2016 Şubat Anneleri

Canm çok fazla krem falan denedm ama fayda etmedi görenin içi sızlıyo ikiside berbat.. Sürekli sağarsam gelir mi tekrar sütüm. Ne kadar aralıkla sağmam gerekir

Canm sağacak bile sütüm kalmadı :KK43::KK43:
Madecasol krem kullandın mı?
Doktora gösterdin mi.
Ay sen öyle diyince göğüslerim sızladı :(

Bana da çarşamba gelmek istedi komşular kizi geldi dedim dedim o gün başka arkadaşlar gelecek cuma gelsinler. Kimse bir daha haber vermedi. Hazırlık da yaptım. Gelen giden yok. Yeni taşındık sayılır. Kimse ile samimi değilim. Gelmeyecekler sanırım :KK43:
Geldiler mi canim merak ettim

Bizim babanne gitti.ikigundur babaya erken gel diyorum ama tutturmadi..5.30ta isten ayriliyor kendisi.8.30da anca geldi.oglan kresten 6da geliyo kiz o saatte uyandi (bugun o saatte uyudu ilginctir)...iyikotu oglani doyurdum..o arada kixin uykusu geldi saat 8..kizi salliyim diyorum buyuk habire bisey istiyo ..su ver..cisim var...silbastan...baba geldi saat 9 a geliyor kiz cildirdi tabi uyku bastirdi..nasil agliyo iclendi iclendi zor sakinlestirdim..suan uyutmaya calisiyorum..

henuz aksam yemegi yemedim bu babayi napmali

Bu arada bi damar tikanmisti ya bebise emdiririrken ovaladim acildi sanki yumrular yok artik..ve cogunlukla o gogsu verdim.birde erken farkettim tikanikligi..insallah bida olmax

Kızlar benim kızım soyunurken ve banyo yaparken pek ağlamıyo ancak banyodan çıkıp giydirirken nefesi kesilene, morarana ve uğunana kadar ağlıyo, eşimle üst giydirirken acayip zorlanıyoruz

Sebebi ne ola ki? Siz de böyle şeyler yaşıyo musunuz?
Canim benimkiler de oyle ben banyoda ve giydirirken surekli konusuyorum sarki soyluyorum cok ise yariyor

Bizim babanne gitti.ikigundur babaya erken gel diyorum ama tutturmadi..5.30ta isten ayriliyor kendisi.8.30da anca geldi.oglan kresten 6da geliyo kiz o saatte uyandi (bugun o saatte uyudu ilginctir)...iyikotu oglani doyurdum..o arada kixin uykusu geldi saat 8..kizi salliyim diyorum buyuk habire bisey istiyo ..su ver..cisim var...silbastan...baba geldi saat 9 a geliyor kiz cildirdi tabi uyku bastirdi..nasil agliyo iclendi iclendi zor sakinlestirdim..suan uyutmaya calisiyorum..

henuz aksam yemegi yemedim bu babayi napmali

Bu arada bi damar tikanmisti ya bebise emdiririrken ovaladim acildi sanki yumrular yok artik..ve cogunlukla o gogsu verdim.birde erken farkettim tikanikligi..insallah bida olmax
Canim benim buyuk alismaya basladi ins aeninki de alisir yoksa omrumuzden omur gidecek bizcocuklari buyuturken. Ben artik kizim su isteyince annem azcik bekle kardesin uyusun suyunu vereyim olur mu diye soruyorum oluuuur diyor o arada ona sarilip oturdugumuzyerden oyun oynuyoruz konusuyoruz oyaliyorum yani

Geldiler mi canim merak ettim

:) arada kızı ile iletişim sorunu olmuş canım çok kişi değildi zaten :) konuştuk sonra karşılaşıp :) oturdum bir tabak kisiri kendim yedim :) zaten alerji olcak diye bir şey yemiyordum karnım doydu :)

@DilberiRana Canım biraz soğukkanlı olmak lazım ben ilk oğlandada 21 günlükten itibaren kendim yıkamaya başlamıştım.bunuda yıkıyorum. Önce banyoyu ısıtıyorum. Anadizini koyup üzerine havlu seriyorum. Bebegin giyecegi kıyafetleri odada hazırlıyorum. Sabunlayacagım lifi köpürtüp kenara koyuyorum. Neme lazım su soğursa diyede bir maşrapaya ılınmış su koyuyorum. Bebegi çamaşır makinesinin üzerine yatırıp soyuyorum. Musluğun içinede havku seriyorum havlu deliği tıkadığı için suda birikiyor. Akan suda yıkıyorum. Hoop anadizinin üzerine serdiğim havluya sarıyorum. Bu kadar işte ;)

Hadi itiraf edin. Bu unibaby va babyme nin ıslak pamuklarını çıkartmak bebek bakmaktan daha zor :mad:
Arkadaş o ne yaaa, eskiden ıslak mendillerden bir tane çekerdin ikinci gelmek için can atardı.
Bunda paketin içine sokuyorum parmağımı da üç beş tane birden anca çıkartabiliyorum :KK70:
Nefret geldi yeminle:mad:
Canım benim termosta sıcak suyum hep hazır. Minik bir kap ayırdım bu işler için. Altını degiştirecegim zaman kaba koyup ılıştırıyorum. 2 tane pamuk çıkarıp kaba sokuyorum. Bir tanede kenara koyuyorum. Yetmezse diye. Çoğunlukla 2 tane yetiyor. Baştan çıkarmazsam o temizleme anında pamuk çıkarmak zor oluyor gerçekten.

Melek gibi yavrum aglamaktan helak oldu nihayet simdi sustu bidaha diyet flan acmayi dusunmuyorummmmm zeytine devamm

Melek gibi yavrum aglamaktan helak oldu nihayet simdi sustu bidaha diyet flan acmayi dusunmuyorummmmm zeytine devamm

:(( Kuzum benim ya :( Rabbim sutlerimizden alsın o alerjileri. Ben de a ince patlıcan yedim ve rahatsız oldum ya bir şey olursa diye. Alismisim patatese :(

elalemin bebesi süt kokar , bebek kokar ıslak mendil kokar
benim bebem saf zeytin yağ kokuyor :KK70:

cildi çok kuru normal bebek kremleri yağları sürünce ya ağlıyor ya da alerji yapıyor
bende saf zeytin yağını bepantol ile karıştırıp sürüyorum

bildiniz misss gibi zeytin yağ kokuyor ekmek banıp yiyesim gelio :KK70: :KK70:
Bize de dr kafalarina vucuduna z.yagi surun dedi sebamed.in yagini almistik o bitsin icine z.yagi koycam gizlice z.yagi surcem yoksa benim buyuk kiz yemeklerr kullansigim yaglari her yerde her yerine surer :KK53:

Hadi itiraf edin. Bu unibaby va babyme nin ıslak pamuklarını çıkartmak bebek bakmaktan daha zor :mad:
Arkadaş o ne yaaa, eskiden ıslak mendillerden bir tane çekerdin ikinci gelmek için can atardı.
Bunda paketin içine sokuyorum parmağımı da üç beş tane birden anca çıkartabiliyorum :KK70:
Nefret geldi yeminle:mad:
Ayyy bi de huggies.inkini dene hepsinden daha zor cikartmasi cok tuhaf bi dokusu var sadece pamuktan sanirim cikaramiyorum elimde kucuk bi parca kaliyor kopuyor kotu kagit havlular gibi

Sabret yavrum. Hamilelikte nası mide yanması çekmiştik, onlar naısl geçtiyse bu kolik bebede geçecek :KK66: son bir ay kaldı gibi düşün. Şu meşhur 3aylık olunca düzelicek davasına inan:)
Kizlarim 3aylik 2gunluk oldular hala cekiyoruz en son 6.ay degisirldr diue duydum 3ay hayallerim yikildi

@DilberiRana Canım biraz soğukkanlı olmak lazım ben ilk oğlandada 21 günlükten itibaren kendim yıkamaya başlamıştım.bunuda yıkıyorum. Önce banyoyu ısıtıyorum. Anadizini koyup üzerine havlu seriyorum. Bebegin giyecegi kıyafetleri odada hazırlıyorum. Sabunlayacagım lifi köpürtüp kenara koyuyorum. Neme lazım su soğursa diyede bir maşrapaya ılınmış su koyuyorum. Bebegi çamaşır makinesinin üzerine yatırıp soyuyorum. Musluğun içinede havku seriyorum havlu deliği tıkadığı için suda birikiyor. Akan suda yıkıyorum. Hoop anadizinin üzerine serdiğim havluya sarıyorum. Bu kadar işte :KK66:

Canım benim termosta sıcak suyum hep hazır. Minik bir kap ayırdım bu işler için. Altını degiştirecegim zaman kaba koyup ılıştırıyorum. 2 tane pamuk çıkarıp kaba sokuyorum. Bir tanede kenara koyuyorum. Yetmezse diye. Çoğunlukla 2 tane yetiyor. Baştan çıkarmazsam o temizleme anında pamuk çıkarmak zor oluyor gerçekten.
Sen kuru pamuk mu kullnıyorsun?
Ben pişik olunca bıraktım pamuk kullanma işini:)
Bu kadar hassasken böyle oldu diyp kızmıştım, zaten yıkıyordum ya:)

Şimdi hazır paketlerdeki ıslak pamuk mendil kullanıyorum. Özellikle gece. Allaaammm çıkmıyorlar :o deli oluyrum. Dediğin gibi öncesinde çıkartmazsam ayakları bırakmak zorunda kalıyorum:)
Ayyy bi de huggies.inkini dene hepsinden daha zor cikartmasi cok tuhaf bi dokusu var sadece pamuktan sanirim cikaramiyorum elimde kucuk bi parca kaliyor kopuyor kotu kagit havlular gibi
aaa o daaha kötü.
Bu uni baby ninki makinada yıkanınca çok güzel oluyor. Az önce kurutmadan üç tane çıkarttım:p
Çamaşırlarla karışmış:p
Benim koca görse aha bunları böyle yıkayıp tekrar kullansana der :D

Elimde Bi de primanın ıslak panuğu var bir de onu deniycem,bakalım o nasılmış.

2 gündür oglum ağlıyor sancılari oluyor normalde katila katila aglamazdi nolduysa 2 gündür bole eskisi gibi bez fazla degistirmiyorum nolduki acep sürekli yelleniyor gece gündüz uykusunda felan cok komik oluyo:KK48: haliyle uyuyamiyor uyutuyorum 5 dkka sonra agliyarak uyaniyor banyo yaptırdım uyuyamadi..8 gibi kundak yaptim ayağımda salladim cok şükür uyudu 1 e kadar uyanmaz:KK53:

Çok da inandırıxı gelmemişti zaten .
Bence normal terlemelerihavalar sıcak
Kıpır kıpırlar
canım kolikten şüpheleniyorum genelde ayni saatlerde memeyi verince ağlıyor ağzına alip atiyor memeyi sinirleniyor korkuyorum inşallah emmeyi birakmaz

Sen kuru pamuk mu kullnıyorsun?
Ben pişik olunca bıraktım pamuk kullanma işini:)
Bu kadar hassasken böyle oldu diyp kızmıştım, zaten yıkıyordum ya:)

Şimdi hazır paketlerdeki ıslak pamuk mendil kullanıyorum. Özellikle gece. Allaaammm çıkmıyorlar :eek: deli oluyrum. Dediğin gibi öncesinde çıkartmazsam ayakları bırakmak zorunda kalıyorum:)

aaa o daaha kötü.
Bu uni baby ninki makinada yıkanınca çok güzel oluyor. Az önce kurutmadan üç tane çıkarttım:p
Çamaşırlarla karışmış:p
Benim koca görse aha bunları böyle yıkayıp tekrar kullansana der :KK70:

Elimde Bi de primanın ıslak panuğu var bir de onu deniycem,bakalım o nasılmış.
Ben hala pamuktayım. Dışarda kullanmak için huggies aldım. Evet çıkarması zor ama oda pamuk ondan zor. Islak mendilden daha iyi ama..
Büyük oğlanı ben huggies mendillerle büyüttüm ve hiiç pişik olmamıştı.
Birde bende koku takıntısı var. O ıslak mendilleri kullanınca elinde koku kalıyor ya o yüzden güzel kokması lazım :KK48: huggiesi begeniyorum. Ama degişmiş huggies eskiden 3 çeşit 3 farklı kokulu vardı. Şimdi tek yeşil paket gördüm ben. Birde dokusu degişmiş pamuğa dönmüş oda..

Canim benim buyuk alismaya basladi ins aeninki de alisir yoksa omrumuzden omur gidecek bizcocuklari buyuturken. Ben artik kizim su isteyince annem azcik bekle kardesin uyusun suyunu vereyim olur mu diye soruyorum oluuuur diyor o arada ona sarilip oturdugumuzyerden oyun oynuyoruz konusuyoruz oyaliyorum yani
Kiz hoop uyumuyoki ugrastiriyo beni cok..oglum yine sabirli da dun biraz kizdim ona bugun iyice huysuz oldu.. of buyurler elbet ama psikolojilerine zarar vermekten korkuyorum

Mart annesiyim, beni neler bekliyor diye sizin topiğe bi bakayım dedim gordugum ilk mesaj bu, kismete bak :)
10 gun once bunun icin doktora gittim, kitle falan olustu da biz yeni farkettik zannettik esimle cok korktuk, solugu genel cerrahta aldik :)) sol gogsumde agrili bi sertlik vardi, sut birikmesiymis, gogsum yeterince bosalmadigi icin olmus meger, bebek emerken o sertligin oldugu yerlere parmaklarinla bastir dagilip bosalsin dedi, ama mutlaka emerken yapmak lazimmis, emmesi bittikten sonra da bak gogsune bebek tam bosaltamiyosa da mutlaka elle veya pompayla sagmak lazimmis, ilerisi mastitmis. Ben dedigi gibi emzirirken agridan acidan ölsem de gogsume parmaklarimla bastirip durdum, özellikle agriyan sol tarafina, 1-2 gune yumusadi agrisi hafifledi, 1 haftaya da hem birikme hem agri tamamen gecti ama hala iki gogsumu de emzirirken arada bir parmakliyorum ki tekrarlamasin diye, insallah bi faydasi olur sana da..
Cok sagolun..evet evet emzirirken zorda olsa elimle ovaladim yumrular dagildi .uctaki beyaz beze hala duruyor ama agri yok

Kizlarim 3aylik 2gunluk oldular hala cekiyoruz en son 6.ay degisirldr diue duydum 3ay hayallerim yikildi

Hiç bir bebek birbirine benzemez ne kilosu ne boyu ne uykusu ne yemeği ne gazi.. Benim kızım ilki daha 40i çıkmamış bebek geceleri gözlerini fal taşı gibi açar bakardı uyumasi için yapmadığımiz bir şey kalmadı.. Bana cok dediler 40i ciksin,yok ek gidaya gecsin yok 1 yasina gelsin diye..ama nafile oldu..Taaa ki 2015 subata kadar..yanı 3 yaşını devirmisti..2. Cocugum oğlum şimdi güzel uyuyor ama belli olmaz..güvenmiyorum valla her an her şey değişir..

Her iki.çocuğumda da çok gaz problemimiz yok oğlan da arada oluyor..

Ben şunu derim uykusu için de gazi içinde zaman vermeyin kendinize geçer diye..illa gecicek ama orasını allah bilir..

Umarım çabuk geçer inşallah.. Tüm bebekler bol uykulu gazsız sancısız olsunlar anneleri uzmesinler..anneler dinlensin uyusunlar inşallah.. ;)

Back
X