2016 Şubat Anneleri

Of cok zor bi karar ya.benim oglumda 4 yasi.nda..3 ayliktan basladi antibiyotige..bu yil biraz azaldi..hep bronsit oluyor.asilar pek masum degil.ama cesarette edeniyorum yaptirmamaya.esimde izin vermez

Ya bu asi olayi, dilerim saglikli bebegimi hastalandirmaz.. yani bu kadar agir kimyasallar ufacik bir bebege keske hic verilmese .. ben sutume karisir diye agri kesici bile icmezken

ufff o nasıl bi ağlamaydı

sabah emzirdim salladım uyudu yatağa koydum
elime telefonu aldım mutfağa gideyim diye pat elimden düştü
oğlum korktu ve çığlık atmaya başladı

o nasıl bi ağlamadır öyle sesi şekli hepsi bi tuhaf oldu
hemen kucağıma aldım kulağına konuştum
babası fırladı yataktan geldi eli ile başını okşadı burdayız dedi

10 dakika durmadan içli içli kesile ağladı kuzum

üzgünüm ama bu aşı meselesini gerçekten araştıran birinin aşının gereksiz olduğunu düşünebilmesine ihtimal vermiyorum. ayrıca şu anda hala mahkeme kararı devletin zorla aşı yaptırması yönünde tabi sizin sağlık ocağı uymuyorsa bilemiyorum fakat her aşılanmayan çocuk diğer çocuklar için risk konumunda bugün zaten azaldı ya da hafif geçiyor dediğimiz hastalıklar tüm çocukların genel olarak aşılı olması sebebiyle masum seyrediyor. fakat aşı yapılmamış çocukla beraber mutasyon geçirerek diğer çocukların bağışıklığını zorlayacak üstüne kendi çocuğunuzun ne kadar ağır atlatacağı da belli değil. bugün aşının herhangi bir zararının varlığını ıspatlayan tek bir bilimsel çalışma olmadığı gibi aşının yapılmamasını savunan da itibar sahibi tek bir bilim insanı yok

2 kere götürdük hep dinlediler balgam söktürücü ve hava verioz ewde ama öksürüyo baya anlamadım dr antıbıyotıl falan vermedi en son sizin nasıl anladılar

Benimde kafam karışık bu konuda. Aşılattırmanın lafı bile masum gelmiyr ama bu hastalıklara yakalanıp ağır geçirirse diyede korkuyorum

Canım sanki benim oğlanı tarif ettin kakasını aynen öyle yapıyor sulu köpüklü ve sesli.fışkırtıyor bide bunlar normal mi bilmiyorum doktoruna sorduktan sonra burayada yazar mısın.çok gaz sancısı yok ama kendim içsem çocuğa etkisi olur mu

Ayy kuzum ya Allah a şükürler olsun annem yakinimda yoksa wc ye bile giremicem. Uyanik oldugu zamanlar hep kucakta dolasmak istiyor napicam bilemiyorum
Benimde akşam eşim çok destek oluyor sağolsun kv ile altlı üstlü oturuyoruz oda çok yardımcı oluyor ama gündüz işte oldukları için zorlanıyorum canım

Kızlar adet olan var mı aranızda? Doktor üç aya kadar olmasın demişti.Az önce gelmeye başlamış öncü kuvvetler.Ama ben daha hazır değilim. Sevmiştim böyle tertemiz gezmeyi

Kızlar adet olan var mı aranızda? Doktor üç aya kadar olmasın demişti.Az önce gelmeye başlamış öncü kuvvetler.Ama ben daha hazır değilim. Sevmiştim böyle tertemiz gezmeyi
Ayy harbiden haa bir kac ay daha gelmeyeymis yaani

madem aşı koruyor çocuğu o halde aşısız çocuk neden tehlike yaratsın ki diğer çocuklar için. aşıların hepsinin koruyuculuk düzey ve süreleri farklı. ben aşı gereksizdir demiyorum, ülkemizdeki aşı miktarını ve yapılma zamanını yanlış buluyorum. amerika dışında da bizim gibi başka ülke yok galiba aşılama konusunda bu kadar yoğun faaliyet olan.
ayrıca fazlasıyla araştırdım ve zorla aşı yaptırmak diye bir durum kesinlikle yok. bir de tamamen bu konuların dışında bir insan değilim, uzun zamandır çalışmıyor olsam da hemşirelik eğitimi aldım, bir de bu konularda çok araştırırım. bir de aşı konusunda itirazı olan her doktoru en baştan itibarsız görme çabası var aşı tartarı olanlarda ben bunu da anlayamıyorum. neticede her düşünce kendisini destekleyen pek çok argüman, çalışma, uzman bulabilir, beni destekleyenler olduğu gibi aşı yaptırıncıları destekleyen çalışmalar da var haliyle. bu noktada insan kendi doğru bildiğine göre karar vermeli.
ben açıkçası aşı yaptır ya d ayaptırma diyecek değilim kimseye ama ben en azından 2 yaşına kadar yaptırmayı düşünmüyorum ve yaptıracağım aşılar da takvimdeki tüm aşılar olmayacak. büyük oğlum şimdikli takvimde olan aşıların bir kısmını olmadı çünkü o zaman onlar zorunlu değildi, bi zarar görmedik, cinsel yolla bulaşan hastalık için bile el kadar bebeleri aşılamanın manasını ben anlamıyorum. bu konudaki kararım beni bağlar, toplumdaki aşılı çocuklara bir zararı yok benim çocuğumun, ayrıca biliyorsunuz ki aşı yapılsa da o hastalıkları geçiren çok çocuk var.

Turkiyede cok ilac ve asi oldugu konusunda hemfikiriz.. maalesef ilac sektoru tavan ulkemizde.. cok paralar donuyor, olanda bize oluyor tabi..

Kizlar evdeki yetiskin baskullerle bebegi tartmak ne kadar dogru ??? Deneyen var mi fark ediyor mu?

Maşallah allah analı babalı büyütsun dinine ailesine hayırlı evlat olsun inşallah çok beklememissin benim ağrılar bir hafta önce başladı simdi nasilsin .? Bebis nasıl
Teşekkür ederim canım. iyiyiz şimdi. ben çabuk toparladım. ama bebeğimin göbeği hem geç hem sorunlu düştü enfeksiyon riski oluştu iki kere göbek düşürdü diyebilirim.
Şimdi de ben grip oldum. geçirmemek için bebeğime maske kullanıyorum. Umarım ona bulaşmaz...

Kızlar biz bugün ikinci ay aşılarını olduk henüz ateş falan olmadi ama kızım normalde kıpır kıpırdir kolu bacağı hiç durmaz aşi olduktan sonra cok halsizlesti normal midir gözünü açamıyor çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…