- 28 Eylül 2015
- 5.427
- 15.294
- 248
Canım buna sen karar vermiyorsunki.. normal doğumda takmıyorlar. Sezeryanda hastanelerin çoğu takıyor. Özellikle tam narkozla doğum yapacaksan.. ayrıca sonda taktırmakta problem yokki. Senin için daha rahat sezeryan olursan hemen tuvalete kalkmamış oluyorsunKızlar sonda taktırmayı düşünüyor musunuz? birisi çok rahat oluyor taktır diyor biri taktırma sonradan çok yanma oluyo sistit olursun falan diyorlar ne dersiniz?
Onceden ucuzleri dorduzleri normal doguruyorlarmis bizimkiler iki tane yurt disinda cooook buyuk bi risk olmadigi surece normal dogurtuyorlar ama bize kesinlikle sez.diyip istege bagli sez.parasi alacaklar GARIPPPbende cok normal istiyordum 3 ozel 2 devlet hast. sordum 5i de sezeryan dedi... ama bazen hala dualarimda diyorum Allahim sen bebeklerim ve benim icin normal dogumu hayirli kil... ins hala umudum var ... normalde cunku onceden yasiyorsun ama kisa surede topluyorsun... birde kadinin tum vucudu temizleniyor... bebekler direk havayla temas etmedigi icin komplikasyonlar daha az... hem yaradan kullari icin uygun gormeseydi normal dogum yapamazdik bile... kadinlari o yonden donanimli yaratmis... yinede 5 doktor da sezeryan diyince kendimi ona da alistirmaya calisiyorum... bakalim hakkimizda hayirlisi...
İsim olayı zor ya bende Defneye şartlamıştım, rüyamda kız olucaktı naapiyiiimmBizim de dusundugumuz isimden vazgeçildi. Ki ben istemiyordum zaten :) şimdi biz de kara kara isim dusunuyoruz :) öyle sartlamisiz ki o isme :)
Ilk sez.imda takmislar ben daha tam arak kendime gelmeden cikardilar hic bi seyin farkina bile varmadim hic bi sey de olmadi belki bazilari yanlis takiyirdur veya bende sorun olmaz sende sorun yaratirKızlar sonda taktırmayı düşünüyor musunuz? birisi çok rahat oluyor taktır diyor biri taktırma sonradan çok yanma oluyo sistit olursun falan diyorlar ne dersiniz?
Ilki kizimda guzellestim dr bile sen dogurma cok guzellestin dedi simdikiler de kiz bu sefer cirkinlestimErkek bebek olmasına rağmen hem çirkinleştim hem de etraftan hiç de erkek gibi durmuyorsun hani güzelleşiliyordu diye söyleniyorlar
Allahım neden tüm densiz hatsiz insanları etrafıma topladığını bir türlü anlamıyorum
Hiç üzme canım. Olan olmuş. Şuan daha çok vicdannyapıp kendimi üzme. Keşke olmasaymış ama artık önüne bakmalısın. Bu son demlerinde pozitif ol ki bebeğin huzurlu olsun.
Yaşanan olumsuz şeyleri düşün, birde annenin zamanında çektiklerni düşün. İllaki annen veya bir başkası daha saçma şeylerden neler çekmiştir.
Ama çok şükür sağlıklı çocuklar dünyalara gelmiş.
Tabiki huzurlu gebelik huzurlu bebek ama sonuçta herşey buna bağımlı değil
Önümüze bakıp huzurlu günler dileyelim en iyisi
minnoşunla konuş karnının üstüne elini koy elinin sıcaklığına gelir. Sıcaklık özgüven verir minnoşa. Bebekler anne karnında herşeyi hisseder duyar. Bi keresinde eşimle tartıştık kızım karnımda hızlı hızlı tekmeler attı. Sinirlenmemeye karar verdim başkalarının ççenesinden.
Günaydııınn. Kızlar ne güzel herkes normal doğum için birbirine gaz veriyor. Süpersiniz.. ablam minyon kısa boylu vee hamileliklerinden önce zayıftı. Çatır çatır 4 tane doğurdu. Boy ve pos ile alakası yoktamamen o an vücut ve kafa ile alakalı... herşey normal giderde açılmalar olursa hiç korkmayın. Fırt pırt çıkıyor
Ama problem olursa lütfen normal diye diretmeyin. Etrafımda;tansiyonu yükselip yada kalp atımı zayıflayıp ta doktor çok sıkıntılı sezeryana almak zorundayız dediği halde normal diye ısrar eden birkaç arkadaşım var... bunu yapmayın
İnş herkesin problemsiz olur herkes gönlüne göre doğurur.
Canım her hastane farklıdır. Bizim hastanede sezeryanda hemşireler giydirdi beni.. yanımda 2 annem ve eşim olmasına ragmen.. ablam başka hastanede normal yaptı. Hepsindede önlüğü ile yaklaşık 1 saat yattı çünkü dikiş ve kanama yı kontrol ettiler. Doğumhaneden müşahade odasına geçirirken tuvaletini yaptırtmışlar. Normalde sonda olmadığı için tuvalete hemen kadırıyorlarmış. Müşahade odasından kendi odasına geçerken giyinebilirsin demişler. Annem yardım etmiş giyinnesine..
Yanında biri olmazsa hemşireler yardım ediyormuş. Ama sezeryanda onlar giydiriyor.
Hastanelerin çoğunda sancı odası doğumhane katında olduğu için erkekleri almıyorlar. Normal doğum sonrası yanında kimse olmazsa seni çıplak bırakmazlar giydirirler
Canım üzüntülerde bebeklerin etkilendiği doğru. Ama çok şükür çook büyük bir üzüntü geçirmemişsin. İnş. hiçbişey olmamıştır evham yapma. Bundan sonrası mutlu geçsinde bebişin mutlu olsun içerde.. hemen başka şeyler düşün mutlu olacagın şeyler yap. Kimseyi dinlemeHiçbişeycik olmamıştır merak etme.. daha zamanın var kendini mutlu edecek şeyler saçma sapanda olsa yap kimseye bakma
Canım ben aşırı hassas biriyim. Çok ağladım hamile lık boyunca olur olmaz her şeye. Esimle çok tartıştık. Beni anlayamadı. Ama onun dışında hrp guldum. Mutluyum dedim. Bazen ben de dusunup uzuyorum kendimi sadece hassas duygusal bir oğlum olacak diyorum :) geri kalan zamanda onunla konuş mutlu ol :) Gülümse devamlı :) inşallah bir şey olmayacak :)
Ben hazir bi sey almayi dusunmuyorum ikizlerime de insallah en azindan 3-4ay sutum yeterse sebze sulari corbalar hazirlar yediririm kendim icin de ilk kizimda rezene cayi koy bulguru ve boool su cok sut yapmisti yine onlari denicemKızlar süt yapan çay alacak mısınız? Hangileri?
Okuduğum kadarıyla humana still tea, rezene, promalt vb var, tecrübeli annişler ne önerirsiniz?
Canim ozdilek.ten aldim ben. Benim kriterlerim seninkine benziyor yakininda ozdilek varsa bi bak derim ustelik indirim vardi 100kusurden 60kusure inmisti rengi cart degil yavruagzi pembe arasi sadece ust kismi biraz dantelli gerisi sadeBu lohusa pijaması kabusa dönüştü :)))) buuulaamııyooorruuummm. Hem güzel hem rahat olsun sade ama süslüde olsun amaan şu çantayı bir hazırlasaydım hayırlısıyla arabaya koyucam rahat edicem
Onceden ucuzleri dorduzleri normal doguruyorlarmis bizimkiler iki tane yurt disinda cooook buyuk bi risk olmadigi surece normal dogurtuyorlar ama bize kesinlikle sez.diyip istege bagli sez.parasi alacaklar GARIPPP
Canim ozdilek.ten aldim ben. Benim kriterlerim seninkine benziyor yakininda ozdilek varsa bi bak derim ustelik indirim vardi 100kusurden 60kusure inmisti rengi cart degil yavruagzi pembe arasi sadece ust kismi biraz dantelli gerisi sade
Esim dun gitti sordu istege bagli diye geciyor ilk kizimda da dr kilosu cok fazla normali beklersen bi kilo daha alir 5kg olur dogum sirasinda omzu cikar kolu kirilir diye korkuttu halbuki bekleseydim belki de cok rahat normal dogurcaktim sonuc istege bagli sez. Ikinci mecbur sez.diyorlar ama yine istege bagli diye yaziyorlarÇok saçma isteğe bağlı olmuyor ki o Zaman.. Seni sezaryene tabii tutup zorunlu ödetemezler ki
Benim etrafımdaki herkes kendisi karar vermiş doktorları hep onlara sordu sonda istiyor musun diye o yüzden sordumCanım buna sen karar vermiyorsunki.. normal doğumda takmıyorlar. Sezeryanda hastanelerin çoğu takıyor. Özellikle tam narkozla doğum yapacaksan.. ayrıca sonda taktırmakta problem yokki. Senin için daha rahat sezeryan olursan hemen tuvalete kalkmamış oluyorsunben hiç bir problem yaşamadım.
Canim havuzlu hana gitme imkanin var mi eminonunde.ben oradan buldum 2 tane . Bir gecelik sabahlik ve pijama takimi aldim .Girlmother
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?