2016 Şubat Anneleri

Cumartesi günü mastit olunca ağrı,ateş,halsizlik kendim kalkamamışım minada ağlamayınca uyumuşuz ikimizde eşimde şehir dışındaydı,dün gecede önce uyandıramadım 4 saate çıktı emzirdim yatırdım sonrada sabah ben uyanamamışım ama bu hafta sonu resmen kemiklerim dinlendi ölmüşüm uykusuzluktan alarmı 3 saate kurayım bari geceleri birkaç gün sürerse de doktora gidelim sarılıktan korkuyorum açıkçası

Giroyor canim merak etme. Bana hep 1 ayda duzene girer diyorlardi ama girmeyecek saniyordum gercekten ama 30. Gunde falan hersey rayna oturuyor cok sukur

Evet evet o kaka bir harika :) biri gelirsin ve s.çsin diye bu kadar cirpinacagim hiç aklıma gelmezdi. Biz de az önce yaptık sukur inşallah uyuruz artık 3-4 e kadar...

Geçmiş olsun size de.inşallah hepdi geçer.
Ay yavrum kakasini yapamayinca cok zorlaniyor, burda gunlerce yapamayan anneleri cok iyi anladim bu sayede, daha cok mizmizlaniyor ve agliyorlar

Direk şunu soyliyim 40 meselesi tamamen yalan bir şey bence..eğer olsaydı böyle bir şey ben ilk kizimda uykusuzluk cekmezdim ofiste öğlen paydoslarinda uyumak Zorunda kalmazdim ceset gibi gözlerimin altı MOS mor gezmezdim 56 ile hamile kalıp 52 ye dusmezdim..
Ben hep şunu söylerim uyuyan çocuk uyandırilmamali heleki sarılığı da yoksa bırak uyusun ne kadar uyursa zaten 1. Ayı devirmissin..hiç sesini çıkarma derim ben..

Ama yine de sen bilirsin..

Kızlarben çatlamaya başladım. Her gün biraz daha çok artıyor. Aksi gibi şimdiye kadar krem sürmüyordum en ufak bişey yoktu birkaç gündür sürmeye başladım. Ben krem sürmeye başlayınca çatlaklarım da çıkmaya başladı. Sizde durumlarnedir

Biz catladik hatta yumurtamizda catladi dogurduk :)) yanlis basliktasin sanirim ahaha.. ama ben hic catlamamis biri olarak badem yagini, bol su icmeyi, bol sut icmeyi tavsiye edebilirim sana

Biz catladik hatta yumurtamizda catladi dogurduk :)) yanlis basliktasin sanirim ahaha.. ama ben hic catlamamis biri olarak badem yagini, bol su icmeyi, bol sut icmeyi tavsiye edebilirim sana
Yok bilerek yazdım buraya sizler tecrübe sahibi olmuşsunuzdur diye. Tşk ederim tavsiyen için

çatlak mevzusu çok da kremlerle önlenebilen bir durum değil aslında. genetik ve cilt yapısı çok etkili, annende çatlak varsa muhtemelen sende de olacaktır ama yine de elbette tedbiri elden bırakmamak lazım. ben ilk gebeliğimde krem, badem yağı, bebe yağı vs. kullanmama rağmen 7.aydan sonra çatlamaya başlamıştım bu ikinci gebeliğimde ise sadece arada sırada badem yağı-bebe yağı sürdüm çatlama olmadı, gerçi ilkinde bolca çatlak olduğu için ikincide çatlayacak pek yer kalmamıştı zaten göbekte

tavsiye olarak mümkün olduğunca bol su içmek, cildi nemlendirmek (krem, yağ vs. ile) ve meyve tüketmek işe yarayabilir.

merhaba hanımlar,
kızım bugün 19 günlük oldu. dikişsiz normal doğum yaptım bu sebeple doğumdan hemen sonra kendimi gayet iyi hissediyordum ve hiç ağrı, sızı olmayınca iyi geçiyor lohusalık ama 8 yıl aradan sonra yeni bir bebek epey etkiledi hayatımızı. oğlum kardeşini çok seviyor ama bazen kıskandığını da hissettiriyor, biz denge kurmaya çabalıyoruz ama o kendi içinde neler yaşıyor kim bilir. yine de çok keyifli bebekli hayat, ayrıca iyi ki oğluma kardeş yapmışız diyorum onlara her baktığımda, Allah hepimizin evlatlarına sağlıklı uzun ömürler versin.

şimdi bazı sorularım var belki aynı sorunu yaşayanlardan bir tavsiye alırım diye yazıyorum;

- biraz önce sağlık ocağından aradılar kızımın topuk kanından bir değerde sorun varmış ne değeri dedim hemşire karaciğer enzimiyle alakalı ama panik yapılacak bir oran değil biraz yüksek 3.kez almamız lazım kan dedi. böyle bir durum yaşayan var mı?
- bir de 3-4 gündür kızımın yüzünü fena halde minik kırmızı sivilce gibi döküntüler sardı, doktora götürmedim geçer diye ama biraz hafiflese de geçmedi. bu konuda bir öneriniz var mı?
- burun aspiratörü olarak ne önerirsiniz ben henüz bir aspiratör edinmedim. oğlumda küçük burun aspiratörlerinden kullanmıştık ama şimdi şu otribebeden mi alsam diyorum, kullananlar tavsiye eder mi yoksa diğer aspiratörlerden bir farkı yok mu?

şimdilik bu kadar sorularım, bebeklerinize ve size güzel günler dilerim.

2. soruna cevap verebilirim.. biz bebegimizi usuttugumuz icin bir muddet banyo yaptirmamistik.. ve isilik dedikleri sey yada iste senin anlattigin gibi yuzunde ve gogus kisminda ufak ufak sivilce gibi seyler cikmisti.. bizde hemen banyo ettirdik ayni gunun aksamina kendiliginden yok oldu.. bazen fazla d vitaminide etkileyebiliyor diye biliyorum.. onun disinda alerjik birseyde tetikleyebilir.

Ayrica ben bebek yagi filan surmuyorum, cildini asiri derecede kizartiyor.. suan icin vucut losyonu suruyorum oda cok olmamak sartiyla, zaten dokulme filan kalmadi ve cildide asiri kuru degil gerek yok oyle cok kremlemeye filan bence.

Nisan annesisinz sanirim topik karismis..bizdemi catlaklara felan bakamiyoruz suan.kusmuklar gazlar kakalar uykusuzluklarla basimiz dertte

Ama benim ikinci bebisim catlagim cok az belli bile degil..vucutla alakali bu sanirim.tabii catlak kremi kullndim..aktardan bi karisim aldim surdum faydasi oldu

teşekkür ederim cevabın için. ben de bebe yağı krem falan sürmüyorum bebeğime sadece 1 defa suya bir iki damla damlatıp banyosunda kullanmıştık. sivilceler 3-4 gündür var, ben her akşam yıkıyorum genelde bazen de gün aşırı. geçer inşallah.

Yuzustu yatirmak icin kafasini kontrol etmesi beklemek gerekmis yada yatiriyorsunuz surekli basinda birinin bulunmasi gerekmis

Canım sarılık 8.8 demişsin. Benim 11.30 degerini gördükten 1 hafta sonra doktora gittiğimde vücuduna şöyle bir baktı ve dediki artık gecelleri UYANDIRMA... gündüzleride 2 saatte bir yine emzirmeye devaam et çocuğun uyku düzenini bozma dedi.
Sende uyuyorsa bırak uyusun düzeni bozulunca daha kötü. Geçen gün kuzenim geldi bize onun bebiş 2.5 aylık. Sarılık vardı ondada heep uyandırmış şimdi bebegi bir türlü uyumuyor. Sadece tehlikeli sarılıkta uyandırmak gerekiyormuş canım.

Kızlar ben bebeğin gazını bi türlu çıkarmıyorum ilk günler az çok yapıyordu ama şimdi ağızdan gaz çıkarmıyor napacam ben çok ağlıyor kızarıyo

sağol canım güzel dileklerin için. dedim ya ben henüz tecrübe etmedim doğrudur valla ne diyeyim. Allah hepinize kolaylık versin. sallamak, kucak vs çok önemsemiyorum da ben çocuğumu ağlatmaktansa kucaklarım da sallarım da diye düşünüyorum, varsın bende sakinleşsin. zaten ne kadar süre öyle duracaklar ki ayaklanınca o kadar istemezler diye tahmin ediyorum. tek önemsediğim yazdıklarımdan da anlaşılacağı gibi beni emmesi. senin de dediğin gibi o da nasip biraz herhalde. En azından biz üstümüze düşeni yaptık okuduk araştırdık uygulamaya çalıştık deriz ne yapalım

Bizden de ikinci kez topuk kanı alındı. Arayan soran yok. İnşallah olmaz da. Bu gibi hatalar oluyormuş canım...

İkinci sorun bizim de öyle yüzümüz. Nasıl geçer bilmiyorum

Otribeve aldım ama hiç kullanmadim

Valla canım sarılığı yok gibi ama yüzde yüz emin olamadığım için birkaç gün gözlemliycem devam ederse doktora gideriz sarılık çıkmazsa dokunmam zaten. Annemde ne istiyosun o uyudukça yat uyu diyor valla haklı kadın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…