- 11 Ağustos 2014
- 1.151
- 324
- 123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay canim alerjisi olmasi cok kotu.. tabi ki dikkat etmek lazim.. 7 yasindan sonra cikolata yemesi filan biraz abartili degil mi? Ben kucukken kendim sevmezdim, ne asitli icecekler nede cikolata yemisligim var, aldirir aldirir komsu cocuklara dagitirdim :)) ama yani oglum isterse almiyacakmiyim, alirim ama olculu tabi. Ya bu arada ozur dilerim inan hic alerjili biri gormedim, duymadim cevremde bu yuzden hic bir fikrim yok nasil oldugu konusunda.Ah canm kac defa soyledim bir bilsen esimede soyledim ama yok 1 kereden bisey olmaz mantigindalar surekli kendi cocuklariyla kiyaslama pesinde ben mis gibi bakardim boyle seuler olmazdi diyor biz pis baktik sanki ben alerjik bi insanim e cocuklarimda oyle oldu ben 3 cocugumunda corabina kadar utuleyen bi insanim kendi hijyenime evede dikkatli bir insan olmami bildigi halde bana bunlari soyluyor anlatamiyorsun bazilarina biseyleri. 3 yasina kadar cikolatanin tadini bilmedi benm cocugum daha sonra evde yaptigim cikolatalari yedi 7 yasindan sonra az az yiyebilir ama kalitesi onemli dedi dr ama sagolsun kayinvalide 1 tl ye koca 1 paket cips alip yedirmis
Ben stokladim valla :)Bu aradaa arkadaşlar e bebekte bebek bezlerinde 2. beze yüzde otuz indirim var bilginiz olsun
canım bende spinal sezeryan oldum son güne kadar kullan dedi doktorum bana ptsi doğum olacakmış pazar günü yapma iğneyi benim doktorum öyle demişti Allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallah hayırlı olsun canım şimdiden ne heyecamlısındır şimdi birden kendim aklıma geldimde duygulandım zaman çabuk geçiyor arkadaşımKızlar Merhaba bir sorum olacak size. nisan annesiyim kismetse bu pazartesi doğum yapıcam. Kan sulandirici kullanıyorum. anestezi çeşidine karar veremedim. aranızda kan sulandirici iğne kullanıp spinal ya da epidural anestezi olan var mı. Igne yi doguma ne kadar kala biraktiniz. benim için Çok önemli cevaplariniz. bebislerinizi sağlık la büyütün inş.
en iyisini yapmışsın benim de aklıma geldi ama ben primadan huggiese geçeceğim dahs önce kullanmadım hiç kızum beğenmezse diye cesaret edemedim stok yapmaya0:)Ben stokladim valla :)
Yok cnm onemli degil bazi alerjiler 1 yasinda bazilari 7 yasinda geciyordu bizimkisi yavas yavas basladi yemeye mecburen yedirmedik cunku ufacik tadina baksa her yeri kabariyordu yara oluyorduAy canim alerjisi olmasi cok kotu.. tabi ki dikkat etmek lazim.. 7 yasindan sonra cikolata yemesi filan biraz abartili degil mi? Ben kucukken kendim sevmezdim, ne asitli icecekler nede cikolata yemisligim var, aldirir aldirir komsu cocuklara dagitirdim :)) ama yani oglum isterse almiyacakmiyim, alirim ama olculu tabi. Ya bu arada ozur dilerim inan hic alerjili biri gormedim, duymadim cevremde bu yuzden hic bir fikrim yok nasil oldugu konusunda.
Ya aslinda hepsinde donem donem kampanyalar oluyor cokta kasmaya gerek yok :) biz bitti diye gittik gorunce indirimi aldim isteen iyisini yapmışsın benim de aklıma geldi ama ben primadan huggiese geçeceğim dahs önce kullanmadım hiç kızum beğenmezse diye cesaret edemedim stok yapmaya0:)
Ay kuzum yaaYok cnm onemli degil bazi alerjiler 1 yasinda bazilari 7 yasinda geciyordu bizimkisi yavas yavas basladi yemeye mecburen yedirmedik cunku ufacik tadina baksa her yeri kabariyordu yara oluyordu
teşekkür ederim canım benim güzel dileklerin için. evet inanılmaz heyecanlıyım. Bu duygunun eşi benzeri yok inş. bende sizin gibi sağlıkla bebegimi kucağıma alırım. anestezi uzmanı aradan 48 saat geçmeli dedi. yoksa ufak bir kanama olasılığında felç geçirme riski olduğunu söyledi. Bugün son iğne yi vurulucam. Allah a emanet ins. Herşey yolunda gidercanım bende spinal sezeryan oldum son güne kadar kullan dedi doktorum bana ptsi doğum olacakmış pazar günü yapma iğneyi benim doktorum öyle demişti Allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallah hayırlı olsun canım şimdiden ne heyecamlısındır şimdi birden kendim aklıma geldimde duygulandım zaman çabuk geçiyor arkadaşım
evet aynen akrabalarda bir sürü çocuk var hiçbir anadan alerjiydi, mukustu, kolikti, psikolojiydi bilmem ne duymadım yani :)
Sayfalarca mesaj okudum arkadaşlar nacizane birkaç cümle etmek isterim. Pek çoğumuz en az lise mezunu insanlarız değil mi?Bu demek oluyor ki eğitim almış insanlarız.Bazı konulara da bir şeyleri fazlaca bildiğimiz için kafayı takıyoruz gibime geliyor.Hormonlarımıza,sütümüze,alerjimize hiç bir şey bulamazsak bebelerin kakasına takılıyor kendimizi heder ediyoruz.Halbuki büyük bir sağlık sıkıntısı yoksa bir bebek sulu da kaka yapar,üç hun de kaka yapmaz,ağlar da...Eskiler bunların hangisini biliyormuş?Laktoz intoleransı var desek pek çoğumuzun anası "o ney gız?" demez mi? Onların zamanında böyle şeyler "çocuk bunlar böyle büyüyecek" varmış çünkü. Analarımızın düşündüğü tek şey bizi beslemek,büyütmek, mutlu etmekmiş ki bilmem kaç yaşına kadar kaç tane çocuk emzirmişler.
Bir bebekteki doktor tarafından teşhis edilmis sağlık sorununu sırf belirtilerin bazıları benziyor diye neden kendi bebeğimize yakıştırıyoruz? Bir de ona göre besleniyoruz falan.Hem de emzirme döneminde beslenmenin bebeğin bağışıklık sistemi için ne kadardır önemli olduğunu bildiğimiz halde...
Diyeceğim o ki yapmayalım arkadaşlar. Sürekli pimpiriklenip stres olmayalım. Unutmayalım ki rahat annenin bebeği de rahat oluyor inanın. Bir haftadır boşveeeeer şeklinde yaşıyorum.Oğlumla surekli konuşuyor,şarkılar söylüyor,oyun oynuyor, öpüyor,okşuyorum.İnanın öyle değişik tepkiler veriyor ki ben bile şaşırdım. Daha uzun uyuyor, sebepsiz sağlanıyor,etrafa gülücük saçıyor.Bunu sizin bebekleriniz de hak etmiyor mu? Mutlu anne mutlu bebek demek.Doğurduk evet ama hayatının geri kalanı için bugünlerde yaptığımız her şey o kadar önemli ki.Geleceğe kaygılı insanlar mı yoksa mutlu insanla mı hazırlamak istiyoruz buna karar vermek lazım diye düşünüyorum.
Ayyy agzim sulandi resmen :)))
Bugün ikinci ay aşılarıni yaptirdik uc aşı ne ya cok zoruma gittibu arada boyunumuz 59 cm olmus kilomuzda 6250 gr. Bende 59 kilo olmusum dogum oncesine 4 kilo kaldi :)
Ay benim şehriye salatanim pek zayıfArpa Şehriye Salatası Tarifi'nin Malzemeleri
Arpa Şehriye Salatası Tarifi'nin Yapılışı
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (şehriyeleri pişirmek için)
- 3 su bardağı su ve tuz
- 4-5 dal taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 kutu mısır konservesi
- 4-5 adet kornişon turşu
- Tuz, limon suyu, zeytinyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağda arpa şehriyeleri hafif kavurun. Sıcak su ve az tuz ekleyerek pilav pişirir gibi pişirin. Pişen pilavı soğumaya bırakın. Tüm yeşillikleri ince ince kıyın. Kırmızı biberi ve turşuları da ufak ufak doğrayın. Soğuyan pilavı tüm malzemelerle birlikte harmanlayın. Afiyet olsun.
Canim nefis yemekler den aldım bunu.ben turşu biber vs katmiyorum. Bir de bir bardak şehriyeli önce kavuruyorum sonra diğerini ekliyorum birazda onu kavuruyorum. böylelikle iki renk oluyor. İ gün müsait değildim. Belki Google bakmamissindir diye ekledim canim.![]()
![]()
![]()
![]()
Bilmemekle olmuyor ki. İnsan tuhaflıyor:)yaa sanki bir şeyleri bildikçe daha çok başımıza geliyor hiçbir şey okuyup araştırmasak mı acaba????? iki gündür benim kızın kakada da mukus fark ettim, şimdiye kadar hiç olmamıştı. eşime söyledim bana dedi ki "sen ne okursan başımıza geliyor bence bilme"
hemen yoğurt yemeyi kestim belki alerjidendir diye, süt zaten hiç sevmem, bakalım bir değişiklik olacak mı.
Altı üstü 20-25 cc süt potansiyeli olan göğsümle mastit olmayı başardım kızlar beni tebrik edin :) geçen hafta göğsüm fena yara demiştim ya o birkaç gün emzirmedim sadece sağdım süt bezesi oluştu göğsümde dün gece bir ateş bir sıtma acile gittik antibiyotik verdi bugün de genel cerraha çıktım meme ultrasonu çekilecek öğleden sonra bakalım inşallah apseye dönüşmemiştir dedi doktor
Göbüşü doğumdan sonra yapanlar grubuBosunami gobek yaptim ben simdi :))) ya boyle inandirdim kendimi sanirim neyse bugun yesil elma aldim yanima.. onu yiyim![]()
Amin amin. Ğzülmek yok.Çok haklisin canım, iki gündür bebeğim uyumuyor,huzursuz,kivraniyor diye kendimi çok üzdüm yapmamaliyim,geçecek inşallah, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Ben kurutma makinası kull.Kızlar birşey soracağım bebişlerin çamaşırlarını nerde kurutuyorsunuz ben hep evde kuruttum balkona asmadım çamaşırları toz olur diye korktum ama artık havalar çok güzel dışarıda daha çabuk kurur dışarı assammı acaba
Haklı olduğun kısımlar var :)Sayfalarca mesaj okudum arkadaşlar nacizane birkaç cümle etmek isterim. Pek çoğumuz en az lise mezunu insanlarız değil mi?Bu demek oluyor ki eğitim almış insanlarız.Bazı konulara da bir şeyleri fazlaca bildiğimiz için kafayı takıyoruz gibime geliyor.Hormonlarımıza,sütümüze,alerjimize hiç bir şey bulamazsak bebelerin kakasına takılıyor kendimizi heder ediyoruz.Halbuki büyük bir sağlık sıkıntısı yoksa bir bebek sulu da kaka yapar,üç hun de kaka yapmaz,ağlar da...Eskiler bunların hangisini biliyormuş?Laktoz intoleransı var desek pek çoğumuzun anası "o ney gız?" demez mi? Onların zamanında böyle şeyler "çocuk bunlar böyle büyüyecek" varmış çünkü. Analarımızın düşündüğü tek şey bizi beslemek,büyütmek, mutlu etmekmiş ki bilmem kaç yaşına kadar kaç tane çocuk emzirmişler.
Bir bebekteki doktor tarafından teşhis edilmis sağlık sorununu sırf belirtilerin bazıları benziyor diye neden kendi bebeğimize yakıştırıyoruz? Bir de ona göre besleniyoruz falan.Hem de emzirme döneminde beslenmenin bebeğin bağışıklık sistemi için ne kadardır önemli olduğunu bildiğimiz halde...
Diyeceğim o ki yapmayalım arkadaşlar. Sürekli pimpiriklenip stres olmayalım. Unutmayalım ki rahat annenin bebeği de rahat oluyor inanın. Bir haftadır boşveeeeer şeklinde yaşıyorum.Oğlumla surekli konuşuyor,şarkılar söylüyor,oyun oynuyor, öpüyor,okşuyorum.İnanın öyle değişik tepkiler veriyor ki ben bile şaşırdım. Daha uzun uyuyor, sebepsiz sağlanıyor,etrafa gülücük saçıyor.Bunu sizin bebekleriniz de hak etmiyor mu? Mutlu anne mutlu bebek demek.Doğurduk evet ama hayatının geri kalanı için bugünlerde yaptığımız her şey o kadar önemli ki.Geleceğe kaygılı insanlar mı yoksa mutlu insanla mı hazırlamak istiyoruz buna karar vermek lazım diye düşünüyorum.
Yaa ben suan hic mama vermiyorum hergun sagiyorum, ustune eve gelince emiyorda sabaha kadar, kolay olmuyor yaniŞifa olsun inşallah.maşallah yabruya sğalıkla nüyüsün inş.
pişik durumunuz nasıl geçti mi?
Ay benim şehriye salatanim pek zayıf
Şehriye
dereotu
Taze soğan
Baharat
Limon
Böyle de çok güzel oluyorM mambia
Bilmemekle olmuyor ki. İnsan tuhaflıyor:)
Babanem günde enaz 12 bez değiştiğimi farkedince(bez boşetlerinden) deli misin kzım adam orada çalışıyor sen burada bez fabrikasına yolluyon paraları demişti
Orada koptu zaten olaylarışığı babanem yaktı
Senin bir de diğer çocuğunda mı alerjik
Allah kolaylık versin ne diyim:/
Sen yapmadın, minnoşum mastit yaptı. Emebilseydi mastit olmazdın :/ ve güçlü emip göğsünü boşaltabilseydi 25cc den çok süt yapardı bebişin
Kendini suçlama lütfen. Kendi beceriksizlikleri
Geçmiş olsun bu arada...
Göbüşü doğumdan sonra yapanlar grubu
Yavrum yaa sen zaten pozitif bir annesin, sen taş yesen o sana süt yapardı.
Ay yoksa bizi mi kandırıyorsun
Amin amin. Ğzülmek yok.
Allah beterinden saklasın. Dün hastne sonrasında dolanırken yolda pusetli bir anne gördüm(hani algıda seçicilik varya, pusete bakma durumu)
Keşke bakmasaydımiçim cızladı, ve derdime dertlendiğime utandım
Bebeklikten hatta belki çocukluktan çıkmış bir çocukama engelli
şükrettim ve onlara da çok üzüldüm.
Rabbim beterinden saklasın.
Ben kurutma makinası kull.
Battaniyelerimiz tam kurumuyor onları da çıkardığımda beşiğe seriyorum yarım sast
havalanınca kurumuş oluyor
Haklı olduğun kısımlar var :)
İlk pişik olduğumuzda henüz kızarıklık iken annanem aradı kızım yumurta yeme dedi:)
annesi öyle dermiş.
Babanem zaten süt içme gaz yapar demişti.
Bir arkadaşımın annesi de mercimek çok yediğimi duymuş onu yeme gaz yapar kaka çok yapar dedi. Aynı kişi donates de yemesin hee diye eklemişti.
Ziyaretimize gelen ve ssüt alerjisi olduğuna inanmayan bir teyze bezini değişirken kakyı gördü ve aa sizin bağırsak iltihabımı olmuş dedi. (Kısmen alerjinin bağıraklara verdiği tahribata verilen türkçe ad)
Aslında bunları onlar dkktorlardan daha iyi biliyordu ve önlemini alıyordu. Alınmadığı takdirde olanları da görüyouz , astım alerjisi ve alerjik bünyeler...
Aslında burnu şeffaf sümük akıtan bebeği basıl gözlemlersiniz sonrasında aniden sarımsı yeşilimsi koyu kıvamlı sümüğü olan çocuğa nasıl davranılırsa bende öyle yapıyorum. Bir hastalık belirtisi oldupundan şüpheleniyorum. Normal olmayan bilmem kaç tane bulgularımla.
Her duyduğu bulguyu kendine yakışttırma kınusunda çok haklısın ama türk toplumu böyleyiz işte. En iyisini ümit ederiz ama önce en kötüsünü yakıştırırız...
yemek sınırlamasında ise bebeğin aldığı sütü değil, annenin bünyesini etkiliyor. Beyin beni değil önce onu düşünüp ona göre sütü üretiyor.
Benim takviye almam gerek çok şükür sağlıklı birey yetiştirme çabasjndayım kendimden ödün vermeme rağmen.
Gelişiminde olması gereken hatta bazen bunu şuan yapabilir mi ki yaa dedirten enteresan tepkileri bende görüyorum, çok şükür. Ahlanıp vahlanıyor gibi görünebilirim ama eşime bile yansıtmamaya çalışıyorum. Ben güçlü durdukça oda güçlü duruyor
buradaki dertleşmelerimiz bilgi paylaşımı ve içe atmaktan bunaldığımızdan :)
Canım ben doğduğu günden beri bebeğime su veriyorum sana ıhlamur da verdim. Ne pamukçuk oldu ne bir şey.Doktorlar daha fazla anne sütü alsın diye bunları vermeyin diyor yoksa ne zararı olabilir ölçülü olduğu süreceKuzım hala grip çık öksürüyor balgamı var atamıyor tabi küçücük bebe bugün sağlık ocağındaki ebe ıhlamur ver dedi ben bugüne kadar sütümden başka hiçbirşey vermedim bebeğime sizce ıhlamur vereyim mi bilemedim
Kızlar Merhaba bir sorum olacak size. nisan annesiyim kismetse bu pazartesi doğum yapıcam. Kan sulandirici kullanıyorum. anestezi çeşidine karar veremedim. aranızda kan sulandirici iğne kullanıp spinal ya da epidural anestezi olan var mı. Igne yi doguma ne kadar kala biraktiniz. benim için Çok önemli cevaplariniz. bebislerinizi sağlık la büyütün inş.
Benim de ilk bebeğim canım. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama ben bir de istediğin zaman dışarı çıkamadığın güneydoğunun bir yerinde yaşıyorum. Her gün şehit cenazesi uğurlanılan bir yerde. Ailem daha ön günlükken gitti o günden beri yalnız bakıyorum bebeğime. Demek istediğim biz çocuklarımızı stres içinde yaşamak için doğurmadık değil mi? Gerek yok o zaman kasmaya.Ne güzel bak evladın mis gibi büyüyor. Kakasını her gün aynı sayıda yapacak diye sözleşme mı imzaladınız? Gaz yüzünden muhtemelen bu kadar yapıyor hala.Yarın belki hiç yapmayacak.Bebek bunlar.Ön güne kadar normal sadece anne sütü veriyorsan bunu bil gerisini sallama bitti gittiBen anlatıyorum şimdi şok oluyorlar :) bi kv beni anlıyor gibi :) yazık kadın yaptığım yemekte var mıydı sana dokunacak bile dedi :) annem de bir şey olmaz ye mantığı süper :)
Evet. Haklisin. Ama işte ya varsa ve içimize doğduğu gibiyse korkusuoğlum çok mutlu bir bebek, kilo alımı süper ki dün sağlık ocağında popoulerdi bu yüzden herkes şaşırdı. Güler oynarım. Çok ağlamaz ağlıyorsa derdi vardır mutlaka. Uyur uykusu da yeterli amaaaa doğduğu günden beri 7-8 kez kaka yapar günde ve ben cisli bez aldigimda garip geliyor bana :) çünkü her değişim de doldurur altı ve öyle böyle değil çoğu çoktur. Bunun dışında bir aydır baya civik ön bes gundur mukuslu. Yine günde 7-8 kesin nerdeyse... Böyle olunca korkuyorum insan. Hani arada olsa sallamam da bir aydır böyle olması
ister istemez alerji mi diyor insan birçok şey var çünkü bizde de. Bir kan ve leke görmedik sukur. Şimdi süt ürünlerini vs bıraktım sanki daha iyi gibiydi. Dün fasulye yedim bugün yine feci...
Demek istediğim korkuyorum ben. Burda ailem yok. Olur da gözümden kaçan bir şey korkusu... İlk bebek cahilliği vs vs...
Ama haklisin kesinlikle. Sadece keşke rahat olabilsem
:) akşama yap mis gibi :) ben de çok seviyorum ve çok kolay
Bixim de tekrarlamaya başladığı ı demiştim ya, yumurta yediğimde kan geldi :/ pişik ise; her bebekte olan pişiklerden pembemsi toto şuan. Durum iyi yaniBizim pisik tamamen gecmedi ama asla eskisi gibi değil şükür. Ben sut urunlerini tamamen kesmedim facede ki grupta tamamen kesince de farkli tepkiler alan var. Direk inek suti peyniri yogurdu yemiyorum ama pismis sekliyle de arada yiyorum misal kek gibi.
yüzündeki egzema da eskisi gibi degil bepanthol suruyorum kuruyor cildi çünkü. Bizde durumlar böyle sizin nasil oldubskn
Ya eskiden d vitamini mi vardi eski insanlar ne kadar uzunmus o ilaclar cikti cikali boyle seyler oldu zatenAy kuzum yaakiz kardesimde d vitamini alerjisi vardi bir sure sonra damlalarini kesmistik, gelisimi kotu olur diye dusunduk ama olmadi kardesim benden nerdeyse 10cm daha uzun :)))