmek istiyorum. gebelik önceside bazı arkadaşlar bahsederdi çatlağım var diye. bende hiç bişi yok inşallahta olmaz ama bu görünmeden sinsicede gebelik sonrası olur muki?
Beyazlasinca cok belli olmaz demi.of ben eski formuma nasil donerimdiye düşünürken catlakta nerden çıktıBenim de catliyor galiba hafif kirmiziliklar var karnimin yan kisimlarinda. Ilk kizimda kalcamdan ve bacaklarimdan cok kilo aldigimdan oralarda catlaklar oldu cok uzulmustum ama kizimi kucagima alinca aklima bile gelmedi herseyi unutturdu kuzum ustelik zamanla beyazlasiyorlar hic dert etme canim
Benim acı esigimde cok yuksektir aksine nedense tedirginimYa kasma nasıl istiyosan öyle yaparsınBen epidural normal doğum yaptırcam büyük ihtimalle.. Sancıları bir görelimde, acı eşiğim yüksektir belkide kolay olur bilemiyorum..
Çok güzel bir bilgilendirme canım, Çok sağolBayanlar nacizane düşüncelerimi söyleyim.. Daha önce söylemişimdir ameliyathane doğumhane ve sağlık ocağında calışmış bir hemşireyim... Şimdi bu vajinal muayene vajinal ultrason catı muayenesi Vs bunlardan korkmayın ve rahat olun çünkü mantıken düşünürsek hepimiz hamileyiz yani ilişkiye girdik bu uygulamalar da bundan farklı değil o zaman da kendinizi kasarsanız zorlanırsınız ama rahatken ne kadar rahat olur hatta zevk alırsınız bunu düşünün :) vajen inanılmaz esnek bir organ ve görevi ilişki ve doğum.. Nasıl ağız burun görevini yaparken korkmuyorsunuz zihninize onu yerleştirin önce... Doğum konusunda bebeğe zarar vermeye gelince.. Mümkün değil böyle birşeyi siz kendinizi sıkarak yapamazsınız ama ebeler doğumunuz kolay olsun diye ( çünkü doğum anne tarafından yapılan doğal bir olaydır özür dileyerek söylüyorum dışkılamaya benzeyen) siz o sırada onu dinleyemeyecek durumda olduğunuz için böyle söyler hani bebek sıkıştı Vs. Bebek doğmak istediği zaman ıkınma olayı refleks olarak gelişir istemeseniz de ıkınırsınız ama kolay olsun diye sizinde desteklemeniz gerekir sancı anında... Siz bı durumda iken korku psikoloji en son girmeniz gereken durumdur... Çünkü doğum doğal ve kendiliğinden gelişen bir olaydır erteleyemezsizniz durduramazsınız Vs. ve doğumu ebe yada dr yaptırmaz kadın yapar.. Bu nedenle normal doğum düşünen arkadaşlar korku olayını bir kenara bırakıp doğru kaynaklardan dopum nedir nasıl olur doğal doğum nasıl olur anne ne yapmalıdır bunları bilerek doğuma gidin.. Ve ne zaman gitmeniz gerektiğini bilin ki o kadar az müdahaleye maruz kalıp o kadar az yıpranan derim Dediğim gibi doğumu anne kendisi yapar.. Ama kesinlikle olumsuz seyleri okumayın bile cunku psikoloji cok önemli.. En güzel doğumu bilinçli anneler yapar ve doğumu yaşar.. Doğumunuza katılmaz ve korku psikolojisi ile dısında kalırsanız o olumsuz hikayeleri görürsünüz...
Şahsi görüşüm bunlar kızlar...
Ben normal doğum yapmayı düşümüyorum Allah sağlık versin.. Türkiyede normal doğal doğum yapan pek yer olmadığını dusunuyorum zaten vajinal genişlik sorunumun olduğunu düşünüyorum ve takıntılıyım.. Dr umla aynı ilde değilim ve normal doğum beklemek ciddi stres olacagımı düşünüyorum kesinlikle ameliyattan korkmayan bir insan olarak sezaryen tercih ettim...
Unutmadan küçük bir not epiduralden zararsız ve anestezi uzmanları tarafından artık gayet rahat ve sık uygulanan mucize bir uygulama normal yada sezaryen olun mutlaka epidural isteyin fıtık felç falan filan yok öyle seyler.. En fazla su içmezseniz ve kafein almazsanız ciddi bas ağrısı yan etkisinden baska yan etkisi olmayan bir nimet :)
Çok mutlu oldum canım böyle cok Zevkli geldi arada sinir oldum kız bebeklere daha cok cicili şey var felan diye :))Canım eller ayaklar şişiyor maalesefyüzügünü çıkar elinden daha sonra çıkaramayabilirsin.
Ben geçen günde yazmıştım istediğiniz kremi alın çok para verin çatlayan çatlıyor. Yapacak birşey yok maalesefkafana takma
Çatı muayenesi acıtmıyor zaten ben vajinal ultrason aleti ile hiç muayene olmadım onu merak ettim. Nasıl birşey çokmu büyük diye. Ben o tarz aletlerden çekiniyorum
Canım söyledipin halde giriyorsa ve kapı kilidini degiştiremiyorsan o zaman yatak odanı kilitle anlasın. İsterse laf söylesin. O zaman rahatsız olduğunu o yüzden kilitlediğini söylersin. Birdde dış kapının tüm anahtarlarımı var onda. Üst kısmının yoksa orayıda kilitle açamasın ..
Gördünmü bak birşeyler alınca nasılda kendini anne gibi hissediyorsun. Birde alılveriş kadını kendine getiriyor. Ayrıca ben anne olduktan sonra dışarı çıktığımda kendimi hep oğluşuma birşey alırken buluyordum. Mutlu mutlu eve dönüyordum bir bakıyordum kendime hiçbişey almamışım.. bu hale bile gelebiliyorsun yaniona aldığın şeyler seni mutlu ediyor.
Teşekkürler canım... :) gecen aylarda bi hesaplama yapmıştık 10 bin tuttu diye hatırlıyorum bebek ve benim için herşey ki oda felan yapmıyorum ve cok detaylı abartı olmadan. Ama doğumu da kattık heralde o hesaba :) Allah hepimize sağlık sıhatle giydirmeye nasip etsin :)Ay en çok senin alışveriş yapmana sevindim canım ya :)
Hayırlı olsun kıyafetleriniz :) sağlıkla giymek nasip olsun.
On bin meselesine gelince.
Benim eksiğim lohusa takımı, bebk çantası ve emzik kutusu,bez falan eksiğimiz var.
Sağma makinasından odasına beşiğine kadar herşeyimiz alınmış durumda ama 5bin tl tuttu. Alacaklarım da maximum 1000tl olsa... On bini bulmadı yani.
Hastane masrafımız da tüm tahlillerimzle birlikte 800tl tuttu.
Korkutmayın gözünüzü
Ay ben daha çocuk doğurmadan ne çok açmışım kendimi ortalığasen ikinci bebek bekleyişindi dimi. Vallahi utandım kendimden
çok kalın birşey değildi. Kalınlığı maksimum üç parmaktır. Hatta o kadar bile yoktur. Uzun bir çubul. Yanlış hatırlamıyorsam üstüne condom takıyor jel sürüyormuydu :/ o an utancımdan çok iyi hatırlamıyorum
Evet cok teşekkür ederim tek hastane cıkısı alırım die düşünerek girmiştim kapanıyordu nerdeyse... Bi sürü let aldım hatta bebek arabasına bile karar verdim gibi :)) park yatakta istesiğim modeldeki indirimdeymiş gecen ay bitmişOhhh be ne güzel :) valla senin için çok sevindim hayırlı olsun güle güle kullanın inş
Bak 1 günde bile bisürü şey aldın artık moralini bozma :) Yaşar için mutlu ol
itham etmek değil biliyoruz ki Hepimiz fazla hassasız bu nedenle böyle anlaşıldı kabul edelim herkes bu süreçte korkulu ve gergin.. Rahat olun hanımlar :)) hormon yoldaşlarıhahah tamam bakacagim mutlaka
simdi alintilayamadim ama normal dogumla ilgili cok guzel yazmissin eger vajinismus yasamamis olsaydim mahakkak onu okur motive olurdum.haklisin bircogunda
bir arkadas da demis cati ile bilmem neyle burda yazip korkutmayin insanlarj diye
ancak bn ayri bir durum olarak vajinusmus yasadigimi buyuzden istemsiz bu muayenelerde kendimi kastigimi ve buyuzden normal doguramayacagimi anlatmistim ama burda herkesin psikolojisi etkilemekle itham edilmisim :))
Teşekkürler canım aynı tırnağım gebelik başından beri batık foto koymayım öyle yani.. Cektirmekte kesin çözüm olmuyor ki kesinBi ark.imda ayni tirnakta bi kac defa oldu cektirdi canim cok gecmis olsun
Allah yardımcın olsun canım.. Eşlerin bu zamanlarda destek olacaklarına duyarsız kalmaları hem üzücü. Hem yıpratıcı..Benim ikiz oldugundan karnim o kadar buyudu ki ilk kizimda aldigim hamile kiyafetleri zor oluyor simdiden. O yuzden normal kiyefetlerimin en bol olanlarini bile giyemiyorumev daginigimiz bitmiyor kizimin oyuncaklari butun evde homojen bi sekilde dagiliyor kocam desen kizimdan beter ve benim onlarin pesini toplayacak hic halim yok artik
Bi ark da soylemis sonradan okudum onun dedigi gibi kilodi degistir canim acik acik soyle evime izinsiz girmeni istemiyorum de. Bi kac gun alinganlik yapar kuser sen hic bi sey yokmus gibi davraninca en son alisir mecburenUtanmak ona baya uzak bi kelime bi kere mutfagi berbat biraktim
Kizimizin odasını tamamladık çok şükür rabbim içinde uyutmayida nasip etsin inşallah
Cok dikkat edince belli oluyor tabi. Ama cok derin catlaksa beyazlassa da belli olur belki. Ben catlaklarimla mutlu olmayi ogrendimBeyazlasinca cok belli olmaz demi.of ben eski formuma nasil donerimdiye düşünürken catlakta nerden çıktı
Annem ve kv.m burda ama kv.m zaten devamli hasta. Lenf odem var bacaklarinda kadin kalkana kadar oluyor zaten. Annem de hastalandi bu siralar ben baktim ona. Ama cok sukur dun kizkardesimin izin gunuydu annemi de kizimi da ona birakip gezdik kocamlaAllah yardımcın olsun canım.. Eşlerin bu zamanlarda destek olacaklarına duyarsız kalmaları hem üzücü. Hem yıpratıcı..
Yardım edecek kimselerin yok mu yanında. Ayy kızınla gün içinde 1,2 saat birisi ilgilense o ara uzansan dinlensen ne güzel olur. Bebekler doğunca ne yapacaksın canım benim
Amin canım inşallahCok guzel sirin bi oda olmus canim gule gule kullansin bebegin
Amin inşallah sağlıkla vaktinde gelsinlerdeMaşallah canım. Çok güzel bir oda olmuş. Her şey çok güzel gözüküyor. Allah ağız tadiyla büyütmeyi nasip etsin minigini
Aynen o moddayım şuanda.. Bide bu hafta izin akıp sehre inmeninde etkisi oldu.. Evde olsam yine içimden gelmezdi:) bu kadar mutlu olacagımı düşünmüyordum.. Eldiven severken buldum kendimi
Nasılsın canım kasılmalar ne alemde? Kontrole ne zaman gideceksin. Bak 32. De bitiyor ha gayret 4 hafta daha durdumu tamamdırMaşallah canım. Çok güzel bir oda olmuş. Her şey çok güzel gözüküyor. Allah ağız tadiyla büyütmeyi nasip etsin minigini
Yok kız herkesin durumu farklı bende hiçbir farklı durum olmadı diye girmedim o ultrasona... ayrıca o tip aletlerden korktuğum için smear testi bile hiç yaptırmadım ilerde mecbur kalırsam ne yaparım bilmiyorum evet 2. Cocuğum olacak inş :)
Hesaplama sırasında fazla fazla yazılmıştır tahmini olarak. Ayrıca tabi doğum kısmı da var. Her yerde doğum ücreti çok farklı:/ biz doğum ücreti içinde 850(2015fiyatı) biçiyoruz.Çok mutlu oldum canım böyle cok Zevkli geldi arada sinir oldum kız bebeklere daha cok cicili şey var felan diye :))
Teşekkürler canım... :) gecen aylarda bi hesaplama yapmıştık 10 bin tuttu diye hatırlıyorum bebek ve benim için herşey ki oda felan yapmıyorum ve cok detaylı abartı olmadan. Ama doğumu da kattık heralde o hesaba :) Allah hepimize sağlık sıhatle giydirmeye nasip etsin :)
Evet cok teşekkür ederim tek hastane cıkısı alırım die düşünerek girmiştim kapanıyordu nerdeyse... Bi sürü let aldım hatta bebek arabasına bile karar verdim gibi :)) park yatakta istesiğim modeldeki indirimdeymiş gecen ay bitmişcok üzüldüm onu bile alacaktım yoksa :)) tekrar girerse haber verecekler :)
itham etmek değil biliyoruz ki Hepimiz fazla hassasız bu nedenle böyle anlaşıldı kabul edelim herkes bu süreçte korkulu ve gergin.. Rahat olun hanımlar :)) hormon yoldaşlarıBizi Biden iyi kimse Anlamazzz:))
Teşekkürler canım aynı tırnağım gebelik başından beri batık foto koymayım öyle yani.. Cektirmekte kesin çözüm olmuyor ki kesinacaba baska bi islem yöntem bilen var mı diye sordum çünkü böyle devam ederse bende Cektirmeyi düşüncem
Nasılsın canım kasılmalar ne alemde? Kontrole ne zaman gideceksin. Bak 32. De bitiyor ha gayret 4 hafta daha durdumu tamamdır
Ekleyeblrsn güzel olmuş eline sağlık :)Kızlar minnoşun duvarına bu puantiyeleri yapıştırdım da acaba gold rengi puantiye de eklesemmi güzel olur gibi geliyor ne dersiniz??
Su halimle benle kavga ediyo 2 aydir konusmuyo konusmamasina ragmen giriyo ☺☺☺Bi ark da soylemis sonradan okudum onun dedigi gibi kilodi degistir canim acik acik soyle evime izinsiz girmeni istemiyorum de. Bi kac gun alinganlik yapar kuser sen hic bi sey yokmus gibi davraninca en son alisir mecburen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?