2016 Şubat Anneleri

ilk oğlumu 17 günlükken sünnet ettirmiştik. Aslında doğar doğmaz yaptır dedi doktor ama biz niraz dünyaya alışsın diye bekledik :KK66: İyikide yaptırmışım göbegi iyileşmeden pipisi iyileşti :) agrı kavramı olmadıgı için ve anne sütünde antibiyotik etkisi olduğu için rahat atlattık. Sünnet olurkende aglamamıştı . Kesinlikle tavsiye ederim
bende hep öyle duyuyorum canım. dr. arkadaşım kendi oğlunuda hemen yaptırdı. oda senin söylediğini söyledi. göbek iyileşmeden sünnet iyileşiyormuş. bende artık düşünüyorum ozaman :)

Ben dogunca hemen yaptiracagim canım. .
Bizde doğunca yaptırmayı düşünüyoruz 24 saat sonra birde 7 gün sonra yapılıyor öyle okumuştum iki türlüde yaptıranların yorumları gayet iyi. 7 gün sonra yaptırma seçenegi böbreklerinin gelişmiş olması. Benim bebegim saglıklı doğar ise Allahın izni ile 24 saat sonra da yaptırabilirim o anki duruma baglı bakalım ama bizde yenidoğan sünneti yaptıracagız yani
bütün tosunlar sünnete ozaman :KK48: ben bi kendimmiyim aceleci diyordum ama epeyce varmış. bencede olsun biran önce iyileşsin :)

Gobek disarda oldugu icin ozellikle soguklarda benim gobegim cok usuyor o yuzden bi kac kat kapatmak iyi geliyor simdilik pantolunun penye kisminin uzerine atleti iyice cekmek yetiyor zaten sonrasinda da tek gebeligimde giydigim hamile kulodunu ikizlerimin yarattigi kocaman karnimda kullanabilecegimi sanmiyorum:KK19:
ayyy bende çok üşüyen bir tipim :) atlet falanda almak lazım. bende öyle sarsın vücudumu istiyorum. atletler bile sıkıyor şimdiden. ev çok sıcak kışın cam açıyoruz ama Ankara kar kış olunca dışarıda çok üşüyorum. çünkü her yerin ısınması iyi değil. ayaklardan üşüttümmü direkt grip zaten

Ben kafami yuksekte tutaym dedim ugrastm olmadi reflu yastigida bilmiorm.pek sanmiorm ise yariycagni benim gibi ilik sut bi su bardagi 3 yudumda ic ancak oyle uyuyabiliorm :KK43:
Benim de normalde reflum yok ama sadece gebelikte hamur isi yedigimde reflu gibi oluyorum

ayyy bende çok üşüyen bir tipim :) atlet falanda almak lazım. bende öyle sarsın vücudumu istiyorum. atletler bile sıkıyor şimdiden. ev çok sıcak kışın cam açıyoruz ama Ankara kar kış olunca dışarıda çok üşüyorum. çünkü her yerin ısınması iyi değil. ayaklardan üşüttümmü direkt grip zaten
Ben a101den aldim en buyuk atletleri. Normalde m bile biraz buyuk gelirken xxl aldim genis genis giyiyorum kislari da kulotlu corap yerine nikedan aldigim tayt iclikler var onlar sicacik tutuyor zaten gebelikte genelde cok fazla usumuyor insan bu kisi dahaaz usuyerek atlaticaz insallah

Kızlar ben Her gün takvime bakıyorum. O içimde kıpır kıpır ettikçe bir an önce kucağıma alıp öpmek koklamak istiyorum. Geriye bakınca zaman çabuk geçiyo ama ileriye bakıncada geçmiyo ki. Hayırlısıyla bi kavuşsaydık yavrularımıza. Evde yapayalnız oturmaktan iyice doğumu bekler oldum :KK51: o kadar ki kavuşma isteğim doğum korkumun önüne geçti :KK54:
Aynen canim geçmiş pır gbi geçiyor. Ama gelecekte sanki ulaşmak zor gibi ama halbuki 6 haftalik zamanimiz dün gibi bende ayni bu deyişi kullaniyorum zaman kavraminda.

Canim ben gecenn hafta pzt acildeydim cok uzulmustum kasilmam olmustu hem kasigimdan hem belimden solda kasigimin orasi batiyordu ultrasondan baktiklarinda bebegim oraya top gobi olmustu. Dr sen uzgun oldugun cin agladigin icin stresknden dolayi boyle yapiyor bu durum erken doguma sebep olablir defi ve kendi druma sevketti. Bnm dr da rahatlicaksin dusunmuceksin bisi gibi konustu rahatlatti beni. Kasilma oldugunda ayagimizi yuksege uzatip gevseyip dinlenmel gerek demisti
Sagol canim senin icin de gecmis olsun.sakin olmamiz lazım

Hamilelikte hormonların ne yapacağı belli olmuyor canım.

Ben de bugunlerde dr ve hastane arıyorum. Bir iki yerdentelefonla fiyat aldım. Sen hangi şehirdesin?

Yeni doğan sünnetine ben de sıcak bakıyorum. Büyük oğlumu yaptırsaymışım keşke o zamanlar. Şimdi zor olavak farkındayım. tecrübesizlik oluyor ilk çocukta. Büyük oğlum (5) da henüz sünnet olmadı yaza düşünüyoruz. 6 yaşın bitmesine bir ay kala. okullar açılmadan. acaba diyorum kardeşi ile birlikte mi yaptırsam. Kardeşinden güç alıp cesaretlensin diye. Kardeşi 6 aylık olmuş olacak o zaman. Bakalım.
canım ben istanbuldayım anadolu yakasındayım sen hangı hastanelere sordun fıyat olarak ne dediler?

Ben 4. Aydan beridir hamile camasiri kullanıyorum çok rahat ettiriyor karnimi. 4 tanesini 25 liraya almistim. Akintim cok diye biraz fazla aldim camasiri. Cunku gunde 3 defa camasir degistiriyorum. Kegel egzersizi de yapiyorum arada ama ise yarar mi bilmiyorum :)
Ben de kegel egzersizısinin ise yaradığını duydum hele doğumdan sonra vajinanın toparlanmasi için çok işe yarıyormus

Dişim ağrıyo doktor yazı çıkardı çektirebilr tedavi yaptırabilirsin diye ama korkuyorum ne yapıcamı bilmiyorum çok ağrıyo

kızlar daha çok erken ama gördümde aklıma geldi. yeni doğan sünnetine nasıl bakıyorsunuz ? bizim hastanenin reklamlarında gördümde bi sorayım dedim. bazıları doğunca yaptırıyor. sizce nasıl olur ? iyi bişi mi ?
Ben de doğar doğmaz yaptırmayı düşünüyorum allahın izniyle canım çok daha çabuk iyilesiyor bebek . Şöyle bi şeyde okudum ya doğumdan 2 yaşına kadar yapmalıymisiz ya da tam hatırlamıyorum belli bi yaştan sonra çocuğun psikolojisi için önemliymis

Aynen canim geçmiş pır gbi geçiyor. Ama gelecekte sanki ulaşmak zor gibi ama halbuki 6 haftalik zamanimiz dün gibi bende ayni bu deyişi kullaniyorum zaman kavraminda.
Evet yolun yarısını geçtik şükür kazasız belasız darısı diğer yarısına :anneadayı: Allah hepimize kolay doğumlar hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah canım :KK36:

Kizlar alemsiniz aksam aksam guldurdunuz beni :) bebeler dogdu sunnetini bile hallettiniz masallah :21:
:KK48:
Ben de doğar doğmaz yaptırmayı düşünüyorum allahın izniyle canım çok daha çabuk iyilesiyor bebek . Şöyle bi şeyde okudum ya doğumdan 2 yaşına kadar yapmalıymisiz ya da tam hatırlamıyorum belli bi yaştan sonra çocuğun psikolojisi için önemliymis
abimin sünnetini falan hatılıyorumda ayyy annem nasıl üzülmüştü. eski sünnetler işte. gerçekten belli yaşta çok daha zor. artık her kes daha bilinçli.
doğsunlarda sağlıcakla yaptırırız inşallah bakalım :nazar::nazar::nazar:

:KK48:

abimin sünnetini falan hatılıyorumda ayyy annem nasıl üzülmüştü. eski sünnetler işte. gerçekten belli yaşta çok daha zor. artık her kes daha bilinçli.
doğsunlarda sağlıcakla yaptırırız inşallah bakalım :nazar::nazar::nazar:
Sadece psikolojisi için de değil küçükken en rahatı çünkü hem çok çabuk iyileşiyor yenidoğan oldupu için hemde bebegin tam olarak sinirleri gelişmediği için uyusturmadan bile yapılabiliyormuş kanama da az olduğu için ama ben dayanamam buna tabi. Ayrıca o dönem ve sonrası sık rastlanan enfeksiyonu önlemiş oluyoruz yani enfeksiyonsuz rahat büyüyecekler her açıdan iyi gerçekten okuyabilirsiniz avantajlarını. İyileşmesi cok çabuk olduğu için göbek bagıyla beraber iyileşmeside güzel bir durum.. Kucaklarımıza alalım başta hayırlısıyla

Kiz ve erkek anneleri bi arasdirma pesindeyim :KK70: anladigim kadariyla kiz bebeege hamile anneler cok az kilo aliyor hatta benim gibi hic almiyorlar erkek cocuga hamile annelerdese kilo alma durumu var galiba bi de siskinlik yuzlerinde falan oluyor siz ne dusuniyorsunuz?
sanmıyorum canım benim iki tane arkadaşım kız bebeği var ve ikiside 25kilo hamileliği boyunca aldı.

Canim ben gecenn hafta pzt acildeydim cok uzulmustum kasilmam olmustu hem kasigimdan hem belimden solda kasigimin orasi batiyordu ultrasondan baktiklarinda bebegim oraya top gobi olmustu. Dr sen uzgun oldugun cin agladigin icin stresknden dolayi boyle yapiyor bu durum erken doguma sebep olablir defi ve kendi druma sevketti. Bnm dr da rahatlicaksin dusunmuceksin bisi gibi konustu rahatlatti beni. Kasilma oldugunda ayagimizi yuksege uzatip gevseyip dinlenmel gerek demisti
Üzülmemek mi kadinlarin kaderi bence sürekli üzülmek malesef ki benimde ağlamadan gecen bir gunum yok bu aralar allahtan cok fazla kasilmalarim falan olmuyo

Back
X