2016 Şubat Anneleri

allah rahmet eylesin. ayrıca küçük çocuklarla yolculuk, kalabalık zor oluyor Allah yardımcın olsun.

abur cuburu sevmeyen yok zaten, ben de severim ama az tüketmeye çalışıyorum bir de çocuğa yeme deyip kendim yersem olmuyor yaşı da 8 olunca ondan gizli iş çeviremiyorum artık, o yüzden miktarı azalttık, markette bir şey istediğinde de çoğunlukla evde ben sana daha güzelini yaparım deyip her istediğini almıyorum. okulda kantinden almak istiyor haftada bir kere almasına izin verdim ama bu defa da arkadaşları ısmarlıyor, deli ediyorlar beni...
çocuklara biz alıştırıyoruz zaten aman ağlamasın bir şeker vereyim aman ağzı tatlansın çikolata vereyim falan diye alıştırıp sonra da kızıyoruz işte. bazı uzmanları dinlemiştim abur cubur merakınız varsa en azından sadece bitter çikolata yiyin diyorlardı, daha az zararlı ve antioksidan etkisi var diye. ben de bitteri çok severim zaten haftada bir iki defa bitter çikolata yiyorum, emzirdiğim için hazır gıda tüketmemeye ve doğal beslenmeye çalışıyorum tabi bu devirde ne kadar mümkün tartışılır.

önceden çamaşır suyu kullanıyordum, yer silmek için olan deterjanlardan da kullanıyordum ama son 1 senedir arap sabunu, sabun tozu, karbonat, sirke, limon suyu gibi şeyler kullanıyorum. arap sabunu ve sirke yer silerken, karbonat sirke mutfak,wc banyo temizliğinde kullanılabilir. çamaşır suyu kullanılıyorsa da sık sık değil haftada bir falan kullanmak daha doğru olur bence. elbette bu söylediklerim benim tercihim, herkesin tercihi düzeni tarzı farklı.
Ben de çoğu şeyi kendim yapiyorum kızıma cicibebe bile yedirmedim kendim yaptim biskuvisini hemen hemen her şeyini kendim yaptım ama ta ki bi bayram babaanne yenge dede anneanne teyze... Hepsi bi defadan bi sey olmaz diye diye bizden gizli verdi bi kacina soylendim herkes bi defa vere vere cocuk cikolata manyağı oldu bugun diye bugun bayram bi sey olmaz dediler :KK12: küslük olmasin diye baska bi sey de diyemedim sonrasinda gunde tirnagin yarisi kadar bitter vermeye basladik ozellikle tuvalet egitimi sirasinda. O fazla geldi cocugun vucudunda döküntü cikti dr alerji dedi cikolata cilek vs olabilir dedi kışın ortasinda cilek olmadigi icin cikolataya yorduk herkese de söyledim cikolataya alerjisi var diye. Halbuki dr alerjiden çok kuruluktan da kaynaklaniyor olabilir dedi ama bu kısmı kimseye söylemedim:halay:

Cnaımmmmm. Online sın diye hemen yzdım. Hangi mamayı başlattı?
Ayyy az önce bir bayan bana 5kutu mama yollayacaktı:KK43: ihtiyacı olan birine yollaması için reddettim:KK43:
Baktım başkasına yollamış:/
Ben sana bulurum canım sen merak etme. Ama neocate mi, proge... Mi? Onu söyle bana.
Çok sevindim kilo almasına çok mutlu oldum:)
İdrar enf. için birşey diyemiyorum canım:KK43: inşalalh geçecek. Belki sünnet iyi gelir :) bir daha olmaz:KK66: inşallah

El emmek mi:işsiz: anam ayağaına yetişse onu da sokacak:p bir de cap cup emiyor.
Çoğumuzun bebesi emiyor korkma:KK66:
Haha :))) sağol birtanem.. Dr. Neocate başlamadan önce aptamil ha deneyelim dedi eğer iyi gelmezse neocate olur dedi.. Aptamilin tadı iyi gelmedi içine vanilya şurubu katinca içmeye başladı onunla kilo aldı kuzum.
İnşallah. Bu sünnet iyi gelir ama bizim biraz skintimis var idrar kaçağı var böbreğe bi 6 aylık olana kadar antibiyotigimizi içeceğiz.. Haha :) öyle emiyor ki elini diyorum mememi niye böyle emmiyon :)

Anneler günümüz kutlu olsun :) kendi ailem ve kayinpederler bendeydi onlari cay komasina soktum ve gonderdim misafir agirlamak kolaylasti.ortaligi toparladım suan ayağımda salliyorum sipayi Oohh sabah 6 7 e kadar uyicam :KK68: :KK55:

Haha :))) sağol birtanem.. Dr. Neocate başlamadan önce aptamil ha deneyelim dedi eğer iyi gelmezse neocate olur dedi.. Aptamilin tadı iyi gelmedi içine vanilya şurubu katinca içmeye başladı onunla kilo aldı kuzum.
İnşallah. Bu sünnet iyi gelir ama bizim biraz skintimis var idrar kaçağı var böbreğe bi 6 aylık olana kadar antibiyotigimizi içeceğiz.. Haha :) öyle emiyor ki elini diyorum mememi niye böyle emmiyon :)
Amannnn neocate de pregamn de berbatmış tadı. Bana bir kutu yollayacaklar, ben önlem için bir kutu istedim. Eğer diyette kaçak yaparsam etkilenmesin diye önlem almak için istedim.
İhtyacın olursa söyle hemencik getiririm ;)

Bu arada biberonu bıraktırır o mama :D bir bakmışsın renas memeye sarılmış :p
Ya şu biberon bıraktırma yöntemini denesene :( biliyorum çok yoruldun bu yöntemlerden biberonu bıraksa nolucak diyeceksin ama ne bileyim üzüldüm öyle deymce :(

Aynen canm ağzı değince basıyor yaygarayı duyan bişey yapıyorum sanar bende neler denedm ama yok.. Aç bırakıp vermeye yıkamıyorum günah daha el kadar.. Biberon arasında veriyorum ama nasl ağlıyor :KK43::KK43:
Valla ben bir gün aç da bıraktım.. Gaddar anneyim.. İçim sizliyor sindi :( enjektör denedim

Amannnn neocate de pregamn de berbatmış tadı. Bana bir kutu yollayacaklar, ben önlem için bir kutu istedim. Eğer diyette kaçak yaparsam etkilenmesin diye önlem almak için istedim.
İhtyacın olursa söyle hemencik getiririm :KK66:

Bu arada biberonu bıraktırır o mama :KK70: bir bakmışsın renas memeye sarılmış :p
Ya şu biberon bıraktırma yöntemini denesene :KK43: biliyorum çok yoruldun bu yöntemlerden biberonu bıraksa nolucak diyeceksin ama ne bileyim üzüldüm öyle deymce :KK43:
Evet fenaymis tadlari o mamalarin. Bende duydum.. Nasıl bırakılıyor ki biberon.. Ya sonra almazsa memeyide ben napicam. Ya benim süt bu arada o bulantı ilacıyla çoğalıyor yoksa 3o 4o CC anca çıkıyor biliyor musun. Ben ona rağmen yemiyorum sut ürünlerini. Senin gibi katı bir diyet değil benimki. :( Allah yardımcın olsun. Kuzum yaaa

inşallah canım madem sen de doğal beslenmeye dikkat ediyorsun çocuğunu ne kadar uzak tutabilirsen o kadar iyi hazır gıdalardan, bu bilinçte olduğun sürece zaten Allahın izniyle sağlıklı, bağışıklığı güçlü bir çocuğun olacak. ben oğlumda 2 yaştan sonra verdim hazır gıdayı ama şimdi çok pişmanım keşke hiç vermeseymişim diyorum o yüzden kızımda daha dikkatli olacağım. oğlumda da az tüketmesine gayret ediyorum ama okul ve arkadaş çevresi işi bozuyor maalesef. elimizden geldiği kadar dikkat edeceğiz, en doğrusu bu.
İnşallah:) hepimiz sağlıklı bireyler yetiştiririz inşallah;)

kızlar merhaba

mart annesiyim sizlere bir şey sormak istiyorum anne sütünün kalitesini anlamak için tahlil analiz diye bir şey duydunuz mu? kv böyle bişey duymuş ama ben hiç denk gelmedim

Töbe yaaa. Bende duydum daha önce
ama amaç ne?
Sütün kalitesi hergün değişir çocuğun ihtiyacına göre üretilir. Bugün farklı yarın darklı kalitede olur;)
Kv söyle gitsin kemik yaşını ölçtürsün, kolestrolü falan ölçtürsün. Uğraşmasın taze analarla ;)

bskn bskn canım valla iyi sabır varmış sende.. Komsuyu parcalayasim geldi :kızgın::KK11:
Ay valla bak gene hatırladım :@
İnş iner canım. Benim dediğim durum utangaç testisler içindi.. pipi ucu darsa enfeksiyon riski yüksek oluyor maalesef. İnş hemen yaparlar.

:KK70:oğlumun adı Ahmed Yusuf canım. Firkan benim ve eşimin isminden karıştırdım. Firdevs Serkan :kahve:

Canım erken daha en az 4 ay bitmesi lazım. Çoğunlukla 6 aydrniliyor ama bizim doktor bebek kendi isteyetek oturuyorsa 5 aylıkken oturtabilirsiniz demişti. İstemiyorsa otutmamak lazımmış.

Canım seninkinde enfeksiyon riski var diyemi uyutacakmış? Normalde Bekir bey uyutarak yapmıyordu. Tabi durumlar farklı olabilir.
Sünnet sonrasını doktor gayet açık bir şekilde anlatıyor zaten canım. Sünnet öncesi odaya gelip anlattı bize.. hatta aynı anda birkaç bebek çocuk var diye birimizin odasına diğer anneleride çağırmıştı hepimize birden anlatmıştı.
Sonrasınıda kontrole çağırdığında anlatıyor. İnş sende memnun kalırsın ben çok memnun kaldım. :KK66:
Uydurduğumu demiştim zaten :D furkan iyiydi ama yaaa :p
Merhaba kizlar oncelikle hepinizon anneler gunu kutlu olsun bebislerle nice anneler gunu gorursunuz insaallah. Benim iki oglusum super bir surpriz hazirlamislar resimler yapmislar boyamalar hazirlamislar bana siirler yazmislar ve harika bi sunumla bana sundular mutluluktan agladim benim bile aklima boyle sunum gelmezdi dunyanin en guzel hediyesi bile anlamsiz gelirdi. Bu arada dun hastanedeydim serum yedim gogsumun ustunde kocaman bir sivilce cikti nohut buyuklugunde ici bembeyaz sonra gogsumde muthis bir agriyla beraber sitma bas donmesi mide bulandisi basladi ayaga kalkamiyordum allahtan annemlerdeydim. Ertesi.gun hastaneye gittik mastit olmusum gogsum iltihap dolmus serum yedim sonra ilaclar filan surekli emzir sag dedi cocugu emzirdikten sonra bir baktimki icinden resmen koyu sari uzayan sumuk gibi bisey cikiyo surekli ugrastim sagdim bosaltmaya calistim sonra sapsari ip gibi sert bisey cikti sonrasinda da kan geliyor maalesef ilceye geri dondum ve merkeze gitme imkanim da yok basina boyle seyler gelen var mi bebege o gogsumu vermiuorum zarari flan olursa diye
Aiy canımmm. O beyaz şeyden bende de olmuştu. Nette okuduklarımı yaptım geçmedi. Sonra steril iğneyle deldim :p (etrafta hastane yok ya ondan :p )
Oda olmadı sonra ağlaya sızlaya emzirdim mastit gibi oluyordum az daha neyse şimdi hafifledi.

Sana da çok geçmiş olsun:( bence de bol bol sağ o göğsünü. Normalde verilirmi bilmem ama bende olsam vermezdim:/
Belki iltihap çözülüyordur:/

Başınız sağolsun canım mekanı cennet olsun inşallah

askiminaskiyim askiminaskiyim çok geçmiş olsun canım Allah şifalar versin

bskn bskn aa bu nevresim geçirme yöntemi pek pratikmiş, bundan sonra biz de böyle yapalım zira hiç sevmiyorum öbür türlü geçirmeyi..

@sessizyazar canım benim kız da son zamanlarda çok kusmaya başladı umarım normaldir yarın sağlık ocağında kontrolümüz var sorucam
Tembel işleri bana sorun :p

S serppp başınuz sağolsun :(

Bu elevit ve grafeotmuydu neydi adi unuttum hamilelikte kullandığımız hap süt yapıyomu sacma soru oldu ama merak ettim dee

Evet fenaymis tadlari o mamalarin. Bende duydum.. Nasıl bırakılıyor ki biberon.. Ya sonra almazsa memeyide ben napicam. Ya benim süt bu arada o bulantı ilacıyla çoğalıyor yoksa 3o 4o CC anca çıkıyor biliyor musun. Ben ona rağmen yemiyorum sut ürünlerini. Senin gibi katı bir diyet değil benimki. :KK43: Allah yardımcın olsun. Kuzum yaaa
https://instagram.com/p/BFE2d3gkWSW/

Süt ürünü tüketmemen bir değişiklik yaptı mı?

Arkadaşlar oglum sesli sulu yeşil kaka yapiyor içinde hafif mukus var pütürtüler de var bikac gündür yesil ama sulu oldunu bugün altını açtığımda farkettim fışkırtarak sulu kaka yaptini kokusu da degisti kakasinin ishal mi acaba?ya da su onsut sonsut mevzu mu bugun kaka sayisini sayicam sabahtan beri 3 oldu inşallah ishal degildir :KK43:

Evet fenaymis tadlari o mamalarin. Bende duydum.. Nasıl bırakılıyor ki biberon.. Ya sonra almazsa memeyide ben napicam. Ya benim süt bu arada o bulantı ilacıyla çoğalıyor yoksa 3o 4o CC anca çıkıyor biliyor musun. Ben ona rağmen yemiyorum sut ürünlerini. Senin gibi katı bir diyet değil benimki. :KK43: Allah yardımcın olsun. Kuzum yaaa
image.webp

Hepinizin anneler günü kutlu olsun kizlar :anne:bu arada oglum sesli sulu yeşil kaka yapiyor içinde hafif mukus var pütürtüler de var bikac gündür yesil ama sulu oldunu bugün altını açtığımda farkettim fışkırtarak sulu kaka yaptini kokusu da degisti kakasinin ishal mi acaba?ya da su onsut sonsut mevzu mu bugun kaka sayisini sayicam sabahtan beri 3 oldu inşallah ishal degildir :KK43:
Daha çok arttı mı kaka sayısı?
Bir de kaka sayısı ile kaka miktarı aynı mı? Bizim günde iki bezimiz kakasız olur diğerleri hep kakalı.
Ama üç dört tanesi bol kakalı diğerleri gaz çıkartırken kaka çıkmış biraz o şekilde.

Yeşil kaka için yorumlar çok geniş.
Üşütmemten önsüte kadar giden bir mevzu...
Gün içindeki her kakası mı yeşil?
Yarında takip et bakalım yediklerine mi tepki veriyor yoksa ön sütü mü fazla alıyor?

Merhaba kizlar tecrubenize ihtiyacimvar.yardim ederseniz cokk sevinirim.ben ciftrahimliyim.ve yenihamile kaldim.son adet tarihi 2 nisan....adet olma gunum pazartesi yani 2 mayista beta hcg 27...carsamba aksami deger 70...ve cumartesi aksami deger 366 .cikti..bu yukselisnormalmi.bana yuksek gibi geldi ikiz olabilirmi ki..bu arada dogalyollahamile kaldim.10yildansonra.tamdatup bebek tedavisinebaslicakken

Merhaba kizlar tecrubenize ihtiyacimvar.yardim ederseniz cokk sevinirim.ben ciftrahimliyim.ve yenihamile kaldim.son adet tarihi 2 nisan....adet olma gunum pazartesi yani 2 mayista beta hcg 27...carsamba aksami deger 70...ve cumartesi aksami deger 366 .cikti..bu yukselisnormalmi.bana yuksek gibi geldi ikiz olabilirmi ki..bu arada dogalyollahamile kaldim.10yildansonra.tamdatup bebek tedavisinebaslicakken
Canim hcg oranlarini tam hatirlamiyorum ama benim 7.hf.da 14.hf ya uygun hcg oranim cikmisti ikizlerim oldu cok şükür ama çift rahimli bi ark.im vardi 31.hf.da dogum yapti cok dikkatli olmalisin dr dinlen derse sakin calismaya veya ağır iş yapmaya devam etme

Kızlar geçen birisi blw nedir bilmiyorum demişti.
İşte blw budur :deli:Eki Görüntüle 1829108
Ben sormuştum canim. Bilmemekten kastim şu. Zaten ister istemez cocugun eline veriyorsun her seyi kendi yemeye basliyor nefen bu kadar abartiyorlar onu anlamadim. Bi ara face.de takip ediyordum sıkıldım biraktim. Ben blw nedir bilmeden zaten cocuguma bu sekilde yedirdim 1.5 yasina gelmeden corbasini nerdeyse hiç dökmeden yemeye başlamıştı :kk77:

Daha çok arttı mı kaka sayısı?
Bir de kaka sayısı ile kaka miktarı aynı mı? Bizim günde iki bezimiz kakasız olur diğerleri hep kakalı.
Ama üç dört tanesi bol kakalı diğerleri gaz çıkartırken kaka çıkmış biraz o şekilde.

Yeşil kaka için yorumlar çok geniş.
Üşütmemten önsüte kadar giden bir mevzu...
Gün içindeki her kakası mı yeşil?
Yarında takip et bakalım yediklerine mi tepki veriyor yoksa ön sütü mü fazla alıyor?
canim bu vakte kadar 6 oldu 6.gazla az biraz ciktti kaka sayilmaz hep yesil bikac gündür,kokusu da degisti bir haftadir biraz daha dikkat edeyim sicak tutmaya yedigime onsut meselesine bu hafta asimiz da var inşallah ishal olmamistir :( bu arada cok sagol canim ilgilenip yardimci oldugun icin ilk olunca tecrübesiz oluyor insan iyi ki burda sizlerle paylaşım imkanimiz var Rabbim esirgesin hepimizin kuzusunu

bence normal Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin gec döllenme sanki yoksa daha da yüksek olurdu hayirli olsun

Size dedim mi?
Geçen gün komşular geldi. Alt kat komşum çok ilgilidir. Gereksiz bir ilgi bir sorumluluk duygusu üstlenir kendi kendine. Hani sanki yengem gibi. Sağolsun iyiliğinden.

Neyse iki komşu oturuyoruz. Tabak falan hazırladım. Tabi haliyle sen niye yemiyorsun muhabbeti yapıldı. Anlattım alerjiyi, süte geçtiğini, çocuğa dokunduğunu, kakayı, kanlı kakayı, pişiği... (Bu kez foto göstererek.çünkü 2audır diyetteyim 2aydır anlatkyorum)
Neyse
Çay koymaya kalktım. Alt komşumun kucağında oğlum. Ay geldim ki oğlanın ağzında tiramisu :eek:
Yemin ediyorum o an orada benim yerimd keryneia keryneia 'nın olmasını diledim. Ağzının payını çok güzel verirdi:KK70:
Çayları koyduğum gibi aldım çocuğu sildim ağzını.
Ama x abla daha yeni anlattım ben yemiyorum sütten geçiyor diye, çocuğa niye yediriyorsun! :mad: dedim

-Ay ama tadını bilsin, ben falancanın(üst kattan bir komşu) kızına da tattırdım bak şimdi herşeyi yiyor, sütten başka tatlar olduğunu öğrensin, yoksa sonra hiçbirşey yemez! Dedi.
-Daha 2,5aylık x abla, biz doktor kontrolünde geç başlayacağız, daha bağırsakları gelişmedi, bir damlası bile yaptığım diyeti anlamsız kılıyor, ..... Diye sakin sakin ama içimden kovasım gelmiş şekilde tekrar açıklamaya çalışırken. Sustum.
Bazıları gerçekten nato kafa nato mermer :KK43:

Ben işime çok karışıldığı için 20günlükken kalktım anne evimdeki rahatı bırakıl evime geldim.
Ütüm yapılıyordu, işim yapılıyordu, bunalınca çocuğu alıyorlardı, yemeğim odama geliyordu, annemin getirdikleri ayrı babanem halam ayrı getiriyrdu. Bunları anlatmama rağmen bu yaptığı anlamsız davranışı yüzünden öfke duyuyorum:mad: :sinirli:
Annemde belki çalışırsan ona baktırırsın diyordu, kadın çok hevesli çocuk bakmaya :işsiz: ama asla :duduk:
Ayhhh ne manyaklar var yahu :)) bebek dışardan yemeğe hazır değil aynı zamanda şuan yese bakterilerden mahvolurdu, çünkü şuan hazır değil bünyeleri. Süt ürünleri, et, yumurta offf of düşünemiyorum bile. Şu herşeyi bilirim emekli teyzelerden birde biz köyde böyle yaparıdık ablalardan gına geldi valla, bir az bilin ya :/

Back
X