2016 Şubat Anneleri

Kızlar biz dün asılarımızı olduk akşam yarım fitil werdim öğlen 1 dede yarım fitil verdim ama şimdi yine atesi çıkıyor fitil vermemde sakınca var mı sizler nasıl yapmıştınız ates yükselio yine
Calpol verdim yarım ölçek , anca onunla durdu yavrum çok agliyodu keşke mecbur olmasakta yapmasak insan dayanamıyor. Hemşireye o anlık öfke duydum resmen :) fitil verme elinden geldikçe bence canım, iyi değilmiş diye biliyorum
Kendi kendimize yapıyoruz valla dikkat etmek lazım. Bir daha bahsetmem kimsenin yanında zaten:KK20:
Amann aman bi dahaa tövbeee (2 gün sonra bu tövbeden ders almayıp yine bahsederim kesin)
Kızlar oğlumu emzirip koyuyorum bu sefer de elini emmeye çalışıyor, sizinkiler ne durumda, nette araştırdım normal diyorlar ama elini emmesi tedirgin ediyor beni
benim bebeğim de elini ağzına götürüp oynuyor emiyor. yüzlerini, ellerini, ağzını vs keşfetmeye çalışıyorlarmış canım normal yani

canim icine citcitli bodylerden altina patikli altlardan uzerine ya pijama ya tulum ama uyurken falan uzerini cok ortuyorum. ayagindada hep kalin corap var. uzerindeki kalinligi degistirmedim sadece artik yatarken okadar sarmalamiyorum. bugun onceki gunler kadar da terlmmedi. terleyince kilo alim hizi da dusuyor.
Bende öyle giydiriyordum 1.2 gümdür iç badisini kısa kollu giydiriyorum üstteki uzun kol. Alt kısmıda 2 kat içimede çorap. Artık yavaştan alıştırmak lazım. Havalar ısınıyor. Bu ayki kg alımı maşallah... demekki bu tarz giydirmek doğruymuş ;) kombimide akşamları açıyordum birkaç gündür açmıyorum.

Bu süt alerjisi sonradan mı çıkıyor? Benimkide bugün hiç emmek istemedi devamlı ağladı. Dediğin gibi gürültülü kaka yaptı ve mukusluydu. Sağıp biberondan vereyim dedim almadı. Zorla uyuttum şimdi akşamdan beri ağlıyor öğlene kadar bişeyi yoktu. Karnımı ağrıdı noldu bilmiyorum yemek bile yiyemedim. Aç aç uyudu:KK43:
Sonradan çıkmıyor aslında. Mesela bünye az miktarda alerjen girişini tolere edebiliyor. Ama gün içinde yedikleriöiz fazla alerjen ise o zaman tepkisini veriyor.
Meme reddi
Yay gibi gerinmek
Gürültülü kaka bunlar gaz ile ortak sorunlar. Karıştırılabiliyor. En iyisi çocuğu gözlemel ve ciltte de tepki veriyor mu bakmak gerek.

Kızlar oğlumu emzirip koyuyorum bu sefer de elini emmeye çalışıyor, sizinkiler ne durumda, nette araştırdım normal diyorlar ama elini emmesi tedirgin ediyor beni

Ah bende 4-5gündir beni emmesinde değişiklik olduğu için emzik vermiyorum ve elini emiyor. Öyle de güzel cork cork yapıyor ki :(

Ay bu sol göğsümün başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir :) geçen hafta yaraydı mağlum fena halde ve ben de 2 gün emzirmeyip sağmıştım şimdi de süt bezesi oldu alt tarafı. Nasıl geçer ki çok acıtıyo taş gibi göğsümün alt kısmı :KK43:
Ay canım duşta sıcak su tutup ov. Sonra emzir onu.
Hatta istersen önce sağ bir miktar çocuk doymasın ki çok çeksin o kitleyi açabilsin. Daha kötü olmadan dağıtabilirşn

Üç beş güne değişir belki yine diyordum demek ki geçmiyor. Sekizde yatak odasına geldim uyutmak için hala burdayım. Uyuyası yok. Birimizden biri pes edecek ama kim
Henüz geçmedi bizm ilk.iki gün uyudu aşıdan sonra smdi gundz bi kere uyuyo akşam biz yatana kadar uyumuyo bi daha

Kuzucum gece kalkinca hemen uyurdu yarın aşı var hissetti mi ki uyumuyor :(

Bizde de başladı canım. Salya acayip çoğaldı. Dilini yarım çıkarıp kopurtuyor. Bazen ağzının kıyısından salya sızıyor. Normalmis galiba

Dediklerinin hepsini yapıyorum ya ona guldum. Birini de yapmayaydim ya.:KK48:Kucağa alıştırmamak lazım dedi. (Hem de ne alistirdi) bi de şu herkesin içinde emme olayı. Emsin yeter kiiiiii.
Digerlerini bilmem ama kucaga alistirmama olayini buyuklerimiz cok abartiyo cocuk aglayinca kucaga alinacak tabi sakinlestirilecek zaten emeklemeye baslayinca 1dk durmayacak keske kucagima alsam diceksiniz :KK51:

Arkadaşlar ikinci au aşılarını soracağım illa ki ikinci ay dolar dolmaz olmasımı gerekiyor bizim dün doldu ikinci ayımuz sağlık ocağından aradılar verem dışındaki aşıları yapalım gelin dediler kuzım grip etkisi olurmu dedim antibiyotik kullanmıyorsanız ve ateşi yoksa olmaz ama siz doktorunuza sorun dedi doktoruma ulaşamadım ne yapsam acaba cuma günü aşıya götürsekmi haftaya mu gitsek
Bizim saliya denk gelmisti 2.ayi. Pers cagirdilar verem asisi o gun geliyormus hepsi bi arada ciksin diye

Bu süt alerjisi sonradan mı çıkıyor? Benimkide bugün hiç emmek istemedi devamlı ağladı. Dediğin gibi gürültülü kaka yaptı ve mukusluydu. Sağıp biberondan vereyim dedim almadı. Zorla uyuttum şimdi akşamdan beri ağlıyor öğlene kadar bişeyi yoktu. Karnımı ağrıdı noldu bilmiyorum yemek bile yiyemedim. Aç aç uyudu:KK43:
Canim uyusun da ac uyusun. Biz de arada ac uyuyoruz hic bi sey olmaz merak etme ama uykusuz kalmasin aglamaktan yorgun dusmustur uyuyunca sancisini da hissetmez biraz dinlenince acsa uyanir zaten

Kendi kendimize yapıyoruz valla dikkat etmek lazım. Bir daha bahsetmem kimsenin yanında zaten:KK20:
Ay benimkiler de oyle ustelikvherkese aciklama yapmiyorum herkese idare ediyoruz falan diye gecistiriyorum annem evde oldugundan onunla konusuyoruz bi tek. Annelerin nazari cok degermis artik duzene girdiler diyoruz o gece uyku haram oluyor

1saatlik ağlama krizimiz sona erdi ve 1 saattir de uyuyor.duşa girdim çıktım.Allahım ne büyük nimet:KK70:
Benim yarin kalabalik bi misafirim gelecek ustelik sabahtan rapor almaya gitcem annem 3unu iddare edemeyeceginden ikizleri de alicaz ama bugun hiiiiiic uyumadiklarindan dusa falan giremedim sooyle keyifli keyifli banyo yapmayi ozledim

Benim ikisi de oyle ilk kizimda olmamisti ama bunlar sapur supur elini emiyor parmak emer diye korkuyorum biri emzik aliyor digeri almiyor emzigi biraktirmasi kolay da parmagi nasil biraktircaz bilmiyorum

Kızlar dün 2.ay asımızı yaptırdık,bebeğim çok huzursuzdu ve sürekli ağladı.fakat hiç atesi çıkmadı.atesi çıkmayınca da ates düşürücü surup vermedim.ates vücudun mikroplarla savastıgını gösteririmış aslında. atesinin çıkmaması normal mi?ilk bebeğimin aşıdan sonra baya atesi çıkmıştı.

Kızlar kesinlikle çok haklisiniz nazar konusunda. Uykuyla ilgili bi şey deme kimseye dedim esime.nazar değiyor uyumuyor dedim. Gazi dememişim. İlla tembihliycen. Gorumceme akşam bız gaz olayını çözdük ya cayır cayır yapıyor ohooo diye anlattı. Yavrucak 4 ten beri inliyor kivraniyor. Off... yapamıyor. Sabah sabah gerildik tabiii

Evet var ağzında pamukçuk karbonatla siliyorum ama gene çıkıyor. 1 haftadır geçmedi ondan olsa şimdiye kadar emmezdi diyorum. Birde emziği alıyor memeyi istemiyor. Yarın damla alayım bari geçmiçek bu pamukçuk
Canım ben damlada kullandım geçti gibi oldu yine çıktı her emzirme öncesi karbonatlı suyla sil göğüs ucunu bebeğinin de günde iki kez temizle geçer

Benimki de bugün uykusu olduğu halde ağlamaya başladı elini ağzına vs goturuyor dedim emzik vereyim ki çok vermek istemiyorum. :) emziği yikadim geldim uzattim bir güldü :) emzik ariyormus :) tabii sonra attı :) o gulus tesadustü ama çok iyiydi :)
Benimkinin de sabaha karşı kaka krizi oluyor.yapana kadar benim sinir sistemim bozuluyor :)) Altını açıp temizleyince gülüp duruyor.çok da ilgilenip uykusu dağılsın da istemiyorum sma insan dayanamıyor :))

papyonkilikli papyonkilikli
Gecen gun bizimkinde de öyle bi hal vardi huzursuz uykusuz karni kurultulu ve saat basi alt degistirdik kimi zman elbiselerimize kadar cikti kiminde yeni bezi baglar baaglamaz tekrar yapti ama ertesi gun normale döndü sadece emziriyorsan patates ya da muz ye demislerdi. Bu arada mantar olayi nasil bisey? Bizimkiler de kiziyo bana cok sicak tutuyosun diye ama az inceltsem üstünü hirlamaya basliyo sanki

papyonkilikli papyonkilikli
Gecen gun bizimkinde de öyle bi hal vardi huzursuz uykusuz karni kurultulu ve saat basi alt degistirdik kimi zman elbiselerimize kadar cikti kiminde yeni bezi baglar baaglamaz tekrar yapti ama ertesi gun normale döndü sadece emziriyorsan patates ya da muz ye demislerdi. Bu arada mantar olayi nasil bisey? Bizimkiler de kiziyo bana cok sicak tutuyosun diye ama az inceltsem üstünü hirlamaya basliyo sanki
SADECE patates ve muz mu canın başka birşey yemeyecekmişin o zaman ölelim

Kizlar benim oglus komsumuzu cok sevmis olacakki dun aksam giderken "ihhh" dedi, universiteye giden ogluyla oynuyolarmis filan, keyfi yerinde yani.. ne biliyim kiskandim mi ne :cry:

nisancan nisancan canim oncelikle cok gecmis olsun Rabbm kisa zamanda sifa versin insaAllah. Galiba bizde ana kiz grip olmaya basladik. Dr a gttn mi bu sebepten neler yapmali neler yapmamali?

Back
X