2016 Şubat Anneleri

cevabın için çok teşekkür ederim. normal doğum yapmıyor dr um bebegin fazlası çok iri diyor. bebek şu an 3900 gr gözüküyor. pazartesi sabah saat 10 da sezeryan. Bugün son iğne olacak. akşam 11 de yapıyordum iğneyi. 3 gün önce bırak demişsin sence daha mı erken vurul sam bugün iğneyi 9 gibi filan.
Iyi olur cok fark etmez bebiste cok buyuk degilmis aslinda normal dogum denenebilir ama hayirlisi ben daha fazla karismayayim saglikla kucagina alirsin insallah:anneadayı::anneadayı:

Cnm bizimde bacağında oldu sertlik vardı biraz da kızarmış tı pazartesi oldu bugün baktım azalmıştı geçiyor yami
TSK cvp yazdığın için:)
Bende çok telaş yapıyordum..
Peki sen krem filan da sürdünmü
Bugun baktım kızarması az geçmiş ama hala sert yeri..
Niye öyle oldu ki

Cnm Şehriye salatası nu nasıl yapıyorsun

Arpa Şehriye Salatası Tarifi'nin Malzemeleri
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (şehriyeleri pişirmek için)
  • 3 su bardağı su ve tuz
  • 4-5 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • Tuz, limon suyu, zeytinyağı
Arpa Şehriye Salatası Tarifi'nin Yapılışı
2 yemek kaşığı sıvı yağda arpa şehriyeleri hafif kavurun. Sıcak su ve az tuz ekleyerek pilav pişirir gibi pişirin. Pişen pilavı soğumaya bırakın. Tüm yeşillikleri ince ince kıyın. Kırmızı biberi ve turşuları da ufak ufak doğrayın. Soğuyan pilavı tüm malzemelerle birlikte harmanlayın. Afiyet olsun.

Canim nefis yemekler den aldım bunu.ben turşu biber vs katmiyorum. Bir de bir bardak şehriyeli önce kavuruyorum sonra diğerini ekliyorum birazda onu kavuruyorum. böylelikle iki renk oluyor. İ gün müsait değildim. Belki Google bakmamissindir diye ekledim canim.
1x1.trans.gif

Ah canim ayni endiseler bendede var benmde kayinvalidem oyle seymi olurmus ye bisey olmaz mantigindalar bizim zamanimizda yogurt sut boldu yerdikte bisey olmazdi abartma diyor insanin en iyi dr kendisi biliyorum cocugumun durumundaki farkliliktan haberdarim ama bunu etrafima anlatamiyorum 15 gunden sonra tam duzeldi diyorum ayni basa donuyor inan bende asiri kati diyet yapiyorum paketli hicbir gida yemiyorum et tavuk balik kuruyemis hayatimdan cikardim sanirim bugday da tuketmicem bende 2 dr gittim ikiside % 90 alerji dedi ama bnm dr israrla neye alerjisinin oldugunu saptamak icin gastrologa gitmemi soyledi bugun gidecektik burda bir tane gastrolog var o da bugun yokmus hey allahim diyorum moralim bozuk 3 alerjik cocuk 3 uyle ayri ayri ugras dur benim korkum seninle ayni ya ben girmeden birisi bisey verirse ne yaparim buyuk ogluma yasak.oldugu halde babaannesi cips alip duruyo her defasinda soyluyorum ayni.. endiseler... beynimi kemiriyor cok zor cocuk buyutmek moral sifir dun hic emmedi sagip verdigimide kustu gece oturdum agladim kendimi cok caresiz hissediyorum sabaha kadar oturdum basina yuzune bakip bakip agladim kahretsin cocuguma bisey olsa (allah korusun) birda mudahale edecek bi dr bile yok merkeze inmem lazim en son ortanca oglum astim krizinden olecekti bunlari yasayan birisi olarak cok korkuyorum anne olmak zor cok zor

çok geçmiş olsun Allah şifa versin. benim oğlumda da alerjik ürtiker var, uzun süre doktorlar neye alerjisi olduğunu bulamadılar, testler, tahliller, ilaçlar sonuç yok, bir tanesi sürekli zyrtec şurup ve singulair tablet kullanmamız gerektiğini söyledi. çocugun vücudu kırmızı kabarcıklarla doluyordu kaşın kaşın off neler çektik. en sonunda dayanamadım bi doktor kontrolünde dedim ki doktora "bence soğuk ve rüzgar ürtikeri var benim çocuğumda" doktor suratıma şaşkın şaşkın baktı "aaa evet olabiliiiiiir" dedi, sonra ben yemişim tıbbını dedim attım tüm antialerji ilaçlarını çöpe ne de olsa doktorun koyamadığı teşhisi koymuşum tedaviyi de kendim yaparım dedim. çocuğumu gözlemledim sürekli soğuk rüzgarda, karda yüzü bacakları kaşınıp kabarıyordu, ilaç falan vermedim hiç, kabarıp bir süre sonra geçiyor ne de olsa dedim, bir de farkettim ki paketli gıdalar alerjik bünyeli çocukları çok etkiliyor onları aslında sağlık açısından hiç yedirmemek lazım çocuklara da işte anne bir yere kadar koruyor sonra çocuk okula başlıyor ve arkadaşlardan görüp özeniyor mecburen az da olsa veriyorsun ve sonra ipin ucu kaçabiliyor maalesef.
bence sert bir dille söyle kaynanaya yani o cips denen lanet şeyi zaten sağlıklı insanın yemesi bile zarar bir de alerjik çocuğa vermek kusura bakma ama canına kast yahu. benim oğlum 8 yaşında abur cubur maalesef yiyor ama mesela cips kesinlikle yasak, kola ve gazoz türü yasak şimdiye kadar ağzına sürmedi çünkü biz de hiç kullanmayız bunları. ben bu abur cubur alışkanlığını dizginlemeye çalışıyorum çünkü alerjiyi tetikliyor.
allah kolaylık versin 3 çocukla uğraşmak zor tabi o yüzden bence herkes senin kurallarına uymalı bu konularda sözünü dinletmelisin canım

Her 3bebekten 1inde var bu illet:/
Kaçak olmasın? Bilmeden tükettiğin?

Haklısın açalım birökonu:) sessizyazar sessizyazar

yaa sanki bir şeyleri bildikçe daha çok başımıza geliyor hiçbir şey okuyup araştırmasak mı acaba????? iki gündür benim kızın kakada da mukus fark ettim, şimdiye kadar hiç olmamıştı. eşime söyledim bana dedi ki "sen ne okursan başımıza geliyor bence bilme" :KK70:
hemen yoğurt yemeyi kestim belki alerjidendir diye, süt zaten hiç sevmem, bakalım bir değişiklik olacak mı.

yaa sanki bir şeyleri bildikçe daha çok başımıza geliyor hiçbir şey okuyup araştırmasak mı acaba????? iki gündür benim kızın kakada da mukus fark ettim, şimdiye kadar hiç olmamıştı. eşime söyledim bana dedi ki "sen ne okursan başımıza geliyor bence bilme" :KK70:
hemen yoğurt yemeyi kestim belki alerjidendir diye, süt zaten hiç sevmem, bakalım bir değişiklik olacak mı.

Cahillik güzel şey diyorum ben de. Bilme bildikce sanki yasiyorsun. Ailede çok bebek çocuk var biri demedi niye çünkü bilmiyorlar. Hepsi kocaman oldu :)

Altı üstü 20-25 cc süt potansiyeli olan göğsümle mastit olmayı başardım kızlar beni tebrik edin :) geçen hafta göğsüm fena yara demiştim ya o birkaç gün emzirmedim sadece sağdım süt bezesi oluştu göğsümde dün gece bir ateş bir sıtma acile gittik antibiyotik verdi bugün de genel cerraha çıktım meme ultrasonu çekilecek öğleden sonra bakalım inşallah apseye dönüşmemiştir dedi doktor

Cahillik güzel şey diyorum ben de. Bilme bildikce sanki yasiyorsun. Ailede çok bebek çocuk var biri demedi niye çünkü bilmiyorlar. Hepsi kocaman oldu :)

evet aynen akrabalarda bir sürü çocuk var hiçbir anadan alerjiydi, mukustu, kolikti, psikolojiydi bilmem ne duymadım yani :)

Süt mutluyken salgılanır, emdikçe daha çok salgılanır, yemekle alakalı değil. Lütfen böyle düşün böyle olduğuna inan, bilinç altımıza yerleşen ye sütün olsun algısından kurtulalım inş :KK43: zaten bilimsel olarak da kanıtlanmış bir şey.
Sadece prolaktin hormonu salgılatmayı bilmek gerek.
İçtiğiniz suyu zevkle için, mutlu etsin bizi bak gör süt eksilmeyecek :)
Bosunami gobek yaptim ben simdi :))) ya boyle inandirdim kendimi sanirim neyse bugun yesil elma aldim yanima.. onu yiyim :P

Süt mutluyken salgılanır, emdikçe daha çok salgılanır, yemekle alakalı değil. Lütfen böyle düşün böyle olduğuna inan, bilinç altımıza yerleşen ye sütün olsun algısından kurtulalım inş :KK43: zaten bilimsel olarak da kanıtlanmış bir şey.
Sadece prolaktin hormonu salgılatmayı bilmek gerek.
İçtiğiniz suyu zevkle için, mutlu etsin bizi bak gör süt eksilmeyecek :)

Çok haklisin canım, iki gündür bebeğim uyumuyor,huzursuz,kivraniyor diye kendimi çok üzdüm yapmamaliyim,geçecek inşallah, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Altı üstü 20-25 cc süt potansiyeli olan göğsümle mastit olmayı başardım kızlar beni tebrik edin :) geçen hafta göğsüm fena yara demiştim ya o birkaç gün emzirmedim sadece sağdım süt bezesi oluştu göğsümde dün gece bir ateş bir sıtma acile gittik antibiyotik verdi bugün de genel cerraha çıktım meme ultrasonu çekilecek öğleden sonra bakalım inşallah apseye dönüşmemiştir dedi doktor
Canim cok gecmis olsun :( peki neden mastit olur ki insan, benim gogusler cok buyudu, bende tirsmiyor degilim.. 17 yasimda olmustum meme ucundan mikrop kapmissindir sentetik sudyen kullanma artik demisti doktorum acaba sudyenleremi dikkat etmek lazim :(

Kızlar birşey soracağım bebişlerin çamaşırlarını nerde kurutuyorsunuz ben hep evde kuruttum balkona asmadım çamaşırları toz olur diye korktum ama artık havalar çok güzel dışarıda daha çabuk kurur dışarı assammı acaba

Kızlar birşey soracağım bebişlerin çamaşırlarını nerde kurutuyorsunuz ben hep evde kuruttum balkona asmadım çamaşırları toz olur diye korktum ama artık havalar çok güzel dışarıda daha çabuk kurur dışarı assammı acaba
Valla ben disari asiyorum hic birsey olmadi simdiye kadar :) .. gerci ben hem yuksekte oturuyorum hemde 8. kat pek toz olmuyor zaten

çok geçmiş olsun Allah şifa versin. benim oğlumda da alerjik ürtiker var, uzun süre doktorlar neye alerjisi olduğunu bulamadılar, testler, tahliller, ilaçlar sonuç yok, bir tanesi sürekli zyrtec şurup ve singulair tablet kullanmamız gerektiğini söyledi. çocugun vücudu kırmızı kabarcıklarla doluyordu kaşın kaşın off neler çektik. en sonunda dayanamadım bi doktor kontrolünde dedim ki doktora "bence soğuk ve rüzgar ürtikeri var benim çocuğumda" doktor suratıma şaşkın şaşkın baktı "aaa evet olabiliiiiiir" dedi, sonra ben yemişim tıbbını dedim attım tüm antialerji ilaçlarını çöpe ne de olsa doktorun koyamadığı teşhisi koymuşum tedaviyi de kendim yaparım dedim. çocuğumu gözlemledim sürekli soğuk rüzgarda, karda yüzü bacakları kaşınıp kabarıyordu, ilaç falan vermedim hiç, kabarıp bir süre sonra geçiyor ne de olsa dedim, bir de farkettim ki paketli gıdalar alerjik bünyeli çocukları çok etkiliyor onları aslında sağlık açısından hiç yedirmemek lazım çocuklara da işte anne bir yere kadar koruyor sonra çocuk okula başlıyor ve arkadaşlardan görüp özeniyor mecburen az da olsa veriyorsun ve sonra ipin ucu kaçabiliyor maalesef.
bence sert bir dille söyle kaynanaya yani o cips denen lanet şeyi zaten sağlıklı insanın yemesi bile zarar bir de alerjik çocuğa vermek kusura bakma ama canına kast yahu. benim oğlum 8 yaşında abur cubur maalesef yiyor ama mesela cips kesinlikle yasak, kola ve gazoz türü yasak şimdiye kadar ağzına sürmedi çünkü biz de hiç kullanmayız bunları. ben bu abur cubur alışkanlığını dizginlemeye çalışıyorum çünkü alerjiyi tetikliyor.
allah kolaylık versin 3 çocukla uğraşmak zor tabi o yüzden bence herkes senin kurallarına uymalı bu konularda sözünü dinletmelisin canım
Ah canm kac defa soyledim bir bilsen esimede soyledim ama yok 1 kereden bisey olmaz mantigindalar surekli kendi cocuklariyla kiyaslama pesinde ben mis gibi bakardim boyle seuler olmazdi diyor biz pis baktik sanki ben alerjik bi insanim e cocuklarimda oyle oldu ben 3 cocugumunda corabina kadar utuleyen bi insanim kendi hijyenime evede dikkatli bir insan olmami bildigi halde bana bunlari soyluyor anlatamiyorsun bazilarina biseyleri. 3 yasina kadar cikolatanin tadini bilmedi benm cocugum daha sonra evde yaptigim cikolatalari yedi 7 yasindan sonra az az yiyebilir ama kalitesi onemli dedi dr ama sagolsun kayinvalide 1 tl ye koca 1 paket cips alip yedirmis

Bugün 2. ay aşımızı olduk kızum grip doktorum aşı yaptırmanda sakınca yok dedi ama ben yine endişeliyim yine kuzım sabah 5 te uyudu ve 7 de uyandım ben aşıya gidecektik gittik geldim kızımın üzerini degiştim çamaşırlarını makineye attım kahvaltı yaptım akşamfan kalan bulaşıklaru yıkadım balkonu yıkadım arada uyuyan kıxımın ateşini ölçtüm şimdi oturdum birazdan çamaşırlar yıkanır onları asarım sonra kuzım uyanır sonra akşam yemeği etrafı toparla derken akşam olur çok uykum var başım ağrıyor günlerdir uykusuzum hep sabahlıyoruz kıjıma gece gündüz farkını nasıl benimseteceğim bilmiyorum kadın olmak ne zormuş ya hele ki çocuk olunca bunu daha iyi anladım ama yine de herşeye değer bebeğimin bir gülüşü bütün yorgunluğumu alıyor o iki olsun başka birşey istemiyorum zaten tüm bebekler iyi olsun

Sayfalarca mesaj okudum arkadaşlar nacizane birkaç cümle etmek isterim. Pek çoğumuz en az lise mezunu insanlarız değil mi?Bu demek oluyor ki eğitim almış insanlarız.Bazı konulara da bir şeyleri fazlaca bildiğimiz için kafayı takıyoruz gibime geliyor.Hormonlarımıza,sütümüze,alerjimize hiç bir şey bulamazsak bebelerin kakasına takılıyor kendimizi heder ediyoruz.Halbuki büyük bir sağlık sıkıntısı yoksa bir bebek sulu da kaka yapar,üç hun de kaka yapmaz,ağlar da...Eskiler bunların hangisini biliyormuş?Laktoz intoleransı var desek pek çoğumuzun anası "o ney gız?" demez mi? Onların zamanında böyle şeyler "çocuk bunlar böyle büyüyecek" varmış çünkü. Analarımızın düşündüğü tek şey bizi beslemek,büyütmek, mutlu etmekmiş ki bilmem kaç yaşına kadar kaç tane çocuk emzirmişler.
Bir bebekteki doktor tarafından teşhis edilmis sağlık sorununu sırf belirtilerin bazıları benziyor diye neden kendi bebeğimize yakıştırıyoruz? Bir de ona göre besleniyoruz falan.Hem de emzirme döneminde beslenmenin bebeğin bağışıklık sistemi için ne kadardır önemli olduğunu bildiğimiz halde...
Diyeceğim o ki yapmayalım arkadaşlar. Sürekli pimpiriklenip stres olmayalım. Unutmayalım ki rahat annenin bebeği de rahat oluyor inanın. Bir haftadır boşveeeeer şeklinde yaşıyorum.Oğlumla surekli konuşuyor,şarkılar söylüyor,oyun oynuyor, öpüyor,okşuyorum.İnanın öyle değişik tepkiler veriyor ki ben bile şaşırdım. Daha uzun uyuyor, sebepsiz sağlanıyor,etrafa gülücük saçıyor.Bunu sizin bebekleriniz de hak etmiyor mu? Mutlu anne mutlu bebek demek.Doğurduk evet ama hayatının geri kalanı için bugünlerde yaptığımız her şey o kadar önemli ki.Geleceğe kaygılı insanlar mı yoksa mutlu insanla mı hazırlamak istiyoruz buna karar vermek lazım diye düşünüyorum.

Arpa Şehriye Salatası Tarifi'nin Malzemeleri
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (şehriyeleri pişirmek için)
  • 3 su bardağı su ve tuz
  • 4-5 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • Tuz, limon suyu, zeytinyağı
Arpa Şehriye Salatası Tarifi'nin Yapılışı
2 yemek kaşığı sıvı yağda arpa şehriyeleri hafif kavurun. Sıcak su ve az tuz ekleyerek pilav pişirir gibi pişirin. Pişen pilavı soğumaya bırakın. Tüm yeşillikleri ince ince kıyın. Kırmızı biberi ve turşuları da ufak ufak doğrayın. Soğuyan pilavı tüm malzemelerle birlikte harmanlayın. Afiyet olsun.

Canim nefis yemekler den aldım bunu.ben turşu biber vs katmiyorum. Bir de bir bardak şehriyeli önce kavuruyorum sonra diğerini ekliyorum birazda onu kavuruyorum. böylelikle iki renk oluyor. İ gün müsait değildim. Belki Google bakmamissindir diye ekledim canim.
1x1.trans.gif
Ayyy agzim sulandi resmen :)))

Back
X