Of cok zor bi karar ya.benim oglumda 4 yasi.nda..3 ayliktan basladi antibiyotige..bu yil biraz azaldi..hep bronsit oluyor.asilar pek masum degil.ama cesarette edeniyorum yaptirmamaya.esimde izin vermezzorla yapma durumu yok, mahkeme kararları var artık zorlayamıyorlar sadece gidip imza atıyorsun bazen bakanlık dava açıyormuş ama artık hep aşı yaptırmak istemeyen ailelere hak veriyor mahkemeler.
aşıları tam olan oğlum hep tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonu, alerji, zatürre gibi hastalılarla boğuştu 2 yıl önceye kadar. 2 yıl önce artık bıktım deyip tüm o ilçaları çöpe attım, zyrtec, deloday, singulair, calpol, ventolin, nasonex doluydu ev ve doktorlara göre bunları daha uzun süre kullanmamız gerekiyordu fakat ayda 2 defa antibiyotik kullanıp yine de iyileşmeyen oğlum, bir de üstüne sebebi bilinmeyen ürtiker oldu ve uzun süreli antibiyotik kullanımında olabilir dedi doktorlar sonra da dayadilar antihistaminikler, alerji ilaçları 2 sene kullanılacak. baktım yine fayda etmiyor ve bir de üstüne çocuk hsp denen bir hastalığa yakalandı sebebi belli değpil ama antibiyotikler, antihistaminikler ve aşılar neden olabilirmiş bu hastalığa, haydaaaa dedim artık tepem attı güya tedavi diye verdikleri ilaçlar çocuğu bir türlü iyileştirmiyor bir de tam tersine yeni hastalıklara neden oluyoır, doktrolarla olan alakamızı en aza indirdim, ilaçları çöpe attım, ateşlendiğinde ateş düşürücü vermedim, iyi besledim, doğal şeylerle takviye yaptım ve evet 2 senedir bir tane bile ilaç kullanmadık çok şükür. ben oğlumla yaşıt arkadaşlarına baktığımda hep aynı şikayetleri görüyorum, çocuklar hep alerjen, hep sık sık hasta oluyorlar, dikkat dağınıklığı var çoğunda ve tüm bunlar benim ilaçlara, aşılara karşı tereddütle yaklaşmama sebep oluyor. güvendiğim bazı doktorların yaklaşımı da bu yönde o yüzden böyle bir karar aldım, hakkımızda hayırlı olur inşallah.
Ayy bende dayanamamistim nasi ağlamisti yavrum yaaCok tesekkurler canim.. ay uzuldum bayagi acidi cani kuzumun
ben uzun araştırmalar ve derin düşünceler sonucu aşı yaptırmama kararı aldım. hep b doğar doğmaz yapıldı çünkü eşimle ortak karar almamıştık henüz ama 1.ay aşısı için gitmedik hep b 2.doz için aradı hemşire ben de aşı yaptırmayacağımı söyledim o da gelin imza verin o zaman dedi. gidip hem aile hekimiyle bu kararımızı konuşucam hem de imza vericem aşıları istemediğimize dair. ilk çocuğum 8 yaşında, o dönem bakanlığın zorunlu aşılarını yaptırmıştım hep ama yıllar içinde okuduğum, araştırdığım kadarıyla bu bebeğime aşı yaptırmamayı doğru buldum en azından 2 yaşına kadar aşı yaptırmayıp sonra çok zaruri aşıları yaptırırım diye düşünüyorum. oğlumun zamanında hep a, rotavirüs, su çiçeği aşıları zorunlu değpildi yaptırmadık bir eksikliğini de görmedik. su çiçeği hastalığını ilk okul 1.sınıfta geçirdi, 1 hafta evde dinlendi, genel durumu iyiydi sadece kabarcıklar kaşıntı yapıyordu, öylece geçridi gitti ve doğal bağışıklık kazandı. bir de bizim zamanımızda bu aşıların pek çoğu yapılmıyordu, ben aşılı olmama rağmen kızamık hastalığını geçirmiştim çocukken kardeşlerimle birlikte. hep b, hep a, su çiçeği, rota virüs falan hep son yıllarda yapılan aşılar. ben de yaptırırsam eğer sadece karma aşı yaptırmayı düşünürüm belki, bir de kızamık aşısı tekli olarak bulabilirsek olabilir. ya da tamamen aşısız mı olsak diye de düşünüyorum, bu konuda kararsız kaldım biraz. inşallah doğru kararlar alırım çünkü aşılar konusunda içim hiç rahat değil.
sen de eğer aşıları yaptırmaya devam edersen oral polio yani ağızdan verilen çocuk felci aşısını yaptırma bence, çocuk felci aşısı karma aşının içinde var zaten o yüzden damla olarak verilene hiç gerek yok, bazı doktorlar oral polio aşısını yaptırmayın diyorlar, bana da mantıklı geldi açıkçası.
geçmiş olsun bebişine, içini ferah tut aklına kötü örnekler getirme ama için rahat değilse de aşı mevzularını bir araştır istersen.
2 kere götürdük hep dinlediler balgam söktürücü ve hava verioz ewde ama öksürüyo baya anlamadım dr antıbıyotıl falan vermedi en son sizin nasıl anladılarC cnstly anlattiklarini bizzat yasamis biriyim.kixim 6 gun yogunbakimda kaldi.bronsit olmus nefes alamadigi icin emmiyor uyuklutordu gik demiyordu.gozleri sararmis benzi solmustu.ihmale gelmez ki biz bu duruma hergun gelip dr sirtini dinlerken dustuk tekrar kontrole gotur evde olmaz antibiyotiksiz gecmez .bize ilk 5 gun sadece buhar verdiler hastanede yattik ama enfeksiyon cigere inmis nefesi zor aliyordu .6 gunde kuvezde kaldi
Benimde kafam karışık bu konuda. Aşılattırmanın lafı bile masum gelmiyr ama bu hastalıklara yakalanıp ağır geçirirse diyede korkuyorumzorla yapma durumu yok, mahkeme kararları var artık zorlayamıyorlar sadece gidip imza atıyorsun bazen bakanlık dava açıyormuş ama artık hep aşı yaptırmak istemeyen ailelere hak veriyor mahkemeler.
aşıları tam olan oğlum hep tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonu, alerji, zatürre gibi hastalılarla boğuştu 2 yıl önceye kadar. 2 yıl önce artık bıktım deyip tüm o ilçaları çöpe attım, zyrtec, deloday, singulair, calpol, ventolin, nasonex doluydu ev ve doktorlara göre bunları daha uzun süre kullanmamız gerekiyordu fakat ayda 2 defa antibiyotik kullanıp yine de iyileşmeyen oğlum, bir de üstüne sebebi bilinmeyen ürtiker oldu ve uzun süreli antibiyotik kullanımında olabilir dedi doktorlar sonra da dayadilar antihistaminikler, alerji ilaçları 2 sene kullanılacak. baktım yine fayda etmiyor ve bir de üstüne çocuk hsp denen bir hastalığa yakalandı sebebi belli değpil ama antibiyotikler, antihistaminikler ve aşılar neden olabilirmiş bu hastalığa, haydaaaa dedim artık tepem attı güya tedavi diye verdikleri ilaçlar çocuğu bir türlü iyileştirmiyor bir de tam tersine yeni hastalıklara neden oluyoır, doktrolarla olan alakamızı en aza indirdim, ilaçları çöpe attım, ateşlendiğinde ateş düşürücü vermedim, iyi besledim, doğal şeylerle takviye yaptım ve evet 2 senedir bir tane bile ilaç kullanmadık çok şükür. ben oğlumla yaşıt arkadaşlarına baktığımda hep aynı şikayetleri görüyorum, çocuklar hep alerjen, hep sık sık hasta oluyorlar, dikkat dağınıklığı var çoğunda ve tüm bunlar benim ilaçlara, aşılara karşı tereddütle yaklaşmama sebep oluyor. güvendiğim bazı doktorların yaklaşımı da bu yönde o yüzden böyle bir karar aldım, hakkımızda hayırlı olur inşallah.
Canım sanki benim oğlanı tarif ettin kakasını aynen öyle yapıyor sulu köpüklü ve sesli.fışkırtıyor bide bunlar normal mi bilmiyorum doktoruna sorduktan sonra burayada yazar mısın.çok gaz sancısı yok ama kendim içsem çocuğa etkisi olur muCanım benim de kızımın kakası çok sulu ve köpüklüydü. Poposunu silerken yapmaya devam ederdi her tarafım batardı. Ve çok köpük köpük tükürük yapıyordu ağzı. Allah Allah diyordum sanki diş çıkaran Bebek. Sonra gazdan olduğunu düşündüm ve gazla paralel olduğunu fark ettin. Ben kimyonlu rezene içiriyorum biraz ama kimseye de fikir olarak tavsiye edemem çünkü her Bebek farklı. Bizimkini rahatlattı şükür. Tükürük azaldı kakası da normalleşti. Ama bu benim fikrim cuma doktor kontrolü var o zaman doktora da danışacağım bakalım
Ay sorma cabuk sustu ama o verem asisinda cok kasildim bendeAyy bende dayanamamistim nasi ağlamisti yavrum yaa
Benimde akşam eşim çok destek oluyor sağolsun kv ile altlı üstlü oturuyoruz oda çok yardımcı oluyor ama gündüz işte oldukları için zorlanıyorum canımAyy kuzum ya Allah a şükürler olsun annem yakinimda yoksa wc ye bile giremicem. Uyanik oldugu zamanlar hep kucakta dolasmak istiyor napicam bilemiyorum
Ayy harbiden haa bir kac ay daha gelmeyeymis yaaniKızlar adet olan var mı aranızda? Doktor üç aya kadar olmasın demişti.Az önce gelmeye başlamış öncü kuvvetler.Ama ben daha hazır değilim. Sevmiştim böyle tertemiz gezmeyi
üzgünüm ama bu aşı meselesini gerçekten araştıran birinin aşının gereksiz olduğunu düşünebilmesine ihtimal vermiyorum. ayrıca şu anda hala mahkeme kararı devletin zorla aşı yaptırması yönünde tabi sizin sağlık ocağı uymuyorsa bilemiyorum fakat her aşılanmayan çocuk diğer çocuklar için risk konumunda bugün zaten azaldı ya da hafif geçiyor dediğimiz hastalıklar tüm çocukların genel olarak aşılı olması sebebiyle masum seyrediyor. fakat aşı yapılmamış çocukla beraber mutasyon geçirerek diğer çocukların bağışıklığını zorlayacak üstüne kendi çocuğunuzun ne kadar ağır atlatacağı da belli değil. bugün aşının herhangi bir zararının varlığını ıspatlayan tek bir bilimsel çalışma olmadığı gibi aşının yapılmamasını savunan da itibar sahibi tek bir bilim insanı yok
Turkiyede cok ilac ve asi oldugu konusunda hemfikiriz.. maalesef ilac sektoru tavan ulkemizde.. cok paralar donuyor, olanda bize oluyor tabi..madem aşı koruyor çocuğu o halde aşısız çocuk neden tehlike yaratsın ki diğer çocuklar için. aşıların hepsinin koruyuculuk düzey ve süreleri farklı. ben aşı gereksizdir demiyorum, ülkemizdeki aşı miktarını ve yapılma zamanını yanlış buluyorum. amerika dışında da bizim gibi başka ülke yok galiba aşılama konusunda bu kadar yoğun faaliyet olan.
ayrıca fazlasıyla araştırdım ve zorla aşı yaptırmak diye bir durum kesinlikle yok. bir de tamamen bu konuların dışında bir insan değilim, uzun zamandır çalışmıyor olsam da hemşirelik eğitimi aldım, bir de bu konularda çok araştırırım. bir de aşı konusunda itirazı olan her doktoru en baştan itibarsız görme çabası var aşı tartarı olanlarda ben bunu da anlayamıyorum. neticede her düşünce kendisini destekleyen pek çok argüman, çalışma, uzman bulabilir, beni destekleyenler olduğu gibi aşı yaptırıncıları destekleyen çalışmalar da var haliyle. bu noktada insan kendi doğru bildiğine göre karar vermeli.
ben açıkçası aşı yaptır ya d ayaptırma diyecek değilim kimseye ama ben en azından 2 yaşına kadar yaptırmayı düşünmüyorum ve yaptıracağım aşılar da takvimdeki tüm aşılar olmayacak. büyük oğlum şimdikli takvimde olan aşıların bir kısmını olmadı çünkü o zaman onlar zorunlu değildi, bi zarar görmedik, cinsel yolla bulaşan hastalık için bile el kadar bebeleri aşılamanın manasını ben anlamıyorum. bu konudaki kararım beni bağlar, toplumdaki aşılı çocuklara bir zararı yok benim çocuğumun, ayrıca biliyorsunuz ki aşı yapılsa da o hastalıkları geçiren çok çocuk var.
canım ben şöyle yapıyorum; ilk kendim tartılıyorum sonra da bebekle tartılıyorum..aradaki fark bebeğin ağırlığını veriyorKizlar evdeki yetiskin baskullerle bebegi tartmak ne kadar dogru ??? Deneyen var mi fark ediyor mu?
Teşekkür ederim canım. iyiyiz şimdi. ben çabuk toparladım. ama bebeğimin göbeği hem geç hem sorunlu düştü enfeksiyon riski oluştu iki kere göbek düşürdü diyebilirim.Maşallah allah analı babalı büyütsun dinine ailesine hayırlı evlat olsun inşallah çok beklememissin benim ağrılar bir hafta önce başladı simdi nasilsin .? Bebis nasıl
Valla geçen biz denedik. Ama bilmiyorum yakında doktora gidicez o Zaman bakalım doğru tartıyor mu öğrenirizKizlar evdeki yetiskin baskullerle bebegi tartmak ne kadar dogru ??? Deneyen var mi fark ediyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?