Çok teşekkürler canım. Aslında sık sık kustuğu için düz yatırmamaya çalışıyorum. Biraz eğimli ve yan yatırıyorum.Yine de biraz daha dikkat ederim. Dediğin gibi sadece hırıltı için doktora götürmekte istemiyorum,ama özellikle geceleri tıkanıyor gibi oluyor.inşallah bir an önce düzelir.Canım hoşgeldin. Sadece hırıltı için doktora gidersen birşey vermeden eve gönderiyorlar. Bebeklere kolay kolay ilaç vermiyorlar. O hırıltı öksürüğe dönerse götürürsün. Şimdilik serum fizyolojik sık temizle.
Birde bebegi düz yatırma canım kafası yüksek olsun geniz akıntısı varsa tıkamıyor. Benimki hastalandığında 2 gece yüzüstü yatırdım çünkü hiiç uyuyamıyordu öyle uyudu. Hiç olmazsa kafası yukarda olsun.
11 inde mı deneyeceksin canım doğru mu anladımMaşallah maşallah maşallah :)
Amin canım inşallah Allah yardımcımız olsun
Maaş almak için canım, Temmuza dek sıkışığız ama gene de alamazsam ücretsiz izne ayrılcam
Seni EN İYİ ANLAYANLARDAN biri benim canım, kolik annesi olmak çok zor ama halimize şükür yavrularımız sağlıklı olsunlar da bugünler de geçecek inşallah sabredelim güzelim, Lidyacığımı öpüyorum
Canım mesela benim iznim 10 mayısta bitiyo 11inde işbaşı yapmam gerek ama ben hastaneye gidip o gün raporu denicem olmazsa ücretsize ayrılcam
Allah yar ve yardımcınız olsun tatlım
Ayy maşallah nasıl beceriklisin firkancım, ben hayatta beceremem bu suyun altında tutma işini, denemeye cesaretim yok, banyo yaptırıyorum eşimle, o kadar..
Ayy Allah razı olsun çok güldüm çatlakkk yaaa hahahaaa:)
Hımmm anladım canım Allah kolaylık versin moralini bozma çünkü sayende sütünü alıyo canım, üzülme ki sütün azalmasın
Çok çok geçmiş olsun kuzuya, öyle yapayım canım geçmezse doktora göstereyimNeredeyse zatüre oluyordu. Öksürk değil de hırıltı vardı. Doktor normal dedi. Sonra bir gece aniden tıkandı. Hemen hemen hiç nefes alamayacak duruma geldi. O sabah hemen başka bir doktora gittik. Ciğerlerine İnmemiş, inseydi hastaneye yatıracaktım dedi. 15 gün evde ventolin ve şurup kullandık. Çok zordu. Ciddi olsa anlardın bence. Ama yine de doktora danış istersen.
Canim ilk zamanlar bende öyle düşünüyordum ama aç oldukları için emmiyorlardi emzik niyetine kullanıyorlardi bizi. benim bebiste aynı bu durumdan dolayı daha az emiyor ama yetecek kadar emiyor öyle düşün. çünkü çok emdiği zamanlarda fazlasını kusuyordu.Emzik kullanan bebis annelerne bi sorum olacak.
Benim kuzum emzik tutsun diye cok ugrastim iste bi 20 gundur filan emiyor artik.
Yalniz emzik emdignden beri memeye olan ilgisi azaldi cok emmiyr.sıkılıyor birakiyo hemen.bu ay da gecen aya göre az kilo azdi 600 gr.onceki ay 1200 almisti
Emzigin etkisi mi oldu diyorum sizlerde de oldu mu ayni sorun.takip ederim olmadı birakrim emzigi.meme daha onemli
Ama emzigin rahatlığı cidden cok oldu.uyanikken hep kucagmdaydi aglardi simdi emzigi veriyorm yerinde duruyo oylece.kendi kendine uyuyor.isimi kolaylastrdi epey
Hahatamam canim dikkat edeyimm
Du bakim bir de ona.. Amaan benimki ağlayacak birşey buluyor pis kucakçı:)
Aynı benBen ortalığı toplayıp süpürge açınca temizlik yapmış sayıyorum
Haklisin cnm emzik niyetine emiyordu cogu zaman ondan süre uzuyordu.simdi demek doyacagi kadar emip birakiyor.memeyi birakmasndan korkuyom iste.umarim öyle olmazCanim ilk zamanlar bende öyle düşünüyordum ama aç oldukları için emmiyorlardi emzik niyetine kullanıyorlardi bizi. benim bebiste aynı bu durumdan dolayı daha az emiyor ama yetecek kadar emiyor öyle düşün. çünkü çok emdiği zamanlarda fazlasını kusuyordu.
Cocukla cok normal canim,benim eve temizlik dayanmadigi icin mecbur girisiyorum bismillah deyipBen ortalığı toplayıp süpürge açınca temizlik yapmış sayıyorum
Senjn isin daha zor canim 3 cocukla valla bana da koltuklari sil falan dediler ama hic yapamam hem cocuklara yazik hem temiz olmayacak iyice ugrastigimla kalicam.Sende cagir birini yaptir canimiz cikiyo zaten yeterinceOhhh masallah baya is halletmissin bende 2buyuuuk dolap ve 1buyuuk kitaplik var sadece 1tanesini duzenledim diger ikisini de temizleyip duzenleyince halilari perdeleri gondercem yikamaya kadin cagircam baska turlu is yetistiremem 1dolabi 2-3gunde taksit taksit yaptim
bu saatten sonra bırakmaz canım artık büyüduler. ikisini iyi ayırt edebiliyorlar hem.aynı korkuları yapmıştım bende:) ama ben mesela onunla oynarken ya da oyun halısında iken falan vermiyorum emzigi çok alırssin da istemiyorum. ama bütün gün verenlerde var . acikinca emzigi bırakıp memeyi isteyecektirHaklisin cnm emzik niyetine emiyordu cogu zaman ondan süre uzuyordu.simdi demek doyacagi kadar emip birakiyor.memeyi birakmasndan korkuyom iste.umarim öyle olmaz
Yok canım bi defadan hiç bi şey olmaz yedigin bi şeyden olmuştur. ben bi ara bezelye yemiştim sulu yeşilimsi ve Mukuslu yapmıştı. ara ara öyle olabilir bence. yani hemen dr götürmeKızlar bebeğim dün ilk defa kakasını yeşil yaptı. Hemen doktora götüreyim mi yoksa diğer kakayı bekleyip öyle mi gideyim
Hayır canım arada böyle yeşil kaka yapacak zatenKızlar bebeğim dün ilk defa kakasını yeşil yaptı. Hemen doktora götüreyim mi yoksa diğer kakayı bekleyip öyle mi gideyim
Yok yok bezden canım. Bezleri açıp inceledim. :) inşallah senin düzelmiştir
@bskn
Kızlar bazen bayılıyorum size durumla ilgili olarak biranda alarm durumuna geçiyorsunuz.
Ahh bu annelik nelere kadir. İşimiz gücümüz çiş kaka bez.. süt...
kusmuk yüzünden devamlı kendini kokla
Sütten üstün ıslansın git degiştir
Ama ne yaşarsak yaşayalım minnoşlar sagolsun Allah saglık versin. Gazları ağlamaları bitsinde diğer bütün arkadaşlarda anneliğin tadına varsınlar.
askiminaskiyim canım inş senin oğlunda biran önce iyileşir bol bol kilo almaya başlar inş.
Ben yazdım ya burada 1 saat kadar sonra altını değiştirdim ve tekrar gördüm. Fotosu var bundan geliyor bizde. Moralin bozuldu tekrar...
Aaa evet koltukta yanindan gecersem zirlamaya başlıyor al beni diyeHahabizimkide çok kucakta gezince sınır oluyo durmuyo ağlayıp duruyo ama koltuğa at içeri git sesi cikmiyo gözüne de gozukmiceksn yoksa nazz yapiyo beyfendi
Canim benim kiyamam ya yememe dışında durumumuz aynı desene.. Insallah ek gidaya gecince yer kuzum gerçekten yemeyen çocuk çok zor.. Firkan tecrübeli bakalim yol gösterir:)Firkan canım birşey danisicam sana.. Aslında yaptigimi anlatayım sen sana yanlış geleni düzelt tamam. Benim oğlum iştahsız , yemiyor. Tamam enfeksiyondan diyorlar ama aç mı bırakayim. Peşine dusmeyim mi. Çocuk yemjyor diye vermiyim mi... Bir ara elimden biberon dusmuyor du.. Düzensiz oluyoruz dedim 2 saat 3 saat 4 saat 5 saat gun oldu 6 saat de bile bu bebe yemiyor
Kilo almıyor ki yavrucak. Ben başladım 4 saati 5 dk geçince kaşıkla vermeye.. Ağlaya ağlaya bekliyorum 6o -70 CC .. Ahh uykuda Allah yüzümüze güldü de yedirebiliyorum. Ama mesela az once een son saat 1o da 6o cc anne sütü 3o cc mama kırk takla ata ata icirdik. 4 saati geçti kaşıkla verdim bir 6o CC 5 dk gecmedi gazını çıkarmaya çalışırken sanki geceden yediklerini de çıkardj hortum gibi kustu. Sonuç 1o dk ya uyudu. Ben ne yapayım bilemiyorum
Meme hiç almıyor. Ona biraksam 4-5/saat aç. Ben kaşıkla versem bir kusuyor herşeyi çıkarıyor başka bir sefer kusmuyor.
Kendimi şey yapıyorum bakamiyor muyum diye. Vallahi iş güç umrum değil. Kucagimdan inmiyor uyanikken aglayan bir bebek. Ona şarkılar söylerim, ellerini tutar konuşurum.masahlarmasaj yaparım, evde tek yıkıyor, yağını surerim. Yanına uzanirim ağlar dizlerime koyarim.altini sık sık değiştiririm. İlaçlarını veririm.kahvaltıyı 1 de yapıyorum uyumuyor ağlıyor surekli kucak ilgi.. Sabırlı bir inşanim. Annem diyor sen çok iyi bakıyorsun hiç off lamadan sabirla sakın sakın. Ama işte yemiyor emmiyor ..
Şöyle.ne yapayım belki bir şey söylersin yol olur bana da
Veriyorum canım. Beslenemiyor diyor, geçer diyor.. Enfeksiyon dan diyor( su versem canım olur mu düzelir mi ki ne diyor doktor?
Canim benim kiyamam ya yememe dışında durumumuz aynı desene.. Insallah ek gidaya gecince yer kuzum gerçekten yemeyen çocuk çok zor.. Firkan tecrübeli bakalim yol gösterir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?