2016 Şubat Anneleri

kendi aranızdaki güzel diyaloğun arasına limon sıkıyorum kızlar ama bir kaç şey daha ilave etme istedim.

bebeği kucakta tutup emzirirken kulak omuz ve gövdenin aynı hizada olması karnı sizin karnına dönük ve vücudunuza yakın olması gerekiyormuş. bebeği doğru pozisyonlandırdıktan sonra ikinci mesele memeyi doğru kavraması. bebek memeyi sadece ucundan sığ bir şekilde kavrarsa ( shallow attachment, ya da shallow latch olarak geçiyor) meme ucu bebeğin ağzında olması gerekenden daha önde konumlandığı için, birincisi meme ucu bebeğin dili ile sert damağı arasında kaldığı için her emme de o bölgede eziliyormuş. yara ve acının nedeni o imiş. ve öyle iken meme ucunu dışarı çıkarınca şekli yamulmuş, yassılmış ucu sivrilmiş gibi doğal silindirik formu bozuk olarak gözleniyormuş. ikincisi bebek bu şekilde memeyi etkili bir şekilde sağamadığı için yeterli süt akışı olmuyormuş (videolarda bunu gösteriyor animasyon olarak meme ucunun pozisyonu, sonra gerçek meme de ezilmiş halini ve etkili sağmayı elle sadece meme ucunu sıkarken pek süt akmıyor biraz daha geriden memeyi tutup sağınca daha rahat süt geliyor). bu durumda bebek yeterli süt alamayınca kısa sürede meme de uyuyakalma, ya da zamanla sinirlenme memeden soğuma gibi şeyler ortaya çıkıyormuş.

memeyi bebeğin ağzına verirken parmaklarımız bebeğin ağzını engellemeyecek şekilde meme ucuna veya kahverengi yere yakın değil, uzak bir bölgeden memenin gerisinden tutup pozisyonlandırmak (4 parmak memenin altında baş parmak üstte olacak şekilde tutmak ); bebeğin burnuna meme ucunu dokundurup (biraz sabırla bekleyip) bebek kocaman açınca da, memeyi bebeğe değil, bebeğin kafasını arkadan yumuşak bir şekilde memeye yaklaştırmak gerekiyormuş. bebek memeyi doğru kavrayınca dudakları spagetti yermiş veya pipet emermiş gibi büzüşük değil de alt ve üst dudakları bilhassa alt dudakları kocaman hamburger ısırıyor gibi dışa dönük açık olmalıymış. memenin ise altta areola denen kahverengi kısım pek gözükmeyecek şekilde üstte alta göre biraz daha gözükecek şekilde olmalıymış. bebeğin alt çenesi memeye dayalı burnu yukardan hafif açık olmalıymış. bu şekilde meme ucu bebeğin ağzında olması gerektiği gibi biraz daha geride konumlanıyor ve sert ve yumuşak damak arasında geçiş bölgesi olan bir alana denk gelip emerken ezilmiyormuş. (Video da animasyonda bunu da gösteriyor, bebeğin memeyi doğru kavraması da deep attachment ya da deep latch olarak geçiyor genel videolarda ) bebek emerken uyuklar gibi olursa ara ara yine memenin gerisinden hafif hafif kompres yapıp süt akımı tetiklenirse bebek emmeye devam ediyormuş.
bol sütlü günler inş hepinize. bana da dua edin hayırlısı ile bebeğimi miadında sağlıklı bir şekilde kucağıma alıp emzirmek nasip olsun inş.

Olmaz inşallah ya bide o çıkmasın başımiza

kızlar valla siz koymadan gitcem topinizden bir de
bebek sadece meme ucu değil, areola ile birlikte bolca meme dokusu kavramış ve doğru emiyorsa bir kaç emme hareketi arasında alt çene hafife aşağı düşüp çok kısa bir duraklama(bu esnada emdiği sütü yutkunma) , sonra yine birkaç emme yine yutkunma şeklinde devam ediyormuş emme paterni. bir de emerken, her emme hareketinde bebeğin yanaklarında gamze gibi çukurcuk şeklinde minik bir içeri çöküklük ortaya çıkması memeyi yanlış kavradığını, doğru emmediğini gösteriyormuş. bebeğin ağzı tam meme ile dolu olup güzel emerse yanağında öyle çukurcuk olmuyormuş.
hoşçakalın

Uyumuyor uyumuyor emzirsem hiç durmadan emecek bugün. Ama biraktirunca aglamiyir emzigi verdim ;( onu kandırıyorum sanki gazı var sanırım çıkmıyor
Canım vallahi ben de benim kızı anlamadım.tüm gün meme istiyor.doyunca da çıkartmıyor emzik niyetine...ağzı hep aramaklı.uyumuyor da...bugün hep uyanıktı ama gözlerinden uyku akıyor uyumuyor.e aç mı diyorum kusuyor yok ya diyorum.acaba midesini dolduruyor da doygunluk mu vermiyor...az önce uyurken ellerini Ağzına götürmeye çalışıyordu.gazdan mı ki...Gazlı bebek meme ararmış diyorlar...bilemedim...

ufff nasil bir kisir dongudur bu anlamadm
sutum naparsam yapayim artmiyor,
mama veriyorum
kakasini yapamiyor
agliyor agliyor agliyor
ya lavman yapiliyor ya da fitille halletmeye calisiyoruz
bu boyle devam edip gidiyor
cok sıkıldm

Canım ben sütümü sağarak arttırdım. Bebek emmeye başlayınca memeyi tam boşaltamıyor bu seferde memede süt olunca hormonlar da
burda süt var deyip üretimi kesiyor. Sağdıkça arttı. Hatta çok şükür maşallah diyim sağıp buzluğa bile attım. ☺
ufff nasil bir kisir dongudur bu anlamadm
sutum naparsam yapayim artmiyor,
mama veriyorum
kakasini yapamiyor
agliyor agliyor agliyor
ya lavman yapiliyor ya da fitille halletmeye calisiyoruz
bu boyle devam edip gidiyor
cok sıkıldm

Değmez by koca içn bisey yapmaya
annem o kadar esya aldi bebege
hem hamilelikte hem lohusalikya bana bakti
evimi temizledi sildi süpürdü
2 hafta sonra ofis acicam ameliyatlı olmasina.ragmen gidip supriz yapmış 3+1 ofisi dip kose temizlemis
Anasi ogluma 3 badi 3 kazak hediye ile gelmis bana daha napsin diyo
ofisi anan temizlesin demiştim yazik dedi
eeee benim anneme yazik değil mi
Hani cocuk olunca ddeğişdi ana kuzu olmaktan.cikarlardi
tam tersi daha bi anacı oldu ya
gelde üzülme aglama gelde anneme üzülme

Ben de ısrarla meme veriyorum ama mamada veriyorum ya sütüm çok değil daha ama üzülüyorum hem mama verdiğim için hem mememi tutmaz emmez diye biberona alışmaya başladı çünkü

Benim bebeğin dilinde de var beyazlık ama anlamıyorum pamukçuk mu. Bi kaç gündürde emzirirken huzursuz oluyo zor emiyo gaz sancısı da giriyo ondan yapıyodur diyodum ama şüphelendim şimdi. Uyansında ağzına bakayım iyice. Göğüslerin nasıl yara oldu kızarıklık gibi mi?

Öğleden itibaren uyumadi. Sabah sıkıntı yoktu. Öğlen su monivit mi ne onu verdim sonra böyle oldu. Tesadüf mu ikidir böyle bilmiyorum. Yatır ayağına salla :) 8 saatin sonunda yapacak bir şey yok. Olmuyorsa her yol mübah. salladim ayağımda uyanmasin diye koymuyorum da :)

Yok canım değişmezler. O yüzden salla gitsin. Kesinlikle analar hep parçalıyor kendini... Ben de ogul anasi olacağım. Rabbim korusun böyle kaynana olmayalım ;( annene dua et bol bol... Elimden en iyi bu geliyor.

Donence alaniniz var mi? Kimisi cok gerekli diyor kimisi gerek yok diyor kararsiz kaldim

Bende salliyorum.biraktintan sonra kimildadikca yastigini hafif salliyorum..oyle oyle uyuyo biraz dinleniyo..tabi bi is yapiyosam git gel yapiyorum kac kez

Kızlar 3 saatte bir bosaltiyorum goguslerimj yetmiyor. Azıcık süt kalsa ağrı ve ateş yapıyor. Bugün emmeye başladı bizimki. 37 gunluk oldu tabii.. sorum şu ki kaç saatte bir emzırıyorsunuz? Kaç dk. Emiyor? Emmeyi nce ağrınız oluyor mj
?

O beyazlık hep varmı dilinde canım. Birde kesik süt yada yoğurt gibi tabaka halindemi? Agzına iyice bak. Yanak içlerine falan birde damagına... Pamukçuk normalde emmesini etkilermiş. Benimkini etkilemedi çok şükür ama benim gögüslerim çok fena çatladı. Uçları çatladı yarıldı biraz.. birde ağrı sızı var durup dururken bıçak saplıyor gibi oluyor.
Pamukçuk anneye geçtiğinde böyle oluyormuş. Nette araştırdım biraz. Böyle olunca memeyi karbonatlı su ile silip bebege verilen agız damlasından memene sürersen iyi geliyormuş. Bende yaptım cidden rahatlattı. İnş çabuk geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…