2016 Şubat Anneleri

çok cabuk yorumlarla hastahane ve dr dan soğuyorum ankarada ki akropole gidecektim çok olumsuz yorumlar ve yeni doğan ünitesinin olmaması beni geri çektirdi, lokman hekim çok itici , kocam da umursamıyor aklı devlette :KK67: artık sıkıldım kocama patladım herseyı ben araştırıyorum bari bunu da sen araştır bul diye yalancıktan iki yer baktı kem küm etti :KK43:
Ilk dr.um da cok yogundu hatta su an cok yogun oldugundan baska dr.a gidiyorum ama her doguma geliyordu kadin calismayi cok seviyordu simdiki dr.um normalde ne yapar bilmiyorum ama ikiz oldugundan sez olacak o yuzden istedigi vakit alacak bi sorun olmazsa ins.

Bebek bugün pek bi hareketli:nazar: hareketli olmaya tamam da hiç bir pozisyonda yatışı onaylamıyor kendisi :KK46:ve son birkaç gündür de garip ama mesela özellikle sola yattığımda oluyor bu: simit bölgesi Dediğimiz bel çevresinde,hafif arkaya doğru yani Sırt yönüne doğru olan kısmında da bebek hareketlerini hissediyorum.orada da karnımdakiyle aynı anda hareket halinde ve kımıl kımıl hareketlilik var.sola yatınca üstüne yatıyorum oranın.çok uzak bir mesafe ikisi arasıo_O çok takıldı kafama ne alaka yani..Göbek deliği Çevresindeki hareketle resmen sırtıma yakın yerin ilişkisi nedir? Böyle olan var mı?

Iyi sabahlar herkese. Saat 5 e geliyor ve hala yatamadım. Bu saate kadar istifra edip durdum boğazım tahriş oldu hep :KK43:
Oğlum da 11 ay sürdü kırkım çıkana kadar ikizlerde malesef ki o yolda gidiyor.
Ayağa kalkacak halim yok gücüm kalmadı. Her geçen gün kilo kaybediyorum. Oğlum da 11 kilo vererek doğuma girdim. Bakalim ikizler de ne olacak.
Öğürmekten karnıma ağrı girdi:KK17: korkuyorum artık.

Ayy gunaydin kizlar sabaha kadar uyumadim masallah kizim cok haraketli kizlar bi sey sorucam benim bebegimin haraketleri bazen kalp atisi gibi oluyor o normalmi sizdede oglemi nasil anlatsam bilemedim bogle guclu bi haraketinden sonra aniden kalp atisi gibi vurmaya basliyo karnima?o_O

Günaydın kızlarrr.. Bende erken uyanıyim dedim, alışverişte son eksiklerime bakıcam.. Süt sağma makinesi önerebilicekler varmı acaba? Elektirikli almayı düşünüyorum, ama ilk önce doğumumu beklesem sütüm gelicekmi gelmicekmi bilmiyoruz kio_O Sanki şimdilik beklesem daha iyi..

Ayy gunaydin kizlar sabaha kadar uyumadim masallah kizim cok haraketli kizlar bi sey sorucam benim bebegimin haraketleri bazen kalp atisi gibi oluyor o normalmi sizdede oglemi nasil anlatsam bilemedim bogle guclu bi haraketinden sonra aniden kalp atisi gibi vurmaya basliyo karnima?o_O
Hıçkırıktır o canım :) Bazen karnıda oynatıyor, bazen derinlerde hissettiriyor kendini..

V

Valla derdimiz birebir aynı bende eşim olmadan uyuyamıyorum tedirgin oluyorum :KK43: bebek olunca napıcaz bilmiyorum

Kim nerde uykusu gelirse sizacak artik..:))
Bebek olduktan sonra hiçbişeyi umursamazsınız merak etmeyin. Sagda solda biryerlerde heran sızıp kalabilirsiniz :KK70: horlama ses koca falan hiçbişeyi gözünüz görmeyecek :KK70:

Canım bugun biraz endişelendirmek istedim dr u kasılmalarımı ve şeffaf akıntımı söyledim hiç öyle diğer kızların doktorları gibi hemen gelseydın falan demedi gayet rahattı tüm olumsuzluklarımı söyledim alttan ultrasonla baktı rahmi uzunluğuna 39 mm cıktı cok iyi dedı erken dogum riskim suan yokmus. Ben acil bir durumda ne yapıcam dedim direk hastaneye gel dedi gece olursa dedim nöbetçi doktorlar ilgilenıyor dedi hastaneyi kıtlemıyoruz deyip bide espri yaptı :) ben bilemiyordum sanki. Yani benim demek istedgm ' sen gelecekmisin gece vakti ' di o anladı işine gelmedi.. Peki dogum dedim yine hastaneye geliyormusum 8-10 cm açıklık olup beni doğumhaneye aldıklarında arıyorlarmış öyle gelıyomus. annem de geldi benimle bazı konularda annemle zıtlastı falan pek hos tepkiler vermedi bu sordugum sorulara verdiği cevaplarda ki hali pek hoşuma gitmedi. Yani muayneye gittiginde bir dene hoşlanmayacağı birşey sorarsan ne demek istedgmı anlarsn o ne derse o yani :/ asistanını bir kere gülümsetmek için tahlıllerimi kaybetmıs olmasına ve o rahat tavrına ragmen , pek uğraştım ama kız heryere negatif elektrik saçıyor insan bi özürdiler dimi kusura bakmayın der tırnaklarını çıkaracaksın ki işin görülsün bunu anladım . ne yapacağımı bilmıyorum normalde acil bir durumda gece doktorun hemen gelmesi gerekırmı yoksa nöbetcı dr mu ilgilenir dogumhane sürecine kadar gelmemesi normalmi bunları bilmıyorum ve tecrubeli anneler bilenler aydınlatırsa benımde bizimde içimiz rahatlasın.
Canım doktorlar gece ötle kolay kolay gelmezler. Çünkü doğum zamanında bile kaç saatte doğacagın belli olmaz kimi 1 saat sancı çeker kimi 10 saat. Ablamın 4 doğumundada hastanedeydim. En son doğumunda sabah 9 da taktılar suni sancıyı akşam 18 de doğurdu. Öncekinde 3 saat çekti sancı... diyecegim gece gittiğinde hemen gelmezler açılmalarına bakarlar 8.10 cm olduğunda hastaneye gelirler. Çünkü ne zaman doguracagın tam bir muamma... gündüz bile olsa senin başında beklemiyorlar. Doğumhanede sancı odalarında sancılarını açılmalarını ebeler takip ediyor. En son anda seni doğumhaneye alıp doktorunu çağırıyorlar. Yani hiçbir doktor sancın boyunca senin başında beklemez :KK66:

Günaydın kızlarrr.. Bende erken uyanıyim dedim, alışverişte son eksiklerime bakıcam.. Süt sağma makinesi önerebilicekler varmı acaba? Elektirikli almayı düşünüyorum, ama ilk önce doğumumu beklesem sütüm gelicekmi gelmicekmi bilmiyoruz kio_O Sanki şimdilik beklesem daha iyi..
Canım çalışacaksan ihtiyaç olur ama evde duracaksan duruma göre alırsın. Hiç kullanmayan var. Ben gögsüm yara olduğunda emzirirken canım acıyor diye almıştım. Birkaç kere kullandım ama sonra öğrendimki iyileşmesi için bebegi emzirmek gerekiyormuş. Sagmadım zorla emzirdim gerçektende 2.3 günde iyileşti.. bir daha da kullanmadım. Acelesi olmayan bir ürün bence ;)

Canım çalışacaksan ihtiyaç olur ama evde duracaksan duruma göre alırsın. Hiç kullanmayan var. Ben gögsüm yara olduğunda emzirirken canım acıyor diye almıştım. Birkaç kere kullandım ama sonra öğrendimki iyileşmesi için bebegi emzirmek gerekiyormuş. Sagmadım zorla emzirdim gerçektende 2.3 günde iyileşti.. bir daha da kullanmadım. Acelesi olmayan bir ürün bence :KK66:
Bencede ya, şimdilik diğer elzem şeyleri halletsem daha iyi olucak ;)

Günaydın canım ben lansinoh un teklisini aldim. Arkadaş ikilisini kullanıyordu memnundu. Ama ikili hiç kullanmadim dedi. Ben de tekli aldım.

Günaydın lar :) ya takmiyordum ama artık takiyorum. Sanki kasilmam oluyor ve bu hangi aralıkla oluyor anlamıyorum ben :KK43: hatta bu şey kasilmami yoksa oğlumun sert hareketleri mi bilemiyorum. Sağ tarafim sertlesiyor ama oglum hareketi o yönde :KK43: doktoru aramiyorum başka sorun yok diye. Gel diyolecek ve eşim yok yanimda :( en azından c.ertesiye kadar sabretsem yeter kaç gün kaldı ki :( rüyamda bile doktora gidip oglumun hareketlerini duymuyorum diyorum dinliyor ve duyuyoruz. Ultrasondan bakalım diyorum vs :)

Canim kalca agrisi bende de var ama dayanilmayacak olcude degil.sanki hamlayip da birden spor yapmisim gibi kas agrisi seklinde. Acaba mg eksikliginden mi diye dusunuyordum ben de. Son gunlerde dr.a gittin mi acikligina falan bakti mi baktiysa bi agri kesici agrini keser ama icin rahat etmiyorsa git bir an once
gittim gece acile aciklik yok hersey normal dedi magnezyum ve kalsiyum takbiye kullaniyorum doktor vermisti ilaclari... devam ediyorum ama 2 gundur sag kalcamdan ayak bilegine kadar agri oluyor... topalliyorum agridan... az kaldi dayancaz artik...

Canım bugun biraz endişelendirmek istedim dr u kasılmalarımı ve şeffaf akıntımı söyledim hiç öyle diğer kızların doktorları gibi hemen gelseydın falan demedi gayet rahattı tüm olumsuzluklarımı söyledim alttan ultrasonla baktı rahmi uzunluğuna 39 mm cıktı cok iyi dedı erken dogum riskim suan yokmus. Ben acil bir durumda ne yapıcam dedim direk hastaneye gel dedi gece olursa dedim nöbetçi doktorlar ilgilenıyor dedi hastaneyi kıtlemıyoruz deyip bide espri yaptı :) ben bilemiyordum sanki. Yani benim demek istedgm ' sen gelecekmisin gece vakti ' di o anladı işine gelmedi.. Peki dogum dedim yine hastaneye geliyormusum 8-10 cm açıklık olup beni doğumhaneye aldıklarında arıyorlarmış öyle gelıyomus. annem de geldi benimle bazı konularda annemle zıtlastı falan pek hos tepkiler vermedi bu sordugum sorulara verdiği cevaplarda ki hali pek hoşuma gitmedi. Yani muayneye gittiginde bir dene hoşlanmayacağı birşey sorarsan ne demek istedgmı anlarsn o ne derse o yani :/ asistanını bir kere gülümsetmek için tahlıllerimi kaybetmıs olmasına ve o rahat tavrına ragmen , pek uğraştım ama kız heryere negatif elektrik saçıyor insan bi özürdiler dimi kusura bakmayın der tırnaklarını çıkaracaksın ki işin görülsün bunu anladım . ne yapacağımı bilmıyorum normalde acil bir durumda gece doktorun hemen gelmesi gerekırmı yoksa nöbetcı dr mu ilgilenir dogumhane sürecine kadar gelmemesi normalmi bunları bilmıyorum ve tecrubeli anneler bilenler aydınlatırsa benımde bizimde içimiz rahatlasın.
Heryerde sistem aynı canım gece ebeler acilmana bakar 7-8 cm olunca doktora haber verirler o sadece bebeği çekip çıkarır normal doğum düşünenler hastanenin dogumhanesinide araştırmalı o yüzden

Englısh home un alt açmasını arkadasım almıştı bayıldım ona yumusacık yorgan gibi de kalın koltugun üstüne falan koy bebeği yani:) ben bi ugrayamadım Yarn erkenden gideyim bakayım. Bu arada bebegım 39 cm ve 1580 gr mış. Eller yine yüzündeydi doktorun bu huyunu sevıyorum ultrasonda doyana kadar detaylıca gösteriyor:))
Bende çok beğenerek aldım minderi yumuşacık bebisi ayakta sallamam gerekirse ayağımın üstüne onu koyup bebeği öyle yatırırim sırtı acımaz diye düşünerek aldım

Iyi sabahlar herkese. Saat 5 e geliyor ve hala yatamadım. Bu saate kadar istifra edip durdum boğazım tahriş oldu hep :KK43:
Oğlum da 11 ay sürdü kırkım çıkana kadar ikizlerde malesef ki o yolda gidiyor.
Ayağa kalkacak halim yok gücüm kalmadı. Her geçen gün kilo kaybediyorum. Oğlum da 11 kilo vererek doğuma girdim. Bakalim ikizler de ne olacak.
Öğürmekten karnıma ağrı girdi:KK17: korkuyorum artık.
Canim cok uzuluyorum hala istifra ettigini duydukca bana 1-2 ay cok zor gelmisti Allah yardimcin olsun

gittim gece acile aciklik yok hersey normal dedi magnezyum ve kalsiyum takbiye kullaniyorum doktor vermisti ilaclari... devam ediyorum ama 2 gundur sag kalcamdan ayak bilegine kadar agri oluyor... topalliyorum agridan... az kaldi dayancaz artik...
Benim de oturup kalkinca ilk basta oluyor biraz topalliyorum sonra geciyor senin butun gun mu surutor agrin

Kızlar bugün hastaneden çıkıyoruz. Dün kasilamalarim oldu yine. Akşam yine çatı muayenesi yaptı acilmam neyse ki artmamis hala 1 cm ymis ama bebeğin kafası aşağıda. Kasilmalar prepar serumdan sonra epey düzeldi. Dr. Preparin hapini verdi. Yan etkileri anneye biraz fazlaymis carpinti filan yapiyor ama etkilere göre azaltip cogalticaz. Ayrıca magnezyum progestan kullanicam. İnşallah eve gidince kasılmam. İnşallah en az 1 ay daha taşıyabilirim kuzumu. (Bebegin kilosu da 29+6da 1487 grmdi. Şimdi 1500 ancak vardır heralde. Cook büyümesi lazim)

Bebek bugün pek bi hareketli:nazar: hareketli olmaya tamam da hiç bir pozisyonda yatışı onaylamıyor kendisi :KK46:ve son birkaç gündür de garip ama mesela özellikle sola yattığımda oluyor bu: simit bölgesi Dediğimiz bel çevresinde,hafif arkaya doğru yani Sırt yönüne doğru olan kısmında da bebek hareketlerini hissediyorum.orada da karnımdakiyle aynı anda hareket halinde ve kımıl kımıl hareketlilik var.sola yatınca üstüne yatıyorum oranın.çok uzak bir mesafe ikisi arasıo_O çok takıldı kafama ne alaka yani..Göbek deliği Çevresindeki hareketle resmen sırtıma yakın yerin ilişkisi nedir? Böyle olan var mı?

Bende de oluyor bazen. Dün gece de oralarda dolaşıyordu. Artık nerelerini nerelerimize dayıyorlar şaşırdım :) Bebişlerin yerleri daralması gerekirken başka başka yerlerde turlamaya başladılar. :)

Back
X