2016 Şubat Anneleri

Pardon canım ben görmedim bunu

Yok ya kayın peder im ve kayın validem gelecekmis onlarda bi bardak su bile almazlar kalkıp kendileri :)
Ayy ay ay ay temiz olsunlarda gerisi onemli degil
Yaa kızlar hamileliktenmidir nedir tahammülüm hiç kalmadı, geçen gün bir cincar çıkardım ev pırıl pırıl.. Şuan konuşmuyoruz yarın bir görünücem duruma göre davranmayı düşünüyorum.

Temizler canım sıkıntı yok :)

ES-ER canım beni de ekler misin listeye:) yaş 27 _sat 3 Mayıs_ tahmini doğum 17 Şubat_ cinsiyet erkek _ isim ege

Kızlar merhaba :) ben çooook uzun zamandır yazmıyorum ama arada girip okuyorum, eskiler hatırlar beni baya yeni anne katılmış aramıza kalabalık olmuşuz. Umarım girmediğim dönemde kötü şeyler olmamıştır. Ben ve sincabım oldukça iyiyiz. Bir kız bir erkek derken kesin olarak oğlum olacağı netleşti :) Allah sağsalim kucağımıza almayı nasil etsin inşallah.

Çok mantıklı.... işte benim kafadan birileri çıkmış

bana da doktor elevit tarzı decavit multivitamin (adı üstünde multivitamin tüm vitaminleri içeriyor) verdi.
ayrıca kan ilacı gyno ferro (demir,folikasit ve b12 içeriyor zaten),
bir de Cals+D3 yazdı

içeriklerine bakmaya gerek kalmadan zaten fazladan birşeyler alıyor olduğumu anlıyordum, yanında mide ağrıları da cabası...
hatta acıbademdeki kd doktorlarından birine sordurttum. kadın da şaşırmış ne kadar düşük değerleri var ki bu kadar vitamini yazmışlar dedi
(tahlil yapıp da şuyun eksik buyun eksik demeden yazdı)

bende multivitamini hergün içiyorum, diğerlerini gün aşırı bir gün birini bir gün diğerini içiyorum her ne kadar doktora bunu açıkladığımda bozulsa da mideme yazık

ES-ER konunun en başına şu alışveriş sitelerinin isimlerini iliştirsek? konu arasında kaldılar

Günaydın herkese... bende aşımı oldum kan tahlili verdim geldim. Kan tahlili için aç gel diyorlarmış. Uzun zamandır kan tahlili yaptırmayan varsa aşı için aç gitsin Birde aşıdan korkanlar varsa iğnesi o kadar inceki ben hiç anlamadım hala iğneyi yapsın diye beklerken bitti pamugu bastırın dedi :) :)

Ayrıca şu şeker yüklemesi meselesini günlerdir araştırıyorum. Birçok kişi yaptırmakistemiyor. Canan karatay ta çok riskli 100 mg şeker yüklemesi çocuğu çok etkiler diyor. Diyorda zaten yüklemede 50-75 mg şeker veriyorlarmış. Zaten gün içerisinde bazen aç karnına bile çikolata şeker yiyebiliyoruz. Onun ne kadar zararı varsa onunda o kadar zararı vardır yazıyor bir çok yerde... bugünkü saglık ocagındaki hemşirede sordu bana yaptıracakmısın diye.. bende pek düşünmüyorum şimdi tahlil yaptırıyorum ya dedim. Oda sadece açlık şekerine bakıldığını ikisinin de kesinlikle çok farklı şeyler olduğunu tokluk şekerinin anlaşılması için o kadar şekeri yememiz gerektiğini söyledi. Banada mantıklı geldi. Biz kendimiz tokluk şekerine bakıyoruz ama ne yedikten sonra?? Normal kahvaltı yemek falan... şekerli şeyler yiyip bakmıyoruz ki...
Sözün kısası benim fikrim yaptırmaktan yana... ilk çocuğumda yaptırmıştım bundada yaptırmalıyım diye düşünüyorum.
çünkü yaptırmazsam ve sonra şeker hastalığım olduğu ortaya çıkarsa ve çocuğuma birşey olursa kendimi affetmem

Canım benim hamileliğim başında demir eksikliği çıktığı için doktor direk demir hapı verdi. Ve dediki: bu hapın içinde vitamin folik asit ve demir var. Başka hiçbir hap vermiyorum. Hiç gerek yok. Kalsiyum magnezyum omega3 için kendilerini yiyeceksin. (balık -muz-badem-peynir süt -yoğurt-ceviz -hurma) Olurda yiyemezsen miden almazsa o zaman ilaç yazacagım dedi. Ben ilk baştan beri sadece demir hapı kullanıyorum. bence bazı doktorlar gereksiz yere ilacı veriyor. Sanki hamile kalınca onları kesinlikle içmek zorundaymışız gibi... sen iyi yapıyorsunda demirin çok eksikse onu hergün içmen gerekiyor. Yani önceliğini demire ver...

Ara vermek güzel oluyir arada ama sonra kimseyi tanımıyoruz :) bana da öyle oldu çok yeni arkadaşlar var. İyi olmanıza sevindim sağlıkla gelsin oğluşun

Günaydın canım,ay sonunda biri cevapladı :) kafama çok takıldı ya...benim doktorum da tahlil falan yapmadı.başka bir sebepten tahlil yaptırdım.kan sayımım b12 falan iyi çıktı.onun sonuçlarını kendisine gösterdim ona rağmen tekrar b 12 yazmaya çalıştı ama öteki bitmemişti zaten,yazmadı.ayın 10unda detaylıya başka doktora gitcem makinası yetersiz old için.bakalım ona da sorayım.fazlası da zarar.
Biz eleviti gebelik boyu mu kullanıcaz? B12 yeterliydi benim.o bitince ne yapıcaz?

Merhaba hanımlar doktora gittim ve bebis yine bir hafta geri döllenmeden dolayıdır protein ağırlıkli beslen dedi bende protein ağacı çıktı ): ama olmuyo );

Kızlar günaydın çarşamba günü aşı oldum hala çok acıyor kolum ağırlık var gibi bu arada benim dr umda ben sana gereken şeyleri söylerim sağlık ocağını yok başka dr u arkadaşlarını sapını solunu karıştırma demişti ama aynı dr a giden bir arkadaşım aşıyı yaptır ben yaptırmıştım dedi ben de yaptırdım ipne koluma girerken hiç hissetmedim de bi 8 saat sora falan başladı ağrısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…