2016 Şubat Anneleri

Canım annişler fırsat bulup yazamadım ne zamandır. İnsan özlüyor burayı, alışmışım hepinize. Bazı arkadaşların bebekleri hasta olmuş çok üzüldüm acil şifalar olsun. Hiçbirimizin yavrusu hasta olmasın inşallah.
Bir de televizyon ile ilgili yazılan birkaç mesaj okudum. Bu konu benim de aklımı çok kurcalıyordu. Çünkü benim kız tv görünce pür dikkat oraya bakıyor. Hatta altını değiştirirken bir eliyle saçlarıyla oynar bir yandan da tv ye bakar. Koltuk pozisyon gereği maalesef. E böyle olunca bu konuda yapılmış araştırmaları inceleyeyim dedim birkaç döküman buldum. Bazı araştırmacılar tv nin hiperaktifliğe, dikkat eksikliğine sebep olduğunu söylese de kanıtlanmış bir durum değil. Ancak bizim bebeklerimizin aylarında tv çok hareketli olduğu için aşırı uyaran durumuna geçiyor ve bu da çok yorulmalarına sebep oluyor. İşin özü çok katı kuralcı olmamakla birlikte evet tv henüz sakınılacak bir şey. Daha sonra ise eğitici olarak kullanmanın zararı yokmuş. Ayrıca hiç seyretmemesi kendi yaş grubu içinde bazı şeylerden habersiz hissetmesine de sebep olurmuş. Bilimsel verilerden araştırdım kızlar bunları buldum. Ama karar annelerin

Geçmiş olsun canım.benim kız da sadece avent soothie emzik aldı canım.onu dene istersen.

Kızlar bende Lansinoh'un manuel pompası var.İdareten almıştım ama son günlerde kesinlikle çekmiyor. Eylülde okula başlayacağım.Ama o güne kadar da gece dolan memeleri indirmek gerekiyor. Elektrikli göğüs pompası almak istiyorum.Avent alacaktım ama memeleri büyük olanlara olmaz diyorlar.Sizler ne kullanıyorsunuz?

Canım ben elektrikli kullandım büyük nimet hem masaj yapıyor hem iyi çekiyor bende iki gögüs 20 cc annca bile gelmiyordu ama olsun bebeklerim eerken doğdu bi bucuk ay yoğun bakımda kaldı sağdum götürdüm gerçi üzüntüden 30 güne kesildi ama o zamanlar bile güzel çekti. Tavsiye ederim

Ben beimkini satıyorum ilanıma bak istersen

Anlamaz mi ya bizimki de firsat kolluyor bakmadigimiz her an ya bi tokat yapistiriyor ya ayagiyla bi yerlerine basiyor ya eliyle kafalarini falan sıkıyor mutlaka bi yaramazlık yapıyor her an tetikteyiz

Seninki hangi marka canım?

Inşallah ben bunu dra bi diyeyim cnm. Öyle bir şey demedi hiç bana.

Netimde sorum var bakamadim gitti yazdiklatinz. Antibiyotik sebeple de olsa bagirsaklari tahrip eder heralde diil mi mukus. Of dün akşam çok fena bi kaka yaptı. Uzun uzun beyaz ipler vardı. Abtibiyotik bugün sondu diyet yapmadan gözlemeyi dusunuyorum kakayi bakalım. Dr. Gecmezse bi 15 gün sonra diyet denerim dedi. Mikrop bitmiş çünkü.

Parol iyi geldi canım sanırım. Dustu atesim sabaha doğru. Şimdi de sadece çok yorgunum. Siz nasıl oldunuz canim? İyi mi kızın?

Canım dün ateşlendim mide bulantısı kusma ishal vs. Vardı. Atesim dusmedi sukur daha iyiyim şimdi.

canım geçmiş olsun,

Sağ ol canım.

arkadaslar merhaba benım bugun ıtıbarıyle mıgde yanmalarım başladı sızındemı bu kadar erken basladı bunun cozumu ne arkadaslar daha yedıncı haftamdayım

Günaydın güzelim ay çok sevindim olumlu sonuçlanmasına . aa Kundaksız yapabildiysen çok daha iyi güzelim valla helal basardin. ben yapamadım evi topluyorum taşınacagiz pek zamanim kalmıyor peki ağzında emzkle mi pispisladin canım? gece emzirmeden mi pışpışladın uyudu? kusura bakma çok soru soruyorum detaylıca öğrenmek istiyorum da.
Bu arada benim bebis 1 hafta 10 gün kaka yapmıyor ben bi şekilde gene yaptırıyorum. sen nasıl kakasini yaptırıyorsun fitil ile mi? gaz sancısı için rezene anason ve kimyon çayı gerçekten ise yarıyor bebis pat pat atıyor gazını

Canim benim iyi olmana çok sevindim aman dikkat et gene de kendine geçti diye ihmal etme kendini. rica ederim canım lafı bile olmaz yardimci olabildiysem çok sevinirim.

arkadaslar merhaba benım bugun ıtıbarıyle mıgde yanmalarım başladı sızındemı bu kadar erken basladı bunun cozumu ne arkadaslar daha yedıncı haftamdayım
İlik süt icebilirsin o iyi gelir canim. Yada Sade maden suyu migderi rahatlatir. Ben 9 ay boyunca bunlari kullandim. Eger bunlar fayda etmezse taze naneyi yiyebilirsn yada kaynatip suyunu icebilirsin. Saglikla evladini kucagina al insaallah. :)

Evet emzikle pışpışlıyorum. Kendi kendine atıyor bazen hiç ağzına vermiyorum ayılmasın diye. Gece mama veriyorum ben uyumadan önce, yedikten sonra da biraz yoruyorum kollarına spor yaptırırken, hemen uykuya geçiyor. Çok soru sor tabi ki. Yarın da ben senden bir şey öğreneceğim sonuçta :) Ama biraz da bebekte bitiyor iş.

Ben mama da verdiğim için 2 gün sonra rahatsızlanıyor yaptırmazsak. Zeytinyağı ve kulak çubuğuyla uyarıyorum öyle yapıyor ama kakası sulu zaten. Katı da değil, niye yapamıyor diye üzülüyorum. Her gün 30 cc rezene-kimyon karışımı da içiyor üstelik. Bizimki sonradan gazlı oldu. İlk 2 ay hiç gaz sancısı yoktu.

Bebeğiniz kaç günlük biz 93 gunluguz çok gazlı bende verebilir miyim rezene kimyon 30 cc acaba iyi gelir mi

Bebeğiniz kaç günlük biz 93 gunluguz çok gazlı bende verebilir miyim rezene kimyon 30 cc acaba iyi gelir mi

Biz 101 günlüğüz ama 2. ayından beri veriyorum. Doktorumuz önermişti. Aktardakilerden değil de eczanede satılan kutulardan. 18 liraydı galiba. Açıldıktan sonra 2 ay içinde tüketilmesi gerekiyor. Hatta anneler de içebiliyor. Doktor günde 2 kez 30cc şeklinde verebilirsin demişti. Ben neredeyse her gün hiç olmazsa 1 kez bile içiriyorum. Zararı olmadı hiç, bence deneyebilirsin. Olmadı sen içersin.

kızlaaaaar nabersinizzz :) 3 gün doğru düzgün giremedim ankaradaki evimize daha interneti cekmedik ayy nasıl canım sıkıldı ayy nasıl noldu diyip durdum anlatamam pofff 1 ay sonra taşınacagız ve ben bu bebkle nasıl yapıcam bilemedim kv gelmez annem ankarada yerleştirmeme yardım eder anca.

bugün başladım hafiften ve farkettim ki işim var benim 1 saattir anca kitaplığı toplayabildim, artık bir ayda ne yapabilirsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…