- 20 Ekim 2013
- 1.068
- 734
- 123
Benim tartı 5 kilo altını göstermiyor baya denedim yalnız olmadı oyüzden ilk kendim çıkıp tartılıyorum sonra bebeğimle çıkıyorum farkta bebişimin kilosu oluyorKizlar evdeki yetiskin baskullerle bebegi tartmak ne kadar dogru ??? Deneyen var mi fark ediyor mu?
Bu asilar bebekleri fena yamultuyor canim, hepimiz ayni seyleri yasadik endiselenme.. atesini kontrol et kafi su durumdaKızlar biz bugün ikinci ay aşılarını olduk henüz ateş falan olmadi ama kızım normalde kıpır kıpırdir kolu bacağı hiç durmaz aşi olduktan sonra cok halsizlesti normal midir gözünü açamıyor çocuk
Canım önceki mjlarını okuyamadım mukuslu kakanız mı var. Benim oğlum da birkaç gündür özellikle çok rahatsız ben de alerjide şuphelendim dun oğlenden beri sutlu birşey yemiyorum çocuk bugün daha rahat.Bakmazlar canım bakmazlar.
Bana doktorun biri kan yok, kan olursa tahlil yaparız dedi. Üç doktora fotoğraf attım üçü de evet kesinlikle süt alerjisi diyor.
Başka başka Üç doktora daha tahlil için gittim,üçü de yapmayalım tahlil sen diyet yap dedi. (Foto attıklarıma muayene olmaya gidemiyorum 350lira muayene ücreti :/)
Son gittiğim doktor ikna etti biraz. Zaten 1yaş altında çıkmayabilir alerjiyi kendin süt diyeti ile tespit edebilirsin dedi.
Haklı da, bir çok anneden duydum Ige si normal olup alerjisi olan da varmış .
Bu arada Mukusu bakteri de yapabiliyor sadece alerji değil
Konu aç burda belki Bi sonuç elde edersinKizlar en hizli nasil bakici bulabilirim? Bir fikri olan varmi acaba? Bir iki hafta ben bakicam zaten de sonrasinda bakiciya birakirim diye dusunuyorum..
Nedir bu gunduz uyku sorunu çocuklarda benimki de aynı son bir haftadır.uzuluyorum bebek uyur da buyur derler bizimkinin hiç niyeti yok.ıyumuyor bari dursa o da yok butun gun kucakta gezdir dur.sırtım ağrıyor çok taşıyamıyorum artıkBenimkide gündüz 15er dk lik uyuyor
Ben de bugun mastıt oldugum ıcın ultrason cektırdım, ultrasondan bakan doktor gogsunde sut az var sanırım sut kanalların az dedı. Benım emzırmeden once her ıkı gogusten toplam 120-140 felan cıkıyor, emzırdıkten sonra da 40-60 arası. Ama bazen daha az da olabılıyor. Bakalım bu ay doktor ne dıyecek, zaten mastıt olunca da sut azalırmıs, o kadar koca memelerım var ama fos ısteAhh kuzum özür dilerim bende çok zor koşullarda sağıyorum ya gururlanıyorum işte kendimce, tabi sütü yetmeyenleri düşünemedim.. Bilinçli yapmıyorum kusura bakma olurmu.. Sağlık olsun yarın benim sütüm kesilse açmı kalıcak bebek sanki, vericez mamayı büyüyecek işte.. Takma kafana
Bendede ayni sorun varKızlar boğazım çok ağrıyor grip oluyorum ne yapabilirim
Mastit ne hic duymadimBen de bugun mastıt oldugum ıcın ultrason cektırdım, ultrasondan bakan doktor gogsunde sut az var sanırım sut kanalların az dedı. Benım emzırmeden once her ıkı gogusten toplam 120-140 felan cıkıyor, emzırdıkten sonra da 40-60 arası. Ama bazen daha az da olabılıyor. Bakalım bu ay doktor ne dıyecek, zaten mastıt olunca da sut azalırmıs, o kadar koca memelerım var ama fos ıste
canım yapacak bırsey yok bunu bu kadar kafana takma. Benım de bazen ıyı bazen kotu, mastıt ıcın bugun ultrason cektırdım doktor demezmıkı sut kanalların az dıye. Sutun yetıyomu dedı bazen az bazen ıyı dedım. Ben de doymadıgını anlarsam mecbur mama verıcem,, sımdıye dek 4 kez mama verdım. Ben genelde gunduz emmeden sonra sagdıgımı aksam verıyorum, aksam genelde cok uyanık kalıyor ve memede sut kalmıyor. Sımdı mastıt de oldum ıyıce azalcak sutumevdekiler kv ve esim zaten sagma diyo sagacak sutum yokda hic olmazsa gunduz her emmeden sonra cikan 10 20 cc yi biriktireyim aksama bi 50 olsa gene onu tutar diye dusundum.ama kiziyolar..birde burda yanlis anlamayin sizler benim sutum cok artti cogaldi dedikce uzüluyorum kafama takiyorum.
O sut yapiyo bu süt yapiyo deniyor herseyi yiyorum 1 saat gecmiyo agzim bos kalmiyor ictigim caylar sular cabasi..ama aksam olunca memeler hepten sonuyor .kizim hep emmek istiyor az geliyor. Ozamanda sinirleniyo..mecbur demin mama verdim ;(((insallah 6 ay emziririm ..oglum 26 ay emdi onda boyle degildi .birn once bu ruh halinden kurtulmaliyim..yemekle icmekle alakali degil bu süt olayi
goguste sut kanalı tıkanıyo enfeksıyon yapıyo canım. Benım sag gogsum sorunluydu zaten dun de sıstı kızardı. Ultrasonda baktılar allahtan apse yapmamıs antıbıyotıge basladım, cok agrı yapıyor gogsum. Genelde mastıt olan goguste sut azalırmıs tedavı sonrasıMastit ne hic duymadimCok gecmis olsun canim.. saglik olsun ne diyelim ki bende zaten yoruldum ama iste bebek icin zorluyorum kendimi.. gittigi yere kadar artik
Nerde yasıyosunuz canım. Ben ucretsız ızın alıcam ama sonrasında bende bakıcıya bırakıcam. Istanbulda cok zor guvenmek bırılerıne, kucuk sehırde yasayanlar o konuda daha sanslı bence. En azından ınsanları bırbırını tanıyor, bence sen de once konu komsuya sorKizlar en hizli nasil bakici bulabilirim? Bir fikri olan varmi acaba? Bir iki hafta ben bakicam zaten de sonrasinda bakiciya birakirim diye dusunuyorum..
Bizimki de oto/anakucağında durmuyordu. İnatla koyunca dediğin gibi alışıyorlar4 moms bende var. İlk başlarda asla yatıramadım. Ağlıyordu hemen. Ama ben ısrarla sürekli ona koydum. Şimdilerde daha uzun süre duruyor bazen de uykuya dalıyor kendi kendine. Eğer uykuya daldıysa titreşimini kapatmıyorum ki daha uzun süre uyusun.
Ay o nasıl bir menüüüğüAa evet canm mevlut icin bu menu vardi dun aksamki misafirlwrime pogaca yas pasta yaprak sarma cig kofte fasulye kavurmasi yogurtlu koz biber bide kurabiye ikram ettim
İşte bende böyle kararsızım. Annem sağlıköı olmasına rağmen tereddütlü aşılara karşı@vasilema tvye cikmisti bi aile asi yaptirmak istemedigi icin gecen yil denk gelmistim.bakanlik o asiyi bi sekilde yapiyor ..malesef bende hoc istemeyerwk yaptirdim ogluma.asilarin icerigi hakkinda baska baska aeyler var.zaten yurt disindan geliyomus.klonluyolarmi bizi napiyolar.nesiller gittikce bozuluyor hastaiklar cogaliyor.genlere zarar veriyormy acaba .bilmiyorum cok can skici bi durum.insn arada kaliyo
Canım önceki mjlarını okuyamadım mukuslu kakanız mı var. Benim oğlum da birkaç gündür özellikle çok rahatsız ben de alerjide şuphelendim dun oğlenden beri sutlu birşey yemiyorum çocuk bugün daha rahat.
Apartmanda bu işlere meraklı abla yokmu ?Kizlar en hizli nasil bakici bulabilirim? Bir fikri olan varmi acaba? Bir iki hafta ben bakicam zaten de sonrasinda bakiciya birakirim diye dusunuyorum..
ben uzun araştırmalar ve derin düşünceler sonucu aşı yaptırmama kararı aldım. hep b doğar doğmaz yapıldı çünkü eşimle ortak karar almamıştık henüz ama 1.ay aşısı için gitmedik hep b 2.doz için aradı hemşire ben de aşı yaptırmayacağımı söyledim o da gelin imza verin o zaman dedi. gidip hem aile hekimiyle bu kararımızı konuşucam hem de imza vericem aşıları istemediğimize dair. ilk çocuğum 8 yaşında, o dönem bakanlığın zorunlu aşılarını yaptırmıştım hep ama yıllar içinde okuduğum, araştırdığım kadarıyla bu bebeğime aşı yaptırmamayı doğru buldum en azından 2 yaşına kadar aşı yaptırmayıp sonra çok zaruri aşıları yaptırırım diye düşünüyorum. oğlumun zamanında hep a, rotavirüs, su çiçeği aşıları zorunlu değpildi yaptırmadık bir eksikliğini de görmedik. su çiçeği hastalığını ilk okul 1.sınıfta geçirdi, 1 hafta evde dinlendi, genel durumu iyiydi sadece kabarcıklar kaşıntı yapıyordu, öylece geçridi gitti ve doğal bağışıklık kazandı. bir de bizim zamanımızda bu aşıların pek çoğu yapılmıyordu, ben aşılı olmama rağmen kızamık hastalığını geçirmiştim çocukken kardeşlerimle birlikte. hep b, hep a, su çiçeği, rota virüs falan hep son yıllarda yapılan aşılar. ben de yaptırırsam eğer sadece karma aşı yaptırmayı düşünürüm belki, bir de kızamık aşısı tekli olarak bulabilirsek olabilir. ya da tamamen aşısız mı olsak diye de düşünüyorum, bu konuda kararsız kaldım biraz. inşallah doğru kararlar alırım çünkü aşılar konusunda içim hiç rahat değil.
sen de eğer aşıları yaptırmaya devam edersen oral polio yani ağızdan verilen çocuk felci aşısını yaptırma bence, çocuk felci aşısı karma aşının içinde var zaten o yüzden damla olarak verilene hiç gerek yok, bazı doktorlar oral polio aşısını yaptırmayın diyorlar, bana da mantıklı geldi açıkçası.
geçmiş olsun bebişine, içini ferah tut aklına kötü örnekler getirme ama için rahat değilse de aşı mevzularını bir araştır istersen.
Her süt ile ilişkim olduğunda rabbim herkese yetecek kadar sür versin diye dua ediyorum canımahh ahh
aylar gecti ama su sutumuzu bebegimize yetirecek kadar arttiramadik
hala icim ciz ediyor ama olmuyor. bira mayasi hapi bile kullaniyorum ama arttigini hissetmiyorum. yarin sagicam bakalim ne kadar cikacak. en son iki gogusten 40cc cikmisti.
sutu bol olan arkadaslara cok seviniyorum. bizim gibi mama vermek zorunda kalmiyorlar, o yetersiz anne psikolojisini yasamiyorlar.
ama ne kadar sevinsem de icim buruluyor.
bskn arkadasima degil. cunku gecenki yazisi oyle hosuma gitti ki. cok ince dusunmus arkadasim, yaziyi yazarken bile sutu az olanlari incitmemek icin yazmadim bu zamana kadar sutumun 180cc oldugunu demisti. bunu demesi bile mutlu etti beni:)
amakeryneia arkadasim biraz fazla ballandirarak yaziyor sutunun bollugunu.
yanlis anlasilmasin, inanin cok seviniyorum sutu yetenlere ama sutu yetmeyenlerin kalbini incitiyor bu tarz ballandirmalar istemeden.
en azindan benim...
Kızlar benim bebeğim az emmeye başladı
Ya nasılda öıkıyor. Hiç birley gözükmese deBenim oğlumda dün az emiyordu. Ne oldu bu çocuğa dedim. Baktım burnu temiz görünüyordu dışardan. Ama otribebeyle çektim yinede. Öyle bişeyler geldi. Bizim oğlanda rahatladı. ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?