- 28 Mayıs 2014
- 489
- 449
- 103
ahaha şanslısın :) o zaman deki kocana benim canım kahvaltı yapmak istiyooo :) böylelikle yemekten kurtulursun.makarna bizde fix yemek, bol salcalı yada kıymalı
çok şükür yemek secmeyen bi koca yoksa yandım
Bende atamadım bu kış geçen kışta annem buzluğundan verdi ama ne hikmetse tadı değişmişti konserve yaptım bi kerede o da berbat çıktı geçenlerde TAT marka aldım bakkalda denk gelince 2.50tl Geçen markette denk geldim 4.50 di şok oldum :) ama çok lezzetliydi tazesinden farkı yok o marka alablirsin :)Canim yemek fikri aklima senin yazdigin bezelye pilav la geldi acikcasi ve soruyorum bezelyeyi dondurulmus mu aldin marketten ?
Ben atamadim buzlugu bu sene gecen benimde aklima geldi kararsiz kaldm konserve mi yoksa su dondurulmuslardan mi alsam die lezzetli mi
Canim keskee yaa kayinvalidem diyarbakirda annem sinopta bense taaa mugladayim...hic zannetmiyorum biri yardim edebilsin bakalim bisey olucak elbet ama yarimyamalak olacakTatlis merak etme, sen icini ferah tut yeter.. yaparsiniz ufak ufak.. benimde eksiklerim var daha.. hic ummadigim anda bir kv-kp eli uzandi bize.. sanada son anda birileri yardim edicektir eminim
Son carem o elimle dokunup kumasini vs goreyim istiyorum ..civilden bakim cantasi isteyeli 1 hafta oldu hala temin edilip kargolanmadi...guvenemiyorumki kargoya vs ..Canım internetten alsan? Ben de merkeze dolmuşla gidemiyorum pek içim rahat olmuyor çok kalabalık olmuyor. Yer sorun oluyor. Esimle çok müsait değil. En uygunu bana internet geldi. Çocuğun her şeyini nerdeyse internetten aldım. Ama ben de şeker, hediye vs nerden ne yapsam bilmiyorum. :)
Canim benim kvlerde Istanbuldalar.. laf arasinda sevdigim renkleri eksikleri bir bir ogrenmis iki koli esya gonderdiler ustune para.. yardim etmek isteyen eder merak etme senCanim keskee yaa kayinvalidem diyarbakirda annem sinopta bense taaa mugladayim...hic zannetmiyorum biri yardim edebilsin bakalim bisey olucak elbet ama yarimyamalak olacak
Yaaa banada aynısı oluyorKızlar merhaba 30 haftalik hamileyim bende bi kaç haftadır karnımın belli kisimlari kasıklarımda doğru kalp gibi atıyo 3-4dk. Sürüyo neden olabilir korkuyorum ya
Son carem o elimle dokunup kumasini vs goreyim istiyorum ..civilden bakim cantasi isteyeli 1 hafta oldu hala temin edilip kargolanmadi...guvenemiyorumki kargoya vs ..
Çupra yasak dediler bana yaaaa en sevdigim balık halbukibalık alın kızlar. fırında yağlı kağıt arasında yapın. veya patatesli soğanlı çupra
üstüne aliminyum folyyo ile ne fırın batıyor ne kokuyor.
ay onu da yapamam derseniz kızarttırın alın götürün eve
bebişlere de faydası olur hem
artık adama neler yapmışsam :)) 3 balıkla baş edemem evde dedi.
Hıçkırık olamaz Evet çünkü baya karnım atıyo uzun süre damarda okadar belli birşekilde atarmi biri elini karnıma koyduğunda bariz hissedebiliyo atışı acaba bebekle alakalı bi problem olmasında canım ya haftaya randevum var sorayım doktorada
Ayy midyede yasak ben arada bir gomuyorum.. hatta gecen gun yarim bardak sarap ictip pasam turp gibi MasallahÇupra yasak dediler bana yaaaa en sevdigim balık halbuki
Tesekkurler bizimle bu bilgileri paylastigin icin canimkızlaaaarrr çok önemli haberlerim var. aranızda tecrübeli olanlar zaten biliyordur. Ama ben yinede anlatayım. bugün emzirme dersi aldım 1 saatlik. Aklımda kalanları paylaşayım.
bebek emerken asla uyumamalıymış. ayağına dokunup hafif alnına dokunup elini sallayıp bi şekilde uyandırmalıymışız. bebek memede asla uyumamalıymış. kesintisiz 20 dk bi meme 20 dk diğer meme emzirilmeliymiş. emzirdikten sonra önce popoya hafif hafif sonra sırtına hafif hafif vurulmalıymış. gazı çıkınca yatırabilirmişiz.
memenin sadece ucunu değil koyu kısmın tamamını bebeğin ağzına vermeliymişiz. çünkü sadece memenin ucunu verdiğimizde damağına geliyormuş ve bebek sütü ememiyormuş. tamamını verdiğimizde rahat rahat emebiliyormuş.
kız bebeklerin altını silerken asla arkadan öne silinmemeliymiş. zeytinyağlı pamukla önden arkaya silip atmalıymışız pamuğu. sonra yenide tekrarlamalıymışız. hatta her bezde altını yıksaka daha iyiymiş ama kış bebeğinde o biraz zor.
asla ıslak mendil sürme cildine dedi. zeytinyağını cezvede ısıt. ondan bi duman çıkacak hemen kapat. o asidini almak için dedi. sonra boş fıs fıs şişesine suyla karıştırıp altını silerken onu kullanabilirsin dedi. hatta bebek vücut yağları da kimyasal dedi. başka şişeye yine ısıtılmış zeytinyağı ve su hazırla içine de bi kaç damla lavanta yağı koy. vücut yağı olarak da onu kullan dedi.
bi de pişik kremi weleda marka önerdi. çok iyiymiş.
şimdilik bu kadar aklımda kalanlar. daha aklıma gelirse yazarım kızlar. öptüm hepinizi
Güle güle kullan. Benim yakından da inceleme fırsatım olmadı hiç. Doğumdan itibaren kullanılabilir mi?Canım ben aldım, ilerde baston tip bebek arabası alma derdide yok..
Ne güzel bilgiler canım. Zeytinyağı olayi hem de çok pratik altını temizlemek için. 2 fis fis tamam işte.kızlaaaarrr çok önemli haberlerim var. aranızda tecrübeli olanlar zaten biliyordur. Ama ben yinede anlatayım. bugün emzirme dersi aldım 1 saatlik. Aklımda kalanları paylaşayım.
bebek emerken asla uyumamalıymış. ayağına dokunup hafif alnına dokunup elini sallayıp bi şekilde uyandırmalıymışız. bebek memede asla uyumamalıymış. kesintisiz 20 dk bi meme 20 dk diğer meme emzirilmeliymiş. emzirdikten sonra önce popoya hafif hafif sonra sırtına hafif hafif vurulmalıymış. gazı çıkınca yatırabilirmişiz.
memenin sadece ucunu değil koyu kısmın tamamını bebeğin ağzına vermeliymişiz. çünkü sadece memenin ucunu verdiğimizde damağına geliyormuş ve bebek sütü ememiyormuş. tamamını verdiğimizde rahat rahat emebiliyormuş.
kız bebeklerin altını silerken asla arkadan öne silinmemeliymiş. zeytinyağlı pamukla önden arkaya silip atmalıymışız pamuğu. sonra yenide tekrarlamalıymışız. hatta her bezde altını yıksaka daha iyiymiş ama kış bebeğinde o biraz zor.
asla ıslak mendil sürme cildine dedi. zeytinyağını cezvede ısıt. ondan bi duman çıkacak hemen kapat. o asidini almak için dedi. sonra boş fıs fıs şişesine suyla karıştırıp altını silerken onu kullanabilirsin dedi. hatta bebek vücut yağları da kimyasal dedi. başka şişeye yine ısıtılmış zeytinyağı ve su hazırla içine de bi kaç damla lavanta yağı koy. vücut yağı olarak da onu kullan dedi.
bi de pişik kremi weleda marka önerdi. çok iyiymiş.
şimdilik bu kadar aklımda kalanlar. daha aklıma gelirse yazarım kızlar. öptüm hepinizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?