Bende var canım vajinal varis oldu. Sendeki de o olabilir. Damar damar sertlik geliyo dimi eline? Arada sancı yapıyo benimki hamilelikten sonra geçer umarımKizlar genital bolgede sislik olmasi normalmi? Bayaga bi siskinlik var afedersiniz
MasAllah canim insallah zamaninda dogum yapalim hepimiz sag salimYüzünü net hatırlamıyorum canım ama senin olduğunu biliyorum çok tatlı bebeğin vardı
Evet canim olmuyor malasef keske her istedigimizi yapa bilecek guce sahip ola bilsekÖyle ama işte olmuyor cnm biyerde buluyorlar.sen rahat ol yeter herseyi kafaya takma bence.Çünkü sen kafaya taktikca sarpa saracak ve kendini daha çok uzeceksin.çünkü kimsenin taktiği yok biz anca kendi kendimizi yiyoruz. Üstelik bebeklerimizin uzmus oluyoruz.
Yabanci ulkelerde boglede bi bizde zaten istemedigin insanlarla muhattap olmakBende bazen böyle düşünüyorum hele bu ara çok sık düşünmeye başladım bunu canım ailem ve eşim bebeğim bu kadar ..
Ailesi bizi mutsuz ediyorsa onunda anlamasi lazim ama canim boglede hayat gecmezAyse2016 @Girlmother Kızlar ama eşinizde ailesinden vazgeçemez, aksi durumda çok mutsuz olurdu sanırım.. Beni kendi ailem çok mutsuz etti, eğitimimde karıştılar, yaşayacağım ülkeye karıştılar, evleneceğim adama karıştılar ve farkettim ki hep kendi çıkarlarını düşündükleri için karıştılar, mutluyken mutsuz oldular ve hissettirdiler, şuan konuşmuyoruz ve sanırım en doğrusuda bu. Bu insanlar ailem dahi olsalar, hep onların aksini yaptığım için mutsuz olarak kalıcak ve hissettiricekler.. En iyisimi uzak durmak.
Canim ayiptir soglemesi dokununca hiss ede biliyorsun bi de aci oluyor nedenseYaw kizlar genital bolgenizi nasil görüyorsunuz. ben göbek deligimi dhi göremiyorum
Damar damar degil bayagi sislik var yani oraya kilo almisim gibi töbe estafurillahBende var canım vajinal varis oldu. Sendeki de o olabilir. Damar damar sertlik geliyo dimi eline? Arada sancı yapıyo benimki hamilelikten sonra geçer umarım
aynen bendede var canim neden olabilir acaba normal doguma engel oluyor mu kiDamar damar degil bayagi sislik var yani oraya kilo almisim gibi töbe estafurillah
Tatlim doktorlari bende anlayabilmis degilim.benim kız adetimden baya önde gidiyor o kesin.ama işin karmaşık tarafi bedeni bir hafta önden kafasi iki hafta onden gidiyor.sonuc olarak neye göre hafta belirliyor dr bilmiyorum
Kızlar bu gebelik hesabında adet tarihi baz alınıyor. Ama cihazda bebek gelişimine göre gösteriyor. Geri çıkması çok önemli degil. Sonuçta geç döllenmiş olabiliyor. Adet içinde hamile kalmıyoruz sonuçta. Önde gitmeside tamamen bebegin bir yerlerinin ölçüleri ile alakalı. Ama doktorum son gittiğimde dediki biz ultrason cihazının ilk gösterdiği tarihi önemsiyoruz. Sezwryan ise ona göre tarih veriyoruz dedi. Mesela benim bu siteye göre 18 şubat ama cihaz normal ölçülerde 20 şubat gösteriyor. Ona göre bana sezeryan tarihi 10 gün önce dedi. Yani 10 şubata gün verdi.Seninkide ilginçmiş canım.. gerçekten sebebini çok merak ettim şimdi.. belki bilgisi olan arkadaşlar varsa öğreniriz bizde
EndişelenmeGünaydın. İdrarda eser miktarda protein olması ne demek.
bekmikide ayni ve ben bunu farkedeli uzun zaman aldi gice kilo aliyo :)Damar damar degil bayagi sislik var yani oraya kilo almisim gibi töbe estafurillah
Sanada günaydın canımGünaydın hamislerrrrrrrrr
Seninle haftalarımızda aynı minnoşlarımızda aynı gidiyormaşallah seninkinede
Canım zorlama kendini bence kendini kötü hissediyırsan gitme iş yerini boşver kendini düşün. Çık evinde otur bebişine birşeyler al nette bebek için birşeyler araştır mutlu et kendini
bana yapılandan sonra suçluymuşum gibi gitmekte içime sinmiyor. herkese de söyledim aralık sonuna kadar durucam diye. ama gerçekten de çok bunaldım. Bu arada sabah kahverengi sümüksü bi akıntı geldi peçeteye. sonra devam etmedi. ağrız vs. de yok. Nişan falan olamaz di mi? Mantardır....
Epiduralle spinal arasında teknik olarak fark var ama ben bize yansımasını şöyle anlatayım spinalde belden iğne yapılıyor ve işte anestezistin ayarlamasına göre 2 saat 3 saat uyusuk kalıyor belden aşağısı sonra hissetmeye başlıyorsunuz dolayısıyla ağrıyı da:).. Epiduralde aynı serum gibi belde bir hortum bırakılıyor ve ihtiyaca göre oradan sürekli ilaç verilebiliyor duruma göre belden aşağısını uyuşturmak ve ameliyat sonrası ağrı kesici desteği olarak ki bu sekilde oldugu zaman bebek etkilenmiyor bubsebeble normal doğumda sancıyla göre ayarlanabiliyor ilaç ve uyuşukluk miktarı.. Bu işlemler yapılırken sakat kalma yanlış yere olması Vs söz konusu bile değil artık diyebilirim... Ama hareket etmemek dr u dinlemek işlemin bir defada yapılması için önemli yoksa aynı koldan kan alırken damar bulunmaz tekrar denenir ya öyle tekrar denemek gerekir.. Bunun da bir zararı olmaz.. Zaten normal iğneden daha az acıtan bir işlem... Tek gördü ğ m sıkıntı spinalde de epiduralde de eğer sonrasında bol su ve kafein tüketilmezse şiddetli baş ağrısı olabiliyor.. Sezaryen için söylüyorum genel anestezi olursa uyandığın itibaren acı hissetmeye başlıyorsunuz ağrı kesiciler anında etki etmiyor.. Korkanlar için söyleyeyim spinal ve epidural yapılıp sizi böyle sersemletip normal uykuya daldıracak ilaçlar yapılıyor bebek doğduktan sonra.. O yuzden sakın ben uyanık korkarım diye genel anestezi diye diretmeyin.. Anestezi uzmanınızı dinleyin.. O en konforlu olanı sunacaktır :) öncelikle bizim için :)
hamilelikte varis oluşumu artıyor bebiş sürekli baskı durumunda olduğu için belden aşağı damarlarda.. Hemoroid de o bölgede varis oluşması demek... Hamilelikte artıyor bide üzerine hamilelikte kabızlık muhabbeti oluyor oda arttırıyor tek önlem kabız olmamak için bol lifli beslenmek meyve Vs bol su içmek cok baharatlı yememek... Bide o bölgeye sürülebilen hamilelikte dede kullanılabilen merhemler var dr A yazdırabilirsiniz rahatlatır... Genellikle hamilelikten sonra da normale dönüyor rahat ol canım
Ben lazere basladım evlenince yarım kaldı benim de hep ağdaya gittim sonra aynı kadına... Gebeliktr tüylenme azaldı biraz şükür bi ağdaya gidiyorum biraz cıkınca seyrek cıkıyor artık tras yapıyorum biraz idare ediyorum sonra tekrar ağdaya gidiyorum yani 2 ayı buluyor ağda.. Acıtma noktası aynı geldi bana gebelikten önceyle.. Sadece çok sıcak ağdaya dikkat et o bölgede koyulaşmaları sabitlenebiliyor o yuzden yapan kişi çok önemli.. Sonrasında da 2 gün bepanten tarzı bişeyler sürüyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım.. Zaten yapan kadın en son göbeğimi seviyordu sürekli hemen bitti :) en iyisi ağda ama temiz kalıyor.. Şimdi bende mumkun olduğu kadar erteleyim de doğumdan hemen önce gideyim diyorum :)
kimseyi kendinden önce düşünme derim... Yuzustu bırakmayım felan deme onlar senin yerinde olsa böyle düşünür mü? Bence kendini ve bebeğini düşün ben olsam öyle yapardım :) işler yürür her zaman bir şekilde.. Ama senin sıkıntılı olman onların umrunda olmaz..
Endişelenme
Doğum tarihinden daha önce doğum yapan kadın memurun, erken doğum nedeniyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süreleri doğum sonrası analık izni süresine eklenir.canım ben de öğretmenim ve günümüz aynı. Ben de 37 ye kadar çalışabilir raporu aldım. Şu 5 haftayı da atlatsak hayırlısıyla. Aklıma takılan şu; erken doğum gibi bi durum olursa 15 ocakta izne ayrıldık mesela ve 16sında doğum oldu diyelim, bu çalıştığımız 5 haftayı sona ekletebiliyoruz. Ama kalan 3 haftamız ne oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?