- 2 Nisan 2014
- 2.222
- 3.582
- 133
Gunaydin kizlarr :)
Bu yikama olayi benim icin cok onemli nasil yikiyosunuz tek basiniza? Fileli mi ? Banoda dizinize yatirarak mi ? Vs. Herseyi yapiyorum ama su yikamadan cok tirsiyorummm havalarda isindi cocugum zorlaniyoo
Tek başına hiç yıkamadım, cesaret edemiyorum, ilk bebeğim. Eşim işten gelince yıkıyoruz. Haftada 3 gün. Ptesi, çarşamba ve ctesi banyo günlerimiz. Eşim sadece su döküyor. O gelmeden ben kıyafetleri, havluyu, file geçirdiğim küveti vb ayarlıyorum, en son suyu açıp kovaya dolduruyorum. Bebişi küvete yatırıyorum, sol elimle hep alttan destek oluyorum. Önce yüzüstü sonra sırtüstü en son başını yıkıyorum, eşim hemen havlusunu üstüne atıyor, yatak odasına geçiyoruz, yatağımın üstünde çığlıklar eşliğinde giydiriyorum, eşim müzik açıyo, oyun yapıyo, sakinleştiriyo
Yaziyim canim cocugu emzrirken patatesi hasliyorm icine tuz maydonoz dograyip biraz yoguruyorm sonra yuvarlak şekle sokup ortasina bastryrm bosluk olsun diye icine sarimsakli yogurt ustunede salcali sos yapip dokuyorm ugrasmak istemezsen sekil vermek icin direk borcama dumduz yayip da yapablrsn Eki Görüntüle 1841196 sekli boyle oluyo cok lezzetli ve kolay
Canım valla msjını okuyunca hemen mutfağa gidip patates koydum, haşlanıyo, ben de yapıcam, sağol, ne yapsam diye düşünüyodum zaten
Canım ben bazen lavavoda yıkıyorum. Bazen küveti duşakabinin içindeyken küvete sıcak suyu dolduruyorum üzerine fikesini takıyırum. Lifinede şampuanını döküp köpürtüyorum. Bebegi fileye yatırıyorum sol elim hep kafasının altında duruyor. Köpürttüğüm lifle yıkıyorum. Yıkayınca musluğu açıyorum suyu ılıtıyorum. Bu sırada elim hep bebegin kafasının altında.. su ılınınca bebegi durluyorum çıkarıyorum.
Ama nasıl yıkarsam yıkayayım önce anadizinin üzerine havluyu seriyorum yıkama bitince üzerine koyup sarıyorum hemen.
Ayrıca dünkü banyomuzuda anlatayım bebegi soyup bezi ile havlusunun üzerine anadizine yatırdım. Sonra ben duşa girdim o su sesi ile bayagı bir oyalandı saga sola bakındı. Beni görmesede ağlamadı. Ben yıkandım sonra onun bezini çıkarıp kucagıma aldım. Tabi önce lifini şampuanlamıştım. Bu sırada yukardan su akıyır tabi. Kucagımda yıkadım ohh öyle güzel ve kolay olduki anlatam. Oğlum çok eglendi. Yukarda akan sularla oynamaya çalıltı falan. Uzunda sürmedi önce sırtını poposunu ayaklarını yıkadım.sonra kucagımda ters çevirdim yüzünü diğer tarafa o sularla oynarken ön tarafını yıkadım. 5 dk da bitti
Bigün ben de öyle yıkar mıyım acaba?
Istee aynenn cocugu tutuyoo havada su dokecegim yere indir biraz diyorum 2 sn sonra cocuk tekrar havadaay icimi sisiriyo benimmm Bende file alayim o zaman bizim kuveti a101den almistik her file uyar mi acabaa
Bende de a101in küveti var canım, civilden sevibebenin filesini almıştım, uyuyo o
Günaydın hanımlar Nasılsıniz bebisler nasıl umarım her şey yolundadir bi kaç gündür foruma giremiyorum ev taşıyacagimiz için koşusturma var . Bugün de mide ağrısı ile uyandım maalesef . kendimi çok yorgun hissediyorum. sırt ağrısı da çabası geçen gün Fizyoterapiste gittim d vitamini verdi bebek de kullanıyor ya bende kullansam sorun olmaz di mi fikri olan var mı? yarın eşim memlekete bırakacak benle bebeğimi ay yol gözümde öyle büyüyor ki anlatamam. sonra da eşim geri dönecek 20 gün ayrı kalacağız bu durumu da istemiyorum kötü oluyor ayrı kaldığımızda.bende durumlar öyle :) sayfalar epey birikmiş benim de cook isim var okuyamıyorund
Allah kolaylık versin canım
Ben de fizyoterapistim, hiçbir fizyoterapistin dr gibi ilaç yazma yetkisi yok canım, sana ilaç veren meslektaşımı kınıyorum, drculuk oynamış, sana tavsiyem aile hekimliğine veya dahiliye dru yönlendirmesinde d vitamini tahlili yaptır, ona göre ilaç için yardımcı olurlar zaten
Yatma kademesini kullanıyoruz canımmama sandalyesinde oturtmaya başladınız mı kızlar erken değil mi
Yok cnm daha erken araştırıyoruz hangisini alsak diye. Oturmaya başlasalar daha rahat olcak herşey.
Ay inşallah cnm. En çok o kısmı düşünüyorum. Nasıl durdurcaz diye. İnşallah dediğin gibi olur. Sonuçta ilk biz yaptırmıyoz. Bir şekilde hallediyorlardır diye düşünüyorum.
Biz chicco polly mama sandalyesi aldık, çok memnunuz, kesinlikle tavsiye ederim canım.
Kizlar arabası olanlar oto koltuğuna bakmaya başlasın. Büyük kızımın koltuğunu değiştirdik ilk aldığımız çok rahatsızdı yatmiyordu 700küsur liralik ürünü 300küsure aldık cocuklarimiz yavastan oturmaya başlayacak onlara da bakmak lazım. Biz aldığımızdan memnun kalırsak ikizlere de alcaz ama önce arabayı değiştirmek gerekecek arkaya 3 koltuk sığmıyor
Aracımıza 9-36 kg kapasiteli Koala marka isofixli yatma kademesi de olan oto koltuğu aldık canım
Benim kızımın da doğduğundan beri başının arkasında sağda ve solda beze vardı, dra gittik, lenf noduymuş, korkmayın takip edin dedi, ultrason çektirdik, iyi huyluymuş çok şükürHerkese selamlarkizimin kafasinin arkasinda 2 tane beze vardı. 3 ayri doktora götürdum hepsi normal zamanla gecer demislerdi. Bi kac gundur takip ettim biri mercimekten daha da küçük hale gelmis digeride küçülüyor nasil rahatladim ohhh yaaa. Olan arkadaslar varsa korkmasinlar zamanla geçiyor demekki. Allah yavrularimiza saglik versin.
Canım sen de merak ediyodun M mambia
Pratik olsun diye kakaolu pastatabanıyla şipşak bi tiramisuDun misafirim vardi bu aksam yine degisik biseyler yapmayi planliyorum var mi onerisi olan kizlar
Değişik değil ama sebzeli tepsi böreği
2 tane şehriye salatası tarifim var, çok lezzetli
Valla ben çaya gelene 3 çeşit yapıyorum onu bile zor yetiştiyorum, tatlı-tuzlu-salata
Dizimde degil canım ben ayaktayken kucagıma alıyorum. Duş başlığı tepede takılı kendim yıkanıyor gibi.. kucagımda önce kafasını sırtını poposuu sonrada ters çevirip göğsünü ön kısmını yıkıyorum. Ters çevriliyken sudan korkmasın diye kafasını suyun altına denk getirrmiyorum boğazdan aşağı denk geliyor. Ama yüzü bana dönükken başınıda suya denk getiriyorum. Gözlerini kırpıştırıyor dilinide dışarı çıkarıyor.tam yemelik bayılıyor hiç sesi çıkmıyor. Biz küvette falan yıkarken su foş diye akıyorya vücuduna böyle duş başlığı ile olunca serpme geliyor daha bir rahatladı sanki
Ayy bende kulkanmıyorum içinde garip bir madde varmış diye.. saglıkocagında sorunca vetiyorum diyorum ama bıngıldak sanki hala aynı hiç kapanmadı. Amerikadan carlson d vit sipariş verdim. İnş gelir onu verecegim.
Ben çorap giydirmiyorum yakıyor yakendimde hiç giyemem belki ondan oda yanıyormuş gibi geliyor. Ama ayakları terliyor.
Sabah ilk uyandığında bir 5 dk çorap giydiriyorum belki üşür diye sonra çıkarıyorum. Birde banyo sonrası 5 dk giydiriyorum.
Canım abdden hangi sşteden nasıl sipariş verdin, bana da anlat da sana zahmet ben de monoviti bırakayım
Cnm markası nedir? Ben de araştırıyorum. Bilgim de yok hiç. Şimdilik pusette idare ediyoz ama dediğin gibi oturmaya başlıcaklar 1 2 aya kadar almak lazım. Yatanları falan varmış. Hep dik pozisyonda durmazlar çünkü. İsofixli falan yazıyor bunlar ne işe yarıyor ki. Araştırmam lazım benimde.
Bizimki 9 36 kg kapasiteli koala marka isofixli oto koltuğu canım, normalde 899 tl biz indirimle bonusla 700e aldık, çok güzel, tabii denemek nasip olmadı, inş önümüzdeki aylarda kızım sever. İsofix demek kemersiz arabaya sabitleniyo demek canım, biz ilerde hep arabada bırakcaz, tak çıkar derdi de olmaz, hop oturur.