Sezeryan'ı keyfi değilde mecbur kalındıkça yapsalar ne güzel olurdu.. Zaten böyle bir opsiyon var diye psikolojikmen çoğu kişi kolay yolu seçiyor, tabi kolay kısmı biraz göreceli :)İnşallah canım :) hersey Kafada bitiyor aslında olumlu düşünüp kendimizi normal doguma (isteyenler) alıştırmalıyız beyin , psikoloji hazır oldugunda olay sağlam ıkınmaya kalıyor sadece :)
kesinliklee canım..bana sürekli normal doğumu fazlasıyla abartarak anlatan kuzenimin eşine inat hep olumlu düşünüyorum. hayır anlamıyorum yani senin acemi ve yanlış ıkınmaların sebebiyle doğumu zor geçirmiş olmandan banane . kendinde hata arayacağına dr.a ebeye suç buluyor. iyikide ağzından kaçırdı ıkınmaları yanlış yaptığını şapşik başka bi arkadaşımla dün konuştuk 5 ay önce sezeyan oldu kendi isteğiyle. oda çok pişman. bana ne olursa olsun normal doğur dedi .
Sezeryan'ı keyfi değilde mecbur kalındıkça yapsalar ne güzel olurdu.. Zaten böyle bir opsiyon var diye psikolojikmen çoğu kişi kolay yolu seçiyor, tabi kolay kısmı biraz göreceli :)
Çok seviniyorum böyle hevesli kişileri görünce :))) Doğalı en sağlıklısı aslındaevettt bu bilgileri duymak bana iyii geliyor gerçekten. bende minyonum.ve büyük ihtimalle çatı muayenesine bile girmiycem. devlette doğurucam.bi arkadaşım da hiç çatı muyenesi olmadı. normal doğurdu.
bende normal doğum yapmayı çokk istiyorummm acısını çeke çeke pırtlatacam yavrumu hihuuuuhahayt
Bende o kısmı çok merak ediyorum :))Normalde doğurana kadar sıkıntın var, sezaryende doguma güle oynaya giriyorsun ama çıktıktan sonra onun sıkıntısı da evet göreceli dediğin gibi :) bAkalım bizim sonumuz ne olacak bir köşeye yazmalı aslında kaçımız tutturucaz istediğimiz doğum seklını merak edıyorum :)))
Aminbundan sonra daha fazla kilo alıyorlarmış canım doğru diyosun. Sağlıklı olsunlar da kilo çok önemli değil.. Canım doktorum kendisi özellikle söyledi çalışamaz raporunu 37 bitince alacaksın diye, randevumu da o güne verdi. Rapor almadan direkt ayrılmış sayılıyor muyuz onu hiç duymadım.
Sağol canım hepimizin bebeklerine maşallah diyelim nazar değmesin hiçbirineayda 1 gidiyordum ben, son kontrollerimde 3 haftada bir çağırıyor. Bilgilerini düzenliyorum canım.
evet canım hatırlıyorum günlerimiz de aynı. Dert etme kendine, her bebek farklı sonuçta. Şeker problemin vs olmadığını yazmıştın, bebekte ve sende sorun yok o yüzden kiloya hiç takılma. Hatta çok tatlı bi bebiş olur tam ısırmalık
Çok seviniyorum böyle hevesli kişileri görünce :))) Doğalı en sağlıklısı aslında
Bebeğimiz ve bizim için herhangi bir olumsuzluk söz konusu olmadıgı sürece
Evet bende de dün sabahtan beridir var35.haftadayiz ama oglusum 38.haftayla uyumluilk duyan soka giriyor
ya kizlar bende iki haftadir burun tikanikligi problemi var. sadece geceleri yatarken tikaniyor. ya da gunduz yatarken. yani yatarken diyeyim
uyanikken yok bu sorun. uyurken oldugu icin bogazim kuruyor, yutkunamiyorum sonrasinda
sizde var mi boyle bir sey?
Canim ne zorluklar yasamissin insallah sabrinin mukafakatini alirsin bebegine saglikla hayirla kavusursun cok sukur tip ilerledi keske hepimiz normal dogum yapabilsek ama olmayinca olmuyor onemli olan bebeklerimiz saglikla dunyaya gelsin zaten dr.larin cogu son ana kadar normal diye diretiyormus gibi gorunup sonradan sez.a donuyor turkiyede cogu hamilelik sez.la sonlaniyor hep bi bahaneleri oluyorBizimki tüp bebek ve 8. denemede tutan tüp bebek kiymetli gebelik diye geçiyor kayıtlara ve doktorlar normal doğuma yanasmiyorlar eşimde öyle tabi onlara karşı gelip normal diye tutturmak istemiyorum sonra Allah muhafaza bir sıkıntı olursa vicdan azabından kurtulamam bende yoksa normal düşünürdüm ben bana kalsa.
Dogumdan sonra yavas yavas duzelir psikolojin merak etme ilk hamileligimde ben de kendimi kotu duygularin icinde bulmustum bu hamileligimde de ara ara ayni dusunceler geciyor aklimdan ama tecrubeyle sabit umursamiyorum nasilsa gececek hersey duzelecek hatta cocuklarimla cok daha guzel olacak diye3 gündür gribim Evden cıkmadım nefes alamıyorm halsızlık falan filan azalacağına gunden güne seyri değişiyoreşim gece uyurken videomu çekmiş resmen horluyorum ya söylüyordu da inanmıyordum ve kendimi cirkinleşmiş hissediyorum doğumdan sonra hızla toparlanmaya adapte olmalıyım çok istiyorum cunku .. Sanki hep böyle kalacakmışım gibi değişik psikolojiler sarıyor bazen sarmıyor değil.. Bi uyumayı deneyeceğim , olmadı yine kurar kurar yazarım
Ne alakaymis ben 165 boyunda 57kg.dim kuzenin esi benden kisa kilosu iki katiydi catir catir normal dogurdu iki cocugunu da catinin darligi genisligi boya bakmiyor herkes dr kesildi iki tv programi izleyip tip bitirdiklerini zannediyorlarMesajımı düzeltemedim....
ben neden normal doğum istediğimi hatırladım
Görümcelerimden biri sürekli hatta bir saat önceki telefon konuşmamızda "senin boyun kısa çatın dardır normal doğuramazsın doktora boyunun kısa olduğunu hatırlat" diyor, galiba ona inat normal doğurmak istiyorum
Tekrarı olmasın inşallah :)
Dışkında mı gelmişti o?
Ay göbeğinin düşme durumunu kontrol ettin mi sen ? @huzurunmeraklisi
İnşallah hayırlısı olur :)
( Üstteki yorumu okumalısın önce)
Diyelimki farklı sebeplerden ötürü sezeryan oldum. Lohusayken şu cümleyi duymak istemiyorum." Zaten boyun kısa çatın dardı "
Atarım kendimi camdan aşağıya
Yakınımda olsa elbette onu atarım
Kuzucuk deriz dimi böyle ordukten sonra begendim gerçekten guzel bi dizaynkiskiskis canım yükledim =) önün bir kısmı
Internetden bi bak tunus işi videolara ay bu kadar kolay görmedim bildigin zincirle ördum o yelegi .Acemi isi bu mu canim gayet guzel olmus ben orsem yelegi andirir mi ondan bile supheliyim
Canım her hastane farklıdır. Bizim hastanede sezeryanda hemşireler giydirdi beni.. yanımda 2 annem ve eşim olmasına ragmen.. ablam başka hastanede normal yaptı. Hepsindede önlüğü ile yaklaşık 1 saat yattı çünkü dikiş ve kanama yı kontrol ettiler. Doğumhaneden müşahade odasına geçirirken tuvaletini yaptırtmışlar. Normalde sonda olmadığı için tuvalete hemen kadırıyorlarmış. Müşahade odasından kendi odasına geçerken giyinebilirsin demişler. Annem yardım etmiş giyinnesine..Ay bir dakka, bebeği ebeler giydiriyor. Beni? Normal doğuma giderken önlük gibi birşey giydiriyorlar mı yoksa o an en son ne giyiyorsan onunla mı gidiyorsun?
Kuzenimin doğumdan çıkış videosunu görmüştüm o pijamalı çıkmıştı :/ ama o teyzesinin hastanesinde yaptı doğumu
Ayrıcalıkları vardı
Canım üzüntülerde bebeklerin etkilendiği doğru. Ama çok şükür çook büyük bir üzüntü geçirmemişsin. İnş. hiçbişey olmamıştır evham yapma. Bundan sonrası mutlu geçsinde bebişin mutlu olsun içerde.. hemen başka şeyler düşün mutlu olacagın şeyler yap. Kimseyi dinlemeKizlar sizlere e soru soracagim yada kendimi mi rahatlatmak istiyrm :S
Su son 2 aydir esimin ailesinin sorunlari yuzunden(ki normalde cok.sorunumuz yok sirf bu insanlar yuzunden ) esimle cok kavgalar ettik sinirlerim zaten bozuk cok agladimzipladim agladim gerildim cook mu etkilenmistir bebegim?? Biliyorum etkilenmistir ama cok etkielnir mi acaba simdi bu saat te nasil.uzuldum nasil kafama taktim..
sonrada da kendi kendime ornekler veriyorum bi suru sorunlu hamilelik gecirenler var neler neler cekiyolar Allah korusun o cocuklardan bazilari gayet pozitif saglikli cocuklar annelerimiz den bazilari ne sorunlar cekmis off cok mu uzdum bebegimi acaba cok mu korkak aksi huysuz bi bebek.olur cook korkuyorum acayip uzgunum suan gorseniz;(((
Kizlar ciddi yorumlarinizi bekliyorum bu saatden sonra hic uzmeyecegim3. Kisiler icin umarim bisey olmamistir
Günaydın kolay gelsinGünaydın herkese gece yazılanları okudum da ne güzel birçok kişi normal doğumu denemek istiyor,bende normalden yanayım ama herhangi bir aksilikte diretmem razı olurum sezeryana olmazsa olmazım değil yani. Bütün gece gözümü kırpmadım yatakta 2 saat sağa sola dönüp yattım ama yok dalamadım bir türlü. Bugünde bir sürü iş var mutfak boyanacak,kızın eşyaları yıkanacak,hastane çantası hazırlanacak ,temizlikte yapmak istiyorum eşimin annesi vefat etmiş,benim annem şehir dışında eşimle ikimiz yapmaya çalışıyoruz işte yavaş yavaş hafta başında da yorganlarla halıları yıkamaya vereceğim kolay gelir inşallah bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?