2016 Şubat Anneleri

Canim tesekkur ederim evlat sevgisiyle insan her seye katlaniyor canlari sagolsun ama ben de cok agirlastim dogum tarihi ertelendikce uzuluyorum ama bir an once alin da diyemiyorum vicdani sebeplerden. Ama dinc hareketli her seye yetisebilen enerjik halimi cok ozledim

Kendi doktorum benden her seferinde idrar tahlili alıyor.. Sağlık ocağida stickle yaptığından kendi doktorun yapsın diye önermişti zaten.. Sistem iyi işliyor bence :)
Saglıkocakları bile degişiyor demekki benimki acayip takipçi aradada telefon ile arıyor ebe nasılsınız ödem başladımı falan diye soruyor. Kendi doktorum hamilelik başlangıcında direk demişti boşuna hastanelerde para vererek yaptırma saglıkocakları takip eder diye.. şanslıyım demekki
Kızz sus habire hatırlatmasana hastaneye, şubata kadar yapmazlar belki şaka bir yana 100.200 artsa iyi.inş daha çok artmaz
benim aile hekimim hiç takip etmiyor bi kere aradılar şu ana kadar o da memlekete gittiğimde annemlerin aile doktoru onlara uyarı msji atınca. başka da tık yok ben takip ettim hep tetanoz aşılarım dahil:)
Çok ilginç bu saglıkocakları ya..doktoruna hemşirene göre bile degişiyor demekki
Dolabi actigimda koca sise bana bakiyo ben onaaa :S birazdan icerim aksam icerim derken kaliyo.. bugun de artik acilmamis sut u atinca uzuldm.. neyse umarim baslarimm
Ben sabahları çoğunlukla tost yiyorum. Normal kahvaltılıkları canım istemiyor. Onun yanında süt çok iyi gidiyor. Çay yerine süt koyuyorum böylece içmiş olıyorum. Gün içerisinde böyle kuru birşeyler atışırmyı seviyorsan (kek.kurabiye gibi)yanında içebilirsin.
Ben ilkinde otri kullanmıştım. Gayet güzel. Ayrıca solusyon alıyorsun canım. Ama o hepsi için geçerli burnundaki sümük kuruysa çıkarırken acır kendide istemez. Bir iki damla sıkarsan yumuşar çekersin.
Şimdikindede n11 de tonimer lab buldum 10 tane solusyonu içinde en uygun fiyatlısı bu. İçi klasik burun aspriratörü işte.. buda benim aldığım eski otribebe ile aynı. Sadece otribebe yeni yumuşak uçlusunu çıkarmış.bulursan onu al.Zaten aynı işi yapıyor. Burnuna çok sokmadan deliğine koyuyorsun agzınla çekiyorsun.
Bu arada hepsinde tek kullanımlık diyor. Kullanın atın diyor. Hiç gerek yok. Ben kullandıktan sonra ucunu ve içinddeki minik süngeri yıkarıyordum. Koyuyordum bir yere kuruyordu yine kullanıyordum. Adamlar yedek uç satmak için her yolu deniyor. Onların sümüğünde ne varki ne kadar pis olabilir. Öncedende hiç yedek uç almadım içindeki süngeri eskiyince degiştiriyordum. Benim aldığımın fotosunu ekliyorum canım.

Eklentiler

• 20160106_062945.webp
    22 KB · Görüntüleme: 292
Normal dogum yapmak isteyen arkadaşlar doğumda nefes tekniklerine çalıstiniz mi.
Daha bakamadım ya onlara...ben çok istiyorum normal ama bakalım...bir kitap vardı bende o an yaklaştığında ve geldiğinde yapılabilecek tüm fizik hareketleri yazıyordu.bakarım da eğer faydalı şeyler varsa sayfaya da yüklerim.

Uyuyamıyorum....5:30 dan beri...sanki ne yani 1 de yattım ya...bebek de uyandı kıpır kıpır.yandım artık,hiçbir pozisyonda yatamam,rahat edemiyor sanki bu yatağa yatınca...koltukta da yatar pozisyonda tv izliyorum ama bu kadar huzursuz olmuyor bebişim ya...

Ben calismadim hic ya
Nerede var o teknikler gonderirmisin cnm ?

Bana komşu gösterdi kızlar .yeni doğum yapmıştı dediğiniz gibi burundan al ağızdan ver şeklinde ama daha detaylısi...hesap farklı olarak arttırıyoruz nefesi an geliyor tutuyoruz.nette de var zaten galiba.kitaplardan yazıyor. Bnde bulursam atarım.

Günaydın :) çok uykum var ;( bugün artık okula gideceğim. ama ilk defa bu denli zor geliyor. Uyumak istiyorum ben dün doktor vs işler uzayında gitmemistim herkes doğurdum sanmış

Sağol canım .. daha sonra öyle kan gibi bisey olmadı dediğin gibi kaşımış olabilirim belki ondandır, çok azdı peçeteyle kurulamasam göremezdim bile. İdrar testi yapmasını istiycem doktordan, malum kendisi pek duyarsız. İltihap olabilir bende de. Bir de tabi kızımın durumunu öğrenicem inşallah herşeyi yolundadır. Gelince yazarım buraya

Normal dogum yapmak isteyen arkadaşlar doğumda nefes tekniklerine çalıstiniz mi.
Ben normal doğum yapmak istiyorum ama daha hic nefes tekniklerine çalışmadım her gün yapacam diyorum ama başlamadım bu aralar çok yoğunum sen başladın mı peki?

Göbek deliğinin çevresi acıyan anneler vardı. Nasıl oldu geçtimi acınız? Benimde gece başladı. Dokununca çok acıyor

Göbek deliğinin çevresi acıyan anneler vardı. Nasıl oldu geçtimi acınız? Benimde gece başladı. Dokununca çok acıyor
benim ağrıyordu ama geçti . şimdide göbek bağım soyulmaya başladı sende de var mı öyle bi şey?

Off geçmiş olsun bende çok çektim tırnak batmasından hala çekiyorum zaman zaman ama evlendikten sonra azaldı nedendir bilmem tırnak çektirmenin işe yaramadığını bende duymuştum altına pamuk koymak biraz daha kurtarıyor bir de duştan sonra o bölgeyi keserek rahatlıyorum ben biraz hamilelikte sonra düzelir biraz rahatlarsın canım inşallah

Günaydın herkese dün doktor randevumuz vardı,kilosu boyu gayet iyi dedi 3.200 gram olmuş tombiş kızım 46 cm de boyu ama kilo için +-300 gram kadar yanılma olabiliyor dedi doktorum,doğum hakkında konuşmadı sadece bebek iri olursa normale zorlamam sezeryanla alırız dedi birde evde sürekli 12 civarında çıkan tansiyonum muayenede yükseliyor dünde 15 çıkınca tansiyon hapına başladı tedbir amaçlı günde 1 tane,nst ye bağlandık ama benim kuzum normalde de çok hareketli değil ebe sorup durdu karnın açmı kalp atışı çok sabit diye,anne karnında sert harekette ani atak yaparmış kalp atışı, bizde genelde sabitti 130-140 civarı doktor bir problem var dedi mi falan dedi içime kurt düşürdü ama ben alıştım onun hareketsizliğine doktorumda normal diyor inşallah bir problemi yoktur kızımın haftaya çatı muayenemiz var ona göre doğum şekline karar vericez bizde haberler böyle

benim ki 10.2 kan ilacına devam

Benim basenlerde ve göbeğimde catlaklar oluştu o kadar da nemlendirdim bu izlerdogum sonrasi gecmez di mi
bende şu ana kadar oluşmadı çatlak inşallah bundan sonrada olmaz. Dğumdan sonra çatlakların 5 taneyse 3 tanesini geçiyor 2 tanesi kalıyormuş öyle duymuştum.

Canim ben cozumu iyi bir pedikur yapan kuaforde buldum 2-3 ayda bir gidip pedikur yaptırıyorum tum batiklarimi temizliyor.

varmış canım videolarını filan izledim o solüsyon sartmış
ilk gebelik ve tecrubesizlik olunca benimde hersey kafamda büyüyo artık

Tamam canım çok saol aciklaman için yumuşak uclu olanı bulursam onu alayım ozaman

solüsyon dedikleri şey serum fizyolojik sıvı.
istersen tek teklilerden alabilirsin. kuru memleketteysen burnu da kurur çünkü

tarak takımı bakım yağları, fizyolojik sıvı otri bebe için,
sen ateş ölçer almayacağım demiştin dimi... ocaktkini kullanırım demişitn.
bence biberonda yaz nolur ne olmaz. bir gün illaki biberona geçilecek.
pişik kremi?

benim arkadaşımda süngerin altına gazlı bez koyuyor, uç almakla baş edilmez zaten :)

aman sorma zam yaparlarsa benim yüzümden olacak zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…