2016 Şubat Anneleri

cnm ben sarmıyordum artık sarıyorum cunku ayakları nıyeyse hep soguk ıkı kat gıydırdıgım halde. penye battanıyesı sureklı elımın altında kafası ne kdr terlesede ellerı ayakları soguk hep

bnımkıde tutmuyo uyanık sut gelmeyınce basıyo yaygarayı
Aynen ya simdiki bebeler cok fena.hic kandirilmiyolar.sut yoksa ne yapayim bu yalanci emzigi diyip resmen firlatyor.
Bizi kundaklarlarmis sıkı sıkı.ustelik 6 aya kadar kundaklamis anacim sagolsun.gözlerimi de baglarmis.tikarmis agzima emzigi bi guzel yatarmisim.cogumzun oyleydi kesin
Yok yok yeni nesil bebeler hic gelmiyolar zora.kundak yaptim onceleri iyiydi.iki gundr isyanlarda.ne yapip edip aciyor kundagi.gozunu kapamama sinir oluyo.illa kucak illa meme.zor nesil vesselam :)

O uyanık olduğu surede nasıl vakit geciriyorsun? Neler yapıyorsun? Ben ne yapacağımı sasiriyorum ve gereksiz yere uyutmsys çalışıyorum ;(

Anadizi var ona koyuyorum etrafa bakınıyor. Mızıklarsa kucagıma alıyorum sırtı bana yüzü dışarı dönük. Bakınmayı çok seviyor. Artık abisinide takip ediyor :) yaklaşık 10 dk da mızıklıyor. Arada emziriyorum ama uyumadan alıyorum memeden anadizinde hafifçe sallıyorum. Arada şekerleme yapıyor ama uykuya dalmıyor. Artık büyüyorlar devamlı uyumak istemiyorlar. Bomcuk boncuk bakıyorlar. Sık sık bakışarak sohbet ediyoruz

Ayy kizlar herkesin derdi kendine zor tabi ama ben hem gece kalkiyorum, sabah erken kalkip sut sagiyorum, bebegimi emziriyorum, bebegimle oynuyorum, sut sagma makinesini siterilize ediyorum, ise gidiyorum, iste sut sagiyorum, eve geliyorum bebegime sut veriyorum, sut sagiyorum.. Ve gece yine gece mesaisi... Heheyttt benim icin cocuk oyuncagi.. Daha lohusa sendromumu bile yasayamadim ben yahu

benım oglumda muhabbet delisi esim dalga gecıyo anası kılıklı buyu de bolca dedıkodu yaparsınız dıyo
ciddi ciddi konusmayınca aglıyo cocuk bı degısık

Maşallah canım mama veriyor musun peki?
sağol canım. bazı günler mamaya gerek kalmıyor bazen de günde 1 kez 60 ml vermek zorunda kalıyorum. Bazen emzirdiğim halde doymamış oluyor ya da çok sık aralıklarla emdiğinde sütüm kalmadığını hissettiğimde veriyorum. Bazen de emdikten sonra sağıyorum önce mama vermemek için. Şimdi arkadaşlar bahsetmiş pekmez ve kuru mayayı deniycem belki mamayla ilişiğimizi tamamen keseriz. Sen mama veriyor musun

Cnm bende hep sariyorum.bizim gibi degiller Üşüyorlar
Ama emzirirken açiyorum battaniyesini.hem memeyle arasinda cok kat olmasin rahat emsin diye hemde zaten emerken cok efor harciyolar terliyolar fazla sarmalayinca

Fışkırarak kusması oluyor mu canım kuru öksürük şeklinde öksürüyorsa ve her beslenme sonrası kusuyorsa reflü dedi doktor şurup verdi birde başı 45 derece açılı yatacak dedi
Oluyor canım ve kuru öksürüğü de var peki ilaçla geçiyor mu cnm

Bende bi gün öyle denemek istiyorum acaba daha uzun uyur mu diye..ama fazla gelir kusar diye de korkuyorum..ilk önce biberon ile vereyim diyorum sonra kendi mememden bakalım..
Canm biberonu sonradan verme nedenim biberona alismamasi ilk başta memeyi emerse alismazms

Geçmiş olsun canım. Canım nasıl anladın
Canim cok fazla kusuyordu fiskirarak ama baştan aşağı yikiyordu bizi ilk hafta başladı kusma reflü dediler ilaç kullandık geçmedi 3. Haftada kusmaya ateş eşlik etmeye başladı enfeksiyon olduğu anlaşıldı şu an fazla emmedigi sürece kusmuyo fazla emerse evet yine fiskirarak kusuyor ama önceki kadar sık değil her emdiginde kusuyordu önceden

Ay bizde de kusma var canım ama öyle çok Fışkırarak kusmuyor. Genelde her emzirmede oluyor. Doktor reflü olabilir dedi ama ilaç filan vermedi.

Ben uyurken surekli kundak yapyrm yoksa eli ayağı durmuyo uyandryo kendini

Kızlar nasılsınız bayağıdır takip edemiyorum forumu. Bir şey sormak istiyorum sizlere. Aranızda bebek bakımından ziyade ruhsal, sosyal, zihinsel gelişimlerine yönelik nasıl katkıda bulunabileceğimize dair kitap alan var mı?

Baharatçı köryusuf un anneden bebeğe bitki çayı yazıyor.. Ama bu içerik her yerde vardır bugun televizyon da da süt arttırıcı cay die yine bu karışımı söylediler canım

Ben banyo yaptırabilirsiniz diyorum sadece 2. Ay verem aşısına su değmesin diyorum... Diğerleri ates tr yapmıyo özel bişeyi de yok

Bebek bir sabah, birde aksam uyaniyor.. Sabahki en uzunu 1-3 saat arasi takiliyor bizimle ve ben kv pasliyorum ise gitmeden oynamis oluyoruz.. Ayretten 15h gibide bir yarim saat bir saat oynuyolarmis sonra bebek yine vinnn.. Ve aksam eve gelince hic istinasiz kokumuza ve sesimize uyaniyor 1-2 saat yine onuyoruz :)

Ay bizde de kusma var canım ama öyle çok Fışkırarak kusmuyor. Genelde her emzirmede oluyor. Doktor reflü olabilir dedi ama ilaç filan vermedi.
Takip edin o zaman canım biz ateş olana kadar hep reflü dedik. Olabilir reflü de az az sık sık emzirmeye denersen kusması azalır

Yanı yarı kundak yapıyorum hep am emerken vs çoğunlukla daha rahat etmek için alıyorum elbiseleri ile duruyor bebisim. Bizim de kafa çok terliyor. Çarşamba doktora soracagim. Sapka kullanmiyoruz penye battaniye ile kapatiyorum ona rağmen sırılsıklam oluyor

"firkan, post: 45511641, member: 359870"]Anadizi var ona koyuyorum etrafa bakınıyor. Mızıklarsa kucagıma alıyorum sırtı bana yüzü dışarı dönük. Bakınmayı çok seviyor. Artık abisinide takip ediyor :) yaklaşık 10 dk da mızıklıyor. Arada emziriyorum ama uyumadan alıyorum memeden anadizinde hafifçe sallıyorum. Arada şekerleme yapıyor ama uykuya dalmıyor. Artık büyüyorlar devamlı uyumak istemiyorlar. Bomcuk boncuk bakıyorlar. Sık sık bakışarak sohbet ediyoruz [/QUOTE]

Anadizi almadim alsam mi hala kararsizim. Bakisma biz de yapıyoruz. Kucaga alıyorum. Ama az mi aliyorum diyorum hep yatar pozisyonda kiyamiyorum ;( abisi nasıl mutlu oluyordur :)

Hep maşallah diyorum sana. Rabbim enerjini artirsin.

İdrar yolu enfeksiyonu oldu canım 1 hafta antibiyotik şurup kullandık geçmedi sonra 1 hafta antibiyotik iğne olduk bu hafta biraz iyi çok şükür

Kiyamam canım benim Rabbim şifa versin. Hemen iyileşince inşallah. Geçer canım. Sonuçta sorun bulunmuş sukur.

Ben uyurken surekli kundak yapyrm yoksa eli ayağı durmuyo uyandryo kendini

Peki kundak yapmana izib veriyor mu benimki kundak yaparken çok kızıyor. Hadi oldu yaptım kundak diyelim kollar içerde olunca uykuda uyanıp o kollar çıkıncaya kadar debeleniyor ;( hiç kolları saramadim nerdeyse

Az önce bunlar geçti aklımdan tam yazacaktim senin yazını gordum. Bu arada nasılsın?
Adem güneşin bazı kitaplarını aldım. Ama öğretmen oldugumdan ve psikolojiye az ilgili oldugumdan mi ne aldığım kitaplardaki kısımlarıni zaten biliyordum dedim. Sanırım tüm kitaplarını almam lazım buna rağmen. Çünkü anadolu pedogojisini incelemek istiyorum. Bunun dışında mahallenin mutlu bebeği ydi sanırım bir kitap sipariş ettim gelmedi daha. Sonra ummu reyhanenin eyvah çocuğumu şeytan mi egitiyor kitabı var.

Aklıma gelenler bunlar. Varsa başka tavsiyeler beklerim. Zira bebis uyurken ben uyumak yerine bazen kitap okumayı tercih ediyorum. Bunu da onun için kullanmak isterim.

Maşallah kuzuna canim. Oynuyoruz deyince merak ettim. Zira sadece konuşuyorum da ben :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…