evet güzel olabilir canım birkaç kişi var listeye eklenecek. Onları ekledikten sonra alışveriş sitelerinin isimlerini toparlayalım
Canim geçmiş olsun bende dün yaptırdım aşıyı kolum çok ağrıyor ne yalan söyleyeyim yaparken bende acı hissetmedim ama çok ağrıyor şimdi. Bende yaptırmayı düşünmüyordum benim ebe hemşirem de aynı şeyleri söyledi bana istersen bu kadar şekeri alabileceğin birseyler ye öyle ölçelim dddi ki ebe amca kızım zararı olsa yaptırma derdiGünaydın herkese... bende aşımı oldum kan tahlili verdim geldim. Kan tahlili için aç gel diyorlarmış. Uzun zamandır kan tahlili yaptırmayan varsa aşı için aç gitsinBirde aşıdan korkanlar varsa iğnesi o kadar inceki ben hiç anlamadım hala iğneyi yapsın diye beklerken bitti pamugu bastırın dedi :) :)
Ayrıca şu şeker yüklemesi meselesini günlerdir araştırıyorum. Birçok kişi yaptırmakistemiyor. Canan karatay ta çok riskli 100 mg şeker yüklemesi çocuğu çok etkiler diyor. Diyorda zaten yüklemede 50-75 mg şeker veriyorlarmış. Zaten gün içerisinde bazen aç karnına bile çikolata şeker yiyebiliyoruz. Onun ne kadar zararı varsa onunda o kadar zararı vardır yazıyor bir çok yerde... bugünkü saglık ocagındaki hemşirede sordu bana yaptıracakmısın diye.. bende pek düşünmüyorum şimdi tahlil yaptırıyorum ya dedim. Oda sadece açlık şekerine bakıldığını ikisinin de kesinlikle çok farklı şeyler olduğunu tokluk şekerinin anlaşılması için o kadar şekeri yememiz gerektiğini söyledi. Banada mantıklı geldi. Biz kendimiz tokluk şekerine bakıyoruz ama ne yedikten sonra?? Normal kahvaltı yemek falan... şekerli şeyler yiyip bakmıyoruz ki...
Sözün kısası benim fikrim yaptırmaktan yana... ilk çocuğumda yaptırmıştım bundada yaptırmalıyım diye düşünüyorum.
çünkü yaptırmazsam ve sonra şeker hastalığım olduğu ortaya çıkarsa ve çocuğuma birşey olursa kendimi affetmem
Bende salı günü yaptırdım aşıyı evet vuruken çok acımadı ama salıdan beri kolumu kaldıramıyorum. bugün biraz daha agrı azaldıCanim geçmiş olsun bende dün yaptırdım aşıyı kolum çok ağrıyor ne yalan söyleyeyim yaparken bende acı hissetmedim ama çok ağrıyor şimdi. Bende yaptırmayı düşünmüyordum benim ebe hemşirem de aynı şeyleri söyledi bana istersen bu kadar şekeri alabileceğin birseyler ye öyle ölçelim dddi ki ebe amca kızım zararı olsa yaptırma derdi
iki doz, ucuncu sana kalmis dedi o dogumdan sonraymis cokta sart degil dediBu arada aşıyı kaç doz yaptırıyorsunuz bana ebem tek doz korumuyor 3 doz yapacağız dedi..ç
Günaydın kızlar ya ben çok kötüyüm uyku aşığı olan ben,gece 4 ten sonra kurulmuş saat gibi kalkıyorum.Yatakta dön Allah dön sonra bi bakmışım saat 6 ezan okunuyor.Bu ara böyleyizzzBu arada aşıyı kaç doz yaptırıyorsunuz bana ebem tek doz korumuyor 3 doz yapacağız dedi..ç
Hadi yaCanim geçmiş olsun bende dün yaptırdım aşıyı kolum çok ağrıyor ne yalan söyleyeyim yaparken bende acı hissetmedim ama çok ağrıyor şimdi. Bende yaptırmayı düşünmüyordum benim ebe hemşirem de aynı şeyleri söyledi bana istersen bu kadar şekeri alabileceğin birseyler ye öyle ölçelim dddi ki ebe amca kızım zararı olsa yaptırma derdi
2 doz canım. 3. Doz doğumdan sonra istersen yapılıyor.Bu arada aşıyı kaç doz yaptırıyorsunuz bana ebem tek doz korumuyor 3 doz yapacağız dedi..ç
bende öyleyim gece çok sık uyanıyorum. Ve uykumu alarak kalkıyorum bir daha dalamıyorum. Ama bunlar hazırlık bence Allah bizi uykusuzluğa hazırlıyor :) çünkü bol bol uykusuz geceler bizi bekliyor. :)Günaydın kızlar ya ben çok kötüyüm uyku aşığı olan ben,gece 4 ten sonra kurulmuş saat gibi kalkıyorum.Yatakta dön Allah dön sonra bi bakmışım saat 6 ezan okunuyor.Bu ara böyleyizzzgece deliksiz uyumalarımı özlüyorum.Zaten minik aşkım 4 ay sonra uyutmayacak.Delircemmm..
Hamilelikte herşey olabiliyor canım. Hayatında şeker hastalığı görmemiş arkadaşımın hamilelik şekeri fırlamıştı. Doğuma kadar tedavi gördü sıkı diyet yaptı. Olabiliyor böyle durumlar üzülme kafana takma.. sonra hiçbişey kalmayacak inş. doktorun ne yapacagını söyler.günaydın güzel anne adayları...
ben kan tahlili vermiştim. moralim bozuldu biraz.
tiroid hormonu düşük çıktıt4
kolestrol üst sınırın biraz üstünde çıktı.. hayatımda ilk defa
Canim benimde karaciger degerlerim yuksek cikmis.. Bir haftadir yagli etleri goturduk protein olsun diye.. karaciger zorlandi haliyle.. ciddi diyetteyim, sonra bir daha kan vericem bakalim bir degisiklik varmi yoksa dahiliyeye gidicem.günaydın güzel anne adayları...
ben kan tahlili vermiştim. moralim bozuldu biraz.
tiroid hormonu düşük çıktıt4
kolestrol üst sınırın biraz üstünde çıktı.. hayatımda ilk defa
Hamilelikte herşey olabiliyor canım. Hayatında şeker hastalığı görmemiş arkadaşımın hamilelik şekeri fırlamıştı. Doğuma kadar tedavi gördü sıkı diyet yaptı. Olabiliyor böyle durumlar üzülme kafana takma.. sonra hiçbişey kalmayacak inş. doktorun ne yapacagını söyler.
Ben de de aynı sorun var 4 5 gibi uyanıyorum uykumu almış bir şekilde uyuyamıyorum bir daha ya da cok zor uyuyorum demek ki sadece birimizde olmadığına göre hamişliğin bir etkisiGünaydın kızlar ya ben çok kötüyüm uyku aşığı olan ben,gece 4 ten sonra kurulmuş saat gibi kalkıyorum.Yatakta dön Allah dön sonra bi bakmışım saat 6 ezan okunuyor.Bu ara böyleyizzzgece deliksiz uyumalarımı özlüyorum.Zaten minik aşkım 4 ay sonra uyutmayacak.Delircemmm..
inşallah senin de kan değerin normale döner canım. cidden dikkat etmek gerek, ben bıraktım kendimi bu ara, teyzemin vefatı, dayımın hastalığı, işlerin yoğunluğu... toparlanmam lazım.. kiloma dikkat etmeliyim. haydı hayırlısıCanim benimde karaciger degerlerim yuksek cikmis.. Bir haftadir yagli etleri goturduk protein olsun diye.. karaciger zorlandi haliyle.. ciddi diyetteyim, sonra bir daha kan vericem bakalim bir degisiklik varmi yoksa dahiliyeye gidicem.
Ben düş aşıyı oldum, hiç bir şey hissetmedim sonra da bi sıkıntı olmadı. Bana aşı kartı verdi hemşire bir ay sonraya 1 tane daha olacakmışımBu arada aşıyı kaç doz yaptırıyorsunuz bana ebem tek doz korumuyor 3 doz yapacağız dedi..ç
canmm ben listede varım zaten sadece cinsiyeti eklenecek benimkininhemen ekliyorum canım Enes ismi çok güzel
Bana vitamin bile vermedi doktor ablamin doktoru da seninki gibi vitamin ve kalsiyum vermişti doktora göre değişiyor demek ki ben kalsiyum kullanmam gerekiyor mu diye sordum kalsiyum kıkırdak dokunun erken kemiklesmesini sağlıyor bence gerek yok hersey vaktinde olsun sen süt yoğurt ye yeter dediÇok mantıklı.... işte benim kafadan birileri çıkmış
bana da doktor elevit tarzı decavit multivitamin (adı üstünde multivitamin tüm vitaminleri içeriyor) verdi.
ayrıca kan ilacı gyno ferro (demir,folikasit ve b12 içeriyor zaten),
bir de Cals+D3 yazdı
içeriklerine bakmaya gerek kalmadan zaten fazladan birşeyler alıyor olduğumu anlıyordum, yanında mide ağrıları da cabası...
hatta acıbademdeki kd doktorlarından birine sordurttum. kadın da şaşırmış ne kadar düşük değerleri var ki bu kadar vitamini yazmışlar dedi
(tahlil yapıp da şuyun eksik buyun eksik demeden yazdı)
bende multivitamini hergün içiyorum, diğerlerini gün aşırı bir gün birini bir gün diğerini içiyorumher ne kadar doktora bunu açıkladığımda bozulsa da mideme yazık
Benim doktorum açlık tokluk ve hbA1c (3aylık şeker) değerlerine bakarız yeterli dedi yükleme yaptirmana gerek yok dedi yaniGünaydın herkese... bende aşımı oldum kan tahlili verdim geldim. Kan tahlili için aç gel diyorlarmış. Uzun zamandır kan tahlili yaptırmayan varsa aşı için aç gitsinBirde aşıdan korkanlar varsa iğnesi o kadar inceki ben hiç anlamadım hala iğneyi yapsın diye beklerken bitti pamugu bastırın dedi :) :)
Ayrıca şu şeker yüklemesi meselesini günlerdir araştırıyorum. Birçok kişi yaptırmakistemiyor. Canan karatay ta çok riskli 100 mg şeker yüklemesi çocuğu çok etkiler diyor. Diyorda zaten yüklemede 50-75 mg şeker veriyorlarmış. Zaten gün içerisinde bazen aç karnına bile çikolata şeker yiyebiliyoruz. Onun ne kadar zararı varsa onunda o kadar zararı vardır yazıyor bir çok yerde... bugünkü saglık ocagındaki hemşirede sordu bana yaptıracakmısın diye.. bende pek düşünmüyorum şimdi tahlil yaptırıyorum ya dedim. Oda sadece açlık şekerine bakıldığını ikisinin de kesinlikle çok farklı şeyler olduğunu tokluk şekerinin anlaşılması için o kadar şekeri yememiz gerektiğini söyledi. Banada mantıklı geldi. Biz kendimiz tokluk şekerine bakıyoruz ama ne yedikten sonra?? Normal kahvaltı yemek falan... şekerli şeyler yiyip bakmıyoruz ki...
Sözün kısası benim fikrim yaptırmaktan yana... ilk çocuğumda yaptırmıştım bundada yaptırmalıyım diye düşünüyorum.
çünkü yaptırmazsam ve sonra şeker hastalığım olduğu ortaya çıkarsa ve çocuğuma birşey olursa kendimi affetmem
Hayır canım,bişeycik olmaz.biz de yaptırdık.ayrıca Dr da her gün usg olsa da birşey olmaz,yeni makinalar donanımlı,eskisi gibi zarar vermiyor dedi.Kızlar detaylı ultrason sonucunu aldık, şükür tüm organlar normalmiş, yarın da dr kontrolümüz var, sonrasında bi tıp merkezinde renkli ultrason için randevu aldım, aynı gün 2 kez ultrason bebişe zarar vermez dimi, zaten özeldeki dr 2 dk anca bakıyo
Ben 2 aydir imom kullaniyorum.kızlar aranızda "imom omega" hapını kullanan var mı ya da başka bir omega 3 alıyorsanız eğer hangisini alıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?