- 5 Ağustos 2015
- 6.328
- 24.986
- 498
Ishali cok ise yarim saat bi saatte emzirkızzlaaaaar bişy sorcam
şimdi benim oğlan ishal oldu ya onu sık sık emzirmem lazım
kaç saate bir emzirmeliyim ben normalde 2-3 saate bir emziriyordm
ayrıca ben ne yersem onu toparlar
Evet carlson vitamin. İlaç olduğu için isim vermiyim dedim.Bu konuda bende çok sinirliyim canım bize de sağlık odağından monovit vermişlerdi şişenin yarısına kadar kullanmıştım dün senin dediğin gibi bende yazılanları gördüm baktım gerçektende içeriğinde butilhidroksianisol var ufacık bebeklerimize kansorejen maddeyi içirmemize izin veriyor sağlık bakanlığı bu nasıl bir ranttır anlamak mümkün değil. Dediğin d vitamini carlson canım tamamen doğal içerikli günde 1 damla veriliyor 365 gün gidiyor türkiyede internet üzerinden satışı var ama 102 lira amerika satışlı bir ürün. Amazon.com da 7 dolara buldum bu akşam sipariş vericez 15 güne kadar teslim ediliyormuş,herkes dikkat etsin kullandığı damlalara
Yaa bunu söylediğimde emmemişti beni ve önceki emmesinde de normalden az emmişti:/canım bıngıldak sanıldıgı kadar hassas degıl korkma elle. Bana doktor bıngıldagı çökuk bu cocuk ac demıstı(sunnet yapan cocuk cerrahı). Ne alaka bılmıyorum. Bence sen kalan sutu ver canım, ben sagıp verıyorum eger bebek uyuyosa ya da evde bırı varsa. Benımkıde fazla ememıyo gogus yapımdan alakalı. Ilk ay senınkı gene ıyı kılo almıs benımkı ılk ay 700gram aldı sadece. Mama vermekten zıyade bıraz kalorılı beslenmeyı dene derım. Ben yogur kaymagı yedıgımde sutum yaglı oluyor mesela. Sen kecı sutu bulabılırsen onda yogurt yapsan onun kendısını ve kaymagını yesen. Kecı sutu de bulmak kolay degıl gercı
bugun oglen oyle bir kak yapti kiIlk verdiginde ici tamamen bosalmistir yavrucugun ondan bi kac gun yapmamistr bisey emin ol. Su an sancinin tek nedeni gazdr icerde yapacak kadar bi diski yoktur zannimca. Demistim ya bende bile 3 gun etkisi devam etmisti ki kati yiyeceklerle beslwndigimiz halde. Cok yipratma kendini de yavrucagi da o ilaca ragmen yapmiyorsa farkli seylerle zorlama tabii bu sahsi fiktim garipler dilleri yok ki hallerini anlatsin biz de korkumuzdan her yolu deniykruz ama bilmeden zarar verirsek bi de
ozkacim senin bebise baktikca benim oglusu goruyorum sankiBugun bobamızla dısarı cıktık ılk defa, evde bı turlu uykuya dalamadı ben de gogsumde kalan sutu sagdım aldım yanıma sıtenın ıcındekı cafeye gıttık, ılk gıydıgımde bıraz agladı ama sonra dısarı cıkınca uykuya daldı hemen. Yarın da alısverıs merkezıne gıdeyım dıyorum hıcbır pantolonum gobekten olmuyor bır ıkı tayt alayım dıyorum, taksıyle 5 dakka mesafede alısverıs merkezı var ama kanguruyla taksıyle bınmek de tehlıkelı ne yapsam bılemedım, bebek arabamız da cok buyuk hem arabada daha cok aglıyor kucak ıstıyor,belkı gıderım bakalım
Pirinç lapası diyordular geçenlrrdekızzlaaaaar bişy sorcam
şimdi benim oğlan ishal oldu ya onu sık sık emzirmem lazım
kaç saate bir emzirmeliyim ben normalde 2-3 saate bir emziriyordm
ayrıca ben ne yersem onu toparlar
Canim dun okudugum bir yazida anne sutune duyarli olan bebek keci sutunede duyarli olabilir yaziyorduYaa bunu söylediğimde emmemişti beni ve önceki emmesinde de normalden az emmişti:/
Ondan mı dikkatimi çekti acaba.
Hassas değil ama bizi korkutuyorlar ya o yüzden çekinşyorum bende.
Eşimin çalıştığı yere keçi sütü getiryrlarmış aslında ama yermiyim bilmyorum:/
Yerim tabi yaa ezine peynirde sevmem normalde ama keçi peyniri ezine. Gayette yiyorum
Babamlar yakında keçi alabilirbeslenmiyormuşum
Canım bende mama kullanırken aptamil veriyordum ne Zaman mamayı kestim bebeğim gayet güzel kakasını yapmaya basladı onu içtiği gun ıkına ıkına kıvranıyordu yavrum..
Aynen canım boşa mama alma sütun var zaten senin yazmstn buraya hemen mama ver diyolar3.010gr doğdu
1.ay 4200
2.ay 4750
Stres oluyoruz gerçekten. Benden önceki 1200almış. Ona iyi dedi ama bebek için beş aylık gibi duruyordu. Açıkcası çyle de olsun istemem. Ben minyon baba zayıf. Ne kadr dombili bebeğimiz olabilir ki:/
Meme redddi var, mak 7dk emiyor dememe rağmen 'gel bakalım bi emzirmeyi deneyelim blki yanlış emziriyorsundır' demesini beklerdim açıkcası :/
Ya oraya üyeyim bende, oraya yazsam sağlık ocağını kapattırırlar
Ah canım yaagerçekten ne öektin şu göbekten. Doktor ne diyor peki:/
Doktora gidelim bakalım ne diyecek moralimi bozdu açıkcası. Kilo almasa da hemen milet de bir mama derdi var. Hani süt olmasa neyse.
Ukalalık da yapmak istemedim ama Sütüm var çok şükür ama meme almıyor uzun süre emmiyor deyince hee diyip sustu.
Ne biliyim ilginçti:/
Aha şimdi emzirmeye çalışıyor yok kattiyen emmiyor. Biberon da dediğin gibi bu kez beni emmiyecek:/ ay çok zor valla.
İnşallah haftaya kontrolde normal çıkar. Doktor ne diyecek bakalım...
Aman canım dikkat et bizde dün aşı olduk. Çok sızlandı. Ateş olmadı ama ıhlamalar mıhlamalar. Kıvrım kıvrımdı
Bana 4gün banyo yok dedi birde. Bacaklarındaki aşılara kolonya sirebilirsin ama kol su deymeyecek dedi:/
Ya sorma... Her ay aynı kiloyu alsalar yandıksakla sakla. Allah korusun En kötü ijtimalle hasta olursak çok işimize yarar onlar.
Sen kendi doktoruna gidene kadar kendi sütün ile besle canım. Doktorda az kg almış derse mama alırsın. Dediğim gibi ablamında sütü çoktu bebek doyuyordu ama kg alımı azdı. Bebegin bünyesindende kaynaklanıyor olabilir. Çünkü yegenim şimdi normal yemeklerdende yediği halde kg sı az o yüzden ablam hala devam sütüne devam ediyor.Yanlış ifade ettim galiba. Fosur fosur uyuyor, aç olsa uyumaz demek iistedim. Zatne benimkisi öyle çokça emmiyor. 7-8dakika. süt bol değil yani emmediği için artıyor.o artanı da biberonla falan mı vermeyi demesem. Mamaya başlamadan önce.
Birde gerçekten yediklermiz süt klaitesini etkiliyor mu ki:/ başta annemler ne bulsa yedirdiler bana. Şimdi şu diyetten sebep düzgün beslenemiyorum.
Bu konudan ayrı birşey daha sormak istiyorum. Az önce emzirirken farkettimnefes alırken bıgıldağındaki boşluk da nefes alışverişiyle inip kalkıyor
Bizleri hep bıgıldak ile ilgili korkttukları için ellemeyi bırak bakamkyordum bile. İlk defa farkettm. Ürktüm. Normal mi böyle birşey :/
Ya bende vermek istemiyorum ama d vitaminide çok önemliymiş büyk oğlan 1 yaşına geldiğinde paytak paytak yürüyordu doktora götürdüğümde d vitamini eksikliğinden olur demişti röntgen ile bakmıştı kemiklerine d vit. eksikmi diye. Sonuçlarında eksiklik çıkmamıştı :/Ben d vit vermiyorum. Süt türevi var demişti doktr. Zaten araştırdıkça daha da soğuyoum. içeriğinde bha varmış. Parafin/petrol içerkliymiş.
Bana bir vit önerdi ama türkiyede varmı bilmşyorum. Amerikada varmış satışı. Nerden bulurum diye araştırırken rastladım, birçok kişi bu sebepten kullanmıyormuş
Vitmni alana kadar bol bol sokağa çıkıp güneşlendiriyorum oğlanı.
Senınkıne de masallah canımbugun oglen oyle bir kak yapti ki
sirtindan pacalarina kadar akti. ishal gibiydi bu sefer ki. cok civikti. 5ml veriyordum, 4 e indircem. bakalim nasil olcak.
sorma ya en buyuk korkum bebegime bilmeden zarar vermek.
hatta takintili boyuta geldim. esimin tutmasini bile istemiyorum
ya yanlis tutarda beli bosluga gelirse,
ya bacaklarini yanlis tutup kalca cikigina neden olursa
mama vermek istedigin de ya bogazina kacirirsa falan filan
bir ben mi boyleyim
OKB li bir anne olmak istemiyorum
ozkacim senin bebise baktikca benim oglusu goruyorum sanki
ne kadar cok benziyorlar
masallah kuzuya
Ishali cok ise yarim saat bi saatte emzir
Pirinç lapası diyordular geçenlrrde
Canim tamamen su gibimiydi bide idrar miktari azalmismiydihımmm anladım, nasıl desem
ilk ishali bezi tam olmasada doldurmuştu
2 saat sonra onun yarısını yaptım
ortalama 2,5 saat sonrada onun da yarısını yaptı
bulamadım bi daha bakayım
canım yalnız değilsin aynı takıntı bende de var kimseye vermek istemiyorum kıjımı gelen misafirlerin bile başında bekliyorum aldıklarında insanlards ne kadar meraklı ufacık çocuğu almaya ben büyümeden alamazdım kimsenin çocuğunu zarar vermekten korkardım eşimi birçok kez uyarıyorum şöyle yap dikkat et oda diyor bende onun babasıyım en az senin kadar düşünüyorum hatta ben bazen işimi bıraksam diyorum kimseye. güvenemiyorum kızıma baktırma konusunda ama onun geleceği içinde çalışmam gerekiyorbugun oglen oyle bir kak yapti ki
sirtindan pacalarina kadar akti. ishal gibiydi bu sefer ki. cok civikti. 5ml veriyordum, 4 e indircem. bakalim nasil olcak.
bir ben mi boyleyim
ne kadar cok benziyorlar
masallah kuzuya
Canim tamamen su gibimiydi bide idrar miktari azalmismiydi
Canım kendini yorarsın öyle. Okb deme de pimpirikli debugun oglen oyle bir kak yapti ki
bir ben mi boyleyim
ne kadar cok benziyorlar
masallah kuzuya
Yaa bunu söylediğimde emmemişti beni ve önceki emmesinde de normalden az emmişti:/
Ondan mı dikkatimi çekti acaba.
Hassas değil ama bizi korkutuyorlar ya o yüzden çekinşyorum bende.
Eşimin çalıştığı yere keçi sütü getiryrlarmış aslında ama yermiyim bilmyorum:/
Yerim tabi yaa ezine peynirde sevmem normalde ama keçi peyniri ezine. Gayette yiyorum
Babamlar yakında keçi alabilirbeslenmiyormuşum
Canım memede mama yöntemi var internetten bak istersen birçok kişi bende dahil öyle memeyi kabul ettirdim ve sütü çoğalttım. Zor ama sabredersen sende emziren anne olursun inşBende hic mama vermek istemiyorum hamileyken cok diyodum şöyle emziricem boyle emziricem diye ama malesef sütüm gelmiyo denemedigim sey kalmadi sut gelsin diye ama malesef yok cok üzülüyorum ama mecburen mama veriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?