2016 Şubat Anneleri

Az önce ortalığı ayağa kaldırdım! Ben bebeği güzelce emzirdim yatmış bebek kucağımda biraz bekleyip yatağına koyucam.. babası banyoya girdi kapıyı kapatmadı sifonu çekti sonra lavaboda suyu açtı en tanzikte... Bebeği uyandırdı bende çığlık atarak kes şunu dedim, bağırdım, çağırdım! Bebek hayret pıstı kaldı uyudu yavrum kuzum (özür dilerim) çıktım odadan misafir odasında uyucam.. Kalkar acıkınca mama yaparsın dedim ve evet ciddiyim! Gece ne yaşadığımı görsün ona göre saygı duymayı öğrensin! Kalksın altını temizlesin mamasını versin! Bakalım nasılmış!

Evet baya kötü görünüyordu.deniz ve kara birleşecek gibi...
Hadi ya işe yaramadı mı bebekten bebeğe değişiyor demek ki...benimki de tüm gün fosur fosur uyudu.şimdi de mıkır mıkır.hayırlısı :) ilk 4 ay canım ya sabır...

bu uykusuzluk beni mahvetti kizlar
ne zaman duzene girecek kakamiz gazimiz uykumuz

3 gundur kaka yapamiyorduk. bugun zeytinyagli kulak cubuguyla poposuna surterek yaptirdik. iki bez doldurdu, hah tamam bugun rahatiz dedim. ama nerdeee...
5-6 saat icinde yine kaka gaz derdimiz basladi

mamadan muhtemelen ama su da veriyorum kabiz olmamasi icin. hatta gunde bir sefer mamasina bir kac damla zeytin yagida koyuyorum. yok kuzumun bagirsaklari israrla calismak istemiyor.
biogaia diye bir damla da veriyorum, bagirsak florasi olussun diye

daha napcam.bilemedim

yavrumun ikinip ikinip yapamamasina mi uzuleyim, halsizlikten bayilmak uzere oldugumami

Sabırlı ol canım. Sütten sebep değil tembellikten emmek istemiyorlar. Her fırsatta sok ağzına. Ucun yoksabiraz daha zorlu oluyor alma süreci. Alınca inşallah cork cork emer

Ucum rahat alabilecek boyutta ama memeyi agzına yerleştirene kadar çok ağlıyor sesleri kısıldı o derece ne yapacagımı sasırdm kv sürekli tepemde süt geldimi süt yok bilmem ne .. Neyse gececek..

kızlar bebeğinizin altını neyle temizliyorsunuz? uni baby ve huggies yenidoğan ıslka mendilleri var saf su ve pamuk diye kullanan var mı??
Ben en bastan beri e bebekte satılan temizleme pamuklarından kullanıyorum yaprak yaprak... Bi saklama kabı aldım kapaklı ona koyup ılık su döküyorum al sana ıslak mendil :)

Zeytinyagi denemedim canim bi fe onu vereyim cocuk kobay oldu evet deprem oldu

Kuzum bugün taburcu oldu birlikte ilk gecemiz kızlarrrrr:) son bir haftadır duran hayatım sanki bugün akmaya başladı. Kızlar bu arada sol göğsümün sol tarafı ve alt tarafı şiş ve acıyo sağdım bir saatten fazla bebeğimi enzirdim masaj da yaptım ama taş gibi var mı bi öneriniz?

Sıcak bez koy Emzir sağ soğuk su ile yıkadığın bezi koy bunu gögüs yunuşayana kadar yap

Ben her altını actgmda zeytinyağı suruyorm çok iyi oluyo tavsiye ederm uykusuzluk ve benide mahvediyo valla gece kucağıma alınca duscek gbi oluyorm hemen otryrm bi yere

Benim bebegim sarilik oldu. Cuma gunu dogum yaptim carsamba gunu de kontrole getirdim sariligi 13 cikti bugunde 17 in ustune cikti. Hastaneye yatirdik 24 saat gozetim altinda isik tedavisi uygulanio kuvezde... bende hastanedeyim surekli sutumu sagip hemsirelere veriyorum bu gece cocugmdan ayri kaldim ama her seferinde gosteriolar cok sukur...

Ben cok emzirdim ama basilnoldu anlamadim... sutum yetmio sandim ama burda sagunca sutumunnoldgnu gordum icm rahatladi... cok kotu biseybyaaaa yavrum ins ii olurda evimize doneriz sabah

Ucum rahat alabilecek boyutta ama memeyi agzına yerleştirene kadar çok ağlıyor sesleri kısıldı o derece ne yapacagımı sasırdm kv sürekli tepemde süt geldimi süt yok bilmem ne .. Neyse gececek..
Öf çok sinir oluyorum şu süt geldi mi diye başıma dikilene.bızzzt bızzzt çıksa yüzüne tutup fışkırmasım ve al -iç diyesim geliyor.bi de göğsün sert mi diye dokunma testi de var.abbo vışşşş aneyyy...

Biz kakasız 5. günümüzü bitirdik doktor normal desede ben bebeğimin uyumasına rağmen bu saatte ne yapabilirim de kakasını yapar diye bir şeyler araştırıyorum. Bu durum benim moralimi alt üst etti. Ikınmıyor gazımız çok rahat çıkıyor çok huzurlu uyuyor her şeyi normal ama kaka hala yok.

Son düzenleme:
Az önce bebeğim uyandı. Emzirdim uyuttum Alala altınada yapmamış, bayağı uyumuş derken eşim yok.. Oysa ki eşimle yer değiştirmişiz (oturma odasında yarı baygın tv izliyodu) Bebek saat ikide uyanmış, altını temizlemiş, mama yapmış vermiş, şuan neden uyumadığını tv izlediğini çözemedim :/ Ayrıca Bütün bunları ruhum duymadan nasıl yaptı anlamadım doğrusu, ama beni biraz olsun anlamıştır umarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…