2016 Şubat Anneleri

bugün karnım taş gibi, oğluş o taş gibilikte bir iki tekmecik atıp sakinletiyor beni.
sanırım gaz sıkıntısı bu

firkan hocam sorum var gene
sen sezeryan olucaksın ya, önceki doğumunda öncesinde süt gelsin diye sağma işlemine başlamış mıydın? sütünden yana sıkıntın olmamıştı dimi... öyle hatırlıyorum yazdıklarından.
bunda tarihin belli olunca başlayacak mısın?

Günaydın hamişlerr nasılsınız bakalım? :)

Ben dün muayene oldum çok şükür bende bebeğimde çok iyiyz.. Dün 32. haftadan itibaren çalışabilir raporumu aldım. 9 şubata kadar çalışıyorum :)

Bu arada aklıma takılan bişey war. şimdi 4 ay ücretli doğum iznine çıkacağım ya, bu para, bu parayı sanırım ziraat bankasından her ay 8-14 ü arası bankadan çekebiliyormuşuz parayı öyle döylediler personel işlerinden... acaba böyle mi yoksa toplu olarak da çekebiliyormuyuz? Sizin nasıl olacak?

cnm doktorun gun verdi mi sana sezeryan icin...

Gunaydin kizlar benim basimin agrisi gecmedi ve bende bugun istirahat ediyimm dedim.. Esimde endiselendi yanimda uyuyor Uyuyarak destek oluyor bana simdilik :)))

firkan Idrar icin fark almiyor benim doktorum.. Saglik ocagim benimde cok ilgili doktorumuz tanidik ustelik, sagolsunlar islerini cok duzgun yapiyolar.. Dedigin gibi arayip soruyolar arada hersey yolundami diye :) ama iste sticklerle idrar testi yaptiklari icin hastanedede tekrarini yaptirmami onermisti :)

selam annişler nasilsınız. acayip rüyalar gördüm yine. bir sürü çocuk doğurmuşum. o kadar çok doğurmuşum ki evladı olmayanlar benden evlat edinmek istiyor. bu ne yaaa kedi gibi dedim uyandığımda

Göbek deliğinin çevresi acıyan anneler vardı. Nasıl oldu geçtimi acınız? Benimde gece başladı. Dokununca çok acıyor
cnm benim hamileligimde zaman zaman hep acidi... ortalama yarim gun suruyordu... gecer ins cnm gecmis olsun... o aci baya canimi yakmisti...

selam annişler nasilsınız. acayip rüyalar gördüm yine. bir sürü çocuk doğurmuşum. o kadar çok doğurmuşum ki evladı olmayanlar benden evlat edinmek istiyor. bu ne yaaa kedi gibi dedim uyandığımda
sabah sabah guldurdun cnm ya :))

benim ağrıyordu ama geçti . şimdide göbek bağım soyulmaya başladı sende de var mı öyle bi şey?
Soyulma yokda canım çok acıyor. Oraya hiiç dokunamıyorum
Oyy maşallah tosbike inş normal doğum yaparsın.
Yok canım hiiç bişey yapmadım ben onda 41. Haftadaydım. Ama doğumdan önce gögüs uçlarımda ıslaklık görüyordum. Bilmiyorum alakası varmı? Erkenden su gibi birşey geliyor ya o gelipde doğumda sütü gelmeyen varmı bilmem ama su geiyorsa sütte gelir diye avutuyorum kendimi sütüm hemen gelmişti. İlk tuttururken çok zorlanmıştım ama bebekler karnı aç olmasada emme refleksi ile emiyorlar çekiştiriyorlar başta boş boş çekiyorlar ama birkaç dk sonra süt gelmeye başlıyor. İlk birkaç dk korkmayın yani bundada çok erken başlamayacagım. Doğum olacak günden birgün önce içmeye başlarım diye düşünüyordum. Yine gögüslerimde damla damla ıslaklık görüyorum inş hepimizin sütü hemen gelir.
Ama doğum zamanını bilmeden bu çaya başlama işi çok doğru degil çünkü gögüslerin sütle dolarsa doğumu tetikler. Süt dolarken sızlıyor gögüsler anlıyorsun o an çok dolduğunu en iyisi doğum yapar yapmaz başlamak

cnm benim hamileligimde zaman zaman hep acidi... ortalama yarim gun suruyordu... gecer ins cnm gecmis olsun... o aci baya canimi yakmisti...
Sagol.. Evet agrılar bir yana bu acı bir yana hiç dokunamıyorsun birşey değse canımdan can gidiyor sanki..
Bebişlerin nasıl dün gördünmü?

kizlar bugun hastanede 8. gunumuz. kac kez nst cekildi sayisini unuttum. serumlar kollarimdan gitmiyor artik. 7. damar yolu acildi. sertlesti morardi hep. napiyim bebegim saglikli olsun da katlanirim.2+3 gun once dr um izinli eve gonderdi banyo icin. banyo yapip geri geldim. bugun de izinli gondericekti nst de sanci cikti yine. o yuzden tekrat serum taktirdi. Ogleden sonra bakariz duruma gore dedi. insallah hayirlisi olur. Rabbim sizlere de bana da hayirli saglikli zamaninda dogumlar nadip etsin insallah

Geçmil olsun. Bana patates çok iyi geliyor patatesi 3e bölüyorum. Bir tülbenti katlayıp uzun ip gibi yapıyorum patatealeri koyup alnıma baglıyorum agrısını alıyor
Bizim saglıkocagı idrar testi hiç yapmıyor. Onu hastanede yaptıryorum sadece kan tahlili yapıyor.

Allah yardımcın olsun canım açılman nasıl? Sancıların çokmu yüksek çıkıyor?

hayırlı olsun. haftalarımız bir :) bir iki gün var aramızda sanırım

ziraat bankası hesabın var ise e devlet üzerinden o hesabını ilişkilendirip o hesaba yatıttırabilirsin. diğer türlü isme yatacak ve kuyruk vs bekleme olacak. yatan para zamanında çekilmezse emanete alınıyormuş...

bana muhasebenin söylediği bilgi şu şekilde;
raporunu hastane sisteme girer, bizde aylık olarak onaylarız. sende aylık olarak çekebilirsin. ama raporu toplu onaylanırsa toplu alırsın. kiii o çok eskiden kaldı toplu onaylama işi, artık aylık yapılıyor, en azından biz öyle yapıyoruz.

tabi bu arada 8-14 ü arasında yetişmesi için onay zamanı vardır bence. belki ilk ay gecikmeli alabiliriz. Alalımda inşallah :)

anladım canım. 41de oolduğunu bilmiyordum :)
benimde ara ara geliyor o sıvıdan. camasırım lekeleniyor. umudum sütüm var yönünde. amaaa uçlarım minicik :)
inşallah hayırlısı bakalım. ocak annelerinde okuyorumda en çok doğru emzirememe sıkıntısından dertliler... belkide benm dikkatimi o çekiyor :)

Canım Allah yardımcın olsun, inşallah biraz daha sabreder bebeğin.. Dr kontrolünde olman cok iyi, iyi düşünmeye çalış ki iyi olsun herşey..

firkan canım benimde göbek deliğim iki gündür acimaya basladi ve sanırım dışarı fırlayacak.. Hem acidigi hemde huylandigim icin dokunamiyorum

bizim kuzucuk kafasini sag kaburgamin ordan uzaklastrmiyo hala Allahmm nasil agriyo artik yaa.. hem kaburgam hemde sirtimin sag yani. O kemkler kirildi artik herhalde diyorm ne oturabiliyotm ne yatabiliyorm bi an once donse artik

Geçmiş olsun hadi bakalım haber bekliyoruz senden bireyin yoktur cnm inş.

okyns-okyns cnm Allah yardimcin olsun. dr kontrolunde olman iyi birsey cnm. insanin morali bozuluyor o ortamda biliyorum, bende tansiyondan bir hafta yatmistim. ama emin ellerdesiniz
benden gelmiyor o sivi ya sutum olmazsa

dunden beri kasik agrim gecmedi. ndn oluyor olabilir sizce? cumaya randevum. bugun de agda islerimi halledicem. belki cati mati muayenesi yapar, rezil olmayalim

Evet 41 di canım. O zaman bile gelmeye niyeti yoktu. Açılmam hiiiç yoktu. Hala yukarlarda dolaşıyordu. Cihazda 4.250 gözüküyordu. 3.950 doğdu.Çok korktum. İri bebek ve kaka meselesi yüzünden. Zaten doktorumda daha beklemek istemedi. Öyle işte.. evet işte o emzirme kısmı cidden zor ya.. bebek tutmayı bilmiyor sen vermeyi bilmiyorsun annem ve ben büyük mücadeleler sonucu memeyi agzına sokuyorduk. Agzını minicik açıyor senin meme kocaman. O yüzden sadece ucunu yakalar yakalamaz emmeye başlıyor. Yarada böyle oluyor zaten. Sadece ucu kaptığı için damaklarının arasında eziliyor. Off off iş sadeece doğurmakla bitmiyor ama memeyi tutmayı öğrenince problem kalmıyor.
firkan canım benimde göbek deliğim iki gündür acimaya basladi ve sanırım dışarı fırlayacak.. Hem acidigi hemde huylandigim icin dokunamiyorum
Seninle belirtilerimizde aşagı yukarı aynı gidiyor. Günlerimizde aynı.. aynı zamanda doğurursak şaşırmam bende bu sabah dışarı fırladığını gördüm. Acaba delik dışarı dönüyor diyemi acıyorki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…