cnm doktorun gun verdi mi sana sezeryan icin...12de yattim 5.defa tuvalete kalktiktan sonra nihayet uykum kacti zaten esimin isleri yogun kizimla sabahin korunden aksam 8e kadar yalniz kalcam nerden nasil bulcam o enerjiyi bilmiyorum kizimin da tam deli zamanlari 1dk durmuyor artik dogurayim da hafifleyim yetisebileyim cocuklarima. Hic bi seye takatim yok dusuncesi bile yoruyor beni
cnm benim hamileligimde zaman zaman hep acidi... ortalama yarim gun suruyordu... gecer ins cnm gecmis olsun... o aci baya canimi yakmisti...Göbek deliğinin çevresi acıyan anneler vardı. Nasıl oldu geçtimi acınız? Benimde gece başladı. Dokununca çok acıyor
sabah sabah guldurdun cnm ya :))selam annişler nasilsınız. acayip rüyalar gördüm yine. bir sürü çocuk doğurmuşum. o kadar çok doğurmuşum ki evladı olmayanlar benden evlat edinmek istiyor. bu ne yaaa kedi gibi dedim uyandığımda
Soyulma yokda canım çok acıyor. Oraya hiiç dokunamıyorumbenim ağrıyordu ama geçti . şimdide göbek bağım soyulmaya başladı sende de var mı öyle bi şey?
Oyy maşallah tosbikeGünaydın herkese dün doktor randevumuz vardı,kilosu boyu gayet iyi dedi 3.200 gram olmuş tombiş kızım 46 cm de boyu ama kilo için +-300 gram kadar yanılma olabiliyor dedi doktorum,doğum hakkında konuşmadı sadece bebek iri olursa normale zorlamam sezeryanla alırız dedi birde evde sürekli 12 civarında çıkan tansiyonum muayenede yükseliyor dünde 15 çıkınca tansiyon hapına başladı tedbir amaçlı günde 1 tane,nst ye bağlandık ama benim kuzum normalde de çok hareketli değil ebe sorup durdu karnın açmı kalp atışı çok sabit diye,anne karnında sert harekette ani atak yaparmış kalp atışı, bizde genelde sabitti 130-140 civarı doktor bir problem var dedi mi falan dedi içime kurt düşürdü ama ben alıştım onun hareketsizliğine doktorumda normal diyor inşallah bir problemi yoktur kızımın haftaya çatı muayenemiz var ona göre doğum şekline karar vericez bizde haberler böyle
Yok canım hiiç bişey yapmadım ben onda 41. Haftadaydım. Ama doğumdan önce gögüs uçlarımda ıslaklık görüyordum. Bilmiyorum alakası varmı? Erkenden su gibi birşey geliyor ya o gelipde doğumda sütü gelmeyen varmı bilmem ama su geiyorsa sütte gelir diye avutuyorum kendimibugün karnım taş gibi, oğluş o taş gibilikte bir iki tekmecik atıp sakinletiyor beni.
sanırım gaz sıkıntısı bu
firkan hocam sorum var gene
sen sezeryan olucaksın ya, önceki doğumunda öncesinde süt gelsin diye sağma işlemine başlamış mıydın? sütünden yana sıkıntın olmamıştı dimi... öyle hatırlıyorum yazdıklarından.
bunda tarihin belli olunca başlayacak mısın?
Sagol.. Evet agrılar bir yana bu acı bir yana hiç dokunamıyorsun birşey değse canımdan can gidiyor sanki..cnm benim hamileligimde zaman zaman hep acidi... ortalama yarim gun suruyordu... gecer ins cnm gecmis olsun... o aci baya canimi yakmisti...
Geçmil olsun. Bana patates çok iyi geliyor patatesi 3e bölüyorum. Bir tülbenti katlayıp uzun ip gibi yapıyorum patatealeri koyup alnıma baglıyorum agrısını alıyorGunaydin kizlar benim basimin agrisi gecmedi ve bende bugun istirahat ediyimm dedim.. Esimde endiselendi yanimda uyuyorUyuyarak destek oluyor bana simdilik :)))
firkan Idrar icin fark almiyor benim doktorum.. Saglik ocagim benimde cok ilgili doktorumuz tanidik ustelik, sagolsunlar islerini cok duzgun yapiyolar.. Dedigin gibi arayip soruyolar arada hersey yolundami diye :) ama iste sticklerle idrar testi yaptiklari icin hastanedede tekrarini yaptirmami onermisti :)
selam annişler nasilsınız. acayip rüyalar gördüm yine. bir sürü çocuk doğurmuşum. o kadar çok doğurmuşum ki evladı olmayanlar benden evlat edinmek istiyor. bu ne yaaa kedi gibi dedim uyandığımda
Allah yardımcın olsun canım açılman nasıl? Sancıların çokmu yüksek çıkıyor?kizlar bugun hastanede 8. gunumuz. kac kez nst cekildi sayisini unuttum. serumlar kollarimdan gitmiyor artik. 7. damar yolu acildi. sertlesti morardi hep. napiyim bebegim saglikli olsun da katlanirim.2+3 gun once dr um izinli eve gonderdi banyo icin. banyo yapip geri geldim. bugun de izinli gondericekti nst de sanci cikti yine. o yuzden tekrat serum taktirdi. Ogleden sonra bakariz duruma gore dedi. insallah hayirlisi olur. Rabbim sizlere de bana da hayirli saglikli zamaninda dogumlar nadip etsin insallah
Günaydın hamişlerr nasılsınız bakalım? :)
Ben dün muayene oldum çok şükür bende bebeğimde çok iyiyz.. Dün 32. haftadan itibaren çalışabilir raporumu aldım. 9 şubata kadar çalışıyorum :)
Bu arada aklıma takılan bişey war. şimdi 4 ay ücretli doğum iznine çıkacağım ya, bu para, bu parayı sanırım ziraat bankasından her ay 8-14 ü arası bankadan çekebiliyormuşuz parayı öyle döylediler personel işlerinden... acaba böyle mi yoksa toplu olarak da çekebiliyormuyuz? Sizin nasıl olacak?
anladım canım. 41de oolduğunu bilmiyordum :)Soyulma yokda canım çok acıyor. Oraya hiiç dokunamıyorum
Oyy maşallah tosbikeinş normal doğum yaparsın.
Yok canım hiiç bişey yapmadım ben onda 41. Haftadaydım. Ama doğumdan önce gögüs uçlarımda ıslaklık görüyordum. Bilmiyorum alakası varmı? Erkenden su gibi birşey geliyor ya o gelipde doğumda sütü gelmeyen varmı bilmem ama su geiyorsa sütte gelir diye avutuyorum kendimisütüm hemen gelmişti. İlk tuttururken çok zorlanmıştım ama bebekler karnı aç olmasada emme refleksi ile emiyorlar çekiştiriyorlar başta boş boş çekiyorlar ama birkaç dk sonra süt gelmeye başlıyor. İlk birkaç dk korkmayın yani bundada çok erken başlamayacagım. Doğum olacak günden birgün önce içmeye başlarım diye düşünüyordum. Yine gögüslerimde damla damla ıslaklık görüyorum inş hepimizin sütü hemen gelir.
Ama doğum zamanını bilmeden bu çaya başlama işi çok doğru degil çünkü gögüslerin sütle dolarsa doğumu tetikler. Süt dolarken sızlıyor gögüsler anlıyorsun o an çok dolduğunuen iyisi doğum yapar yapmaz başlamak
Canım Allah yardımcın olsun, inşallah biraz daha sabreder bebeğin.. Dr kontrolünde olman cok iyi, iyi düşünmeye çalış ki iyi olsun herşey..kizlar bugun hastanede 8. gunumuz. kac kez nst cekildi sayisini unuttum. serumlar kollarimdan gitmiyor artik. 7. damar yolu acildi. sertlesti morardi hep. napiyim bebegim saglikli olsun da katlanirim.2+3 gun once dr um izinli eve gonderdi banyo icin. banyo yapip geri geldim. bugun de izinli gondericekti nst de sanci cikti yine. o yuzden tekrat serum taktirdi. Ogleden sonra bakariz duruma gore dedi. insallah hayirlisi olur. Rabbim sizlere de bana da hayirli saglikli zamaninda dogumlar nadip etsin insallah
Geçmiş olsun hadi bakalım haber bekliyoruz senden bireyin yoktur cnm inş.Sağol canım .. daha sonra öyle kan gibi bisey olmadı dediğin gibi kaşımış olabilirim belki ondandır, çok azdı peçeteyle kurulamasam göremezdim bile. İdrar testi yapmasını istiycem doktordan, malum kendisi pek duyarsız. İltihap olabilir bende de. Bir de tabi kızımın durumunu öğrenicem inşallah herşeyi yolundadır. Gelince yazarım buraya
benden gelmiyor o sivianladım canım. 41de oolduğunu bilmiyordum :)
benimde ara ara geliyor o sıvıdan. camasırım lekeleniyor. umudum sütüm var yönünde. amaaa uçlarım minicik :)
inşallah hayırlısı bakalım. ocak annelerinde okuyorumda en çok doğru emzirememe sıkıntısından dertliler... belkide benm dikkatimi o çekiyor :)
Evet 41 di canım. O zaman bile gelmeye niyeti yoktu. Açılmam hiiiç yoktu. Hala yukarlarda dolaşıyordu. Cihazda 4.250 gözüküyordu. 3.950 doğdu.Çok korktum. İri bebek ve kaka meselesi yüzünden. Zaten doktorumda daha beklemek istemedi. Öyle işte.. evet işte o emzirme kısmı cidden zor ya.. bebek tutmayı bilmiyor sen vermeyi bilmiyorsun annem ve ben büyük mücadeleler sonucu memeyi agzına sokuyorduk. Agzını minicik açıyor senin meme kocaman. O yüzden sadece ucunu yakalar yakalamaz emmeye başlıyor.anladım canım. 41de oolduğunu bilmiyordum :)
benimde ara ara geliyor o sıvıdan. camasırım lekeleniyor. umudum sütüm var yönünde. amaaa uçlarım minicik :)
inşallah hayırlısı bakalım. ocak annelerinde okuyorumda en çok doğru emzirememe sıkıntısından dertliler... belkide benm dikkatimi o çekiyor :)
Seninle belirtilerimizde aşagı yukarı aynı gidiyor. Günlerimizde aynı.. aynı zamanda doğurursak şaşırmamfirkan canım benimde göbek deliğim iki gündür acimaya basladi ve sanırım dışarı fırlayacak.. Hem acidigi hemde huylandigim icin dokunamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?