2016 Şubat Anneleri

Tesekkur ederim canım bende amcama söyledim insallah gönderebilir. İlacın faydası ne kadar surede oldu. Birde kolik olmak şart değildir umarım. Siz dozunu nasıl veriyordunuz.

Tesekkur ederim canım bende amcama söyledim insallah gönderebilir. İlacın faydası ne kadar surede oldu. Birde kolik olmak şart değildir umarım. Siz dozunu nasıl veriyordunuz.

Alıntı yapmayı beceremedim sanırım.kolik olmak şart deil ayrıca damla diş çıkarma döneminde de belirtileri azaltiyomus.benimki bitince daha siparis vermedim.o yüzden suan kullanmıyorum.aslında dis çıkarma dönemindeyiz bi denemek isterdim.bebeğin ayına göre veriyosun doğumdan itibaren kullanılabiliyor.ben baya erken başladım.günde 6 kez veriliyor toplam 5 ml.

Ben neler yaptım ama sut artmıyor bir turlu. Artık anladım bu yapı meselesi.İki memeden ancak 50-60 cc sut çıkıyor o da 2,5 saatte falan. Yavru sık emerse hiç çıkmıyor 1,5 saatte falan sağmayı denedim iki memeden ancak 25 30 cc sut çıktı. Benim de ucum kuçuktu şu kelebek uçlardan aldım onla güzel emmeye alıştı aluştıktan sonra bıraktım şimdi ucu tutabiliyor. Onlarla bir dene istersen

Bu arada acı elma yağı tehlikeli bişey.suyla ya da badem yağıyla açıp sürün bebeğe.ayak altina ve karnina.bende ilk gün ise yaramıs gibiydi çok sevinmistim ama aynı oldu.ozaman anlamıştim ki arada düzeliyor gibi oluyor o ara dinleniyordu oğlumCivan percemi,muskat,rezene,kimyon,papatya,anason ve aklıma gelmeyen bir sürü şeyi denedim.ne duyduysam yaptım zamanında.ama dediğim gibi sadece o damlada fayda gördüm.bir de zaman tabi.mutlaka geçecek sabırlı olun.sakin olun.

Cnm ne damlası ismi ne

momysBliss grip water.amerikadan netten siparis ediliyor.Tr de yok malesef.doğal bi damla.araştır bi istersen.

Pamukçuk olduğunu nerden anlysn canım

Kızlar bebeğin doğduğu gün 1 günlük mü oluyor yoksa ertesi gün mü

Damlanin adini yazmismiydin cnm..ben okuyamadimda

momysBliss grip water.amerikadan netten siparis ediliyor.Tr de yok malesef.doğal bi damla.araştır bi istersen.
Himm..bende gecenlerde eczaneden aldim damla..hic inanmiyodum ama ise yaradi yaa..her bebekte her damla fayda etmeyebiliyo

Benimkide emmeyi beceremiyo ya hemen uyuyo doymuyo snra da bende meme agzndayken skyrm memeyi süt geldiği için mecbur yutuyo

aynen.doktorumuz da öyle demişti.sırayla denemistik damlalari.

Pamukçuk olduğunu nerden anlysn canım
Canım dilinin üzeri beyaz tabaka ile kaplı... o yeni emzirdiğinde de olabiliyor. Ama benim bebişte dudaklarında beyaz noktalar oldu. Karbonatlı su ile sildim çıkmadı. Anladım pamukçuk başlangıcı olduğunu.. gittim doktora ağız içinde yanaklardada beyaz noktalar varmış. Aglarken gözüküyor canım sende bak agzına..

kızlar ya ben daha henüz anne olamadım ama haziran da inş. 20 li haftaların başlarından beri hamilelikle ilgili şeylerden ziyade bebek doğduktan sonrası ile ilgili konulara merak saldım. bu konularla ilgili o kadar çok şey okudum o kadar video izldeim ki anlatamam. bir an önce bebeğimi kucağıma almak istiyorum sanırım.
kasıma aralık ocak şubat bir çok anne topiğine bakıyorum arada. emzirme sorunu, meme ucu yaraları yaşayan, mama vermek durumunda kalan birçok anne okuyorum. ben henüz yaşamadığım için bir tecrübem yok ama içimden yazmak geldi. belki diğer topiklere de atarım bu mesajı. aşağıda özetle bikaç şey söyleyip birkaç kaynak önermek istiyorum yüksek müsadenizle.
1. si hollanda da yaşayan bir türk doktor olan tomris hanımın bu konuda bayağı iyi notları var. tomrisin emzirme notları 1, 2,3, 4,5,....20 li rakamlara kadar gidiyor diye seri halinde fırsat bulursanız bebeklerinizin anne sütü almanın ve sizin memenizi emmenin, anne kokusu ve sıcaklığını tatmalarının hem fizyolojik hem psikolojik faydalarından daha fazla yararlanabilmeleri için çoook faydalı bir yazı dizisi kesinlikle zaman ayırıp okumanızı öneriyorum. bebeği biberon ve mamaya alışan annelerle ilgili de yazısı var nasıl memeye döndürüleceği, sütün nasıl artırılcağı ile ilgili.
2. youtube da Global Health Media Project tarafından hazırlanmış aşağıda ki başlıklı eğitici videoları izlemenizi öneririm.

- Attaching Your Baby at the Breast (bebeğin memeyi doğru kavraması hakkında)– Breastfeeding Series
- Positions for Breastfeeding (emzirme pozisyonları hakkında)– Breastfeeding Series
- Is Your Baby Getting Enough Milk (bebeğiniz yeterli süt alıyor mu)– Breastfeeding Series
- Increasing Your Milk Supply –(sütün nasıl arttırılabileceği hakkında)- Breastfeeding Series
- What To Do About Breast Pain (göğüs ağrısı ve enfeksiyonu hakkkında)– Breastfeeding Series
- What To Do About Nipple Pain (meme ucu ağrısı ve yaraları hakkında)– Breastfeeding Series

Çok yorgun ve uykusuz olduğunuzu zamanınız olmadığını ancak tahmin edebilirim (henüz yaşamadığım için tam anlayabilir miyim bilmiyorum) ama yavrular için değer bence. bazılarınız için bu bilgiler tekrar niteliği taşıyor olabilir özür dilerim şimdiden.
İngilizce bilmiyor ya da iyi bilmiyor olabilirsiniz hiç sorun değil çok yalın bir anlatımı var. ve videolar çok net zaten sözcükleri anlamasanız bile görüntüler herşeyi anlalatıyor. benim bugüne kadar genel olarak okuyup izlediklerimden özetle anladığım bebeği ağlatmadan önce bebeğin açlık ipuçlarını değerlendirmek (dudaklarını yalaması, ellerini ağzına götürmesi, emme sesi çıkarması, ağzını açarak başını sağa sola çevirip aranması gibi) ve bebeği ilk 40 gün hatta 3 ay istediği sıklıkta ve istediği sürede emzirmek (pes etmememek), bebeğin memeyi doğru kavraması (sadece meme ucunu değil, bebeği doğru pozisyonlandırdıktan sonra bebeğin burnuna veya üst dudağına meme ucunu dokundurarak ağzını geniş açmasını bekleyip areola denilen kahverengi kısımla birlikte bolca meme dokusu kavramasını sağlamak) bu işin anahtarı imiş. bebek emdikçe zamanla süt artıyormuş. annenin sitirahat edip bol sıvı alması da önemli imiş.

meme ucunun doğru kavranması attachment to the breast ın yanında latch on olarak da geçiyor yazarsanız bir sürü video var nette.
bir de lactation aid diye birşey gördüm biberon kenarda duruyor, biberonun içine serum hortumu gibi ince bir şey koymuş , çocuk anneyi emerken ağzının kenarından o hortumu da sokmuştu. bu konuyu çok inceleyemedim. ama tahminim biberonda sağılmış süt veya mama varken bu şekilde emzirip hem anne memesini de vakumlayıp bir yandan hem besleniyor hem süt üetimini tetikliyor diye düşündüm. hem de süt gelmedi diye sinirlenmiyor memeye alışıyor tahminimce.
son bir şey tomrisin notlarında da bahsediyor La leche League diye bir örgüt var emziren anneleri destekleyen. La leche league türkiye yazınca türkçe, international yazınca ingilizce web siteleri çıkıyor. ordan da bir sürü şey okunabilir.
çooooook uzun oldu, sadece iyi niyetle yazdım tüm çabalarına rağmen mama vermek durumunda olan veya farketmez herhangi bir nedenle üzülen anneler olursa şimdiden özür dilerim. kendizize iyi bakın

Hangi emziği kabul ederse hepsini deneyip vereceğim.alışsın...yok abi olmuyor ya emzik gibi kullanıyor memeyi.e bu sefer işlerimi yapamıyorum.süpürge şu saate kadar ortada kaldı.mutfağı sabahtan beri parça parça toparladım bulaşık makinasını ancak az önce çalıştırabildim.çamaşır atamadım daha.prensesim kambur,Bakımsız,sefil etti beni:)
Kendimi çok kötü hissediyorum.duş almak yetmiyor sanki.bakımsız ve paspal hissediyorum.saçlar o Biçim.ayyyy aynaya bakasım yok ayol:)

Eveeet sonunda evime gidiyorum ama tam sevinemiyorum hala kv ile birlikte gidiyoruz daha yola cıkmadık söylenmeye basladı 40 ın cıkan kadar durmadın cocuk inşallah orada hasta olmaz diye o an bi baktım anlamıştır heralde sanki evimizde yaşamayacaz.. Kıs memleketi bizim ora ama ev kaloriferlerli ve gayet sıcak... Burası deniz kenarı klima ısısı bana tuhaf ısıtmıyor gibi geliyo bi yanıyor bi donuyor gibi kalorifer öyle değil... Bide söyleniyor gidince Temizliğe cok dikkat etmek gerek die (bizim bi köpeğimiz var ama evde değil karsı dairede bakıyoruz hayvan eve girmez ve girsede zaten tum aşıları herşeyleri tam..) şimdi gidince heryere enfekte gözüyle bakacak :/ söylenecek temizlemeye calışacak felan bide son 1,5 aydır eşim tek kalıyordu ev rezil haldedir şimdi... Ahh ahh tek basıma bi kalsaydım evimde

Dikkat ediyim bizimkide çok tukuruk oluyo agznda acaba pamukck olablr mi diye dusundm damaklarinda felan beyazlık yok dilindede emdkten sonra oluyo ama öncesinde dikkatimi çekmedi

Tek kalmak gibisi yok benm yanımda annem bi hafta kalabildi sadece kvdede arada gidip geliyo ama kalan yok tek olmak o kadar rahatki

Dikkat ediyim bizimkide çok tukuruk oluyo agznda acaba pamukck olablr mi diye dusundm damaklarinda felan beyazlık yok dilindede emdkten sonra oluyo ama öncesinde dikkatimi çekmedi
Canım nette fotolar var. Birçoğu abartılı foto ama dilinin üzeri yoğurt gibi yda kesilmiş süt gibi oluyor. Tabaka halinde kaplı... birde dediğim gibi aynı afta benzeyen beyaz noktalar var. Dudagındakiler hemen 1 günde geçti ama agız içi duruyor hala

Uyumuyor uyumuyor emzirsem hiç durmadan emecek bugün. Ama biraktirunca aglamiyir emzigi verdim ;( onu kandırıyorum sanki gazı var sanırım çıkmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…