- 7 Nisan 2015
- 3.750
- 2.777
- 333
Buradayım canımmisafirlerim vardı. Çoluk çocuk torun tombalak kardeşlerim bendeydi. 6 çocukla 2 gün geçirdik. Ama bebek konusunda nasılda rahattım.
Ablamın en büyük kızı 11 yaşında 3 tane kardeşi 4 tanede kuzeni var hepsi ondan küçük. Hepsinede azıcıkda olsa bakmışlığı var. Benim minnoş onun kucagını bir sevdiki sormayın. Bebegi nasıl rahat ettiriyor bilmem.Yav çocuğun kucagında kaç kere uykuya daldı saymadım. 2 gün nasıl rahat ettim ya gündüzleri minnoşla yapışık dolaşıyordum kollarım rahatladı valla. Kız, kardeşleriyle oyun oynarken bile bebişe baktı. Bizim minnoşun gıkı bile çıkmadı. Eşimin kucagını hiç sevmiyor onda bile bu kadar durmuyor.
Bazen iyi emince 3 saatde verebiliyorum bazen de emince uykuya daldigindan acikma zaman erken oluyor ondan mumkun olmuyorAmin inşallah Canm ne kadar çok emerse o kadar gazı olur oyalayacak bsy bulamyo musun
Bugun 5. Gunumuz 3 gundur iyi hattam bugun super masaallah canmBenimki debanyo yaptı 3-4 gibi aralarda kalktı emdi altını aldık hatta terlemis gibiydi ustunu değiştirdim. ama onbeş dk yarim saat filan . gece uykusunu uyuyor :) yani gece ayaktayiz biz siz uyursunuz inşallah.
Cidden ya herkes de bir alereji durumuben de supheleniyorum. Yoğurt sut peynir vs bıraktım . mukuslu sari kakamiz ve sulu gürültülü yapıyor. Antibiyotik kullandık o yüzden de olabilir. Ama etrafa ne kadar çok alerji ihtimalli çocuk var inşallah değildir.
Kaç günde duzeldi canım?
Bizim dr da sut urunlerini tuketme bi debe dedi..kizim son 1 haftadir cilgina dondu .uyaniksa paso agliyor.uyutma dersen bazen 5 6 saati buluyor cok perisanim...sabsimplex verdim 2 gun iyice katilir oldu aglmktan biraktim..acielmayagi suruyorum ama tabi yine agliyor cikarana kadar....Süt alerjisi olan arkaddaşlar paketli gıda da tüketmemek gerek.
Bir de doktorunuz söyledi mi? D vit damlası içerisinde süt ve süt türevi bulunmakta, içinde süt olmayan d vitamini damlası da varmış. Onu kullanmak gerekirmiş. (Katı diyet yapmasına rapmen düzelmiyorsa d vit doktora hayırlatmak gerekir)
Aynı şekilde gaz damlaları da içerikleri lacto.... İçermekte. Bu da dokunuyor.
Ben gaz damlası vermiyorım artık. Zaten diyet yapınca çok daha huzruluydu. Damla Verdiğimde sanki değişen birley oluyorsadece psikolojik ha işe yaradı ha yarayacak derken geçiyordu günler.
Bir de damlatınca huzurlu olan meleğim çileden çıkmaz mıgünde 4kere yapılır mı işkence
Benim sonuc guzel canim 5 gun oldu bugun daha guzel bi ara cok abartmistim sut urunlerini sonra azalttim 5 gundur de tamamen kestim benim bebegimin yuzu ergenlige giren ergenler gibiydi su an tertemiz kakamizda duzeldi bilmiyorum belki de o azalttigim zamanlarin etkisi 5 gudur hic agzima almiyorum demekki daha iyi olacakArkadaşlar iyi akşamlar yanokuyorum da süt ve ürünlerini bıraktım biekaç günde kakası düzeldi şikayetimiz geçti diyen anneler yani emin misiniz ben bir haftadır ama en net haliyle 4. Günü tamamladım diyette ekzama gibi döküntüleri olan pişiğimizde bie azalma var sasecw onun dışanda kakamız ve diğer şikayetlerimiz aynı. Dr ve araştırdığım kaynaklar süt diyetinin iki haftada sonucunu gösterdiğini yazıyorlar sizin nasıl bu kadar çabuk düzeldi?
Yaptım şimdi canım.babası yüzüstü taşıdı kolunda karnına iyi geldi.uyuyor ama tetikte.havlu koydum torba yaptım bakalım iyi gelir inş.rezene kimyon demleniyor,onları her akşam veriyorum zaten.sütüm gaz yapıyor diye gece mama verdim yine de meme de istedi.uyumadı.mecbur emzirdim.yine gazlandı.zaten emerken daha iki büklümdü.Gaz damlası ver hemen sıcak su torbası yap koy sırtına rahatlatıyo , terler ama üstünü değişirsin teri kurumadan yada bez gibi bişey koyup biraz daha sonra degistirirsin. Bide bi cay kasigi süt sağ hemen gögüsünden bi çimdik azcık bişey kimyon at ver sırtını sıvazla kucagında tut ki sakinlessin panikte olma rahat ol. Bide emzirme agladıkca gazının üstüne gaz olur hepten aglar .. Umarım hemen geçer insanin ici parcalaniyo hakikaten
Hemen banyo yaptırsaydın keşke. Gözüne bi şey olmaz inşallah. Çişli durmasın sarılık bile olabilir Allah korusun yalar falan çişiOğlum yüzüne gözüne her yerine çis yaptınormalde kapaturim peçete ya da pamukla kaka duzelmemis derken oldu bir şey olmaz inşallah gözüne. İslak mendille sildim yüzünü
Sagol canım son birkaç gündür giremiyorum pek. Yiğenimide nüfusuma almak istedim ama vermedilerÖyle misafire can feda:)
Bana da gelsin yiğenin :)
İyi olmana sevindim epey gözükmedin snskiii
Çoğu kişi travel al demiş siz neden begenmedinizTravel sistem alma
Ben uyuyunca kucagimda bekletyrm 5 10 dk snra bi daha meme aramaya basliyo veryrm bi daha uyuynca yatryrm dene sendeBazen iyi emince 3 saatde verebiliyorum bazen de emince uykuya daldigindan acikma zaman erken oluyor ondan mumkun olmuyor
Valla annemlere gittm iki gün kaldım çocuk delirdi. Herkess değişik geldi ortam deddi ana yediklerimden huzursuzdu.Bizim dr da sut urunlerini tuketme bi debe dedi..kizim son 1 haftadir cilgina dondu .uyaniksa paso agliyor.uyutma dersen bazen 5 6 saati buluyor cok perisanim...sabsimplex verdim 2 gun iyice katilir oldu aglmktan biraktim..acielmayagi suruyorum ama tabi yine agliyor cikarana kadar....
Evde kv var ona laf anlatmk deveye hendek atlatmktan zor .dun bugday corbaso yapti icine tereyagai koymus.yedim mecbur..
Bugun basliycam artik gwrcekten acayip huzursuz bebisim sinirlerim yiprandi.
Neler yedigini yazarmisn cnm ..
Casual cadillac air aldım.Çoğu kişi travel al demiş siz neden begenmediniz
Hemen banyo yaptırsaydın keşke. Gözüne bi şey olmaz inşallah. Çişli durmasın sarılık bile olabilir Allah korusun yalar falan çişi
Valla annemlere gittm iki gün kaldım çocuk delirdi. Herkess değişik geldi ortam deddi ana yediklerimden huzursuzdu.
Ger döndüm.
Şimdi kendim yapıyrum yemeğimi kafam rahat.
Gün içinde kahvaltıda keçi peynirri ve ev yapımı kuruyudkadan gözleme gibi börek yapıp yiyorum. Başta yumurtada yemiyordum. Sonra yumurtaya başladım. yumurtada çırpıyorum içind besleyici olsun diye.
Helva
Zeytin
Ev yapımı reçel
Sonra patates haşlayıp zeytinyağlayıp patates salatası.
Bol dereotlu Şehriye salatası
Kısır
Sebze olarak da kabak patlıcan havuç patates Bunları genelde kapaklı tavada az yağda buğuluyorum. Yoğurt mis gibi olur aslında ama tabi yemiyorum.
Domates çorbası yaptım birgün ama totosu kızardı vazgeçtim ondan. Blki sizi etkilemez.
Pilav sebzeli Sebzesiz sade
Bulgur pilavı da yiyorum çok gaz yapmıyor çok şükür.
makarna (ben kesme ev makarnası yiyorum, paketli alınmak istenirse nuhun ankara makarnası süt diyetine uygunmuş)
Peynirlerde mesela tahsildaroğlunun keçi krem peyniri vardı, aldım ama içeriğine bakmamışım
%5inek sütü varmış. Bıraktım:/
Bir marka için sadece keçi sütü var dendi ama bulunca yazarım.
İnşallah diyetinde başarılı olursunevde dış güçlern olması çok zor. Ben eşime bile laf anlatamıyorum bu konuda:/
Bnm cnm halen devam ediyor bnde 29 ocakta doğum yaptımKizlar 26 ocakta doğum yaptim hala kanamam bitmedi ara ara azaliyor sonra sanki regl olmuştum gibi artiyo . Varmi böyle uzun suren
Sizin pişik hiç mi geçmiyor canım bnm de oluyor ama geçiyor arada sümük sü kaka yspıyorBir şey olmaz inşallahsu anda her şey normal gibi :)
Sebzelerden sonra yogurt dedin ya bittim orada :) ahhh su sut ürünleriabur cubur niyetine ne yiyorsam sut urunuymus
Sizin pişik hiç mi geçmiyor canım bnm de oluyor ama geçiyor arada sümük sü kaka yspıyor
Açırı dğzeyde olmasa da mukusluydu.bezi açıp kapatınca ipliksi dokular vardı.bskn ve chocolate19 bebeginiz kakasi mukuslumuydu...bide benimki emerken yapiyo patirkutur ediyo berbat kokuyor gubde 5 6 kez yapiyo..siviya yakin ce sumügumsu poposu kizariyo artik cok sık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?