Canım bnm ki de yapıyor du doktora götürdük birşey yok dedi. Ama senin bebeğinin ateşi vardı belki orta kulak enfeksiyon u geçiriyor olabilirKızlar Bebeğinizin elleri refleks olarak Sıkça kulağına gidiyor mu? Benim Kızımın kulağında problem mi var da yırtarcasına elliyor.bir de kulak temizlemeyi havlu ucuyla yapıyorum.çubuk sokmuyorum.içi kendi aldım dışarı diye...siz nasıl temizliyorsunuz?
Ben supurecek kadar ileri gitmemistim dogrusu :))Bende ve etrafimdaki insanlar beni bilir evi bile supurdugum olmustur artik bende onlarda rahat davrancam karar verdim hep ayni hep ayni az kalsin plazma gidiyordu daha taksiti bitmedi valla esim yerdii bni bisey olsa niye annesi bakmiyo demezde sen nerdeydin olur
valla tatlim banyo sonrasi suyu almak icin kulak cubugu kullaniyoruz biz cok ucunda tutuyoruz icine sokmuyoruz.. iyi degil ama yapicak birsey yok, islak kalirsa iltihap filan olur diye korkuyoruz acikcasi.. kulak ici iltihaplari genelde banyodan sonra islak kalincada oluyor.Kızlar Bebeğinizin elleri refleks olarak Sıkça kulağına gidiyor mu? Benim Kızımın kulağında problem mi var da yırtarcasına elliyor.bir de kulak temizlemeyi havlu ucuyla yapıyorum.çubuk sokmuyorum.içi kendi aldım dışarı diye...siz nasıl temizliyorsunuz?
Belli olmuyo ki cnm bazen rahat bazen çok huysuz oluyo, kıvranıyo, ıkınıyo, gene de gündüzden daha iyiGece uykusu nasıl peki canım bizimki gibi değildir :)
Bagirsaklari iyice burkmazmi.. ozellikle gaz problemi varsa hayal dahi edemiyorum.. ben bile kullanmiyorum verince doktor yani.Bebeğine Demir damlası kullanan varmı kızlar ?
Canim 4. ayda başlanacak dedi dr. yanlış hatırlamıyorsamBebeğine Demir damlası kullanan varmı kızlar ?
Bugün 37.5 ile uyandık.şimdi uyuyor yine vardı tabii...calpole yüklenmemek için bekliyorum.ben de diyordum yarın sabah kalktığımızda da olursa götürürüm.biraz öksürmesi var ama ara ara nadir yani..gece de böyleydi canım ya ne indi ne çıktı
Canım ateşli bir bebek kulagını tutuyorsa iltihap olabilir. Normalde tutmuyorsa yeni götürmeye başladıysa götür doktora.. 37.5 bile olsa ateşi düşmediyse git canım bir kontrol ettir. Calpol 6 saatte bir veriliyor. Ama fitil daha etkili olur yarım fitil veriyor doktorlar. S3nin bebişin ateşi çok çok yüksek degil. Ama bebeklerde ateş normal degil. Az daha büyük olsa dişinden olabimit ama daha diş ateş yapmaz ki.Kızlar Bebeğinizin elleri refleks olarak Sıkça kulağına gidiyor mu? Benim Kızımın kulağında problem mi var da yırtarcasına elliyor.bir de kulak temizlemeyi havlu ucuyla yapıyorum.çubuk sokmuyorum.içi kendi aldım dışarı diye...siz nasıl temizliyorsunuz?
Ben de bundan korkuyorumCanım bnm ki de yapıyor du doktora götürdük birşey yok dedi. Ama senin bebeğinin ateşi vardı belki orta kulak enfeksiyon u geçiriyor olabilir
Sağol canım ya....uyuyor şimdi düştü ve 1 saattir yok Ateş'i....beklemedeyim.bakalım...Canım ateşli bir bebek kulagını tutuyorsa iltihap olabilir. Normalde tutmuyorsa yeni götürmeye başladıysa götür doktora.. 37.5 bile olsa ateşi düşmediyse git canım bir kontrol ettir. Calpol 6 saatte bir veriliyor. Ama fitil daha etkili olur yarım fitil veriyor doktorlar. S3nin bebişin ateşi çok çok yüksek degil. Ama bebeklerde ateş normal degil. Az daha büyük olsa dişinden olabimit ama daha diş ateş yapmaz ki.
Ay ben 1e geri döndüm
Annemlerde bırakmıştım 1numarayı. Kaç defa dedim yollayın numara değişiyorum onu da kullanayım diye. Bulamamışlardı. Kullandık heralde dedik
Geçen bir geldi ben şok.
Gündüz sık sık değişiyorum zaten 1numarayı takıyorum. Akşamları 2 numara derken eriticem 1 numarayı
Zaten bizimki henüz 6kiloluk bir bebek değil
Herkes ileri gider ben geri
Aman aman kontrollü olsun çıkmasın da 37.5olsun. İnşallah önemli birşeyi yoktur
Bide o var değil mi. Fark var mı 3 numarayla. 4 den önce deneyeyim olmazsaCnm ben molfix 3+ kullaniyorum 3 paketim var 80 li bitsin gecicem
Ya bende yorgunluktan dusup bayilcam artk bgn hic biseye elimi surmedm yatagi toplamadm kahvalti masasi oylece duruyo grip olmsum zaten kolumu kaldrcak halim yokYa benimkiler de deli. Bi gece çok güzel uyuyorlar en fazla 1 kez uyaniyorlar onu takip eden yaklaşık 1 hafta boyunca gece gündüz burnumdan getiriyorlar sabah 6ya geliyor 3 saattir cocuklari uyutmaya calisiyorum zaten 12den sonra ancak yatabildim 2 gecedir 2-3 saatlik uykuyla bütün gün ayaktayim popom yer görmüyor tam oturayim azcik diyorum ya biri uyaniyo ya misafir geliyo ya büyük kızım bi haltlar karıştırıyor ya kv.m bi sey istiyor kac gundur delirme noktasindayim
İyice yor ve uyut bence.. Biz bayağı hırpalıyoruz oğlanı perti çıkıyor ve hooop hemen uyuyor :))
Bende dogumdan sonra biraz kullandim kalsiyum ve vitamini ama en son ogluma kontrol icin gittigimizde cocuk doktoru iciyo musun dedi hayir dedim aa olur mu iç dedi de ondan sordum bende buraya. Bi de bende ferrum cok kullandim hatta hamileligimin son zamanlari naptiysakta değerler normale cıkmıyodu iğneye başlamıştım ama şuan değerlerim normal (tiroid için düzenli tahlil yapiliyo o sıra kan degerlerime de baktiriyorum sürekli yani) ama benimde saçlar acayip dökülüyo hic dökülmezdi simdi tutam tutam, bide gür değil saclarim kel kalcam sonundatanidiklarim emzirirken cok dökülüyo diye konusuyolardi ama neden bilmiyorum bi eksik mi var neyse bi araştırayımmm
Bende aldrdim bugun esime ceviz badem
Yine zayıflamaya mi karar verdin dedi
Sibel can i gectim o konuda.hakli adam
Surekli diyet,zayflama cabalari
Ama hiç bu kadar kilo almamstm
Basladm bugun 45 dk yurudum bizim site yokuslu da biraz.iyi yandim.
Tatli krizlerm icin meyveye dadandm bugun
Yok yemicem artik o gereksiz abur cuburlari.kilodan basks bi ise yaramiyolar
Emzrmek kilo vermk icin cok ideal bi zaman aslnda.cok kalori harcatyo cunku.diyet değil ama hamurisi vs cikartrsak bir de yuruyus eminim gidecek fazlalikar
Folyo mu strec mi.streci duymustum da folyoyu bilmiyodum
Aslnda termal sortum da var
Bu aksam resmen cildirdim bebek gormeye gelen misafirlr 1 saat once haber verdiler sonra cok aciktik dediler neyse 8 kadin 9 cocuk geldi kapilar carpiliyor benim cocuklara vuruluyor mutfak dolaplari aciliyor icindekilerle oynaniyor cocugumun mama sandelyesine oturuyorlar onu kaldir bunu kaldir yoruldum ve anneleriii... hepsi eline elisi yapmis oturuyorlar neyse tam cayi koycam ikidebir isiklar acilip kapaniyor sofraya koydugum herseyi birbirine katmislar ve kimse yardim etmedi ev suan birbirinde bende var 3 cocuk yarin merkeze incem bi ton utu var ona mi yanayim bu evin her yeri batti ona mi yoksa merkezden gelirken misafirle gelicez ona mi yanayim keskeee gelmeselerdi yaa ogullarimin kafasina vurdu nasil cocuksa bunlar ama suc annelerinde unsan bi dur der....
Ben masal uyduruyorum ve ona sorular yoneltiyorum. O da bana cevaplar veriyor. O konusurken dinleyip baska neler oldu gibi tesvik sorulari yoneltiyorum sadece 1saat kadar konusuyoruz biyle karsilikli. Sonra uyuyor
Diger uyanik kalisinda ses cikartiyorum ve onunda yapmasini istiyorum. Dudagini benim dudagimin pozisyonuna getirmeye calisiyor o da. Mesela "aaauuuu" diyorum o da dudagini yuvarlamaya calisiyor. Bazen belli belirsiz aauu o da yapiyor :)
Ve diger uyanik kalisinda da ucak oyunumuz var. Yatay poziyonda kaldirip indiriyorum yavas yavas. "Ucak yukseldi, alcaliyor inise gecti" gibi ayni kelimeleri kullaniyorum ogrenebilmesi icin.
Sonra elleriyle kollariyle hareketler yaptiriyorum.
Muzik dinliyoruz. Bazi sevdigi sarkilar var. Mesela "vivo - bashenga " bayiliyor
Bir de siyah beyaz hayvan resmi gosterip. Onunla ilgili seyler anlatiyorum. Mesela "aaa bak bu kus. Kuslar gokyuzunun efendisidir. Cok guzel ucarlar. Ayni senin ucak olup uctugun gibi. Kanatlari vardir. Tuyleri cok guzeldir vs vs "
4 numara beze geçen var mı? 3 sanki küçük gelmeye başladı.4 de büyük olur mu acaba
Ben birisine gidince ohhhh salarim kendimi dinlenirim diyenleri hiccc sevmiyorum.. ben ev sahibinden cok kosturuyorum ya, yok sen dur ben cay koyarim.. yok iste bulasiklari toplarim, saygili olmak lazim insanlara karsi yaa.. bu karakter meselesi gerci herkes beceremez
Kızlar Bebeğinizin elleri refleks olarak Sıkça kulağına gidiyor mu? Benim Kızımın kulağında problem mi var da yırtarcasına elliyor.bir de kulak temizlemeyi havlu ucuyla yapıyorum.çubuk sokmuyorum.içi kendi aldım dışarı diye...siz nasıl temizliyorsunuz?
Canim ben 1 aydir felan yapyrm kendi kendine uyumasini ogrensin diye kundak yapyrm emzginide veryrm agzna gecyrm baska odayaBakıcıda mızmızlanıyor ama uyuyor hemen. Ben ayağımda sallarken de kundaklamıyorum, çok tepinip kızıyor hemen sukoyuveriyorum, o yüzden uykuya dalması 40 dakkayı buluyor evde. Akşam evde denedim. İlk denemem başarısız oldu
Yarım saat sonra yine ayağıma aldım ama çok hafif salladım 1 dakika sonra sallamadan pışpışladım (kundak yaparak ama). O tepindikçe çok hafif salladım 1 dakika yine, tekrar sallamadan pışpışladım. Uyutmayı başardım.Fakat gece bu kuralı uygulayamadım. Hem yatağına uzanmak yoruyor, hem de uykum ağır basıyor hemen dalsın istiyorum. Gece anlamaz yaaeeee bence . Hafta sonu bol bol deneyeceğim. Azimliyim. Sen de denersen haber ver bakalım, bebişin bu yeni durumu nasıl karşılayacak
HahaEvde SF bitince eşimi eczaneye yolladım, eczacı en kaliteli okyanus suyu abi demiş, 100 ml sprey 33 tl vay bee
Bi de weebaby damaklı aldırdım ama eşimle tartıştık biraz, emzik tutmayan çocuğu tutsun diye zorluyomuşum, ev emzikten geçilmiyomuş, drlar diş ve çene yapısını bozuyo diye önermiyomuş, ben inatla aldırıyomuşum, evet ben de biliyorum, eşim haklı ama...
Aması bebeğim anca kucak istiyo hiç iş yapmama fırsat olmuyo, uyuyacak da yapıcam ohooo
Aslında ben eşimi düşünüp yemek filan yapıyorum ne yerse yesin dicem o olcak, yaranamıyorum besbelli, akşama kadar kızımla sarılıp dursak kıymetim anlaşılır
Bi uyuduğunda hop yemek, birinde hop çamaşır ütü, hop bulaşık, robot gibiyim kendime zaman ayıramıyorum
En son dedim ki madem emzik bu kadar zararlı niye her yerde satılıyo
O da diyoki senin gibi İNATÇILAR alsın diye
Benim anlayışlı kocama emzik ters tepti, akşam gelsin ben de tepicemmanyak yaa
Teşekkür ederiz teyzesi.Yormak için neler yapıyosunuz mesela canım?
Benim de çok acayip saçlarım dökülüyo, evin her yeri üstüm başım saç, vallahi korkuyorum çünkü saçım yapı olarak gür ve kalın telli değil
Merak ettim canım kaç kilosun
Gerçekten sinir oldum ne kadar gevşek ve rahat insanlar var ya, terbiyesizler
Bana çok güzel fikir verdin canım çok teşekkür ederim bayıldım yaptıklarına :)
Kaka sırttan çıkmaya başlayınca ben de molfix 3+ya geçtim evde molfix 4 de var, 4 şimdilik büyük dutuyo, öncesinde 3+ kullanmak mantıklı, daha rahat oldu, molfix 3 4-9 kg idi 3+ 5-10 kg gene de farkediyo yani büyüklüğü
Cool kadın, karakterine havana gurban :)
Banyo sonradı ince tülbentle kuruluyırum, kulak çubuğu kullanmıyorum bu arada duruya geçmiş olsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?