2016 Şubat Anneleri

o terler yüzünden çok hastayım.kırılıyorum.burnum silmekten yara oldu.halbuki her seferinde Kalkıp değiştirdim üstümü ama ne fayda ki yatak bile üstüne su dökülmüş gibi oluyor.
Canım sanırım terlemenin sebebi hastalık belirtisiymiş gibi duruyor.. Doktora sordunmu niye bu kadar terliyorum diye belki bir önerisi olur..

Canim benimde almak istegim buydu ama sonradan vazgectim..bu karyola ile beraber gardrobunu ve şifonyeri alıcaktım sonradan karyolasından vazgecip park yatak aldım, çünkü bundada yatacagi sure park yatakla ayni olacak...ve bunu gunduz otururken yanima yada gece yatak odama alamicam..park yatagi istedigim yere alirim dedim...sadece gardrop ve sifonyeri aldim...ilerde Allah nasip ederse park yatakda yatamicak duruma gelince, normal yatak alirim diyorum..

Canım sanırım terlemenin sebebi hastalık belirtisiymiş gibi duruyor.. Doktora sordunmu niye bu kadar terliyorum diye belki bir önerisi olur..
Bilmiyorum ki canım...iki aydır böyle arttı...hatta otururken avuçlarım bile terliyor hele akşamları.herhalde uykumda soğudu sırtım sürekli.sormadım,doktorum soru cevap olayını sevmiyor pek :) asıl sorundan çıkıyor olay boyut Değiştiriyor.pes ettik o konuda :)

Bizim de annemler hemen yıkama taraftarı ama sağlık ocağındaki ebem göbeği düşmeden yıkama diyo yıkıycaz gibi duruyo şimdilik bakalım :))

Valla benim bilmişlerle yarış etme gibi bir niyetim yok :) lohusa kafasıyla hemde hiç uğraşamam :/
Amaa iki taraf çatışması olursa yedim naneyi

Annemlerin orada teyzemler halamlar ikilemi var diye orada doğum yapmak istemiyorum, gelen burada baksın diyorum :)
Ama aldığım duyuma göre teyzemde halam da buraya gelecekmiş. Eee bir de üstüne görümceler gelecek :) hepsi de bilmiş olunca ben verirrim çocuğu ellerine naparsanız yapın derim (asla yapamam öyle birşey )
Neyse zaten pipili verirm pipisiz gelir diye korkuyorum

Başımı alıp gidesim var :)

Herkesi temizlik telaşı sarmış. Bi yerde okumustum so günler hamile kadinlar sürekli temizlik düşünür diye. Dogruymus
Benim rutin haftasonu temizliğim aslında ama açıkcası içimde sürekli temizlik yapma aşkı var :)
Dün süpürdüğüm evi tekrar süpürmek istiyorum :)

T Threee canim suan evdeyim sabah nstye girdim sancilar biraz daha dusmus,ignemi oldum,adalat kullaniyorum o da kasilmalari engelliyo sanki.Herhangi bir durumda hemen gidicem hastaneye.Basim cok agriyo yanliz,burnumda kanadi biraz bekliyorum iste

Bende de aynı oluyor evde normal çıkan tansiyon hastanede hep yüksek,tansiyon aletim omron hastanelerde kullanılanla aynı,beyaz önlük tansiyonu diye bişey varmış yani beklerken kontrol sırasında heyecan yapıyor,hastaneye ulaşmak için yürüyor hareket ediyor yada uzanıp ultrasona giriyoruz ya birden kalkınca da yükselebiliyormuş ama daha çok korku heyecana bağlıyorlar seninde öyle olabilir mi bana bu yüzden holter takıldı,hastanede takıldıktan sonra 2 ölçüm yapmış 15 civarı eve ulaşınca 11-12 seviyesine düşmüş 24 saat boyuncada hep öyle seyretmiş

Alala doktorunda enteresanmış yani :)) Bu kadar uzun süre varsa hastalıktan değildir heralde, ben çok kalın giyinmedim dışarda bile ama iyi örtündüm.. Rüzgarın kafama boynuma çok değmesine izin vermedim ben farketmesemde mevsim kış neticede :)

Ay kızlarrr hiç temizlik yapasım yok, bıraksalarda miskin miskin otursamm, ama bu seferde içim rahat etmiyor... Neyse ben bir dalıyorum.. Başlıyım gerisi gelir dimi :))

Bende bir haftadır günde 5tane yiyorum. Benim de kasilmam farklilasti.gece cok vuruyor. Secde ederken de bebek acayip alta kaçıyor farkediyorum.secde pozisyonu gercekten bebegi aşağı itiyor
Normal kilabiliyor musun canim benim karnim cok buyuk egilemiyorum egilsem de kalkamiyorum oturarak kiliyirum uzun zamandir

Nispet yapar gibi olmuyor ama böyle

Aa ama yarın cumartesi yatmaaa

sadevehuzurlu evet hanımlar hep beraber "aaaaaaaaaaaa"

Kızlar çok hoşsunuz
, çok tatlısınız o msjdan sonra hemen uyumuşum, benim uykum gelince dünya yansa umrumda olmuyor, bebişle uykusuzluğa nasıl dayanıcam kara kara düşünüyorum
sabah eşimi işe gönderip temizlik yaptım:)

Kızlar merhaba. Ağda ya geldim... Tirsiyorummm.. Hep yaptırıyorum amaa :)) ne bileyim işte :)

O ağda seni doğumda idare eder dimi canım yoksa 1 kez daha gitcek misin, ben 34.haftada gittim bi de 38de düşünüyorum yeter herhalde

Ay kızlarrr hiç temizlik yapasım yok, bıraksalarda miskin miskin otursamm, ama bu seferde içim rahat etmiyor... Neyse ben bir dalıyorum.. Başlıyım gerisi gelir dimi :))

Başla canım başla, gerisi gelir, temiz halini düşün, motive olursun, kolay gelsin

Benim derdm acı deglde ben kan görünce bile bayilcak duruma geliyorm o yzden genel anestezi dusunmstm
Alemsin arkadaş o kandan kaçış yok. Ameliyatta görmüyorsun önüne örtü koyuyorlar. Ben meraklı bakmaya çalışıyordum. Kalın olsun diye bir örtü daha attılar üzerine sonrasıda adet gibi zaten iç çamaşırında pedinde eninde sonunda göreceksin. no panic
Canim Allah sifa versin kuzuna. Gecmis olsu. Benim yegrnim dr gunlerdir hssta. Salgin sanirim
Çok sagol canım salgın varmış okulda. Geçen salgınıda böyle atlatmıştı. Doktor,bünyesi mikropu yenmiş ondan başka belirti olmamış demişti. Bundada yener inş.
gecmis olsun cnm, kiyamam sana
anne olmak yurekte hep bir sizi tasimak diyordu arkadaslarim. daha dogmadan ikincisi ilki icin o sizi seni nasilda uzuyor.
annelerin hakki odenmez. anne olunca anliyor insan
Sagol canım. İnsan ister istemez vicdan yapıyor. Eşimde diyor şimdi bu çocuğu bu kadar sevdik herşeyimizi verdik ikinci olunca ne yapacagız diyee. Oda ayrı bir sorumlulukmuş. Bir çocuğun varken iyi güzel herşeyi ona göre ayarlayabiliyorsun. İkincide birinciyi ihmal edebilmekten çekiniyorum. Bakalım hayırlısı.. yaşayıp görecegiz.
Geçen günde eşime dedim. Sadece şu karında taşıma olayı için bile annelik hakkı ödenmez.
Dün gece nasıl agrım var karnımdaki gerim gerim geriliyor kasılıyor ben elimde bezler ateş düşürmeye çalışıyorum. Baba ne yapıyor?? Tabiki uyuyor. adam uyanamıyorki... ne yapacaksın?
Böyle sinir olmayada hazır olun yani
firkan evet iyi ki babalari oynuyolar.. evde surekli bi mac haliii:) digerleride gelince ne yapacagiz acaba:)
Evet Allahtan oynuyorlar bir onu yapıyorlar zaten birde son günlerde işi bitmeyince biraz geç kalınca beni arayıpta yatma saatine yetişemiyorum sen yatırabilecekmisin gücün varmı diye sormuyormu. Buradan oraya uçasım geliyor sanki o gelmezse yatıramayacakmışım gibi..
Sagol canım.. hormonlar tavanken insan neler düşünmüyorki
Yok canım ben yıkamayacagım.
İlk doğumumda kontrol eden bebek doktoru yıkamamı söylemişti anne karnından çıktığı sıvısı biraz daha kalsın üzerinde demişti. Zaten sezeryanda söküp alıyorlar biranda,yıkayarak üzerindeki büyitün sıviları gitmesin demişti. Gözle görünmüyor ama bebegin üzerinde olduğumu biliyorsun. Birkaç gün birkaç gündür vücudunda çok fazla kir olursa onları silerek temizlerim. Ama birkaç gün yıkamayacagım.
Bak birgün geçti inş birkaç gün daha duracak bebişin.

Bugün ne mi yaptım

Sabah eşimi işe gönderdim, kahvaltı yaptım, mutfağı toparladım, bulaşıkları makineye dizdim, mutfak dolaplarının kapaklarını sildim.Buzdolabını, fırını,bulaşık makinesini sildim, buzdolabını yerleştirdim, o ara eşim öğle yemeğine eve geldi, onu doyurdum, tekrar mutfağı topladım, evde tüm odaları tek tek gezip tüm dağınıklığı topladım zaten fazla bişi yoktu:) askılardaki kirlileri sepete attım, kalabalığı kalksın diye, 1 makine çamaşır yıkattım, astım, 1 makine de önce kuruyan vardı, topladım, katlayıp kaldırdım, ütülenecekleri ayırdım, yatağı topladım, örtüsünü örttüm, banyoyu ovdum, tuvaleti yıkadım, havluları değiştirdim, evi süpürdüm, yerleri sildim, dubleks olduğundan merdivenleri süpürdüm, viledaladım, çooooooook yoruldum

Yarın ütü var
Akşama sulu köfte yapcam onları yuvarlıcam ama çok halsizleştim köfte yerine ben yuvarlanıyorum

Off bu ev işi ne kadar nankör iş, yap yap gene aynı, bıktım ama evimin her daim düzenli ve temiz olmasını seviyorum

Halılarımı geçen hafta yıkamaya vermiştim, sermiştim
Dolapları 2 hafta önce elden geçirip fazlalıkları atmıştım
Şükür evim temiz genel olarak gene de kapı silmeye filan yardımcı almayı düşünüyorum
Camları da annem silmişti ama hep kar, yağmur, buz silinse gene aynı doğuma yakın annemler halleder napim zaten evim büyük ferah gereksiz eşya yok kalabalık yok

Uff yazarken bile yoruldum

Vallahi kıskandık

Ah bende misafir falan dinlemez uyurdum ama uyku tutsa uyuyacağım.
Bu ara hem yorgan kavgası hem tekme derdi hem wc aşkı uyutmuyor beni
Bende çok severim uykuyu halbuki.
Hayırlısı bakalım sabrını verir derler....

Okurkennyoruldum anacım. Ben bi balkon yıkadım, balkona yorganımı çıkarttım(çok güzel hava var miteları öldürsün diye kocakarıkafası
birde bebeğin kıyafetlerndeki etiketi kestim katladım. En çok o uzun sürdü zaten
Şimdi ütülemeden dolaba koysam mı sizce? H içi cumaya kadar teyzem gelecek ütülemeye ?
Ortalıkta durmasındansa sanki dolapta dursa daha iyi gibi...

Sezeryanda da mi alttan kanama oluyo

Sezeryandan adet gibi kanama olduğunu blmyodm valla o önemli degl onu her zaman goruyorz zaten adet olurken

Aynen banada bırak dedi mg bıraktım dogumu geciktiriyormus ve dogum başladığını bilemiyormissun.ağrı olmadığı için.

Sezeryandan adet gibi kanama olduğunu blmyodm valla o önemli degl onu her zaman goruyorz zaten adet olurken
oluyor canım rahimdeki kan öyle hemen bitermi damla damla devam edecek 40 güne kadar sürebiliyor. Sadece sezeryanda biraz daha içini temizledikleri için çok aşırı bir kanama olmuyor. Normal doğumda ilk gün daha şiddetli kanaman oluyor canım

2 tane hastane çıkışı aldım birinde alt patikli pantolon yok diğerinde tek parça tulum vayy arkadaş nasıl incelerken farketmedim inanamıyorum kendime birine alt aldım ayrı birine de tulum ama birebir tutmadı renk sinir oldum

Canım gittim. Agdaciya bir saatte bekledim. Uzerimi çıkar et.. Abla demesin mi canimcanim daha çıkmamış.. Alınmaz diye bende bakamamistjm.. Son 1o gün kala gel dedi.. Çıktım.bende

Dusundumde senle biz cok iyi arkadas olabiliriz, bana yardim edersin bende sana kekler borekler ikram edebilirimm :))) Masallah sende ki enerji bende yok maalesef, Ben aksam yemegini yaptim oturma odasini sildim, supurge makinem suan kendi supuruyor.. Ve banyoya sonrada mutfaga dalicam, dunden temizlemistim mutfagi fazla isi yok sadece bugunki daginiklik.. En sonda yatak odasi ve odalari gezicem.. Hafta ici camasirlari halletmistim onlari katlarsam tamamdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…