2016 Şubat Anneleri

Kullanıyorum canım . yurt dışından getirttik birde ilacı
Gerçekten mi açıyor mu iştah. Ben bir araştırayim bu damlayi . himm bu kullandığımız ilaçtan sonra alttan üstten atıyoruz.. Ben Dr umuza sorayim bu ilacı kendimde araştırayim. Keşke size de iyi gelseydi
canım öncelikle çık geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah en kısa zamanda iyileşir bebeğin tam olarak kaç günlük ve ne kadar kilo alıyor benpim kızımda bu ay 500 gr aldı doktorum normal diyor ama bana küçük geliyor kızum ve iştahı yok zor emziriyorum ayakta şarkı söyleyerek hoplatarak ve çok az emiyor bir ara acile gitmiştik orda kan ve idrar tahlili istedi ama idrarı veremedik verdikleri poşeti idrarda enfeksiyonun belirtileri he acaba

Kızlar kilo olayına takılmayın bizim ufaklık çok kilolu değil ama zayıfta değil, hareketli bebekler daha zayıf olur dedi doktor, bunda bir anormallik yok hareket ediyor yakıyor :p.. Birde genetik yapı diye bir gerçek var :) Yada çok kusuyodur alamıyodur.. Önemli olan 500gr altına düşmemek. Ben şişko bebek olsun hiç istemedim, şeker hastası olma riskinin daha fazla olmasından ötürü... Ailede yaşadığımız için korkuyorum biraz :/
Benimkide tombis dgil bende istemyrm ta herkes zayif duruyo diyo etli butlu mu olcak daha ne olsun 2 aylıkken 5200du smdi 3 aylık olduk yarın bi gün gitcez kontrole bakalm kaç olms

Önceden de yazmıştım. Dışardan insanlar çok bilmiş konuşuyor ya uyuz oluyorum. Ya çocuk sağlıklı olsun kilo önemli değil. Ama işte farkında olmadan anneyi acabalar içinde bırakıyorlar. Benimde oğlum maşallah iri bir bebek. Eee gorende bu sefer ona gore yorum yapıyor :KK43: kaç aylık diye sorunca 3-5 vs diye atasim geliyor bazen. Çünkü devamını dinlemek yoruyor bazen. Ya da daha sonra çocuk çok huysuz oluyor.

O yüzden dışarıyı duymadmak lazım sanırım

2ayı geçtik artık 3aulık diyebilirsin bence;)
Sırf bu milletn lafı yüzünden insanı üzüyorlar
Zayıf olsa aman çok zayıf mama ver
Kilolu olsa mamamı veriyorsun annesütü veriyorum desen de inanmazlar :D
Hep bi laf hep bi laf
Canım büyük söyle şuan 2.5 aylık ya sen 3.5 aylık de. Yoksa dediğin gibi herkes konuşmaya başlıyor nazarda degebilir.
Biz aşıya gittiğimizde sonuçta hepsi 2 aylıklardı bazıları minnacıktı bazıları büyükçe o zaman fazlada söyleyemiyorsun. Ama bebegi küçük anneler büyükleri görünce bayagı bir üzülmüştü :KK43:
Ya bende aşı da en minnak bebek benimkiydi :D ama üzülmedim valla. Boyum ne posum ne, çocuk yürümeye başlasın o zmn alsın kilo :p şuan bile ağır geliyor bana;)
Aaa bak bu aklıma gelmmeişti. acaba hemşire ondan mı dedi bana az kilo almış diye:) hepsi dombili dombili yanaklı bebişlerdi, benimkinin cılız gördü :D

Canım bazı söylentilere göre doktorlar kendisine reklam için gelen firmaları öneriyormuş. Ne kadar doğru bilemeyecegim. 1 ay sonrasında ne kadar kg aldığı ortaya çıkar zaten. İnş iyi aldırır.
Mama ölçülerinide bilmiyorum canım ya bir bebek bir seferde ne kadar emiyorda doyuyor hiç bakmadım ben. Ne kadar emerse o kadar verdim hep. Bazen az emdi bazen çok. Aynı memeden bazen hemen doydu bazen uzun sürede..
Acaba verdiğin mama ve süt çokmu doyuruyor? O yüzdenmi acaba çabuk acıkmıyor? Yada açlıkmı hissetmiyor? Bunların cevabı zor.
Ebfeksiyondan dolayımı iştahsızmış bebegin?. İnş çabucak geçer.
Ama sünnet konusuna tekrar dönecegim canım. Hangi doktora gittin bmiyorum ama ben Yüzyıl daki Bekir beyi tavsiye ederim. Genel anestezi yapmıyor. Lokal yapıyor. Sünnet öncesi 4 saat açlık gerekiyor. Bebegin daha büyümeden (eğer hastalığı için sakıncası yoksa ) yaptırsan çok iyi olur.
Çünkü bu enfeksiyon arada böyle tekrar edebilir :KK43:

Kemik suyuda ek gıdaya geçince 5.6 aylıkken verilmeye başlanıyor canım. Bebek için kemik suyu tarifi yazsan nasıl yapıldığını anlatan siteler var.
Ay firkan yaa ben hala sünnet işine cesaret edemiyorum :/
Ne zaman dillendirsem etraftan ne gerek şimdiden demeye başlıyorlar.

:@ tası tarağı toplayıp Yeni zelandaya taşınacam kimse karışamıyacak sonunda o olacak :@

Bebeğimin sağ göz kapağında ve burnunun altında kızarıklık var ama burnunun altındaki çok az kabarık duruyor gören herkes aa burnu yaramı oldu diye soruyor çok üzülüyorum geçmezse diye doktor büyük ihtimal 2 yasına kadar tamamı kaybolur dedi ama böyle çevreden tekrar tekrar soruldukça daha çok aklıma takılıyor deneyimli anneler @firkan @serppp sizin ilk bebeklerinizde yada çevrenizde bu şekilde doğum lekesi olupta geçmeyip kalan oldu mu?????
Bizimde sağ göz kapağımızda leke var :) başta naptınız çocuğun gözüne diye soruyorlardı. Ben çok emin şekilde doğum lekesi diyince kimse daha ses edemedi. Hatta o zmn başlıyorlar avutmaya merak etme geçer falan demeye:p
Kuzenimde de vardı hatta daha kırmızı ve daha belirgindi. Onun 1yaş olmadan geçmişti.
Bizimkisi hafifledi. Şuan çok ağlarsa veya banyo sonrası belirginleşiyor. Sonra hafifliyor. Biraz zaman alsa da geçiyorlar ;)

Evet ilaç misali mama mumessilleride çalışıyor Dr lar onları oneriyorlar o an aklıma gelmedi tabii pek bilgim yoktu mamalarla ilgili. Aslında golden goat mama var keçi sütü onu soracagim Dr.a uygun derse onu kullanırım. Evet bakalım ne kadar kilo almış olacak. Herşey yazılı zaten. Bilmiyorum ki ne kadar doyurucu mesela ben süt arttırıcı ilaç aldıktan sonra baya yağlı oldu sutum ondan önce incecik bir yağ tabakası olurdu sindi ise kalın. Öyle diyor canım drlar Enf. Yüzünden iştahsız..
Sünnet olayını semiha şakır onayladı, Pendik bölge onaylamadı Ersoy hast. Siz bilirsiniz dedi.... AA lokal mi yaptı .. Açıkçası genel uyuması pek istemiyorum bende. Enf var iken sünnet olmaz dedi semiha sakirdeki Dr.lar
Bir duzelsin yapacağım yapacağım sunnetjni
Yaa lokal yaptır canım :( minnacık bünyeleri için kılı kırk yarıyoruz sonuçta :(

Kizlar bebegim 3 aylik. 1,5 ay sonra ise baslamam gerekiyor, ucretsiz izin de alamayacagim. Bebegim icin evde bakicimiz var yatili. Benim korkum bebegimin beni unutup bakiciyi annesi yerine koymasi... O kadar kafama takiliyor ki bu durum... Simdi bile bebek benden cok bakiciya bakiyor, inanin bakiciyi kiskaniyorum... Bir yerde gozum arkada kalmayacak cunku bakici ve bebek iyi anlasiyorlar. Ama yavrum benim onun annesi oldugumu unutur diye cok korkuyorum... Ya onu annesi zannederse? Maalesef ise donmek zorundayim kredimiz var cunku. Ne dusunuyorsunuz? Boyle bir sey olur mu, bebegim beni unutur, sevmez mi??
emzirıyor musunuz en büyük bağ o şekilde kuruluyor altını açan kişi de önemli bakıcınız mı değiştiriyor altını su an beslenme işinde bakıcı mama veriyorsa ona bakması normal.

yarın 2. Ay Aşılarımız var beni kara kara düşünceler aldı bile.. Ah annelik sen Nasıl birseysin..!

Hiç korkma canım . inşallah ağrısız ateşsiz anlatırsın. Birazcık ağlıyor o kadar. Ben konusmustum oglumla aşılar yapılırken. Sukur çok aglamamıştı.

Kizlar bebegim 3 aylik. 1,5 ay sonra ise baslamam gerekiyor, ucretsiz izin de alamayacagim. Bebegim icin evde bakicimiz var yatili. Benim korkum bebegimin beni unutup bakiciyi annesi yerine koymasi... O kadar kafama takiliyor ki bu durum... Simdi bile bebek benden cok bakiciya bakiyor, inanin bakiciyi kiskaniyorum... Bir yerde gozum arkada kalmayacak cunku bakici ve bebek iyi anlasiyorlar. Ama yavrum benim onun annesi oldugumu unutur diye cok korkuyorum... Ya onu annesi zannederse? Maalesef ise donmek zorundayim kredimiz var cunku. Ne dusunuyorsunuz? Boyle bir sey olur mu, bebegim beni unutur, sevmez mi??
Yok canım anneyle bebek arasındaki bağ öyle kolay kolay kopmaz . anneyle bebek arasında çok özel bi bağ var. En çok seni sever annesi üzme kendini

Biz bugün 3 aylık olduk..yarın sağlık ocağına gidip rota aşısını olacağız boy kilo kontrolü.. Klasik..

Benim 2 çocuğum var biliyorsunuz.. Ablamizin zayıftı küçüğe nazaran..4 ayda 400gr almıştı..herkes dedi manaya başlat diye ama ben inatla 1,5 ay daha anne sütü verdim..ben bilmezmiydim mama vermeyi çocuğun kilosunun az olduğunu ama ne kadar anne sütü o kadar iyi dusuncesindeydim..
Ama şimdi maşallahi var 17.5 kilo boy herhalde 110 cm ve daha yeni 3.5 yasında..
O yüzden en iyisini biz anneler biliriz..takilma askiminaskiyim askiminaskiyim

Biz bugün 3 aylık olduk..yarın sağlık ocağına gidip rota aşısını olacağız boy kilo kontrolü.. Klasik..

Benim 2 çocuğum var biliyorsunuz.. Ablamizin zayıftı küçüğe nazaran..4 ayda 400gr almıştı..herkes dedi manaya başlat diye ama ben inatla 1,5 ay daha anne sütü verdim..ben bilmezmiydim mama vermeyi çocuğun kilosunun az olduğunu ama ne kadar anne sütü o kadar iyi dusuncesindeydim..
Ama şimdi maşallahi var 17.5 kilo boy herhalde 110 cm ve daha yeni 3.5 yasında..
O yüzden en iyisini biz anneler biliriz..takilma askiminaskiyim askiminaskiyim

Maşallah kuzularina canım :) işte.. Bizimde sanssizligimiz oldu rahatsızlığı artı gazi hastanede yattık.. Meme almıyor .. Mama zor yiyor :) geçecek inşallah ... Yani takıyorum kafama. Çok küçük böyle kendini kurtaracak kadar olsa böyle üzerine dusmem bende çok zayifmisim. Şimdi ohhooooooo...
Bakalım salı Dr. A gidicez ne diyecek bu Dr.da

2ayı geçtik artık 3aulık diyebilirsin bence:KK66:
Sırf bu milletn lafı yüzünden insanı üzüyorlar
Zayıf olsa aman çok zayıf mama ver
Kilolu olsa mamamı veriyorsun annesütü veriyorum desen de inanmazlar :KK70:
Hep bi laf hep bi laf

Ya bende aşı da en minnak bebek benimkiydi :KK70: ama üzülmedim valla. Boyum ne posum ne, çocuk yürümeye başlasın o zmn alsın kilo :p şuan bile ağır geliyor bana:KK66:
Aaa bak bu aklıma gelmmeişti. acaba hemşire ondan mı dedi bana az kilo almış diye:) hepsi dombili dombili yanaklı bebişlerdi, benimkinin cılız gördü :KK70:

Ay firkan yaa ben hala sünnet işine cesaret edemiyorum :/
Ne zaman dillendirsem etraftan ne gerek şimdiden demeye başlıyorlar.

:mad: tası tarağı toplayıp Yeni zelandaya taşınacam kimse karışamıyacak sonunda o olacak :mad:

Bizimde sağ göz kapağımızda leke var :) başta naptınız çocuğun gözüne diye soruyorlardı. Ben çok emin şekilde doğum lekesi diyince kimse daha ses edemedi. Hatta o zmn başlıyorlar avutmaya merak etme geçer falan demeye:p
Kuzenimde de vardı hatta daha kırmızı ve daha belirgindi. Onun 1yaş olmadan geçmişti.
Bizimkisi hafifledi. Şuan çok ağlarsa veya banyo sonrası belirginleşiyor. Sonra hafifliyor. Biraz zaman alsa da geçiyorlar :KK66:

Yaa lokal yaptır canım :KK43: minnacık bünyeleri için kılı kırk yarıyoruz sonuçta :KK43:

İçim tuhaf oldu genel anestezi diyincr zaten. Muhtemelen lokal yaptırırım. Onlar içinde uygunsa

Bütün gün kızım her uykusundan kollarını açarak korku ıcınde uyandı 5 dakıka bile uyusa bu sekılde uyanıyor hala da devam edıyor felak nas okuyorum her koyduğumda besmele cekıyorum evimde kac kerendaha Kuran okutacagım bilmem.. Gecen hafta kurbanını kesip kan akıttık iyi gelir dedik .. Annemdeyken sorun yok kendi evime gecıyorum uykuları azalıyor korkarak uyanıyor ıyıce huzursuzlasıyor..
odada bebeği rahatsız eden bir şey mi var oyuncak resim çarşafında hayvan şekilleri falan çevresindeki uyaranları bir inceleyin

Rota virus asissi yaptirip yaptirmamak konusunda cok kararsizim kizlar siz ne dusunuyosunuz bu konuda,3 ay 4 gunluk olduk yarin kontrol var ve asida olacak yaptiracaksam,esim yaptirma diyor ama emin degilim :(

canım öncelikle çık geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah en kısa zamanda iyileşir bebeğin tam olarak kaç günlük ve ne kadar kilo alıyor benpim kızımda bu ay 500 gr aldı doktorum normal diyor ama bana küçük geliyor kızum ve iştahı yok zor emziriyorum ayakta şarkı söyleyerek hoplatarak ve çok az emiyor bir ara acile gitmiştik orda kan ve idrar tahlili istedi ama idrarı veremedik verdikleri poşeti idrarda enfeksiyonun belirtileri he acaba

Sağol canım. Bebeğim doğduğu ilk günden beri ağlıyor huzursuzdu gaz dediler dayanamadım tahlil istrdim. Onda çıktı canım. Bir aylıkken idrarında pembe kristaller geliyordu yani yemiyor du.. Beni emmiyordu.. Bebeğim.79 günlük 5.100/gr 59cm. 3.7oo gr doğdu canım. İki ayda 1.2oo gr almıştı. Bence tahlili vermeye gayret et canım. Tedbir amacli olsun

Benimkide tombis dgil bende istemyrm ta herkes zayif duruyo diyo etli butlu mu olcak daha ne olsun 2 aylıkken 5200du smdi 3 aylık olduk yarın bi gün gitcez kontrole bakalm kaç olms
Senin bebek bizimkiyle aynı gidiyor galiba :))

Rota virus asissi yaptirip yaptirmamak konusunda cok kararsizim kizlar siz ne dusunuyosunuz bu konuda,3 ay 4 gunluk olduk yarin kontrol var ve asida olacak yaptiracaksam,esim yaptirma diyor ama emin degilim :KK43:

Birde bu durum var değil mi.. Ben prof. Gittiğimde her asiyi yaptırmanızi oneririm demişti

Back
X