2016 Şubat Anneleri

Canm hepsini bi anda yapma yorma kendini bu.kadar dikkat et valla burası olmasa bende naprdm blmyrm

Canm hepsini bi anda yapma yorma kendini bu.kadar dikkat et valla burası olmasa bende naprdm blmyrm
Aynen canım ya :) baya baya hallettim yarında bu tempoyla yaparsam biter inşallah :) doğum öncesi aldığım kadınlar felan yalan oldu eşim sağolsun. Ama olsun canı sağolsun :) iş yapmıyo die kızmıycam elinden gelmiyormuş ki yavrum benim :)

Sut saganlara soru..
Ben normalee sagmiyorum zaten zor yetiyo..ama.mesela gece simdi kiz sag memeyi emdi ..solu birakti...bende sag memede kalani sagdi.icinde kalmasin diye hos illa kaliyodur..sol nemeye karismadim zaten dolu yani cok sert degil ama emilmedi.birdahkine onu emzircem 2 saat sonra..yoksa soluda sagmalimiydim simdi.

sutum azaliyor gibi bu ara
Gerci hastayim.ter atiyorum atesim var 2 gundur.mama takviye ettim 40 cc kadar ..hasta olmam sute etki edermi acaba

Topitikk kolay gelsin

Ben kundak yapiyorm yuzustu hiç yatrmyorum bi deneyim kundak yapamam ama o zman
Kundak duzgun yapilmadigi zaman zararli olabiliyor bebegin omurga gelisimini olumsuz etkileyebiliyor ama yuzustu yatirdiginda kundaga ihtiyac kalmiyor gazi da cikiyor elleri dusunce uyanan bi bebekse onu da engellemis oluyoruz

Kizlar ya bu sut yetiyor mu yetmiyor mu anlamıyorum
aksam 8 de emzirdim yarim saat
huysuzdu 9.30 da emzirdim
10.30 da uyandi emzirdim
bi daha da uyumadi hep agladi ve saat başı emdi
dayanamadim 12 de mama hazirladim önce 50 cc verdim baktim istiyor bi 50 cc daha mama verdim
sanki o kadar emen baskasiydi soluksuz icti deli dana gibi yavrum
1 de zor uyudu
4 de uyandi 20 dk tek emdi ve pat uyudu bi daha da memeyi istemedi itekledi

eeeeee şimdi anlamadim o 20 dk yetti mi
niye gece saat basi emip birde 100 cc mamayi devirdi
şimdi bu çocuk ac mi

huzurunmeraklisi kızlar atıyorum3 veya 4 saat uyudu göğüsleriniz sisip agrımi yor mu? Benim gögusler le başım dertte. Bi biri ağrıyor bi digeri

maksimum 4 saat içinde emzirilmesi lazim
yoksa taş gibi oluyor göğüslerim
bir de uçları cok pis çekiliyor bu da zamaninin geldiğinin habercisi

Her ikisinide sağ canım hem emzrp.hem sagarsan dahada cogalirnsut kendini yeniler ayrıca her şekilde doymadgini hissederken sagdgini verirsn

Canım gazı mi vardı ki gazı olunca benimki memeden ayrlmyo çünkü yatağa yatirir yatrmaz aglyo

Aynen canım elinden gelmyosa yapck bsy yok benmkide yapmaz ama dagtmazda düzenlidir gerçi yapmaz dedim o kadar kaç kere evinsupurdu yalnz oldgm için kiyamadı heralde

Kundak duzgun yapilmadigi zaman zararli olabiliyor bebegin omurga gelisimini olumsuz etkileyebiliyor ama yuzustu yatirdiginda kundaga ihtiyac kalmiyor gazi da cikiyor elleri dusunce uyanan bi bebekse onu da engellemis oluyoruz
Canm gece yuzustu yatiramam ki nefes alamaz felan Allah korusun

Canim benimde sorunum buydu ve sonuc evet sutum yetmiyormus ve su an ben mecbur kaldigim icin 90cc mama veriyorum 3 saatde bi ve aralar uyanip aciktiginda meme veriyorum ve sutumu sade gogusum tas gibi sert oludugunda veriyorum o zaman guzelce uyuyor. Ben o kadar zaman bilmeden bebegimi ac birakmisim bebegim emmiyodu yarim saatde bi uyanip agliyodu m

Canım benim bebeğim de pek uyumaz. Uyuduğunda da sık sık uyanır. Şöyle bikaç saat doya doya uyuduğu olmadı hiç acaba aç kaldığından mı?? Hep meme istiyor ama artık emzire emzire benim göğüslerde bişey kalmıyor bebekte zaten uykusuz ve huzursuz oluyor hep

Canm gece yuzustu yatiramam ki nefes alamaz felan Allah korusun

Ben doğduğu gün itibari ile yuz üstü yatiriyorum..
Eskiler bizi nasıl büyüttü ki??

Ayrıca geçen yan yaptırdım hoooop sırt ustu yarışa geçmişi..allah korusun kussa sırt ustu ile hiç bir şey yapamazsınız..

Yüz üstü yatinca boğulma olmaz yastık ile yatirilinca boğulma olur..kafasını direk sağ sola ceviriyorlar zaten..

Aynı zamanda yüz üstü yatan bebekler kafalarını daha iyi kontrol ediyor ve emeklemeye de daha erken başlarlar..

Gundz yatryrm ama gece cesaret edemem yan yatirinca sırtına yastkla destek veryrm sırt üstü dusmuyo

Selam kızlar
Sezeryan doğum yapanlar, 40ınız çıkınca hemen ağda yapcak mısınız ya da yaptırcak mısınız? Dr ağda dikişlere zarar vermez dedi ama ben korkuyorum

Topitikk kolay gelsin canım inşallah bu hafta hemencecik geçer, sahi unutmadan senin içtiğin anne çayı akzer mi, ben de aktardan aldım da içinde senin saydıkların var, merak ettim aynısı mı diye

Benim memişler gündüz sert olmuyo pek, ben hiç sağmıyorum bebek emsin anca yeter zaten diyorum da acaba sağmam mı lazım? Pompam da var ama hakikaten aklım sarmıyo, ilk gebelik ya her kafadan bir ses kimisi sağma emzir yeter diyo, kimisi ilerde sütün yetmeyince verirsin diyo

Ben hiç mama vermedim kilo alımını da 1 aylık aşısına gidince öğrenicem, dilerim herşey yolundadır ve sütüm yetmiştir

28 günlük olduk
1 ay aşısı banyo yaptırmaya engel mi kızlar, Topitikk sen de hemşiresin bilirsin

Canım bütün yazdıklarını okudum,çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsun teşekkürler ama keşke yazdıkların teoride olduğu kadar pratikte de kolay olsa. En başından beri bebeğimi emzirmek için resmen savaş veriyorum ne sürekli emzirmek,ne hoşaflar,ne still tea,kuru meyveler,bol su hiçbir işe yaramıyor sütüm bir türlü çoğalmıyor emdikten sonraki sağımda 30 cc emmeden önce sağdığımda en fazla 60 cc civarı çıkıyor buda bebeğime yetmiyor. Mecburen mama kullanıyoruz burada birçok annede aynı durumda.tomrisin notlarını bende okudum hatta geçen hafta sonu emzirme kampını uygulamaya çalıştım ama perişan oldu kuzum bir günde her istediğinde meme verdim ,kendim sürekli uyudum beslendim ama memede süt bitiyor bir süre sonra boş boş memeyi çekiyor çocuk o ne kadar emsede gelmiyor çünkü süt üretimi yetersiz sürekli aranarak ağlıyor hiçbir şey kar etmiyor hala çabalıyorum sütümü arttırmak için
Bende çok okumuştum doğumdan önce asla mama vermem diyordum şimdi tıpış tıpış mama hazırlamaya gidiyorum mutfağa,sallayarak uyutmam diyordum gaz sancısı tuttuğu anda sakinleşsin uyusun diye kıyamıyorum ayakta bile salladım 1-2 kere,kucağa alıştırmam diyordum uyuduğunda bile kokusunu özlüyorum elimden gelse indirmeyeceğim kucağımdan. Yani okunanlar ve uygulananlar zamanla yer değiştirebiliyor,inşallah sen sağlıkla hayırlı zamanda bebeğini kucağına alır okuyup izlediklerini uygulayarak uzun zaman boooll boolll emzirebilirsin bebeğini

Günaydınlar herkese,birşey soracağım benim kızım en başından beri uykusuz bir bebekti gündüzleri yarım saat 1 saat dalar uyanır derin uykuya dalamaz,gece 2den 3den önce uyumazdı,karnı tok,gazı yokken altı temizken de böyleydi ama 2-3 gündür gündüzleri çok güzel uyuyor geceleri uykusu dokunmasam 5-6 saate çıktı hatta cumartesi mastit olmuştum bende rahatsızdım uyanamadım gece 1.den ertesi sabah 8e kadar hiç uyanmadan uyumuşuz dün gece 12 de yattı 4 de kaldırdım 10 ek emdi hemen uyudu şimdi uyandı uyandıramadım daha önce 37 günlük olduk,sarılık en başındaki ölçümde 8.8 çıktı bol bol emzirdim besledim bir daha ölçülmedi ama gördüğüm kadarıyla sarılık değil yüzünde gözlerinde bacaklarında sarılık yok ,uykunun bu şekilde çoğalması normal mi sizce herkes 40ından sonra düzelir diyordu ona bağlamak istiyorum inşallah öyledir siz ne dersiniz? Yavrum uyusa da yaranamıyor uyumasada

Cnm ebe 3 gün banyo yaptırma dedi . Aşıdan bir gün önce yaptır

Ay maşallah canım bizim 40 ı mız yarın çıkacak ama bizimkisi hiç uyumuyor ayaktan düştüm sürekli kucak istiyor. Sen yine de gece 3 saati geçirme canım emsin. Bizimkisi gecede gündüz de 1.5 saate bir emiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…