2016 Şubat Anneleri

Canim aksine tırnağını doğali hiç kesmedim öyle görünce ucundan kestim ayaklı pijamasini çıkardım bide ayağı ustune çok durduruyorduk biraktirdim yarın Dr. A gidicez

Yikaninca mis gibi uyumayan bebek benimki galiba oglen 12de yikadim uyur diye saaat 7 ve hala uyanik
Benimki de öyle yarım saat önce uyudu sabahtan beri gram uyumamisti simdi uzun uyur acaba gunun uykusunu alır. Ama gaz problemi var sanirim??

Kizlar hiç yapmadigim bir şeyi yaptım çok ağlıyordu emziği verecektim telaşla ağzıma aldım toz vardit ki hiç yapmam yikarim ve agzimda dudağin içinde kabarık bir yer var ya ucuksa diye içim içimi yiyor

Bugün bu bebikler topluca uyumama günü ilan etti sanırım benimkide sabah 8de uyandı emerken uyuklamak dışında şu saat oldu uyumuyor kucakta ayakta anakucağında her türlü salladım çıldırıciiiim balkona çıkıp bağırasım var

BENIMKI de öyle su gibi oluyor kafası niye oluyor bilen varsa söylesin

Canım, sezeryan süt gelmedi mama verdim, sonra meme ucu büyük diye alamadı, dr un yaninda emiyor eve gelince kendini yırtıyor, biberonla alıştı, sağ ver çok yorucu. Bi de inatçı.

Benim de aynı nedenden dolayi emziremedim hastanede de emmedi bizimki siringa ile verdiler anne gogsu ile uyumlu diye aventin biberonunu aldik ama sonra beni hiç almamaya başladı çığlık çığlığa agladi emzirmeye calistikca.sonuc olarak iki buçuk aydır sagiyorum almayinca almıyor işte denemedigim yol kalmadı silikon uc da işe yaramadi. İnşallah senin bebegin alisir

canım sıkma canını yaaa bişey olmazz Allah'ın izniyle okadar pimpiriklenmee

kızlaarrr biz dedemizi ziyarete geldikk
babam rahatsız oldğu için doğumumda yanıma gelememişti..geçen gün izmire geldik uçakla..uçakta rötar yaptı 3 saat havaalanında kaldık sinir oldum..kızım da anladı durumu üzmedi hiç anneciğini

ya arkadaşlar burada bir çoğumuzun ilk çocuğu ve bir şekilde hepimiz bildiğimiz kadarı ile en iyi şekilde evlatlarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz okuyoruz araştırıyoruz birbirimize danışıyoruz ki evladımız daha huzurlu Mutlu olsun. ama sürekli bir annelerimiz bizi Nasıl büyüttü lafı var ki anlayamıyorum annelerimizin bizi büyüttüğü dönemdeki yenidoğan ölüm oranlarına bakın ya da zeka ortalamalarına bakın boy uzunluğuna bakın psikolojik olarak geçirilen rahatsızlık oranlarına bakın ve o Zaman gelin o Zaman'lar ne güzel büyütüyorlarmış deyin lütfen. neden bilmiyorum ülkede iyi birşey için çabalayan her insan illaki ne gerek var ya da bizim yoktu bize birşey olmadı diyen insanla muhatap olup suçlu gibi derdini anlatmak zorunda kalıyor son olarak pimpirikli olduğumda ben uyuyamam en fazla ama umursamadığımda çocuğum uyuyamayacak ve hiçbirşey buna değmez

çok çok geçmiş olsun inan tahmin ediyordum anlattığından ama görünce yine de inanamadım gözümden yaş geldi kuzuma Allah bir daha yaşatmasın elinden birşey gelmemesi de en zor kısmı olsa gerek ama maşallah sana bilgili ilgili annesi var da çaresini buluyor inan şu an senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı. umarım daha fazla destek alırsın ve kendini daha da iyi hissedersin bebişin iyileşip rahatladıkça. benim bu alerji meselesinde anlamadığım birşey var bebekler büyüdükçe bu alerjenlere tepkisi azalacak mı yoksa hayat boyu süt ürünü tüketmesi sıkıntı mı olacak?

bu arada biz müzmin kabız olduğumuz için kakayı 10 günde bir falan görüyoruz yabancısıyız burada okuyorum mesela mukuslu kaka diye diyorum bizimkinde de var mı acaba ama kaka yaptığında o kadar sevinçli oluyorum ki mukus bakmayı unutuyorum :) bu hafta ilaç kullanıyoruz hergün kaka yaptık ya hemen baktım bezine böyle uzayan birşey var mı diye bakıyorum eşim soruyor hayırdır diye bir de bilgiç bilgiç mukus var mı onu kontrol ediyorum diyorum ahahah sorsa daha normal pütürlü kakayı göreli 2 gün olmuş kaka cahiliyim ama olsun

Ya neti kapatıp gidicem nette dolaşan ucuktan Zarar gorenn bebek haberleri var ya
canım ben tvdeki ve nnetteki haberlere falan hiç bakmıyorum..çünkü hep kötü şeyler var..sakınılan göze çöp batar diye bisöz var okadar üzerine düşmemek lazım bazı şeylerin..1 milyonda 1 olan bi olay kimisini de fazla abartıyorlar..sıkma canını içini ferah tutt

benimki her gün öyle
ben de kasmıyorum artık zorla uyumuyor çünkü gün içinde anakucağında yanımda dolaştırıyorum uykusu gelince her türlü uyuyor zaten

ben de eşimin başının etini yiyordum kanguru alalım diyw..o da almamakta inat ediyor okudukça iyi mi yapmışız ne almamakla demeye başladım

Silikon uç bendede ise yaramadı, ayakta tam emdi derken yine ayni manzara, çığlık çığlığa sanki zehir vermişim gibi, pes mi etsem, bunaldım, 6 ay boyunca sağmak eziyet gibi ((

Arkadaşlar bilmişlik taslamak istemem ama bir eğitici olarak ve aldığım psikoloji derslerinden de yola çıkarak naçizane fikrimi söylemek isterim. Hani hepimiz yapıyoruz ya bugün emmedik, uyuduk, uyumadık gibi bebeğin eylemlerini birinci çoğul şahışla "biz" kavramı ile anlatıyoruz. İşte arkadaşlar bu çok tatlı bir duyguyla kurduğumuz cümleler ileride de devam ederse bebeğin duygusal gelişiminde eksi durumlar doğurur. Onun ayrı bir birey olduğunu anlaması lazım. Kendinize bağlı değil bağımlı çocuklar yetiştirmek gibi. Neyse canlar bilmişlik olsun istemem lütfen bana kızmayın.

D dreamy kızlar bir de sütü meme ucuna bağlı kalın serumla akıtıyorlar sütün memeden geldiğini sanıp emiyor bebiş. Öyle öyle alıyormuş. Bu yöntemi denediniz mi?

Canm Okyanus napıyor maşallah büyümüş artk :) Bizim kız Allahtan sevdi kanguruyu hergün Midtown
Amaan napsin canim ya ağlak bir bebek yapmışım sürekli ağlayıpduru ayy ne sanslisin yaw ben dışarı çıkarken bin kere düşünüyorum acaba yine yaygarayı basacak mı diye bigun midtown da buluşup kangurulari tokusturalim

ben de eşimin başının etini yiyordum kanguru alalım diyw..o da almamakta inat ediyor okudukça iyi mi yapmışız ne almamakla demeye başladım
Bazıları cok cok rahat ediyor canim ya bebeğe bağlı aslinda.. Benimki genel olarak huysuz zaten insallah duzelir de kullanırım bende

Huggıes kullanan arkadaşlar bende yeni primadan huggıese geçtim ama w bebekten aldım daha önce kullanmadığım içinde bilmiyorum gerçek mi değilmi elimdeki çünkü ıslakluk göstergesi göstermiyor hiç ve kaka yaptığında kuzımn poposuna yapışıyor ve zor temizleniyor ben primadan beli sızdırıyor ve kakayı çok emmiyor diye huggıesi denemek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…