- 20 Haziran 2012
- 4.992
- 4.294
- 448
Insallah canım, çarşamba izmir yollarında olacağız bakalım nasıl geçecek o yol bizim mızmızla:) iyi haberler veririm insallah..
Canım ya yemeyen çocuk çok zorFirkan canım birşey danisicam sana.. Aslında yaptigimi anlatayım sen sana yanlış geleni düzelt tamam. Benim oğlum iştahsız , yemiyor. Tamam enfeksiyondan diyorlar ama aç mı bırakayim. Peşine dusmeyim mi. Çocuk yemjyor diye vermiyim mi... Bir ara elimden biberon dusmuyor du.. Düzensiz oluyoruz dedim 2 saat 3 saat 4 saat 5 saat gun oldu 6 saat de bile bu bebe yemiyor
Kilo almıyor ki yavrucak. Ben başladım 4 saati 5 dk geçince kaşıkla vermeye.. Ağlaya ağlaya bekliyorum 6o -70 CC .. Ahh uykuda Allah yüzümüze güldü de yedirebiliyorum. Ama mesela az once een son saat 1o da 6o cc anne sütü 3o cc mama kırk takla ata ata icirdik. 4 saati geçti kaşıkla verdim bir 6o CC 5 dk gecmedi gazını çıkarmaya çalışırken sanki geceden yediklerini de çıkardj hortum gibi kustu. Sonuç 1o dk ya uyudu. Ben ne yapayım bilemiyorum
Meme hiç almıyor. Ona biraksam 4-5/saat aç. Ben kaşıkla versem bir kusuyor herşeyi çıkarıyor başka bir sefer kusmuyor.
Kendimi şey yapıyorum bakamiyor muyum diye. Vallahi iş güç umrum değil. Kucagimdan inmiyor uyanikken aglayan bir bebek. Ona şarkılar söylerim, ellerini tutar konuşurum.masahlarmasaj yaparım, evde tek yıkıyor, yağını surerim. Yanına uzanirim ağlar dizlerime koyarim.altini sık sık değiştiririm. İlaçlarını veririm.kahvaltıyı 1 de yapıyorum uyumuyor ağlıyor surekli kucak ilgi.. Sabırlı bir inşanim. Annem diyor sen çok iyi bakıyorsun hiç off lamadan sabirla sakın sakın. Ama işte yemiyor emmiyor ..
Şöyle.ne yapayım belki bir şey söylersin yol olur bana da
Rica ederim canım.
Ya bu üşüme olayını bilmiyordum canım. Ondan önce ki gğn gezmeye çıkmıştı serindi biraz ondan oldu demek ki. Saolasın
Benim oglumda tombalak deil minyon hiç büyümuyo gibi diyolar doymuyomu diyolar ama anlamiyolar 2400le doğdu bizimkisi gelisimi iyiyse sıkıntı yapma boya gidiyo cok şükür zayif ama kilo alımı cok güzel doktorum 2 aylık olarak gormicen 1 aylik olarak görcen kilo anlamında dedi ufak doğdu simdi 4bucuk kilo 65 günlük :)Canim ya takılma küçük diyenlere . yemek yemiyorsa o ayrı bi konu. ama boyu uzuyor diyorsun demek ki yemek yiyor ve yetiyor boy öyle kolay uzamazki. benim bebise de minyon diyorlar ama boyu uzun ve kg gayet normal. benim gibi yüzü minyon sadece ama herkes aa ne küçük diyor. açıkçası bana küçük gelmiyor beslenmesi boya gidiyor uzuyor çocuk. Illaki tombul olması gerekmiyor hem sağlık her şeyden önemli.
İçimi parçaladın yaaCanım ayakta yatakta uzanarak banyoda suyun altında kucagimda dönerek yok ama
. bu gece rüyamda gördüm emiyordu öyle mutluydum ki
Canım büyük söyle şuan 2.5 aylık ya sen 3.5 aylık de. Yoksa dediğin gibi herkes konuşmaya başlıyor nazarda degebilir.Önceden de yazmıştım. Dışardan insanlar çok bilmiş konuşuyor ya uyuz oluyorum. Ya çocuk sağlıklı olsun kilo önemli değil. Ama işte farkında olmadan anneyi acabalar içinde bırakıyorlar. Benimde oğlum maşallah iri bir bebek. Eee gorende bu sefer ona gore yorum yapıyorkaç aylık diye sorunca 3-5 vs diye atasim geliyor bazen. Çünkü devamını dinlemek yoruyor bazen. Ya da daha sonra çocuk çok huysuz oluyor.
O yüzden dışarıyı duymadmak lazım sanırım
Hanımlar yaaa oğlum bugün 4. Gün kaka yapmadı..3 kere çay kaşığı ile zeytinyağ icirdim popoyu biraz zeytinyagladim içine kadar kulak çöpü ile..hiç bir belirti yok..ben her gün yapıyorum valla kabizda değilim.. Bir şey olmaz herhalde çünkü sadece anne sütü alıyor..
Canım büyük söyle şuan 2.5 aylık ya sen 3.5 aylık de. Yoksa dediğin gibi herkes konuşmaya başlıyor nazarda degebilir.
Biz aşıya gittiğimizde sonuçta hepsi 2 aylıklardı bazıları minnacıktı bazıları büyükçe o zaman fazlada söyleyemiyorsun. Ama bebegi küçük anneler büyükleri görünce bayagı bir üzülmüştü
Canim benim buyuk kizim da tombis bi bebekti. Sadece anne sutu alirken bile her ay 1kg.in ustunde kilo aldi. 3ay 5gunlukken yuvarlayip 4 aylik veya 4bucuk aylik falan diyorduk kimin ne dedigi onemli degil ama hem ayni seyleri dinlemek yoruyor insani (-cok mu yediriyosun -hayir sadece emziriyorum -ek gida niye vermiyorsun.... Zaten yeterince sutum var niye vereyim diyemiyordum he deyip geciyordum) hem de nazardan korkuyordukÖnceden de yazmıştım. Dışardan insanlar çok bilmiş konuşuyor ya uyuz oluyorum. Ya çocuk sağlıklı olsun kilo önemli değil. Ama işte farkında olmadan anneyi acabalar içinde bırakıyorlar. Benimde oğlum maşallah iri bir bebek. Eee gorende bu sefer ona gore yorum yapıyorkaç aylık diye sorunca 3-5 vs diye atasim geliyor bazen. Çünkü devamını dinlemek yoruyor bazen. Ya da daha sonra çocuk çok huysuz oluyor.
O yüzden dışarıyı duymadmak lazım sanırım
Canım ya yemeyen çocuk çok zorçok haklısın yaptıklarındada yanlış birşey yok. Eğer güzel kilo alsaydı senin sütün çok doyurucu boşver acıkınca emzir derdik ama kg alımıda azdı galiba... 4 saatte bir mama vermen gayet iyi. Daha sık verme zaten bebek ilerde mamadanda soğur.
Mama olarak ne veriyorsun? Benim kızenimde çok minik doğurdu kg az alıyor diye doktor sma mama önerdi. Şi di topaç gibi yavrucuk.
Ablamın kızıda bebelac ile kg alıyor. Bu iki mamayıda deneyebilirsin. Kendi gözlerimizle gördüğümüz kişilerin kullandığı mamaları tavsiye edebilirim diğer mamaları kullanan görmedim ben canım. Mesela 1 ay birini diğer ay diğerini deneyebilirsin.
Ayrıca bırak küçük desinler önemli degil. Sen ek gıdalara önce geçersin. Et suyu kemil suyu ile bebişin toplar kendini üzülme. Ama şu enfeksiyon için tek çare sünnet. O yüzden yenidoğan sünneti tavsiye ediyor doktorlar. Ne kadar küçük o kadar iyi. Bence bir cerraha sor en çabuk ne zaman sünnet olabilriz diye. Belki yaparlar. Benimki sarılıkken yapmıştı doktorum. Normal doktorlar sarılıkken yapmıyorlar. Bu cerrah bişey olmaz demişti. İnş biran önce iyileşir.
Rica ederim canım.
Canim benim buyuk kizim da tombis bi bebekti. Sadece anne sutu alirken bile her ay 1kg.in ustunde kilo aldi. 3ay 5gunlukken yuvarlayip 4 aylik veya 4bucuk aylik falan diyorduk kimin ne dedigi onemli degil ama hem ayni seyleri dinlemek yoruyor insani (-cok mu yediriyosun -hayir sadece emziriyorum -ek gida niye vermiyorsun.... Zaten yeterince sutum var niye vereyim diyemiyordum he deyip geciyordum) hem de nazardan korkuyorduk
Canim ya takılma küçük diyenlere . yemek yemiyorsa o ayrı bi konu. ama boyu uzuyor diyorsun demek ki yemek yiyor ve yetiyor boy öyle kolay uzamazki. benim bebise de minyon diyorlar ama boyu uzun ve kg gayet normal. benim gibi yüzü minyon sadece ama herkes aa ne küçük diyor. açıkçası bana küçük gelmiyor beslenmesi boya gidiyor uzuyor çocuk. Illaki tombul olması gerekmiyor hem sağlık her şeyden önemli.
bu arada geçmiş olsun canım umarım enfeksiyon geçer çok üzme kendini çocuklar güçlüdur
Canım konuşmak için yer arıyor derken.. Ben çocuğum.yemiyor , iştahsız diyorum.. Tabii ki sağlıklı olsun zayif olsun. Allah korusun ama yavrun 5-6 saat yemese birşey kendini nasıl hissedersinAynen canım. Burda bazi arkadaşlar zayıf vs diye üzülüyor ya o yuzden yazdım ben
Yanlış anlaşılmasın. Yani millete zayıf olsa da olmuyor kilolu olsa da... Sonuçta bebek bu... Sağlık önemli... Ama millet konuşmak için yer arıyor.
İnşallah canım.. Önce biberondan kıskanır nefret ederdim. Sonra yememeye başladı ya yesinde biberondan yesin durumundayim. Ama gerçekten emzoriyor ve çok mutluydum uykudan uyandığında da mutlu oldumİçimi parçaladın yaa
İnşallah rüyaların gerçek olur
Canım konuşmak için yer arıyor derken.. Ben çocuğum.yemiyor , iştahsız diyorum.. Tabii ki sağlıklı olsun zayif olsun. Allah korusun ama yavrun 5-6 saat yemese birşey kendini nasıl hissedersin
Aaa asla sana demedimçok üzüldüm yanlış anlaşıldım. Dışardan küçük diyen kişilere öyle dedim benim değil senin bebeğin yemese ben yine kötü hissediyorum emin ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?