2016 Şubat Anneleri

Cnm onlara ozel battaniye tarzi seyler var e bebekte yada jokerde.onlardan alabilirsin.dun bi arkadasim kullandigini soyledi yeni dogan icin cok rahatmis

bende hazırladım ama eksiğim varmı bilmiyorum :)

hazırlamıştım, ama kızlar ara ara sayınca aaa bunu koymamışım dediklerim oldu
şimdi ki hali tam mı bilmıyorum :)

Bence detaylı bir liste yapalsın hatta konu başına sabitlensin? Çnkü çok paylaşıldı çanta listesi ama arada kaynıyor. Çanta hazırlayan tekrar sormak durumunda kalıyor.
Ne dersin ES-ER ?

her hastanenin hastane çantası için listesi oluyor..ben liste aldım hhastaneden..eksiğimin olmadığını gördüm..emzik biberon getirmeyin yazıyordu listede..bunu da belirteyim

Haklısın canım ama bizim hastanede ameliyathaneye almıyorlardı. doğumhaneyi bilmiyorum. O zaman ona sakin sakin vermeai gereken poşeti gösterirsin. Ve kendi giyecegin kıyafetlerin olduğu poşetide gösterirsin. Hatta hastahaneye gidince dolaba sadece 2 poşeti çıkar koy. Kafası karışmasın. Bütün eşyaları çıkarıp kafasını karıştırma
bi ara hatunlar biriniz detaylı A-Z ye su hastahane cantasının listesini yapsanız, ben hazırladım ama sürekli aksik çıkıyor anlamadım gitti :)
Canım ben kendi koyduklarımı yazayım. Burada paylaşılan listelerden gerekli görmediklerimi ve lazım olmayan şeyleri koymadım
Kendi çantama bir poşet içerisinde ilk giyeceklerim:
1 pijama -1 alt çamaşır- 1 emzirme atleti -1 çorap - 1 ped (hastakilodu) koydum.
(Bu arada ben gecelik giymeyi sevmiyorum ve rahat etmiyorum)
Ayrıca yedek olarak 1 yedek pijama- 2 alt çamaşır - 1 emzirme sütyeni -atlet - 1 çorap 1 patik koydum.
7-8 tane orkid - 2 hasta pedi - ıslak mendil - kagıt havlu - hastane terliği - bulmaca kalem - birkaç tane market poşeti (ne olur ne olmaz birşeyler kirlenirse içine koyarak çantaya koymak için) tarak toka kolonya - humana çayı (süt yapıcı) koydum.

Bebek için:
İlk verilecekleri ayrı bir poşet içerisinde;
1 bez - 1 üst zıbın- 1 alt zıbın- 1 çorap- 1 alt üst kıyafet 1 şapka eldiven ve 1 battaniye koydum.
Ayrıca yedek olarak 3 tane alt üst kıyafet eldiven şapka - 1 yün battaniye-1 penye battaniye - 3 tane kusmuk mendili. 2 tane yün patik
Alt açma bezi
10 tane 1 numara bez
5 tane 2 numara bez ( olurda tombalak olursa babası gidip alana kadar kullanmak için)
Temizleme mendili (ıslak mendil)
Pişik kremi koydum (hemen ilk 2 gün pişmez ama ne olur ne olmaz poposu kızarıksa falan rahatlatmak için )

Benim koyduklarım bunlar. İlk çocuğumda kıyafetleri hiç kirlenmemişti. Çıkacagımız gün ben degiştirdim kıyafetlerini.. kendim 1 pijama ile geri döndüm. Biberon ve pompa lazım olmadı. Bunun içinde boşuna almayacagım. Olurda emmezse heryerde dükkanlar var. Eşim alır.
Tabi ben sezeryan olacagım için gündüz olacagı kesin o yüzden onları almadım.
Siz alacaksanız bence eger arabanız varsa bu tarz ekstra malzemeleri ayrı bir poşette çantada koyun. Arabada dursun hastaneye odaya çıkartmayın lazım olursa alırsınız.

Son düzenleme:
Sonda varken idrar hissi olmuyor canım ilk birkaç saatte ayağa kalkmak tansiyonu düşürüyor diye ayağa kalkana kadar sonda kalıyor ayağa kaldırmadan önce çekiyorlar sondayi takmasida cikarmasida çok kolay ayrıca

Bencede öyle yap altına battaniye serer sırtını duzlestirirsin ben travel sistem bebek arabası aldım onun pusetini götüreceğim

bi ara hatunlar biriniz detaylı A-Z ye su hastahane cantasının listesini yapsanız, ben hazırladım ama sürekli aksik çıkıyor anlamadım gitti :)

Canım ben yazmıştım ama çok geride kalmış o msj, aradım, tekrar paylaşıyorum

*BEBEK İÇİN*
*10lu hastane çıkışı(penye battaniyesi var zaten)
*8li zıbın takımı
*iç zıbın ve pijama takımı
*2 patikli alt
*4 çorap
*5 ağız mendili ve 1 yüz örtüsü
*10 adet prima bez
*sebamed pişik kremi
*pamuk
*unibaby ıslak mendil
*kalın battaniye
*zemzem ve çay kaşığı
*1 adet baby jem alt değiştirme örtüsü

*KENDİM İÇİN*
*1 adet sabahlıklı lohusa takımı
*1 adet pierre cardin dantelli pijama takımı
*1 adet spor pijama
*nolur nolmaz diye 1 gecelik
*düz renk hırka
*annemin beni doğururken giydiği pembiş lizöz
*3 tane pofidik çorap ve 1 patik
*terlik(normal plastik aldım evde ise süslü lohusa terliği giycem inş)
*el yüz havlusu
*lohusa tacı
*kağıt havlu, peçete, tuvalet kağıdı, ıslak mendil
*kolonya
*diş macunu ve fırçası
*rimel, allık, ruj, dudak nemlendirici, kalem, ayna, tarak, krem
*lansinoh göğüs kremi
*göğüs pedi ve 1 paket ped
*2 adet emzirme atleti
*3 adet yüksek bel külot
*5 adet lohusa kullan at külot
*depend hasta bezi
*evlilik cüzdanı (kimlik zaten olcak)
*kirli poşeti ve buzdolabı poşeti belki lazım olur

Bu kadar çok şey hurçlara bi güzel sığdı

Sonra ekleyeceklerim

1.foto makinesi
2.şarj aleti
3.bebek şekeri
4.hacı şeriften bebek çikolatası yaptırcam
5.korse alcam
6.arabaya puset koycaz
7.hurma (bebişin ağzına sürmek için)

Ilk kizim dogdugunda belini destekleyerek ana kucagina koymustuk ama simdi ikiz oldugundan arabaya daha cok kisi binecegiz o yuzden hic bi sey almayi dusunmuyorum Allah.tan evimiz yakin hastaneye mecbur kucakta gidecek bebislerimiz

bu listeyi ilk sayfaya tutturuyorum. Eksik olan bişeyler olursa bana gönderin listeyi düzenleyelim arkadaşlar

Cnm onlara ozel battaniye tarzi seyler var e bebekte yada jokerde.onlardan alabilirsin.dun bi arkadasim kullandigini soyledi yeni dogan icin cok rahatmis
nasıl birşey ki. adı ne diye geçiyor. ben birşeyler yaptım kendimce ama görmekte fayda var

Ayynııı benn
Bizimde Beşik yok ortada
Elbise az
Çanta hazırlanmadı
Finaller bitmedi
Hiçbişey yıkanmadı
Bende aynı senin gibi oturuyom öylee

Kızlar markette şu süt arttırıcı çayı gördüm de bilginiz var mı, hiç duydunuz mu, bilmediğimden almadım daha

Eklentiler

• 20151227_192348.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 285

Listeni begendım canm gerksız bırsey yok bence

Benım koyduklarım:
--bebegın ılk kıyafetlerını ayrı posetleyıp uzerıne yazdım(5lı takım(bıraz kalın kuması) , ınce battanıye(pokar degıl ), 1 adet yenıdogan bez )

--yedek olarak bır kalın battanıye, 10lu takım( 2 alt, 1 ayaklı tulum, 1 ıc zıbın1, 2 dıs zıbın, sapka, eldıven,agız mendılı)
--15 adet yenıdogan bezı
--alt acma bezı
--sebamed pısık kremı
--unıbaby ıslak pamuk(2 paket)
--1 havlu (henuz koymadım)
--2 corap

Kendıme

--2 adet yarım kollu gecelık, 1 adet yarım kollu pıjama koyucam, sabahlık yerıne kalın şal ya da beyaz uzun bır hırka alabılırım karar vermedım
--2 paket tek kullanımlık kulot
--2 emzırme sutyenı
--hasta bezı 1 paket
--gogus ucu kremı
--gogus kalkanı
--terlık(henuz almadım ama bez terlıklerden degıl altı kaymayan plastık bı terlık alıcam
--2 kalın corap(henuz koymadım)
--gogus pedı
-dıs macunu, dıs fırcası, kol altı deodorat, tarak, toka,mını sampuan ve sac kremı

Sımdılık bunlar

Canım evlilik cüzdanı ne için yanı kesin koymamız mi gerekiyo ilk defa duydum

Biz de daha oyun Parkı'nı almadık.çünkü ortada kalabalık etsin istemedik.tabii markadan da emin olamadık.pierre cardinin rengi de kullanımı da çok kibar ve kullanışlı.kraft da sanki daha sağlam gibi...alan var mı pierre cardin? Kraftı bulduk e bebekte dokunduk baktık ama pierre cardin bulamadık.şöyle el göz yordamıyla bakmak istedik ama yok...internetten de dokunmadığım bişeyi almaya cesaret edemedim.yatak sonuçta...fikri olan varsa yazsın Ltf :) ?

Canım bende kraft almayı dusunyrm fiyatı ne kadardı ebebekte civilde gormstm bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…