2016 Şubat Anneleri

Ayhhh ne manyaklar var yahu :)) bebek dışardan yemeğe hazır değil aynı zamanda şuan yese bakterilerden mahvolurdu, çünkü şuan hazır değil bünyeleri. Süt ürünleri, et, yumurta offf of düşünemiyorum bile. Şu herşeyi bilirim emekli teyzelerden birde biz köyde böyle yaparıdık ablalardan gına geldi valla, bir az bilin ya :/
Valla çok istedim yanında olmanı:p ağzının payını verp sepetlerdin sen kadını ;)
Ben naptın çay koydum :işsiz:

Kızlar, bebeğim beslenmeden sonra gaz çıkarsın diye sırtına vurup oksuyorum bebek gaz çıkarmadan uyuyor, ne yapmalıyım uyandırıp devam mi etmeliyim, uyurken mi devam edeyim yoksa yatağına mi bırakayım?
Uyandır canım. Eğer memeden ayrıldıktan sonra doymasa emmeye devam ediyorsa biraz emzir gaz çıkart sonra emzirmeye devam et;)

Eğer gece emdikten sonra uyuyor ve uyanddırmak istemiyorsan karnına minik havlu ısıtıp koy;) firkan firkan abla yöntemidir ;)

Kızlar bizimkinin kakasi yesilimsi ve mukusluydu l. Aşırı ağlıyordu ve emmiyordu. Ben atak.vs sandım. Dr. Kolik dedi ilk once. Çünkü ateş yoktu. İyi ki kaka tahlili yapmışiz. Solmenalla mikrobu kapmış. Antibiyotik başladik. İnş. Çabucak geçer. Bebegimizin huyunu biliyoruz az çok artık. Anormal değişiklikler olduğunda es geçmemek gerekmış. Bunu anlamış olduk. Rota aşısı yaptiracaktim ama bu durumda olmazmis. Vakti de geçecek iptal yani.
Aiyyy salmonella dopru muymuş :o
Töbe bismillah yaaa. Nerden neler çıkıyor.
Durumu nasıl bu arada?
Kızlar merhaba 3 ay kontrolüne gittik çok ağladı oğlum doğru dürüst bakamadi hemşireler en son kontrol 13 nisan da olmuştu o zaman 5 kilo 120 gram 55.5 cm idi.bugün tartı da durmadı ama 5.700 filandı 60 cm olmuştu az mi kilo almış kafaya taktım şimdi mamayi iyice azalttım çocuk kilomu almıyor bilmiyorum ilk 2 ay 1 er kilo almıştı sizinkiler de durum ne
Arkadaşım biliyorjm bende endişelenmiştim ama 3.ay artık gözle görülür bacak el kol çırpınmaları var. Enerji harcıyorlar ;) hiç takma kilosunu ;)

Doğru diyorsun canım doğum kilosu az yavrumun sezeryan oldum 40 haftayı beklemedik eşek kafam ne kadar pişmanım

Aaa asla... Öyle olması gerekmişti öyle olmuş canım. Ama aylık aldığı kilo iyi bence. Doktorum bundan sonra daha az alacak dedi. Bu arada ben de 40 i bekledim sezeryan oldum :)

Canim her zamn bez degistirip oyle gidiyorum karni bu sefer daha iyi doymustu ama bilmiyorum ya

Dert etme canım olmadı on gün sonra bir daha gider tartarsin. Benim de on günde 120 Gr almış sanırım. Normalde haftada 200-300 alırdı. Artık normal diyorum...

Aaa asla... Öyle olması gerekmişti öyle olmuş canım. Ama aylık aldığı kilo iyi bence. Doktorum bundan sonra daha az alacak dedi. Bu arada ben de 40 i bekledim sezeryan oldum :)
Keşke bekleyip öyle olsaydı işte insan yaşamadan bilmiyor çok şükür sağlığı yerinde oğlumun kilo da alır kıpır kıpır oynamaktan emmiyor uyumuyor bu kadar alıyor canı sağ olsun kuzumun :KK46:

Valla çok istedim yanında olmanı:p ağzının payını verp sepetlerdin sen kadını :KK66:
Ben naptın çay koydum :işsiz:

Uyandır canım. Eğer memeden ayrıldıktan sonra doymasa emmeye devam ediyorsa biraz emzir gaz çıkart sonra emzirmeye devam et:KK66:

Eğer gece emdikten sonra uyuyor ve uyanddırmak istemiyorsan karnına minik havlu ısıtıp koy:KK66: firkan firkan abla yöntemidir :KK66:

Aiyyy salmonella dopru muymuş :eek:
Töbe bismillah yaaa. Nerden neler çıkıyor.
Durumu nasıl bu arada?

Dogruymus cnm yaa. Test iki kez tekrarladı. İnsandan da bulaşabilirmis. Çocuğa kimseleri yaklastirasim yok. Huzursuzlugu pek kalmadı kaka rengi sariya döndü ama mukus var hala. Bi de bazen beyaz iplik gibi şeyler oluyor süt kesiklerinin yanında. Alerji belirtisi diyor nette. Deride dokundu pişik filan yok. Kafam karışıyor çok mu kurcaliyorum acabaaa. Süt ürünü tüketirken acabalardayim hrp. Alerji olsa şimdiye belli olmaz miydi? Ben kakayı kontrole devam:işsiz:

Arkadaşım biliyorjm bende endişelenmiştim ama 3.ay artık gözle görülür bacak el kol çırpınmaları var. Enerji harcıyorlar :KK66: hiç takma kilosunu :KK66:

Keşke bekleyip öyle olsaydı işte insan yaşamadan bilmiyor çok şükür sağlığı yerinde oğlumun kilo da alır kıpır kıpır oynamaktan emmiyor uyumuyor bu kadar alıyor canı sağ olsun kuzumun :KK46:

Kilolu bebek değil de hareketli bebek daha iyi bence canım :) nasip neyse o oluyor canım dert etme

Doktordan sonuc geldi ilaç vermedi sadece dereceler varya onunla yoklıcam popoyu yoksa yine 1 haftayı bulursa ilaca başlıcaz..

Bu arada bizim ufaklığın kilosu 25 nisanda gittiğimizde 6600 dü simdi 6800 olmus az gibi geldi bana ama tabii ayında daha iyi anlarız..şahsen aç olsa ağlar uyuyamaz..

Mayıs sonunu beklemez 24 mayıstan sonra 4 aylık oluyoruz.. :)

Kızlar bu akşam yemek yerken kızımı oyun halısına bırakıp mutfağa geçtik yanına gittiğimde el ayası avuç içi kıpkırmızı olmuş emmekten. Bu kadarı bana fazla geldi mızmızlanmıyor ama acaba bir sıkıntısı derdi mi var acaba.

Selam hanımlar uzun zaman oldu yazamadım ama takipteyim..Anneler günümüz kutlu olsun..

Benim oğlumda kaka problemi vardı 7 gün 8 gün yapmıyordu bugun dokuz Eylül gastroenteroloji bölümüne gittik kan verdik sonuc aksam üstü ona göre doktorla konusucaz ama yapmaması normal dedi ama kabızlık var dedi..benimde anlamadığım sadece anne sütü alıyor yaptığında taş gibi yapmıyor ki yine sulu ama koyu kıvam..ilaç vericek gibi geliyor bana insallah problem olmaz sonraki hayatında..
Hepiniz kalın sağlıcakla kuzuları bol bol koklayın..
Canim benim bebeğimde 11 gün yapmadı normal diyorlar ben dr falan götürmedim öyle ikinma ağlamada olmadı çok şükür. senin bebeğin zorlanıp ağlıyor mu peki?

Kızlar bizimkinin kakasi yesilimsi ve mukusluydu l. Aşırı ağlıyordu ve emmiyordu. Ben atak.vs sandım. Dr. Kolik dedi ilk once. Çünkü ateş yoktu. İyi ki kaka tahlili yapmışiz. Solmenalla mikrobu kapmış. Antibiyotik başladik. İnş. Çabucak geçer. Bebegimizin huyunu biliyoruz az çok artık. Anormal değişiklikler olduğunda es geçmemek gerekmış. Bunu anlamış olduk. Rota aşısı yaptiracaktim ama bu durumda olmazmis. Vakti de geçecek iptal yani.
gecmis olsun canım nasıl mikrop kapmışki neyden oluyormus o?

dr ne dedi canım aşı hakkında bana da bilgi verebilir misin?
yaptırmanı tavsiye ederim dedi. Perşembe günü sağlık ocağında yaptırcam. İki doz olanı yazdı. Vitamin olarak da multitabs yazdı. Bunu kullanan var mı acaba? Sağlık ocağından verdiklerini kullanmıyorum uzun zamandır bunu yazdı.

Back
X