2016 Şubat Anneleri

Canım bn Huggıes kullanıyorum 1 ve 2 numarası yeni doğan olduğu için pamuklu 3 numarası kız ve erkek diye ayrılıyor pamuklu değil prima gibi

Verem canim.. benimde garibime gitti :/.. kendi cocuk doktorumuzada danisicaz..
Şaşırdım valla.Aşıya gitmeden calpol verirsen ateş ağrı olmaz dedi bir arkadaş. Ne kadar doğru bilmiyorum. Cuma günü önce kontrole oradan aşıya gideceğiz.Ben de bir sorarım olmazsa.

Canim biraz rahatsizlanmis olabilir, bir yeri agriyor olabilir.. bebekler buyuyene kadar bunlar cok normal, ama gogusunde uyuyorsa birak orda uyusun.. belkide kokuna ve tenine ihtiyaci vardir. Ben on dakika bekliyorum bazen oyle yatagina birakiyorum.. iyice derin uykuya daldigi icin farketmiyor. Belki ise yarar sende de

Şaşırdım valla.Aşıya gitmeden calpol verirsen ateş ağrı olmaz dedi bir arkadaş. Ne kadar doğru bilmiyorum. Cuma günü önce kontrole oradan aşıya gideceğiz.Ben de bir sorarım olmazsa.
Bize de calpol yazdi doktor.. bilemiyorum, gun icerisinde gorucez.. dilerim atesimiz cikmaz .. ama derin bir uykuya daldi emzirmek istedim hic orali bile olmadi. Sanirim boyle gecicek gunumuz..

Bize de calpol yazdi doktor.. bilemiyorum, gun icerisinde gorucez.. dilerim atesimiz cikmaz .. ama derin bir uykuya daldi emzirmek istedim hic orali bile olmadi. Sanirim boyle gecicek gunumuz..
Bizde dün aşı olduk tüm gün emdi uyudu biraz uyandrdm akşam.bilerek smdi yine uyuyo 3 saattr uyandrcam acikmstir akşam yatmadan önce ateşi 38di o zaman verdm ben

Bize oyle bisey demedi ya sadece ovalama dedi çok uzun bi süre değil mi

Canım benimkide bazen öyle yapiyo ama kakasini yapmadiysa eğer kucsgmdan inmiyo yapms mıydı kakasini

ben uzun araştırmalar ve derin düşünceler sonucu aşı yaptırmama kararı aldım. hep b doğar doğmaz yapıldı çünkü eşimle ortak karar almamıştık henüz ama 1.ay aşısı için gitmedik hep b 2.doz için aradı hemşire ben de aşı yaptırmayacağımı söyledim o da gelin imza verin o zaman dedi. gidip hem aile hekimiyle bu kararımızı konuşucam hem de imza vericem aşıları istemediğimize dair. ilk çocuğum 8 yaşında, o dönem bakanlığın zorunlu aşılarını yaptırmıştım hep ama yıllar içinde okuduğum, araştırdığım kadarıyla bu bebeğime aşı yaptırmamayı doğru buldum en azından 2 yaşına kadar aşı yaptırmayıp sonra çok zaruri aşıları yaptırırım diye düşünüyorum. oğlumun zamanında hep a, rotavirüs, su çiçeği aşıları zorunlu değpildi yaptırmadık bir eksikliğini de görmedik. su çiçeği hastalığını ilk okul 1.sınıfta geçirdi, 1 hafta evde dinlendi, genel durumu iyiydi sadece kabarcıklar kaşıntı yapıyordu, öylece geçridi gitti ve doğal bağışıklık kazandı. bir de bizim zamanımızda bu aşıların pek çoğu yapılmıyordu, ben aşılı olmama rağmen kızamık hastalığını geçirmiştim çocukken kardeşlerimle birlikte. hep b, hep a, su çiçeği, rota virüs falan hep son yıllarda yapılan aşılar. ben de yaptırırsam eğer sadece karma aşı yaptırmayı düşünürüm belki, bir de kızamık aşısı tekli olarak bulabilirsek olabilir. ya da tamamen aşısız mı olsak diye de düşünüyorum, bu konuda kararsız kaldım biraz. inşallah doğru kararlar alırım çünkü aşılar konusunda içim hiç rahat değil.
sen de eğer aşıları yaptırmaya devam edersen oral polio yani ağızdan verilen çocuk felci aşısını yaptırma bence, çocuk felci aşısı karma aşının içinde var zaten o yüzden damla olarak verilene hiç gerek yok, bazı doktorlar oral polio aşısını yaptırmayın diyorlar, bana da mantıklı geldi açıkçası.
geçmiş olsun bebişine, içini ferah tut aklına kötü örnekler getirme ama için rahat değilse de aşı mevzularını bir araştır istersen.

Azalacakmış artık gündüz uykuları canım ama bari 1 saat uyusalar bazen yemek yiyemiyorum gündüz
Ayy kuzum ya Allah a şükürler olsun annem yakinimda yoksa wc ye bile giremicem. Uyanik oldugu zamanlar hep kucakta dolasmak istiyor napicam bilemiyorum

V vasilema tvye cikmisti bi aile asi yaptirmak istemedigi icin gecen yil denk gelmistim.bakanlik o asiyi bi sekilde yapiyor ..malesef bende hoc istemeyerwk yaptirdim ogluma.asilarin icerigi hakkinda baska baska aeyler var.zaten yurt disindan geliyomus.klonluyolarmi bizi napiyolar.nesiller gittikce bozuluyor hastaiklar cogaliyor.genlere zarar veriyormy acaba .bilmiyorum cok can skici bi durum.insn arada kaliyo

Canim benimkide asidan sonra bir süre uyumustu.. Bikac saate atesi cikip cikmayacagi belli olur ona gore calpol verirsin.. 10bebekten 2 si ateslenir demisti hemsire, insallah kolaycacik atlatir

Bizim 3. ayda asimiz yok.. 4. ayda yine varmis.. Damladan hic bahsetmedi, bilemiyorum cok tirsiyorum yan etkilerinden.. ... eskiden bu kadar cok asi yoktu dogru diyorsun, ama verem asisini herkes yaptirmistir.. ben, annem vs sanirim onemli bir asi ki eskiden beri vuruluyor. En zor asida o

Canım benim de kızımın kakası çok sulu ve köpüklüydü. Poposunu silerken yapmaya devam ederdi her tarafım batardı. Ve çok köpük köpük tükürük yapıyordu ağzı. Allah Allah diyordum sanki diş çıkaran Bebek. Sonra gazdan olduğunu düşündüm ve gazla paralel olduğunu fark ettin. Ben kimyonlu rezene içiriyorum biraz ama kimseye de fikir olarak tavsiye edemem çünkü her Bebek farklı. Bizimkini rahatlattı şükür. Tükürük azaldı kakası da normalleşti. Ama bu benim fikrim cuma doktor kontrolü var o zaman doktora da danışacağım bakalım

Canim dr sorunca yazarmisin buraya benmkindede ayni durum soz konusu

Canim benimkide asidan sonra bir süre uyumustu.. Bikac saate atesi cikip cikmayacagi belli olur ona gore calpol verirsin.. 10bebekten 2 si ateslenir demisti hemsire, insallah kolaycacik atlatir
Cok tesekkurler canim .. ay uzuldum bayagi acidi cani kuzumun

zorla yapma durumu yok, mahkeme kararları var artık zorlayamıyorlar sadece gidip imza atıyorsun bazen bakanlık dava açıyormuş ama artık hep aşı yaptırmak istemeyen ailelere hak veriyor mahkemeler.
aşıları tam olan oğlum hep tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonu, alerji, zatürre gibi hastalılarla boğuştu 2 yıl önceye kadar. 2 yıl önce artık bıktım deyip tüm o ilçaları çöpe attım, zyrtec, deloday, singulair, calpol, ventolin, nasonex doluydu ev ve doktorlara göre bunları daha uzun süre kullanmamız gerekiyordu fakat ayda 2 defa antibiyotik kullanıp yine de iyileşmeyen oğlum, bir de üstüne sebebi bilinmeyen ürtiker oldu ve uzun süreli antibiyotik kullanımında olabilir dedi doktorlar sonra da dayadilar antihistaminikler, alerji ilaçları 2 sene kullanılacak. baktım yine fayda etmiyor ve bir de üstüne çocuk hsp denen bir hastalığa yakalandı sebebi belli değpil ama antibiyotikler, antihistaminikler ve aşılar neden olabilirmiş bu hastalığa, haydaaaa dedim artık tepem attı güya tedavi diye verdikleri ilaçlar çocuğu bir türlü iyileştirmiyor bir de tam tersine yeni hastalıklara neden oluyoır, doktrolarla olan alakamızı en aza indirdim, ilaçları çöpe attım, ateşlendiğinde ateş düşürücü vermedim, iyi besledim, doğal şeylerle takviye yaptım ve evet 2 senedir bir tane bile ilaç kullanmadık çok şükür. ben oğlumla yaşıt arkadaşlarına baktığımda hep aynı şikayetleri görüyorum, çocuklar hep alerjen, hep sık sık hasta oluyorlar, dikkat dağınıklığı var çoğunda ve tüm bunlar benim ilaçlara, aşılara karşı tereddütle yaklaşmama sebep oluyor. güvendiğim bazı doktorların yaklaşımı da bu yönde o yüzden böyle bir karar aldım, hakkımızda hayırlı olur inşallah.

Huggies in yenidoğan serisi 2 numara kullanıyoruz canım biz dediğin gibi kabarcıklı doku paketi beyaz,eşinin aldığı farklı seri kız ve erkek bebekler için ayrı üretilenden almış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…