Cumartesi günü mastit olunca ağrı,ateş,halsizlik kendim kalkamamışım minada ağlamayınca uyumuşuz ikimizde eşimde şehir dışındaydı,dün gecede önce uyandıramadım 4 saate çıktı emzirdim yatırdım sonrada sabah ben uyanamamışım ama bu hafta sonu resmen kemiklerim dinlendi ölmüşüm uykusuzluktanAy maşallah canım bizim 40 ı mız yarın çıkacak ama bizimkisi hiç uyumuyor ayaktan düştüm sürekli kucak istiyor. Sen yine de gece 3 saati geçirme canım emsin. Bizimkisi gecede gündüz de 1.5 saate bir emiyor
Giroyor canim merak etme. Bana hep 1 ayda duzene girer diyorlardi ama girmeyecek saniyordum gercekten ama 30. Gunde falan hersey rayna oturuyor cok sukurgecen hafta vardi turuncu leke bu hafya biraz arttti idrar neyseki takip ediyorum sürekli sarılık hafifti ilerlemesin diye sürekli emzirmeye calisiyorum biraz zor olsa da demek ki tum bebekler ilk hafta benzer seyler yasiyor anneler de tabi inşallah en kisa zamanda düzene girerler
Tesekkurler tatlim.. ya aynen doktorunada gosteririm, adama soylesem inanmaz cunku :)Gizzzzz :) maşallah yavruya :) yüz ustu koyuyordu değil mi,? Kamera koy bir daha
Ay yavrum kakasini yapamayinca cok zorlaniyor, burda gunlerce yapamayan anneleri cok iyi anladim bu sayede, daha cok mizmizlaniyor ve agliyorlarEvet evet o kaka bir harika :) biri gelirsin ve s.çsin diye bu kadar cirpinacagim hiç aklıma gelmezdi. Biz de az önce yaptık sukur inşallah uyuruz artık 3-4 e kadar...
Geçmiş olsun size de.inşallah hepdi geçer.
Günaydınlar herkese,birşey soracağım benim kızım en başından beri uykusuz bir bebekti gündüzleri yarım saat 1 saat dalar uyanır derin uykuya dalamaz,gece 2den 3den önce uyumazdı,karnı tok,gazı yokken altı temizken de böyleydi ama 2-3 gündür gündüzleri çok güzel uyuyor geceleri uykusu dokunmasam 5-6 saate çıktı hatta cumartesi mastit olmuştum bende rahatsızdım uyanamadım gece 1.den ertesi sabah 8e kadar hiç uyanmadan uyumuşuz dün gece 12 de yattı 4 de kaldırdım 10 ek emdi hemen uyudu şimdi uyandı uyandıramadım daha önce37 günlük olduk,sarılık en başındaki ölçümde 8.8 çıktı bol bol emzirdim besledim bir daha ölçülmedi ama gördüğüm kadarıyla sarılık değil yüzünde gözlerinde bacaklarında sarılık yok ,uykunun bu şekilde çoğalması normal mi sizce herkes 40ından sonra düzelir diyordu ona bağlamak istiyorum inşallah öyledir siz ne dersiniz? Yavrum uyusa da yaranamıyor uyumasada
Biz catladik hatta yumurtamizda catladi dogurduk :)) yanlis basliktasin sanirim ahaha.. ama ben hic catlamamis biri olarak badem yagini, bol su icmeyi, bol sut icmeyi tavsiye edebilirim sanaKızlarben çatlamaya başladım. Her gün biraz daha çok artıyor. Aksi gibi şimdiye kadar krem sürmüyordum en ufak bişey yoktu birkaç gündür sürmeye başladım. Ben krem sürmeye başlayınca çatlaklarım da çıkmaya başladı.Sizde durumlarnedir
Yok bilerek yazdım buraya sizler tecrübe sahibi olmuşsunuzdur diye. Tşk ederim tavsiyen içinBiz catladik hatta yumurtamizda catladi dogurduk :)) yanlis basliktasin sanirim ahaha.. ama ben hic catlamamis biri olarak badem yagini, bol su icmeyi, bol sut icmeyi tavsiye edebilirim sana
Kızlarben çatlamaya başladım. Her gün biraz daha çok artıyor. Aksi gibi şimdiye kadar krem sürmüyordum en ufak bişey yoktu birkaç gündür sürmeye başladım. Ben krem sürmeye başlayınca çatlaklarım da çıkmaya başladı.Sizde durumlarnedir
merhaba hanımlar,
kızım bugün 19 günlük oldu. dikişsiz normal doğum yaptım bu sebeple doğumdan hemen sonra kendimi gayet iyi hissediyordum ve hiç ağrı, sızı olmayınca iyi geçiyor lohusalık ama 8 yıl aradan sonra yeni bir bebek epey etkiledi hayatımızı. oğlum kardeşini çok seviyor ama bazen kıskandığını da hissettiriyor, biz denge kurmaya çabalıyoruz ama o kendi içinde neler yaşıyor kim bilir. yine de çok keyifli bebekli hayat, ayrıca iyi ki oğluma kardeş yapmışız diyorum onlara her baktığımda, Allah hepimizin evlatlarına sağlıklı uzun ömürler versin.
şimdi bazı sorularım var belki aynı sorunu yaşayanlardan bir tavsiye alırım diye yazıyorum;
- biraz önce sağlık ocağından aradılar kızımın topuk kanından bir değerde sorun varmış ne değeri dedim hemşire karaciğer enzimiyle alakalı ama panik yapılacak bir oran değil biraz yüksek 3.kez almamız lazım kan dedi. böyle bir durum yaşayan var mı?
- bir de 3-4 gündür kızımın yüzünü fena halde minik kırmızı sivilce gibi döküntüler sardı, doktora götürmedim geçer diye ama biraz hafiflese de geçmedi. bu konuda bir öneriniz var mı?
- burun aspiratörü olarak ne önerirsiniz ben henüz bir aspiratör edinmedim. oğlumda küçük burun aspiratörlerinden kullanmıştık ama şimdi şu otribebeden mi alsam diyorum, kullananlar tavsiye eder mi yoksa diğer aspiratörlerden bir farkı yok mu?
şimdilik bu kadar sorularım, bebeklerinize ve size güzel günler dilerim.
Nisan annesisinz sanirim topik karismis..bizdemi catlaklara felan bakamiyoruz suan.kusmuklar gazlar kakalar uykusuzluklarla basimiz dertteKızlarben çatlamaya başladım. Her gün biraz daha çok artıyor. Aksi gibi şimdiye kadar krem sürmüyordum en ufak bişey yoktu birkaç gündür sürmeye başladım. Ben krem sürmeye başlayınca çatlaklarım da çıkmaya başladı.Sizde durumlarnedir
2. soruna cevap verebilirim.. biz bebegimizi usuttugumuz icin bir muddet banyo yaptirmamistik.. ve isilik dedikleri sey yada iste senin anlattigin gibi yuzunde ve gogus kisminda ufak ufak sivilce gibi seyler cikmisti.. bizde hemen banyo ettirdik ayni gunun aksamina kendiliginden yok oldu.. bazen fazla d vitaminide etkileyebiliyor diye biliyorum.. onun disinda alerjik birseyde tetikleyebilir.
Ayrica ben bebek yagi filan surmuyorum, cildini asiri derecede kizartiyor.. suan icin vucut losyonu suruyorum oda cok olmamak sartiyla, zaten dokulme filan kalmadi ve cildide asiri kuru degil gerek yok oyle cok kremlemeye filan bence.
Yuzustu yatirmak icin kafasini kontrol etmesi beklemek gerekmis yada yatiriyorsunuz surekli basinda birinin bulunmasi gerekmisBen doğduğu gün itibari ile yuz üstü yatiriyorum..
Eskiler bizi nasıl büyüttü ki??
Ayrıca geçen yan yaptırdım hoooop sırt ustu yarışa geçmişi..allah korusun kussa sırt ustu ile hiç bir şey yapamazsınız..
Yüz üstü yatinca boğulma olmaz yastık ile yatirilinca boğulma olur..kafasını direk sağ sola ceviriyorlar zaten..
Aynı zamanda yüz üstü yatan bebekler kafalarını daha iyi kontrol ediyor ve emeklemeye de daha erken başlarlar..
Canım sarılık 8.8 demişsin. Benim 11.30 degerini gördükten 1 hafta sonra doktora gittiğimde vücuduna şöyle bir baktı ve dediki artık gecelleri UYANDIRMA... gündüzleride 2 saatte bir yine emzirmeye devaam et çocuğun uyku düzenini bozma dedi.Günaydınlar herkese,birşey soracağım benim kızım en başından beri uykusuz bir bebekti gündüzleri yarım saat 1 saat dalar uyanır derin uykuya dalamaz,gece 2den 3den önce uyumazdı,karnı tok,gazı yokken altı temizken de böyleydi ama 2-3 gündür gündüzleri çok güzel uyuyor geceleri uykusu dokunmasam 5-6 saate çıktı hatta cumartesi mastit olmuştum bende rahatsızdım uyanamadım gece 1.den ertesi sabah 8e kadar hiç uyanmadan uyumuşuz dün gece 12 de yattı 4 de kaldırdım 10 ek emdi hemen uyudu şimdi uyandı uyandıramadım daha önce37 günlük olduk,sarılık en başındaki ölçümde 8.8 çıktı bol bol emzirdim besledim bir daha ölçülmedi ama gördüğüm kadarıyla sarılık değil yüzünde gözlerinde bacaklarında sarılık yok ,uykunun bu şekilde çoğalması normal mi sizce herkes 40ından sonra düzelir diyordu ona bağlamak istiyorum inşallah öyledir siz ne dersiniz? Yavrum uyusa da yaranamıyor uyumasada
Canım bütün yazdıklarını okudum,çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsun teşekkürler ama keşke yazdıkların teoride olduğu kadar pratikte de kolay olsa. En başından beri bebeğimi emzirmek için resmen savaş veriyorum ne sürekli emzirmek,ne hoşaflar,ne still tea,kuru meyveler,bol su hiçbir işe yaramıyor sütüm bir türlü çoğalmıyor emdikten sonraki sağımda 30 cc emmeden önce sağdığımda en fazla 60 cc civarı çıkıyor buda bebeğime yetmiyor. Mecburen mama kullanıyoruz burada birçok annede aynı durumda.tomrisin notlarını bende okudum hatta geçen hafta sonu emzirme kampını uygulamaya çalıştım ama perişan oldu kuzum bir günde her istediğinde meme verdim ,kendim sürekli uyudum beslendim ama memede süt bitiyor bir süre sonra boş boş memeyi çekiyor çocuk o ne kadar emsede gelmiyor çünkü süt üretimi yetersiz sürekli aranarak ağlıyor hiçbir şey kar etmiyor hala çabalıyorum sütümü arttırmak için
Bende çok okumuştum doğumdan önce asla mama vermem diyordum şimdi tıpış tıpış mama hazırlamaya gidiyorum mutfağa,sallayarak uyutmam diyordum gaz sancısı tuttuğu anda sakinleşsin uyusun diye kıyamıyorum ayakta bile salladım 1-2 kere,kucağa alıştırmam diyordum uyuduğunda bile kokusunu özlüyorum elimden gelse indirmeyeceğim kucağımdan. Yani okunanlar ve uygulananlar zamanla yer değiştirebiliyor,inşallah sen sağlıkla hayırlı zamanda bebeğini kucağına alır okuyup izlediklerini uygulayarak uzun zaman boooll boolll emzirebilirsin bebeğini
teşekkür ederim cevabın için. ben de bebe yağı krem falan sürmüyorum bebeğime sadece 1 defa suya bir iki damla damlatıp banyosunda kullanmıştık. sivilceler 3-4 gündür var, ben her akşam yıkıyorum genelde bazen de gün aşırı. geçer inşallah.
Valla canım sarılığı yok gibi ama yüzde yüz emin olamadığım için birkaç gün gözlemliycem devam ederse doktora gideriz sarılık çıkmazsa dokunmam zaten. Annemde ne istiyosun o uyudukça yat uyu diyor valla haklı kadınDirek şunu soyliyim 40 meselesi tamamen yalan bir şey bence..eğer olsaydı böyle bir şey ben ilk kizimda uykusuzluk cekmezdim ofiste öğlen paydoslarinda uyumak Zorunda kalmazdim ceset gibi gözlerimin altı MOS mor gezmezdim 56 ile hamile kalıp 52 ye dusmezdim..
Ben hep şunu söylerim uyuyan çocuk uyandırilmamali heleki sarılığı da yoksa bırak uyusun ne kadar uyursa zaten 1. Ayı devirmissin..hiç sesini çıkarma derim ben..
Ama yine de sen bilirsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?