2016 Şubat Anneleri

bünyenizle alaklı kendinizi bence korkutmayın, çok nadir geliş bozukları olmadığı sürece sıkıntı yok
mesleğim gereği bir çok normal , epidural, sezaryan doğuma girdim daha zorlanıp doğuramayan görmedim. sandığınız kadar da ürkütücü değil. sadece şimdiden hazırlanmaya bakın.

3 tavsiyem var

bol su, bol yürüyüş ve bol nefes egzersizi yapın
doğumunuzda size çooook faydası olacaktır Hoppa
Nefes egzersizini nasil yapacagiz anlatabilir misiniz?

Nefes egzersizini nasil yapacagiz anlatabilir misiniz?

Sevgili Şubat anneleri,

Hamileliğin 3. ayından itibaren egzersize başlanmalısınız.Kendinize ve bebeğinize vereceğiniz en değerli hediye iyi nefes almayı öğrenmektir. Nefes almak yaşamın ilk hareketidir, günde bir kez 5’er tekrar şeklinde olmalı ve doğuma kadar devam edilmelidir.

Nefes egzersizlerini denediğiniz ilk günler hafif baş dönmesi, sıcaklık hissi, kalp atışlarınızda hızlanma hissedersiniz, o zaman normal nefes ritmine dönün, bir süre sonra tekrar deneyin. Her gün düzenli çalıştığınızda bu şikâyetler azalıp, bitecektir.

Nefes çalışması yapmak için:

• Evinizde kendinize rahat bir ortam yaratın.
  • Telefonları kapatın.
  • Odayı havalandırın.
  • Üstünüze sıkmayan, terletmeyen rahat bir giysi giyin.
  • Bir bardak da içme suyu alın.
  • Yere çok yumuşak olmayan bir minder veya battaniye serip üzerine oturun ya da yatın.
  • Hafif ve rahatlatan bir müzik çalın.
egzersiz yaparken gözlerinizi kapatıp, nefes alırken vücudunuza, duygularınıza, bebeğinize konsantre olun.

1. ilk hafta; Karna doğru, yatarak nefes almak daha kolay olacağı için, sırt üstü uzanıp dizlerinizi kırarak nefes çalışmanızı bu şekilde uygulayın.
  2. İkinci haftadan itibaren, bağdaş kurun veya dizlerinizin üstüne (namaz pozisyonu) oturun. Eğer zorlanıyorsanız, rahat oturduğunuz pozisyonu bulun.
  3. Karın ve göğüs kapasitesini en geniş şekilde kullanabilmek için sırtınızın dik ve gevşek olmasına özen gösterin. Kalçanızın altına kuyruksokumunu destekleyecek kadar bir minder yerleştirin ve başınızdan bir ip sizi yukarı doğru çekiyormuş gibi düşünün, böylece bedeniniz hemen doğru duruşu bulacak, omuzlarınız ve sırtınız kasılmayacaktır.
  4. Bir elinizi karnınızın üzerine, diğerini göğsünüzün üzerine koyup, karın boşluğunuzu göğüs boşluğundan ayıran diyafram ile nefes alın. Dilinizi üst damağınıza, dişlerinizin arkasına dayayın ve burnunuzdan yavaşça karnınıza doğru nefes almaya başlayın. Eğer doğru uyguluyorsanız, adeta nefes karnınıza doluyormuş gibi elinizin karın duvarınızla itildiğini hissedeceksiniz. Fazla zorlamadan yapabildiğiniz kadar derin bir nefes alın. Nefesi verirken ağızdan, sanki bir balon şişiriyor gibi üfleyin. Üfleme sesini duyarak, elinizle karın duvarını hafifçe itip, havayı sonuna kadar boşaltın. Bundan sonra alacağınız derin nefes daha kolay olacaktır.
Zihninizi nefeslerinize odaklamayı öğrenmiş olmak, doğumda kasılmalar sırasında hissedilen ağrıyı da azaltacaktır. Kasılmalar sırasında doğru nefes almak, bebeğin ve bedeninizin artan oksijen ve enerji ihtiyacını karşıladığı gibi, nefes seslerine odaklanmak, beyinde ağrı mesajını alan kapıyı da kapalı tutacaktır.

Doğum başladığında ve doğuma yakın günlerde hissedilen kasılmalar kısa sürdüğünden, bir derin nefes alıp verene kadar rahmin sertliği geçer. Doğum sırasında ise ıkınma refleksini kontrol etmek için, derin nefes almak yerine yukarıda açıklandığı şekilde ama daha güçlüce kısa ve kesik nefesler almalısınız.

Ay heyecan basti :KK49: hayirlisiyla bebisleriimizi diguralim ben artik sabirsizlaniyorum :KK46:
Evet insan gittikçe sabırsazlanıyor Biranönce opüp koklamak istiyor..
Oyy maşallah melek yaaa kırk bin kere maşallah annesi :)
Sagol canım hepimizinkine maşallah.. :)
Hastanede bir ebe bana kısa boylularin normal doğumu zor oluyor dedi. Ben 1,55 olduğum için bana söyledi direkt. Sanırım Sezeryan olacağım :KK17:
yok artık ya o nasıl bir cümle öyle:KK20: hamile insana doğuramazsın denirmi?? İnsanlar ne garip.. takma kafana sen kendini nasıl rahat hissedersen öyle yaparsın :KK66:
firkan firkan maşallah çok tatlı canım, Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin :KK200:
amin canım sagol

Üyelerden biri Bebeğini kaybetmiş yaaa....Allah sabır versin...:KK61:Allahım meleklerimizi Koru....
Allah yardımcısı olsun biz 5 ayda bu kadar alıştık sahiplendk 9 ay bekle sonra :(((( düşüncesi bile kötü Rabbim öyle bir sınavdan geçirmesin inşallah :( sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Benim de kısa boyum ama bu biraz vücut yapısı ile alakalı bence. Şimdiden telaş yapmayın. :)

Benim boyumda 152. Anneminde.
Annem beni on dakikada kardeşimi de benden biraz uzun sürede doğurmuş
Kim ne diyorsa tıka kulağını ;)
Görümceme hamile haberni verdiğim sırada(!) bana senin çatın dar (ne ara muayene ettiyse?) sen normal doğuramazsın demişti :D
He hee dedim geçtim ;) Rabbim başka türlüsünü yazmadıysa normal doğuma hazırlıyorum beynimi :) herkese inat :D

arkadaşlar yumurta ve sütle aranız nasıl.ben süt içmiyorum yoğurt yiyorum yumurtada taze ve organik nerden bulurum bilmiyorum market yumurtaları bayat bnce.siz nerden alıyorsunuz

Kim ne diyorsa tıka kulağını :KK66:
Görümceme hamile haberni verdiğim sırada(!) bana senin çatın dar (ne ara muayene ettiyse?) sen normal doğuramazsın demişti :KK70:
He hee dedim geçtim :KK66: Rabbim başka türlüsünü yazmadıysa normal doğuma hazırlıyorum beynimi :) herkese inat :KK70:
boyum 176 o zaman normal mi düşünsem sezaryen olurum gibi geliyo ama :) çok saçma ilk kez duydum bunu :) bnm annemde 155 falan üçümüzü de bir çırpıda normal doğurmuş :) inşallah ona çekerim

Benim de kısa boyum ama bu biraz vücut yapısı ile alakalı bence. Şimdiden telaş yapmayın. :)
Hayırlısı ne ise o sekilde olsun sanirim boydan daha cok cati ile ilgili.. Annem zor dogum yapmis ona cekmem insallah :) normal çok istiyorum..

korkutmak istemis seni sanirim fazla kilo alma diye.. ama yani maalesef alicaz .. hic almayanlar aslinda kilo verenler oluyor ben pek saglikli bulmuyorum..
yani sonuçta vücudumuzda bir bebek ve çeşitli organlar oluşuyor.sağlıksız değildir de yapıyla ilgili heralde.bilemedim

9 ay mıı, gec olmazmı agırlasmazmısın
Ben de henuz bısey almadım bu ılk aldıklarım, arabayı ne alacagımı belırledım, bbek odasını da gelecek ay bakıcam
9.ayda da alisveris yapmistim tek gebelikse agir olmaz ama ne olur ne olmaz erken dogum icin de hazirlikli olmak lazim en azindan birer hastane cikisi gibi seyleri hazir etmek lazim

Kim ne diyorsa tıka kulağını :KK66:
Görümceme hamile haberni verdiğim sırada(!) bana senin çatın dar (ne ara muayene ettiyse?) sen normal doğuramazsın demişti :KK70:
He hee dedim geçtim :KK66: Rabbim başka türlüsünü yazmadıysa normal doğuma hazırlıyorum beynimi :) herkese inat :KK70:
Göz muayenesi ile çatının dar olduğunu anlamış helal :KK48::KK70:

Canım art niyetle söyleyince insan sevinemiyor.
Hic uzulme catlasinlar kim bilir onlar kac kilo aldilar da veremediler keske ben de az kilo alsam 59la hamile kaldim 65im su an. Gerci ikiz ama yine de cok fazla. Ustum kilo almadi altima da gobek kismi haric eski dar pantolonlarimi giyebiliyorum sirf bebeklere gobege de bu kadar kilo cok fazla

Hic uzulme catlasinlar kim bilir onlar kac kilo aldilar da veremediler keske ben de az kilo alsam 59la hamile kaldim 65im su an. Gerci ikiz ama yine de cok fazla. Ustum kilo almadi altima da gobek kismi haric eski dar pantolonlarimi giyebiliyorum sirf bebeklere gobege de bu kadar kilo cok fazla
Cnm seninki farkli ikiz miş o yüzden normal cnm. Sağlık la al kucağına inşallah

Maşallah paşaya. Çok net gözüküyor. Yarın darısı başımıza sağlıkla insallah
inş seninkininde güzel bir pozunu yakalar. Bugun doktor bana dediki sen 10. Veya 11.hastasın .. daha düzgün poz yakalayamadık hepsinin elleri yüzündeydi dedi.. :) :) inş yüzünü kapamaz ;)

Kızlar selam :) ebebekte 55 tl'ye mama sandalyesi var. Dün gördüm çok şaşırdım ama almadım bu kadar ucuz olması düşündürdü beni ama bi yandan bu kadar inmişken kaçırmakta istemedim gören duyan oldumu nasıl bişey?
Nasil oldugunu bilmiyorum ama katlanir silinebilir olmasina dikkat edin ben oturdugu kismi cikarip makineye atiyorum bi ark.im katlanmayan almis kocaman cok yer kapliyor cocuk sandalyede oturmaya basladiginda da kaldiracak genislikte yer bulmak zor oluyor

Back
X