2016 Şubat Anneleri

Merhaba annişleeerr 22+0 iz ben tetanos aşısını şehir dışında olduğum için yaptırmadım.. ne zamana kadar yapılır?

Merhaba sevgili anneler... Bugün tetenozun ikincisini oldum. Aile hekimime gorundum. Faranjit olmusum baya kötü. İlac vermek istemiyorum ama çok kötü durumda olursan antibiyotik al doktoruna sorup deyip yazdı. Gece ve sabah çok canım yanıyor. Bütün gün ders anlatınca akşama bogazim daha da aciyor. Yarın doktora gideceğim. Oğlum nasıl çok merak ediyorum :) çok da özledim. :) ayrıca bir yandan da eşya topluyorum evi taşıyacagiz. Öyle yorgun yoğun geçen bir haftaki... :KK43:

Umarım sizlerin her şeyi güzel geçiyordur...

Sevgiler :)
Canim gecmis olsun ben de her sene faranjit oluyorum bu sene dersim az ama yani basimizda insaat var bagirmak zorunda kaliyorum umarim olmam bu sene. Seninki de hemen gecer insallah

geçmiş olsun canım dikkat et kendine çok konuşmak bileetkiliyor faranjiti her sene bende olurum geçen sene iki ayda geçmedi inşallah bu sene olmam birde boğazını sıcak tut sıcak bişiler iç sürekli

Ben de olurum da bu sefer yanıyorum diye dolaptan yediğim o soğuk şeyler yaptı bence : ( yoksa çok da bagirmiyorum okulda diye düşünüyorum :) tesekkur ederim.

Gunaydim anne adayları ve anneler bebeklerinizi rahminizin neresinde hissediyorsunuz genel mi bi bölge mi benim hep solda his var sola yatınca sanki ağrı oluyo bebek rahatsız oluyormus gibi hissediyorum siz ??

Gunaydim anne adayları ve anneler bebeklerinizi rahminizin neresinde hissediyorsunuz genel mi bi bölge mi benim hep solda his var sola yatınca sanki ağrı oluyo bebek rahatsız oluyormus gibi hissediyorum siz ??

Bende hep solda hissediyorum canimmm..

Gobegim yukseldi aslinda ama genelde durtmeler hep kasiklarimdan geliyor

Kizlar sac boyasi yaptiraniniz oldu mu?
Yok cnm ben risk almak istemedim bnm saçlarımın da boyaya ihtiyacı var ama sabrediyorum

selamlarrr mide yanmaları yaşıyor musunuz? dr gaviscon önerdi. elimden geldiğince almamaya çalışıyorum ama bugün çooookkk zorlandım ve aldım öğlen bir aldım bir de şimdi aldım endişe ediyorum ama eziyetçekiyorum resmen... :KK43:

Hayatımda ilk defa 3 gündür mide yanması yaşıyorum ne kadar zor bişeymiş Allah mide hastalarına şifa versin henüz ilaç kullanmadım cnm elma, sarı leblebi ye, süt iç, inş kurtuluruz, çok canım yanıyo:(

kızlar kararsız kaldım ben yaaaa

doğumumu özelde mi yaptırsam (bi kaç kişi ile aynı anda doğurmak, kalabalık odada kalmamak, doğum fotoğraflarımı çektirmek, oda süsletmek gibi cezbedici yanları var)

devlet hastahaneside mi yaptırsam (riskli durumlar ve donanım için)

Tek kelimeyle "özelde" :)

Affedersiniz ama hamile iç giyiminde neler kullanıyorsunuz, hamiş külodu giymeye başladınız mı?
Nefes egzersizleri yapıyor musunuz?
Kegel egzersizleri yapıyor musunuz?
Bebişe Kuran dinletiyo musunuz?
Namaz kılanlar secdeye giderken zorlanıyor musunuz?
Doğum kolay olsun diye dini olarak neler yapıp okuyorsunuz?
Çok soru sordum kusura bakmayın :oops:

Ikea.dakiler acikcasi cok dandik daha saglamini aldik kizim ustune asila asila yerinden cikardi dustu bu yaz merdiven basina sonuna kocaman demir kapi yaptirdik simdiki cocuklar cok fena benimki duz duvara tirmandigindan esim korkudan ust katin merdiven kenarlarini neredeyse tavana kadar yukseltti demirciler de sasirdi ama tirmanmasa da ustune cikacak bi seyleri mutlaka buluyor korktuk evi hapishaneye cevirdik
Benim bile gözümü korkuttu ufaklık :KK53:

kızlar kararsız kaldım ben yaaaa

doğumumu özelde mi yaptırsam (bi kaç kişi ile aynı anda doğurmak, kalabalık odada kalmamak, doğum fotoğraflarımı çektirmek, oda süsletmek gibi cezbedici yanları var)

devlet hastahaneside mi yaptırsam (riskli durumlar ve donanım için)
canım özelde yaptır ama kesinlikle yeni doğan yoğun bakımı olsun ve iyi olsun iyice araştır. devlette iilk haftalarda kanamam dolayısıyla bulundum inan çok zor. hem de üniversite hastanesi hemşirelerin tavırları katlanılır gibi değil... eğer imkanın varsa özel ama dediğim gibi mutlaka yenidoğan yoğunbakımı olsun ve iyi olsun.

Yok cnm ben risk almak istemedim bnm saçlarımın da boyaya ihtiyacı var ama sabrediyorum

Hayatımda ilk defa 3 gündür mide yanması yaşıyorum ne kadar zor bişeymiş Allah mide hastalarına şifa versin henüz ilaç kullanmadım cnm elma, sarı leblebi ye, süt iç, inş kurtuluruz, çok canım yanıyo:KK43:

3 haftadır yaşıyorum. :( şükürler olsun yaradanıma bınları güzellikler için çekiyoruz ama çok zor. bir tavsiye de benden gece yanman çok oluyorsa iki yastık kullan ve kesinlikle sol tarafına doğru yat. çünkü mide o zaman aşağıda kalıyor sıvı kaçağı yapmıyor. sağ tarafta mide yukarıda kaldığı için sıvı kaçağı olup yanma yapıyor. DR bu yanmanın artarak devam edeceğini söyledi. yediklerimizi not ederek ne yakıyor ne yakmıyor öğrenicez işte. dün canım simit çekti bir simit akşama kadar kavurdu. akşam bir gaviscon daha aldım başka çaresi yok uyuyamadım bile yoksa.

Ben de olurum da bu sefer yanıyorum diye dolaptan yediğim o soğuk şeyler yaptı bence : ( yoksa çok da bagirmiyorum okulda diye düşünüyorum :) tesekkur ederim.
Ben de bağırmıyorum ama akşam okul çıkışı dayak yemiş gibi oluyurum.yanaklarım pembe pembe oluyor :) uyukluyorum.yemek yapmak nasıl eziyet hele bu akşam.çok şükür diyelim:) ama hamlamışım.boğazım acıyor ara ara.

Hayatımda ilk defa 3 gündür mide yanması yaşıyorum ne kadar zor bişeymiş Allah mide hastalarına şifa versin henüz ilaç kullanmadım cnm elma, sarı leblebi ye, süt iç, inş kurtuluruz, çok canım yanıyo:KK43:

Benim akrabalarda yaptiranlar var cok sukir bebekleri tam zamaninda ve saglikli dogdu bence bu boya isi fazla abartiliyo ya bulunmus bi zarari bile yok sadece ola bilecegi dusunuluyor

selamlarrr mide yanmaları yaşıyor musunuz? dr gaviscon önerdi. elimden geldiğince almamaya çalışıyorum ama bugün çooookkk zorlandım ve aldım öğlen bir aldım bir de şimdi aldım endişe ediyorum ama eziyetçekiyorum resmen... :KK43:
Gaviscon ü rahatlıkla icebilirsin canım kadın doğum doktorlarının şişeyi kafalarına dikerek ictiklerine bizzat şahit oldum ben ilk aylarda midem kötü olunca defalarca kez içtim ben ki eşim çok pimpiriklidir ben icmesem mi acaba deyince niye boşuna eziyet çekiyorsun iç şunu diye kızardı
Merhaba annişleeerr 22+0 iz ben tetanos aşısını şehir dışında olduğum için yaptırmadım.. ne zamana kadar yapılır?
Normalde 24. haftaya kadar ilk dozu yaptırman gerek ama bir an önce yaptır bence misafir olduğun şehirde herhangi bir aile hekimi ne git gebe olduğunu 22. haftada olduğunu misafir olarak tetenoz aşısı olmak istediğini söyle onlar yapıp sisteme giriyorlar senin aile hekimliginde de yaptırdığın gözüküyor böylece

Dayımızın ilk hediyesi, oğlumun ilk hastahane çıkışı takımı :)
iyi ki varlar ♡

Eklentiler

• 20151009_094233.webp
    20151009_094233.webp
    38 KB · Görüntüleme: 100
Merhaba hanımlar
okulların açılması ile birlikte yoğunluk başladı ve cok sık giremiyorum sayfaya. Umarım sizler ve bebekleriniz için herşey yolundadır.
Okul ve soğukların başlamasıyla birlikte ilk hastalığımı ve ilk raporumu almış bulunuyorum :( burun akıntısı, baş ağrısı ve bunların vefrdiği halsizlikle 3 gündür evde istirahat halindeyim . İlaç da kullanamıyorum bakalım ne olacak.

Önümüzdeki hafta da ayrıntılı ultrasonu yaptırmam gerek. hafta olarak birçoğunuzdan gerideyim. Eminim aranızda yaptıranlarınız olmuştur. İstanbulda olanlar nerelerde yaptırdınız acaba? Perinatoloja yaptırmayı düşünüyorum. Şimdilik aklımızda sadece koşuyolu medipolde Hakan bey var. Bugun araştırmaya devam edecegim.

Affedersiniz ama hamile iç giyiminde neler kullanıyorsunuz, hamiş külodu giymeye başladınız mı?
Hamile kulodu pahali geldi bana.ben küçük onu olan kulotlar aldım. gobek yukardan firliyor rahat oluyo :D hergun kuran dibletmeye çalışıyorum kızıma. hatta artik alıştı galiba hareketi durduruyor. Kolay dogum icin son ay ali imran suresi okuyup suya uflicrm onu icecegim az az.doguma giderken de ağızdan insirah suresi dusurmemek lazim

Kegel hep yapardim ben.yine aklima geldikçe yapiyorum.namazda bazen zorlaniyorum o zamanda hemen namaza oturarak devam ediyorum ama genel olarak cok sorun olmuyor

Kizlar bir sorum olucakti.. benim calisma saatlerim 10h - 19h.. ve ayda bir cumartesi 11h - 17h, hafta ici 8,5 saat calisiyorum.. ve sanirim yasal hakkima gore 7,5 saat calismam gerekiyor.. bunu danisicam, ama gecmiste calistigim fazla saatlerim odenirmi bu durumda? Bir bilgisi olan yardimci olabilirse cok sevinirim :)

Back
X