evet çok ilginç oldu süpriz bebek tabiri tam uydu.gherçekten çok ilginç olmuş canım. sürpriz bebek olmuş sizinki :) aslında tam yuvarlaktı kese ama dondurduğunda usg aletini ölçerken oval şekil aldı ve kısa tarafını ölçtü. uzun tarafı ölçse daha büyük çıkacaktı. dün başka bir kadın doğum uzmanı arkadaşıma mesaj yolladım keseyi. o bu yorumu yaptı. hayırlısı artık.
aynen dimi bilmek yetiyor içeride pıt pıt atan minik bir kalp var. ne büyük bir mucize. inşAllah öğrenirsinizde haberleri güzelce verirsiniz herkese :=))Canim ben dinlemeyeyim hatta gormeyeyim onemli degil. Attigini bilsem bile yeter. Esimin ailesi hala bilmiyor. Kalbi duymayi bekliyoruz. Esimde cok heyecanli. Artik herkese esim hamile diye ilan etmek istiyor :)
Kızlar doktor kontrollerinize eşlerinizde geliyormu?
evet. benim doktorumda zararlı olduğu için sesini dinletmeyeceğim dedi görmekle yetindik. zarralıysa dinlemek için ısrar etmemeliyiz kesinlikle. önemli olan onların sağlığıBi konuya açıklık getirmek istiyorum arkadaşlar. Kalp atışını duymak şart değil atıyosa zaten görünüyor. Gördük ama duyamadık diye bişey olmaz çünkü duyabilmeniz için doppler ile bakılması lazım ve doppler bebeğe çok zararlı olduğu için 6 aydan önce mecbur kalmadıkça kullanılmıyor. Ultrasonda ise teknik olarak zaten sadece görmeniz mümkün. Kalp sesini duyucaz diye tutturup bebeğe zarar vermeyin benden söylemesi. Sebebi ise doppler cihazının yaydığı aşırı ısı bebeğe zarar verip gelişimini olumsuz etkiliyor. Daha önce radyolojide çalıştığım için konuya hakim biri olarak söylüyorum.
Unutmam :) gözüm yaşlı dönmeyimde gerisi boş. Alttanmı baktı karından göründümü?
ben dün sabah ilk kontrolüme eşin annem ve kv ile gittimKızlar doktor kontrollerinize eşlerinizde geliyormu?
benim listemde aynıArkadaşlar bir kısmınız biliyor, kafayı beslenmeye takmıştım ben :) sonunda aldım listeyi. Buyurunuz :) Aklınıza yatmayan kısımları boşveriniz:)
Kahvaltı:
1 Su bardağı süt
1 yumurta veya 1 kibrit kutusu kadar peynir
2 dilim ekmek
1 Yemek kaşığı pekmek, bal veya reçel
1 adet meyve ya da sebze (domates, biber vs)
Ara öğün:
1 porsiyon mevsim meyvesi veya taze fındık, ceviz ya da badem
Öğle:
60-90 gram etli yemek (3 köfte veya etli sebzeli yemek olarak) veya kuru baklagil yemeği (1 tabak)
1 porsiyon (4 yemek kaşığı) pilac veya makarna
1 küçük kase yoğurt (125ml)
1 dilim ekmek (25 gram)
1 porsiyon mevsim meyvesi
Ara öğün:
1 Su bardağı süt veya sütlü kek veya muhallebi
1 porsiyon meyve
Akşam:
1 Kase çorba (tarhana, mercimek, sebze veya yoğurtlu çorbalar)
60 gram et veya etli sebze yemeği
mevsim salata
1 dilim ekmek
1 porsiyon meyve
Yatarken:
1 bardak süt veya 1 küçük kase yoğurt
Not:
-Ben ekmek yemediğim için ekmek haklarımı pilav, makarna vs'den kullanacağım. Bu tarz geçişler yapılabilirmiş.
-Yoğurdu sen yap mutlaka dedi. Hazır yoğurt, ayran vs artık yok.
-Tavuk değil de et ve balık ye lütfen dedi.
-Balık yendiğinde gramlar artabiliyor, sorun yok.
-Sığ su balığı olmalıymış mutlaka.
-Sütleri yoğurt veya peynirle değiştirebiliyoruz. (süt içmekten nefret edenler veya alerjisi olanlar için)
-Günde iki litre su iç dedi.
-Meyveler meyce suyu ile değiştirilmiyormuş çünkü meyvenin posası çok yararlıymış.
benim listemde aynı
bu arada gözün aydın canım
Senin adina sevindim kendi adima kiskandimeveet hatırlıyorum , CANIM BENİMKİSİ ADET tarihi ile orantılı ilerlemiş 6+2 yim şuanda keseyide minik bebek tohumunuda gördük kalp atışınıda gördük çok şükür.
Benimki geliyo :)Kızlar doktor kontrollerinize eşlerinizde geliyormu?
inşAllah görürsün canım ama pazartesine kadar görürsün bence. inşAllah :=))Senin adina sevindim kendi adima kiskandiminşallah bende gorurum pazartesi Allah im hayirlisini nasip etsin
Gözün aydın sağlıkla devam eder inşallah darısı yarın benim başımaMerhabaaa!
Kalp atışı aşamasını da atlattık :) darısı herkesin başına :)
Gözün aydın sağlıkla devam eder inşallah darısı yarın benim başıma
slm herkese.Kan testi yaptırdım.Sonuç 6314.cuma dr randevusu aldım.hayırlısı bakalım.bugün kardeş isteyen kızımın doğum günü 2 yaş oluyoruz.babayada akşama müjdeyi veririz artık
Hoşgeldin ne güzel bir zamanda gelmiş kardeş gözünüz aydın canımslm herkese.Kan testi yaptırdım.Sonuç 6314.cuma dr randevusu aldım.hayırlısı bakalım.bugün kardeş isteyen kızımın doğum günü 2 yaş oluyoruz.babayada akşama müjdeyi veririz artık
Eşimde geliyor ona söyleyeceğim unutma çek diye,inşallah heyecandan eli ayağına dolanmazAmiiin
Video çekmeyi unutma :)
Eşimde geliyor ona söyleyeceğim unutma çek diye,inşallah heyecandan eli ayağına dolanmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?