Ben de öyle düşünüyorum canım ayrıntılı temizliği doğuma yakın yapacamKizlar bu genel temizligi dogum icin mi yapiyorsunuz. Erken degil mi? Ben ocak ortasinda hatta sonlarina dogru yaptiririm diye dusunuyorum gec mi kalirim bilemedim
Bende yan dönse de normal olmaz dese dr diye bekliyorum, bende kesin normal yapacağımCanım yaa belki de hiç dikişin olmayacak
Veyaaaa şöyle diyeyim, ben doktorlardansa kendime daha çok güveniyorum :)özgüven patlaması mı megolamanlık mı desem yoksa olayların kontrolü elimde mi olması desem :/
Kasılmaktan çok korkuyorum bende amaaaa gene de normal normaldir diyorum :)
Bu arada daha paniklemek için erken ama benim sıpam yan durduğu için dönmezse diye
ve bu kadar normal doğum istediğim ve direttiğim için acaba aksilik olurda sezeryan mı olucam acaba korkusu başladı bende
35.haftadayiz ama oglusum 38.haftayla uyumluilk duyan soka giriyor
ya kizlar bende iki haftadir burun tikanikligi problemi var. sadece geceleri yatarken tikaniyor. ya da gunduz yatarken. yani yatarken diyeyim
uyanikken yok bu sorun. uyurken oldugu icin bogazim kuruyor, yutkunamiyorum sonrasinda
sizde var mi boyle bir sey?
Mesajımı düzeltemedim....Canım yaa belki de hiç dikişin olmayacak
Veyaaaa şöyle diyeyim, ben doktorlardansa kendime daha çok güveniyorum :)özgüven patlaması mı megolamanlık mı desem yoksa olayların kontrolü elimde mi olması desem :/
Kasılmaktan çok korkuyorum bende amaaaa gene de normal normaldir diyorum :)
Bu arada daha paniklemek için erken ama benim sıpam yan durduğu için dönmezse diye
ve bu kadar normal doğum istediğim ve direttiğim için acaba aksilik olurda sezeryan mı olucam acaba korkusu başladı bende
Tekrarı olmasın inşallah :)bskn tsk ler cnm :) cok gereksiz uzduler beni hatta bebegimide ..
huzurunmeraklisi cnm o nasil bisey anlamdim ama soyleki ben ilk dogumumu normal yaptim. Dogumdan tam 1 hafta once sumuksu kan geldi baya fazla ayy doguruyorum die feryat figan herkese haber vererek hastaneye gittik sonuc nst de bisey cikmadi tam 1 hafta sonra dogdu .. DOgum yaptigim gunde sabah geldi yok dedim yine bisey olmaz oglen ikindi aksam ara ara surekli geldi sonra gece 1 de bi sanci vurdu sabah a karsi dogdu. Bunu ne zamandir yazmak istiyodum aklimizda fikir olsun die cok heyecanli guzeldi aslinda epidural normal oldu benim
İnşallah hayırlısı olur :)Bende yan dönse de normal olmaz dese dr diye bekliyorum, bende kesin normal yapacağımbebegimiz ve bizim için hayirlisi ne ise o olsun canim
Ne cikti canim boyu kilosu merak ettim35.haftadayiz ama oglusum 38.haftayla uyumluilk duyan soka giriyor
ya kizlar bende iki haftadir burun tikanikligi problemi var. sadece geceleri yatarken tikaniyor. ya da gunduz yatarken. yani yatarken diyeyim
uyanikken yok bu sorun. uyurken oldugu icin bogazim kuruyor, yutkunamiyorum sonrasinda
sizde var mi boyle bir sey?
Canım ya eşimde bir kere o tarz birşey yaşamıştı.
Plastik gibiydi. Sonra aklımıza geldi işr gideken sandiviç yapıp sera streçe sarmıştım, herhalde onun streçini yedi diye düşündük.
Sende de böyle birşy olabilir mi? Tabi nası birşey oldunu anlamadığım için misal olarak söyledim. Birde dışkının içinde mi yoksa sildiğinde mi farkettin? Silerken ise akıntı da olabilir
huzurunmeraklisi cnm o nasil bisey anlamdim ama soyleki ben ilk dogumumu normal yaptim. Dogumdan tam 1 hafta once sumuksu kan geldi baya fazla ayy doguruyorum die feryat figan herkese haber vererek hastaneye gittik sonuc nst de bisey cikmadi tam 1 hafta sonra dogdu .. DOgum yaptigim gunde sabah geldi yok dedim yine bisey olmaz oglen ikindi aksam ara ara surekli geldi sonra gece 1 de bi sanci vurdu sabah a karsi dogdu. Bunu ne zamandir yazmak istiyodum aklimizda fikir olsun die cok heyecanli guzeldi aslinda epidural normal oldu benim
İşte ben o yüzden poşete ayrı koyun yazdımGaliba bir ben kaldım çantası hazırlanmayan. Ayyy benim pijamam damyok dahasıpaya herşeyi aldık, bana sıra geldi ama yoruldum alışverişten
Poşetlere de not mu yazsam ? Ben kimseyi çağırmıcam doğumhaneye girmeden (yani planım o yönde en azından ) benimki panikten hastane çıkışı diye benim pijamaları
Of çok stresli düşünceler bunlar
Canım ya eşimde bir kere o tarz birşey yaşamıştı.
Plastik gibiydi. Sonra aklımıza geldi işr gideken sandiviç yapıp sera streçe sarmıştım, herhalde onun streçini yedi diye düşündük.
Sende de böyle birşy olabilir mi? Tabi nası birşey oldunu anlamadığım için misal olarak söyledim. Birde dışkının içinde mi yoksa sildiğinde mi farkettin? Silerken ise akıntı da olabilir
Hayırlısı olsun canım. Sağlıcakla al kucağına inşallah...Bizimki tüp bebek ve 8. denemede tutan tüp bebek kiymetli gebelik diye geçiyor kayıtlara ve doktorlar normal doğuma yanasmiyorlar eşimde öyle tabi onlara karşı gelip normal diye tutturmak istemiyorum sonra Allah muhafaza bir sıkıntı olursa vicdan azabından kurtulamam bende yoksa normal düşünürdüm ben bana kalsa.
Bana da ebe demişti boyun kisa catin dardir diye sonra bi dr da boyu kisa ve zayif olanlarin genelde çatısı dar oluyor dedi. Bakalım 36da çatı muayenesinde göreceğizMesajımı düzeltemedim....
ben neden normal doğum istediğimi hatırladım
Görümcelerimden biri sürekli hatta bir saat önceki telefon konuşmamızda "senin boyun kısa çatın dardır normal doğuramazsın doktora boyunun kısa olduğunu hatırlat" diyor, galiba ona inat normal doğurmak istiyorum
Tekrarı olmasın inşallah :)
Dışkında mı gelmişti o?
Ay göbeğinin düşme durumunu kontrol ettin mi sen ?huzurunmeraklisi
İnşallah hayırlısı olur :)
( Üstteki yorumu okumalısın önce)
Diyelimki farklı sebeplerden ötürü sezeryan oldum. Lohusayken şu cümleyi duymak istemiyorum." Zaten boyun kısa çatın dardı "
Atarım kendimi camdan aşağıya
Yakınımda olsa elbette onu atarım
Annem bebek yeleği ormustu. Bir iki günde bitirmisti. Çok da güzel olmuştu canım. Ben de ondan hatırladığım kadarı ile ormeye çalışıyorum :) ormesi kolay aslında, yanlış yapınca sokmek iskence ama :)
Bizde 3yıl. Hatt daha düşünmüyorduk ama mahalle baskısına dayanamadık
Bence çok güzel anne baba olacğız :) inanıyorum.
Bence sorun olmaz
Özel mesajla aldığım yerleri ve ayrıntıları ileteceğim
Çok sevindim aranızı düzeltmenize :)
Canım yaa kosla oxiaction çok güzel çıkartıyor. Bana lekeli verilen bir kaç kıyafet vardı onlara döktüm tertemiz çıktılar. Ben çok kullanıyorum koslayı.
Of uzun süre kalacak olmaları sıkıntı. Ben zorlada olsa alıştırdım evde sigara içilmemesini.
Mesela mutfakta yakıyor , elinde gezdire gezdire salondan balkona çıkıyorlardı
İçenler hep saygı bekliyor ama içmeyenlere saygı yok :/ öyle bir alıyor ki burnum üç gün önce içilmiş olsun alıyorum kokuyu. İnşallah çözüö bulursunuz
Galiba bir ben kaldım çantası hazırlanmayan. Ayyy benim pijamam damyok dahasıpaya herşeyi aldık, bana sıra geldi ama yoruldum .
ben de varım daha kuzum çanta bile almadım henüz
Mesajımı düzeltemedim....
ben neden normal doğum istediğimi hatırladım
Görümcelerimden biri sürekli hatta bir saat önceki telefon konuşmamızda "senin boyun kısa çatın dardır normal doğuramazsın doktora boyunun kısa olduğunu hatırlat" diyor, galiba ona inat normal doğurmak istiyorum
Tekrarı olmasın inşallah :)
Dışkında mı gelmişti o?
Ay göbeğinin düşme durumunu kontrol ettin mi sen ?huzurunmeraklisi
İnşallah hayırlısı olur :)
( Üstteki yorumu okumalısın önce)
Diyelimki farklı sebeplerden ötürü sezeryan oldum. Lohusayken şu cümleyi duymak istemiyorum." Zaten boyun kısa çatın dardı "
Atarım kendimi camdan aşağıya
Yakınımda olsa elbette onu atarım
Evet aynen sökmesi çok zor. Örmek zevkli ama görmedgm için unutuyorum eksiltmeyi falan :)) bende baslıym bari bi yelek denemesine :))
bundan sonra daha fazla kilo alıyorlarmış canım doğru diyosun. Sağlıklı olsunlar da kilo çok önemli değil.. Canım doktorum kendisi özellikle söyledi çalışamaz raporunu 37 bitince alacaksın diye, randevumu da o güne verdi. Rapor almadan direkt ayrılmış sayılıyor muyuz onu hiç duymadım.benimde kontrol bugündü 2290 gram olmuş kızımız boyuda 45 cm.bizde de baba 1.86 bende 1.70'im..ince olacağını sanmıyoruum yavrularımızın doğuma kadar 1 kilodan fazla alacaklardır diye düşünüyorum
37.haftada çalışamaz raporu almamıza gerek yok diye düşğnüyorum zaten 37.haftadan itibaren mecburi olarak ayrılmış olmuyor muyuz
bende 37.hhaftaya kadar aldım ama 35.haftada ayrılmayı planlıyorum bnun için çalışamaz raporu almak gerekiyo ama onla uğraşmayı düşğnmüyorum direkt olarak 2014 iznmden artan günlerden kullanayım diyorum..rapor alırsam çnkü 3 4 günüm ziyan olacak boşyere
pzt günü idareyle konuşup netleştircem bunu bakalım
Sağol canım hepimizin bebeklerine maşallah diyelim nazar değmesin hiçbirineMaşallah cnm bizim Dr 2 haftada bi kontrole çağırıyor. Bu arada benim doğum tarihi değişti 17 Şubat dedi son kontrolde. Şehir İstanbul 2ci çocuk olcak . Teşekkür ederiz
evet canım hatırlıyorum günlerimiz de aynı. Dert etme kendine, her bebek farklı sonuçta. Şeker problemin vs olmadığını yazmıştın, bebekte ve sende sorun yok o yüzden kiloya hiç takılma. Hatta çok tatlı bi bebiş olur tam ısırmalıkcnm pozisyon degistirdiginde devam ediyorsa, belli araliklar gelip gelip duruyorsa drunu aramanda fayda var.
geciyorsa yalanci sancidir
bende bir kac haftadir var
ya cnm hatirliyormusun bizim bebisler ayni gidiyordu boy kilo.
simdi benim ki 3kg 48 cm
nerde hata yaptim acaba
sag salim alalim da kuzularimizisimdi cektigim agriya sanciya raziyim
detaya girip sizin midenizi bulandırmak istemedim aslında,
dışkının kendisinde vardı, sonra panikle sildim makat bölgesini ordada vardı, bizim yumurta akı gibi beyaz bişy oluyor ya vajinalda, bu aynı şekilde kahve rengi makat bölgesindeydi, googleden uzunca sordurunca dışkıda mukus diye geciyor adı, bi iki site çok korkunc seyler yazmış, bi kaç dr sitesinde de birkeze mahsus olursa korkmayın demiş
Ay bir dakka, bebeği ebeler giydiriyor. Beni? Normal doğuma giderken önlük gibi birşey giydiriyorlar mı yoksa o an en son ne giyiyorsan onunla mı gidiyorsun?İşte ben o yüzden poşete ayrı koyun yazdımsadece bebege ilk verilecekleri koysanda yeter. Kendine ayrı çocuğa ayrı çanta hazırlıyorsan kendi çantanada ilk giyeceklerini ayrı poşetle koy. Doğumdan önce çıkarıp dolaba ayrı koyarsın. Çantadaki diğer eşyaları dolaba yerleştirmeye gerek yok zaten. Eşinede söylersin beebege bu poşeti ver diye.
Zaten bebek doğunca gelip eşyaları istiyorlar. O zaman veririnsan o sırada hem heyecanlı hemde yorgun baugın gibi oluyor birley düşünemiyorsun. Baştan hazır olması iyi olur. Normal doğumda doğumdan sonra hemen giydirmiyorlar kanamanı kontrol ediyorlar. Sezeryandada bizim hastanede sadece üstümü giydirmişlerdi. bir yarım saat sonra kanama kontrolu yapıp sondayı çıkarıp giydirmişlerdi. Sonrada hoop ayaga kaldırdılar. Brbegin kıyafetlerini önce isterlerse eşin içinde problem kalmaz bebeiin kıyafetlerini farklı akılda kalıcı bir poşete koy
Bana da ebe demişti boyun kisa catin dardir diye sonra bi dr da boyu kisa ve zayif olanlarin genelde çatısı dar oluyor dedi. Bakalım 36da çatı muayenesinde göreceğiz
Ben genellemeleri kulak arkası ediyorum.Bir arkadasımın boyu 1.40 civarlarında inan abartmıyorum ve öyle güzel ve kolay dogurdu ki en cok onun dogum hıkayesini düşünerek kendime olumlama yapıyorum.. Benım duyduğumda kısa ve beyaz tenliler kolay dogururmus artk neye göreyse bilmiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?