2016 Şubat Anneleri

Kizlar evdeki yetiskin baskullerle bebegi tartmak ne kadar dogru ??? Deneyen var mi fark ediyor mu?
Benim tartı 5 kilo altını göstermiyor baya denedim yalnız olmadı oyüzden ilk kendim çıkıp tartılıyorum sonra bebeğimle çıkıyorum farkta bebişimin kilosu oluyor

Bu asilar bebekleri fena yamultuyor canim, hepimiz ayni seyleri yasadik endiselenme.. atesini kontrol et kafi su durumda

Çok zor günler geçiyorum bu aralar.. Annemin gittiğine çok üzüldüm sütüm azaldı.. bu sefer azaldığına üzülünce daha da azaldı her emzirmeden sonra mama takviyesi yapmak zorunda kalıyorum ve göğüslerim tekrar inanılmaz yara oldu sürekli kanıyor Allahım yardım et

Canım önceki mjlarını okuyamadım mukuslu kakanız mı var. Benim oğlum da birkaç gündür özellikle çok rahatsız ben de alerjide şuphelendim dun oğlenden beri sutlu birşey yemiyorum çocuk bugün daha rahat.

Kizlar en hizli nasil bakici bulabilirim? Bir fikri olan varmi acaba? Bir iki hafta ben bakicam zaten de sonrasinda bakiciya birakirim diye dusunuyorum..

Benimkide gündüz 15er dk lik uyuyor
Nedir bu gunduz uyku sorunu çocuklarda benimki de aynı son bir haftadır.uzuluyorum bebek uyur da buyur derler bizimkinin hiç niyeti yok.ıyumuyor bari dursa o da yok butun gun kucakta gezdir dur.sırtım ağrıyor çok taşıyamıyorum artık

Ben de bugun mastıt oldugum ıcın ultrason cektırdım, ultrasondan bakan doktor gogsunde sut az var sanırım sut kanalların az dedı. Benım emzırmeden once her ıkı gogusten toplam 120-140 felan cıkıyor, emzırdıkten sonra da 40-60 arası. Ama bazen daha az da olabılıyor. Bakalım bu ay doktor ne dıyecek, zaten mastıt olunca da sut azalırmıs, o kadar koca memelerım var ama fos ıste

Mastit ne hic duymadim Cok gecmis olsun canim.. saglik olsun ne diyelim ki bende zaten yoruldum ama iste bebek icin zorluyorum kendimi.. gittigi yere kadar artik

canım yapacak bırsey yok bunu bu kadar kafana takma. Benım de bazen ıyı bazen kotu, mastıt ıcın bugun ultrason cektırdım doktor demezmıkı sut kanalların az dıye. Sutun yetıyomu dedı bazen az bazen ıyı dedım. Ben de doymadıgını anlarsam mecbur mama verıcem,, sımdıye dek 4 kez mama verdım. Ben genelde gunduz emmeden sonra sagdıgımı aksam verıyorum, aksam genelde cok uyanık kalıyor ve memede sut kalmıyor. Sımdı mastıt de oldum ıyıce azalcak sutum

Mastit ne hic duymadim Cok gecmis olsun canim.. saglik olsun ne diyelim ki bende zaten yoruldum ama iste bebek icin zorluyorum kendimi.. gittigi yere kadar artik
goguste sut kanalı tıkanıyo enfeksıyon yapıyo canım. Benım sag gogsum sorunluydu zaten dun de sıstı kızardı. Ultrasonda baktılar allahtan apse yapmamıs antıbıyotıge basladım, cok agrı yapıyor gogsum. Genelde mastıt olan goguste sut azalırmıs tedavı sonrası

Kizlar en hizli nasil bakici bulabilirim? Bir fikri olan varmi acaba? Bir iki hafta ben bakicam zaten de sonrasinda bakiciya birakirim diye dusunuyorum..
Nerde yasıyosunuz canım. Ben ucretsız ızın alıcam ama sonrasında bende bakıcıya bırakıcam. Istanbulda cok zor guvenmek bırılerıne, kucuk sehırde yasayanlar o konuda daha sanslı bence. En azından ınsanları bırbırını tanıyor, bence sen de once konu komsuya sor

Bizimki de oto/anakucağında durmuyordu. İnatla koyunca dediğin gibi alışıyorlar
Eşim bugün getirecekmiş bakalım sevecek mi:)
Sevmezse eşim beni oturtup sallayabilir

Aa evet canm mevlut icin bu menu vardi dun aksamki misafirlwrime pogaca yas pasta yaprak sarma cig kofte fasulye kavurmasi yogurtlu koz biber bide kurabiye ikram ettim
Ay o nasıl bir menüüüğü
Ay kalkıp birşey daha mı yapsam :/
Bu arada görümcem geldi patates salatası yerine şehriye salatası yaptı.
Yoğurtlu Havuçlu da var
Ben gene patates salatası da yapayım bari
Buzlukta sarmam vardı çıkartsam mı ki :/

İşte bende böyle kararsızım. Annem sağlıköı olmasına rağmen tereddütlü aşılara karşı

Evet bizim hem süt hem kuruyemiş.
Kuruyemiş iken pütür pütürdü katıya yakındı.
O geçince süt alerjisi çıktı ortaya. Test ile ispatlammış değil ama süt ürünü kesince rahatladı.
Sağlık ocağından verilen d vitamininde süt var canım.
sessizyazar vakti zamanında demişti ki d vit kulandığımdan beri çocuk gaz sancıısı çekiyor. Bende gülmüştüm ne alaka yaa diye. Doktor Bizimkine başka bir d vit önerdi içinde yokmuş süt türevi şey.
Aklında olsun, Eğer tamamen sütü keseceksen.
Aynı şekilde gaz damlalarının içerkleri de laktobilmem ne var:/

Apartmanda bu işlere meraklı abla yokmu ?
Benim alt komşuya desem hemen bulurdu

Canım bende aşıları çok araştırdım. Çok baktım dediğin gibi en azından 2 yaşa kadar yaptırmıyacaktım. Fakat bizim dr umuz bu ülkede çocuğa aşı yaptırmamak cinayetten farklı değildir dedi. Birde aşısı yapılan hastalıklar yoktu önceden ama ülkeye giren yabancılardan sonra malesef uzun zmndır olmayan hastalıklar tekrar hortladı. Öyle olunca aklıma gelen tek şey ya çocuğu 2 yaşına kadar ewde hapis edicem yada sdc zorunlu aşıları yaptırıcam. Mesela rota aşısını yaptırmıyorum. Çok düşündüm hala düşünüyorum hatta ama ya yaptırmadığım bi aşı yüzünden sıkıntı yaşarsak vicdanım hiç rahat olmaz. Aşıların çokda masum olmadıklarını da biliyorum ama hala tam karar vermiş değilim. Komşum da 2. Ay aşılardan sonra yaptırmamış şimdi kızı iki yaşında şimdi yaptırıcak. Ama tabi kendiside dr. şimdiki zamanda oda riskli buluyor. O yüzden ii düşünmek lazım dedi.

Her süt ile ilişkim olduğunda rabbim herkese yetecek kadar sür versin diye dua ediyorum canım
Keşke hiç yazmasaydım. Vicdan azabı duyuyorum hala.
Biraz manevi yönden bak canım. Rabbim rızkını öyle vermiş. Basılarımız zenginliğin içind bazılarımız ise normal yaşantısında bile tırmalayarak geliyor bir yerlere. Senimki çok daha mübarek bir şey şuanda bence. Gösterdiğiniz çaba takdire şayan :*
Belki bir damlası bile fayda ediyordur şifa oluyordur yavruna. İnşallah öyledir. Ben inanıyorum öyle :*

annemin çok olan sütünü emmemişim.
Kardeşimde öyle. 40gün savaşla emzirmiş bizi.
Bizim sıpa da çok uzun ömürlü emecek gibi durmuyor. Böyle oluncada tuhaf yani. Ama kısmet.
İnşallah gönlünüzce sütleriniz olsun. Yavrularınjz sütlere doysun :*

Benim oğlumda dün az emiyordu. Ne oldu bu çocuğa dedim. Baktım burnu temiz görünüyordu dışardan. Ama otribebeyle çektim yinede. Öyle bişeyler geldi. Bizim oğlanda rahatladı. ☺
Ya nasılda öıkıyor. Hiç birley gözükmese de

burun çok önemli. Dışardna gözükmütor ama fırt fırt ediyor. Hergün açmamkza rağmen gece tıkalıydı burnu. Birazda ağzında kusmuk varmış. Hıııı dedi kaldı. Eşim salondan duydu koştu geldi.
Ben yarı uykulu süt sağıyordum hatta burnunu şimdi mi temizlesem çocuk uyuyor ama napsam diye düşünüyorudm. Birden hııı diyip nefes kesilince noldumu anlamadım ters çevirdim falan.
Lütfen sümük görmeseniz de temizleyin Allah korusun uyanık olmayabilirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…