Bazen cok uykusuz kaldigimda saat 9ds emzirip yatiyorum annem mama veriyor 12 olmadan kalkiyorlar mamaya ragmen. Sut de versem biberonla kalkarlar diye denemeyi dusunmedim hicCanim sende arkadaşların yaptığı gibi yapıyor musun biberon olayı yani belki uyanmazlar geri dalarlar uykularina
gecenin ilerleyen saatlerinde 5 dk 4 dk hatta birinde 3 dk emdi yattı. Neyseki saat 6.40 uyandı geceden daha iyi emip uyudu bi de8.30 da kalktı fena emmedi geceye göre yani:)
Canm bebşşler büyüdü.. açlık hissini biliyordur. aç degildir korkma. Ekstra mama veriyorsan verme birde iyice acıkmasını bekle uyurken uyandırma 2 saat uyuyorsa 3 saatte kaldır. 3 saatse 4 saatte kaldır bakalım ne yapacak ?
Emzirirken ilk aylarda 3 aylık iğneler.. sütü azaltmasın diye canım.
1 aylık iğneler sütte azalma yapar diye sonraki aylarda ek gıdaya geçtiğinde bebiş biraz büyüdüğünde,
Kontrol hapını bilmiyorum canım.
Ya felaket aglar hemde.. bizimki oynuyor uzandiriyorum oyun halisina filan hatta birakiyorum kendi kendine oynuyor acikinca bir ciyakliyor hic toleransli degil, hemen gelicek o memeBir de emiyor canım. Pamukuk olsa hiç emmez demi. Kontrolü bekleyemeyecegim haftaya filan devam ederse sağlık ocağına bir giderim. Sukur emiyor. Uyanınca memeye saldırıyor ama o kadarsut var gibi. Evet AC olsa ağlar demi. İkinci gün süt yetmemişti hastanede çok aglamisti doyuyordur ya da diyette :))) maşallah iri biraz bizim oglan. Ya da benim nazarim değdi
Ben basvurdum ama bi haber gelmedi haber gelmesini beklicez mi yoksa gidip apcak miyiz alacaksak nerden alacagiz cnmBen aldim
Benimkode o durumda cnm bu donemde vucuttaki bisey dusuyormus 3 aya dogru tekrar yukselip enerjik oluyorlarmisArkadaslar 44 gunluk olduk bugun uykumuz tamamen degisti. Okadar derin uyuyor ki. Eskiden yarim saatte bir saatte bir uyanirdi bugun gunduzbde zor uyandirdim. Dort gundur kakasini gun boyunca yapmayip birden bezini doldurarak hatta sirtina tasirarak yapiyordu. Dr a sordum normal diyor ama ben endiseliyim halsiz gibi sanki birden bayilir gibi uykuya daliyor. Tecrubeli annelere soruyorum. Neden boyle oldu acaba
Canim Otri bebenin solisyondan mı yoksa burun aspiratöründen mı bahsediyorsun?
Bizm elektrikte alip basini gitmis bide ne elektrik sobasi ne firin kullanmiyorum firinli sobamda yapiorum herseyi gecede isikta acmiyorum gece lambasida ama fatura ucmusskızlar elektirik faturalarınız ne alemde
doğum öncesi aylık 42 TL sabit gelen elektirik bu ay 101 TL geldi
altını deiştirirken ısıtıcıyı açıyorum ve gece anterenin ışığını acık bırakıyorum epey etkilesi faturayı
gece lambası al diye ısrarıma rağmen üşengeç babamız almadı faturayı görüncehemen gidip almış
Ayni benimki o kadar emiyordu ki simdi nerdeyse gece emmiyor diyebilirimKızlar bebeğim eskisi gibi emmiyor gogsumden ayrılmayan bebeğim uykusu geldi mi ben öyle saniyorum yani uyku zamanını geçirdi mı memeyi almıyor ve çığlık çıgliga ağlıyor ve deli gibi de memeyi aramaya başlıyor ağlarken fakat bi türlü de ağzının içine alamıyor. bebegi öyle olan var mı ndenı ne olabilir?gün içerisinde bana göre çok emmeDigi halde uykuya daldı meleğim bu saat oldu uyanmadi tamam biliyorum acikinca uyanır ama açıkmadi mi ya! saat 10da daldı. ve uyumadan önce emmedi diyebilirim.
Demekki herkesin bebesi emmek istemiyo artik benimkideeeBen de sana yazdım canım. 37 günlük uç dört gundur böyle canim. İlk gün çok üzüldüm
Aynen ya, gece cok az emiyor.. hatta sanki susamista o yuzden emiyor gibi geliyor bana.. sabaha dogru bir acikiyor o zaman 10-15 dakika emiyor..Ayni benimki o kadar emiyordu ki simdi nerdeyse gece emmiyor diyebilirim
Valla benimkide emmek istemiyo ve ben hic bosalttigini anlayamiyorum gogsum buyuk ne kadar iciyo anlayamiyirum ama cok zor emiyo artikO 9 dk da karnini doyurmus olabilir benim kiziminda 5 6 dk emip uzun uyudugjnu biliyorum zaten anlarsin sen gogsunu bosaltip bosaltmadigini
Benimki hic 10 dk emmiyor cok uzuluyorum yarin dr goturcem keyfide yerinde ama dk tuttum en uzun emme suresi 4 bucuk dkAynen ya, gece cok az emiyor.. hatta sanki susamista o yuzden emiyor gibi geliyor bana.. sabaha dogru bir acikiyor o zaman 10-15 dakika emiyor..
Çok sağol canm. Prezervatife bende hiç güvenmiyorm. O hapları aynı saattemi içmek gerekiyor bilmiyodm bunu içebilirm ben hep evde olduğum için. Ama iğne de çok mantıklı zaten eşim asker bundan sonraki tainimz doğuya oyüzden 4sene bebek düşünmüyoruz ikisine mantıklı benm için yan etkisi en az olanı seçmek lazm :) Tekrar çok sağolFala inanma canım bu yüzden canını sıkma
Öncelikle ben hamileyken korunma yçntemlerini çook araltırmıştım. Arkadaşlarımda spral ve prezervatif ile hamile kalan çok var. Onlara güvenemedim. İnsan ilk bbegi olunca çok tırsıyor hemen hamile kalmak istemiyor.
Haplar ise hergün aynı saat almak benim için zor unutabiliyorum. Ee tek kalan iğneler oldu. Yan etkilerine ragmen o yöntemi seçtim ben.
3 aylık iğneleri devlet karşılamıyor. İlk kadın doğumcuya gidiyorsun o yazıyor. O yazdıktan sonra saglık ocagı vuruyor. Benim ilkinde öyleydi..
Saglık ocagı aylık iğneleri veriyordu. Doğumdan sonra 3 tane 3 aylık iğne vuruldum ben. Bebek 9 aylık olunca normal aylık iğnelere geçmiştim.
3 aylık iğnelerde adet olmamıştım hiç. Aylık iğnelere geçince düzenli adet görüyordum.
(3 aylık iğneler sütü etkilemiyor. 1 aylık iğneler sütü azaltıyor MUŞ)en baştan 1 aylık iğneleri tavsiye etmiyor doktor.
Ama tabi iğnelerin yan etkileri var. Mesela bırakınca hemen hamile kalamıyorsun. Çook uzun süre kullanırsan rahmin tembelleşiyor falan..
Benim bu ikinci bebek belki bundada aynı yöntemi uygularım.
İlkinde 2 sene iğne yaptırdım sonra normal korunmaya geçmiştim. 4 sene normal korundum.
Birde şu koltuk altına takılan impilantlar varmış 3 seneymiş süresi..
O kadar araştırdım iğneyle hamile kalan görmedim varmıymış gerçektenMama vermiyorum canım. İcsin kaynaktan akıyor içmiyor :) uykuda da uyandirmiyorum genelde gece hiç saat kurmam ben mesela :) ne olur 3 ü geçince alıp uykuda az emer uyur. Bugün daha iyi emdi sukur. Biraz zorla ama :)
Korunma yöntem i beni de korkutuyor. Eşim korundu hep ama ya hamile kalırsam korkusu sariyorçok zormus bu şey Rabbim isteyene versin. Uç aylık iğneden hamile kalınmaz mi dün facede bir grupta kadın yazmıştı sanırım. Ay bütün yöntemleri aynı anda uygulayasim var :)
kisa araliklarla emiyorsa 5 dakikada doymasi normal.. ne kadar surede bir emiyor?Benimki hic 10 dk emmiyor cok uzuluyorum yarin dr goturcem keyfide yerinde ama dk tuttum en uzun emme suresi 4 bucuk dk
İnş istediğin gibi olur canımÇok sağol canm. Prezervatife bende hiç güvenmiyorm. O hapları aynı saattemi içmek gerekiyor bilmiyodm bunu içebilirm ben hep evde olduğum için. Ama iğne de çok mantıklı zaten eşim asker bundan sonraki tainimz doğuya oyüzden 4sene bebek düşünmüyoruz ikisine mantıklı benm için yan etkisi en az olanı seçmek lazm :) Tekrar çok sağol
Y Yelbiss canm philips lumeadan bahseden sen miydn yanlş mı hatırlıyorum memnun musun bend almayı çok düşündm ama fiyatı yüksek olunca emin olamamıştm işe yaramazsa diye etrafmda kullananda yoktu.. Sence almalımıym
2 saatte bir gogsum buyuk elimle sıktıgım zaman cok tazyikli akiyor ondanmi bilemedm dr sorcam yarin kilo alimi ne alemde diyede bi bakarkisa araliklarla emiyorsa 5 dakikada doymasi normal.. ne kadar surede bir emiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?