Canım birçoğu dolduruyor 40. Haftasını.. bebegin gelme kararı veya doğması kilosuyla gelişimiyle alakalı degil. Kimisi küçücük olsa bile 40. I beklemeden gelior. Kimide ne kadar iri olursa olsun gelmiyor. Heran doğabilirler .inş birkaç hafta daha dururlarda..benimkide 14 şubat aslında. ama usg 7 şubat gibi gösterdi. birde hani daha erken gelen bebekler var. bu ocak sonu falan olursa diye düşündüm :) gerçi sağlıklı olsunda hemen kavuşmak istiyorum ocağın 20 sinden sonra olsa çok sevinirim gerçekten. ama tabi sağlıklı olacaksa. hayırlısı bakalım. şu sıralar etrafımdaki bebekler 40. haftasını hep doldurdu :)
aman Allah korusun erkenden gelmesin sakın. tabi gerçekten haksızlık olur bu bebeğin sağlık problemleri ile doğması çok acı verici hem anne için hem bebek için. inşallah hayırlı zamanda doğarlarCanım birçoğu dolduruyor 40. Haftasını.. bebegin gelme kararı veya doğması kilosuyla gelişimiyle alakalı degil. Kimisi küçücük olsa bile 40. I beklemeden gelior. Kimide ne kadar iri olursa olsun gelmiyor. Heran doğabilirler .inş birkaç hafta daha dururlarda..
Benim ilki sezeryandı ikinciside mecbur sezeryan olacak. Ve benimki 1.5 hafta büyük gidiyor. Doktoruma dedimki 36. Haftadan sonra almayı düşünürmüsünüz nasıl olsa iri bebek desim. Kesinlikle hayır dedi... muhtemel doğum tarihinden 10 gün önce alıyormuş. 38. Hafta bitince yani. İride olsa tombalakda olsa bekleyecekmiş. Bütün gelişimleri tamamlansın onu oradan erken almak haksızlık olur dedi. Kendi gelmediği sürece bekletecekmiş.
Ben orada iken 33 haftalık hasta vard. Tam ben odaya girecekken acil olarak geldi. Nst sonucunu gösterdi. Doktor sancı çok dedi. Serum yazdı hemen serum bitince yine nstye gir dedi. Yine böyle çıkarsa doğuma bugün alacagım dedi. Yani böyle bu haftalarda doğanlar var canım. Dua edip beklemek lazım. İnş 4.5 hafta daha dayanırlar.
Tansiyonun normalse bence hic takilma canim..
klozette taharet muslugunu açıyorum. O zaten tam denk geliyor. Ne var ne yok temizliyorKızlar çok çok affedersiniz özür diliyorum ama bişey dicem
Ben taharetlenirken çooooooook zorlanıyorum artık, tuvalete gitmek işkence
Canim benim bebiş 1 - 1.5 hafta önden gidiyor ama dr yine de 19u diyor hep doğum için sezeryan olursa 12 si 14 ü gibi alırız diyor.. 5 kilo doguracagim bu gidişlepeki önde giden bebekler içinde mi aynıymış ? yani usg 1 hafta önde gösteriyor diyelim. bu bebeği 1 hafta önce bekleyebilirsin anlamında mı oluyormuş. ben hiç sormadım dr. a. şu sınavlar bi bitseydi. yoksa sınavlarda doğurcam
Evet aynen benim dr umda ilk verdiği tarihi baz alıyor bebek önden gitsedeKızlar bu gebelik hesabında adet tarihi baz alınıyor. Ama cihazda bebek gelişimine göre gösteriyor. Geri çıkması çok önemli degil. Sonuçta geç döllenmiş olabiliyor. Adet içinde hamile kalmıyoruz sonuçta. Önde gitmeside tamamen bebegin bir yerlerinin ölçüleri ile alakalı. Ama doktorum son gittiğimde dediki biz ultrason cihazının ilk gösterdiği tarihi önemsiyoruz. Sezwryan ise ona göre tarih veriyoruz dedi. Mesela benim bu siteye göre 18 şubat ama cihaz normal ölçülerde 20 şubat gösteriyor. Ona göre bana sezeryan tarihi 10 gün önce dedi. Yani 10 şubata gün verdi.
Ayrıca birde cihaz bebegin kilo ve kafasına göre haftalık gelişimini söylüyor. Oda benim 30+5 olmama ragmen 32 +0 gözüktü çünkü bebek iriymiş. 2079 gr 45 cm çıktı. Ee böyle olunca bebegin doğum tarihini cihaz öne çekiyor. Ama doktor bunun önemli olmadığını İLK GÖSTERDİĞİ TARİHİ baz aldıklarını söyledi. Umarım açıklayabilmişimdir
Ayyy muhabbet igrenc ama katiliciyimmm :))) .. zaten egilmeye filan gerek kalmiyor ki .. guzelce tanzikli ac ohhh masaj yaparak temizlensin ahahaha sonrada toilet kagidi ile guzelce sil bitti yani :)klozette taharet muslugunu açıyorum. O zaten tam denk geliyor. Ne var ne yok temizliyor
Aaa benim bebekte bir hafta onde gidiyor.. yaw ne garip is ben o zaman subatin ilk haftasi dogurucam :)) benim imzada yanlis o zaman ben 32 haftaligim, 33. hafta icerisindeyimm.. neyse yaa :)Evet aynen benim dr umda ilk verdiği tarihi baz alıyor bebek önden gitsede
Günaydın annişler
saat 9 da bir uyumusum yarım saat önce kalktım. Ilk defa derin bi uyku çektim. Uzerimi ortmemisim sırtım belim resmen donmuş ve burnum akmaya başladı insAllah hasta olmam
ben dün yemek yaptım diye kendimi o kadar iyi hissettim ki :) uzun zaman sonra yemek yaptım çünküŞöyle sağıma soluma bakıyorum etraf darmadağınık. Kalkıp heryeri tertemiz temizleyesim var gelin görün kiii kendimi çok yorgun ve halsiz hissediyorum. Başladıktan 5 dk sonra yorulup oturacakmışım gibi hissediyorum. İyice tembelleştim sanırım
Canım ben hemşireyim eşimde doktor istanbul da 5 yıl kadın doğumda çalıştım istediğin zaman istediğini sorabilirsin bilgim dahilinde eşimden de destek alarak cevap vermeye çalışırımcanım hemşire ya da dr. musun ? belki ilerde senden normal doğum hakkında yardım isteriz. ne yapmamız gerekiyor falan diye vakit ayırısan sevinirim. tabi daha var. 36 bi geçsinde :) nekadar hastane eğitimi ya da video olsada insanın aklında sorular ve korkular oluyor :)
tamam canım aklımdasın :)Canım ben hemşireyim eşimde doktor istanbul da 5 yıl kadın doğumda çalıştım istediğin zaman istediğini sorabilirsin bilgim dahilinde eşimden de destek alarak cevap vermeye çalışırım
İnşallah olmazsın canım. Allah şifa versin.
Allah razı olsun canım, şimdilik kendimi karantinaya almış gibi sardım sarmaladım naneliom yapıcam
sanki hamilelikte zor olacakmış gibi geliyor
ben dün yemek yaptım diye kendimi o kadar iyi hissettim ki :) uzun zaman sonra yemek yaptım çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?