2016 Şubat Anneleri

Doğduğu günden beri minik bir yastıkla yatırıyorum, doğduğu ilk haftalar yatağının altına koymuştum. Sonraları kafa altına da koydum. Ama direk kafa altı değil, göğüsten birlikte yükseliyor. Zaten abartılı bir kalınlık yok.

Emzirirken yatık emzirmiyorum, dik konumda emziriyorum, bacaklarımı aralayıp neredeyse oturur pozisyonda bacak arama koyuyorum totosunu.

Emzirdikten sonra gaz çıkartıyorum ya O şekilde biraz daha tutuyorum. 5-10dakika falan.

Doktorların en çok önerdiği 'gece emmesini kes' kısmını yapamıyorum çünkü bizimki az az sık sık yediği için hala geceleri 2saatte kalktığı oluyor. Bazı geceler yatarken biberonla zorla yeditorum :KK70: o zmn uzun uyuyor ama gene gece olmasa da sabah karşı emmeye kalkıyoruz.

Yani başka yapılacak bir şey var mı bilmşyorum. Belki az az sıksık yemesi de sakıncalıdır bilmşyorum. Doktorumuzla haftasonu görüşücem bu konuyu da.

Ben de genelde bir yastıkla yatiriyorum canım. Ve gece emmelerimiz su ara çok sık :( aynen iki fırt için uyanıyor :( buna dikkat edeyim. Sorunca haber verir misin bana. Dün birine sormayı unuttum doktorların diğeri de olabilir dedi :) su bana yeeee gitsin diyen ;)

Bizde haftaya alerji için gidicez. Bakalım kuruntu mu yoksa cidden varmı alerji durumları

Himm kime peki gideceksiniz? İnşallah yoktur?

3 ay olduk ve artık müdahalesiz uyumayı öğrenmeye çalışıyoruz bir kaç gündür
% 50 başardım gibi ama kundaksız uyumayı öğrenmemizde gerektiği için sekte uğruyor uykular

şimdilik gündüz süremiz 30 - 40 dakika arası gece 15 dakika

İns. De gormustum maşallah pasaya :) neler yapıyorsun peki? Nasıl uyutuyorsun?

KIZLAR zahidenin programında doktor metpamid mide ilacınin süt artırdığıni söylemiş izlediniz mi
Ilac ismi verdiyse garanti reklam yapiyordur.. mide ilacini normal bir insan niye icsin ki.. Bir doktorunda boyle sacma onerilerle gelmesi garip ayrica

İns. De gormustum maşallah pasaya :) neler yapıyorsun peki? Nasıl uyutuyorsun?

normalde kucakta 10 dakika sallamayla uyuyor, şimdi günde 5-6 denememde 3-4 kez müdahalesiz uyuyor
uyanır uyanmaz emzirmiyorum bi 5- 10 dakika muhabet ediyoruz sonra emziriyorum oyun oynuyoruz daha sonra oyun halısına koyuyorum tekmelediği için yoruluyor orda ses tonu gülmesi hafif surat ekşiyince uyku moduna geçiyoruz

yatağa yan yatıyıp iyice sarıyorum sırt üstüne yatmasın diye arkasında duruyorum emzik veriyorum arada da şşş yapıyrum
ortalama 30 dakika sürekli emziğini atıyor, onu attıkca gözleri açılıyor o atıyor ben veriyorum o atıyor ben veriyorum derken pes edip uyuyor , inşAllah zamanla bu süre kısalacak ve emzik vermekle uğraşmayacağım diye umud ediyorum :)

Evet doğru söylüyor annen canım ellerini emip kendini sakinlestırıyor sanki eller Oyaliyor bebislerı
Kesinlikle, benim bebeğim ellerini emmeye başlayınca sessiz sakin oluveriyor.. tecrübeli insanlar da olmasaydı şu acemi dönemleri nasıl atlatırdık hep stres :))

doğru zamanı iyi ayarlamak lazım valla yoksa fena ters tepiyor :KK70:
bizimki emerek uyumuyor işte, emdikten sonra en az 20 dakika oyun oynuyoruz sonra 15 dakika kendi haline bırakıyorum
yoruluyor haliyle yatağa koyup yan yatırıyorum ve başlıyoruz ortalama 30 dakika uğraştırıyor

sık sık emzik atıyor uyumamak için, o attıkca ben veriyorum o attıkca ben veriyorum ve hopp gözler gidiyor
ve pes eden o oluyor :anne:
Dilini isir dilini :KK9::uykucu:
Isirdim dilimi ahaha :)

Ellerini emmesi konusunda "Acaba dişi mi çıkıyor?" dediğim bir doktor, olur mu canım öyle şey der gibi güldü. Başkası "Çıkabilir tabi, ihtimal dahilinde." dedi. Bir diğeri de "Ellerini tanıyor, çekme ağzından, güveni kırılır." dedi. 3 doktordan 2si aynı şeyi söylemez mi arkadaş. :KK53:

Acı ama gerçek bugün bitiyor:KK43: 20 gün yıllık izin aldım sonra rapor sonra ücretsiz

Biz çevremizde sorduk, kimse önermedi, aile hekimimiz de gerek yok dedi hatta kendi çocuğuna da yaptırmamış, belki çocuğunuz hiç ishal olmucak, erkenden vücuduna mikrop sokmanın anlamı yok dedi, biz de eşimle yaptırmama kararı aldık

Yeşil çay bebekte kilo kaybına yol açıyor diye duymuştum, içme canım istersen, gene de araştır tabi

Kolaylıklar dilerim cnm

Biz 3 aydır travel sistem bebek arabasının oto koltuğunu kullandık ancak dar ve küçük gelmeye başladı, dün internetten koala marka 9-36 kg kapasiteli isofixli oto koltuğu aldık, 850 tl[/QUOTE
tesekkur ederim canım hayırlı olsun bu arada. peki şimdiden kullanabilecek misiniz 9 kg diyor yani bizim bebekler için henüz uygun değil sanırım.

Dün 3 aylık oldu bebeğim. Sağlık ocağına gittik. 2800 doğmuştu. ilk ay 1 kilo aldı gayet iyiydi. 2. Ay 500 gram aldı. 3. Ay 400 gram. Durum giderek kötüleşiyor. Üstelik mama da kullanıyoruz sütüm yetersiz. Hemşire sağlıklı bi kilo artışı yok dedi. Nolcak halimiz yaa. 3 ayda 2 kilo bile almadı :KK43: kızım aç kalıyor sanırımm vay benim şapşal kafam :sinirli: kız sadece meme emsin diye mamayı da kıstım olcağı bu eridi yavrumm:sinirli:

3 ay olduk ve artık müdahalesiz uyumayı öğrenmeye çalışıyoruz bir kaç gündür
% 50 başardım gibi ama kundaksız uyumayı öğrenmemizde gerektiği için sekte uğruyor uykular

şimdilik gündüz süremiz 30 - 40 dakika arası gece 15 dakika
müdahalesiz nasıl uyutuyorsun canım bana da anlatır misin?

Anneler günümüz kitlu olsun annisler. Ev temizligi yaparken ozel deterjan kullaniyor musunuz mesela yeleri silerkem yer sil kullaniyormusunuz veya wc banyo yikarken camasir suyu bir akıl verin:KK23::KK69:

Ben kullaniyorum cabim. Mutfagimda da yag coz ve camasir suyu kullaniyorum. Yerlerde de yer sil ve camasir suyu. Banyoda da direkt camasir suyu. Bocek ya da karinca falan olur diye tirsiyorum havalar isindi diye acikcasi.

normalde kucakta 10 dakika sallamayla uyuyor, şimdi günde 5-6 denememde 3-4 kez müdahalesiz uyuyor
uyanır uyanmaz emzirmiyorum bi 5- 10 dakika muhabet ediyoruz sonra emziriyorum oyun oynuyoruz daha sonra oyun halısına koyuyorum tekmelediği için yoruluyor orda ses tonu gülmesi hafif surat ekşiyince uyku moduna geçiyoruz

yatağa yan yatıyıp iyice sarıyorum sırt üstüne yatmasın diye arkasında duruyorum emzik veriyorum arada da şşş yapıyrum
ortalama 30 dakika sürekli emziğini atıyor, onu attıkca gözleri açılıyor o atıyor ben veriyorum o atıyor ben veriyorum derken pes edip uyuyor , inşAllah zamanla bu süre kısalacak ve emzik vermekle uğraşmayacağım diye umud ediyorum :)
msjini görmemiştim canım inşallah hayırlısı bakalım:) senin minikte mı sırt sütü olunca zor uyuyor?

Kizlar kanguru kullananiz var mi.ben alip almama konusunda kararszim.bugun e bebekte chicco ve kraftinkine baktim pek begenmedim.
Bir de kullanisli oluyor mu ki bu kangrular
Sonucta az para değiller.ziyan olmasin
Bir de comfort baby mi ne o varmis cok ovuyolar.kullananz var mi.yada onerilernz
Ya bu bebek urunleri cidden ne pahali.
Sozkonusu bebek olunca fiyati katliyolar.minicik cingiraklar 30 40 lira
Oyun halisi bakiyim dedi 250 300 lira
Nette daha uygun ya
Hani bu tur seyler uzun sure kullanilmiyor ki cok para vermek anlamsz geliyo.esim alicakti ama ben bu konularda cimriyim.gerek duymadim.resmen soyuyolar bir de.marka olunca

Kanguru bebek arabasinda falan durmazsa kucagina almis olnak icin rahat oluyir. Beb bakkala markete de kanguru ile gidiyorum. Yani uzun sureli kullanmiyorum yarim saat 1 saat kalitir ucerisinde. Hemen uyuyor zaten bakkala gidince bile. Kucagimda sallandigi icin sanirim. Eve gelincede uyumaya devam ediyor.

Ama ben oyle pahali bisey almadim zaten dedim 6aydan sonra kullanamam kucagimda tasiyamam yani agir gelir. 50liraya pamidor dan bir tane aldim gayette memnunum isimi goruyor sonuvta. 150 liralik bisey almak istemedim acikcasi.

msjini görmemiştim canım inşallah hayırlısı bakalım:) senin minikte mı sırt sütü olunca zor uyuyor?

Dogdugu gunden beri sırt üstü sevmiyor malesef.
alışsın diye uyku arası çeviriyorum hemen uyaniyor
o yüzden kafasınn arkadasi biraz sivri :D

Sagol canim tesekkur ederim kan geliyo simdi de gogsumden sagmayi da birakcam artik bugun saglik ocagina gitcem belki aile hekimi bi yonlendirme yapar zaten gogsum sorunluydu bebegime bi zarar verdiysem diye endiseleniyorum

Kan geliyorsa apse yapmis olabilir canim. Ihmal etme. Mastit zaten antibiyotik kullanmadan gecmiyor

Sadece emzirip sagarak gecenler sut atesi diye geciyor.

Ben bir kez mastit bir jez syt atesi oldum. Mastit um apseye cevirmek uzereydi cevirme ihtimaline karsi emziremedim bile o gogsumden. Sende o gogsunu verme sakin.

KIZLAR zahidenin programında doktor metpamid mide ilacınin süt artırdığıni söylemiş izlediniz mi
İlaç ismi vermemişti. İnstagramdan cevap yazıcM dedi. Dünde cananteyze konuktu. O sırada da kpnuştular ama ilaç ismi vermemişti.

Ben de genelde bir yastıkla yatiriyorum canım. Ve gece emmelerimiz su ara çok sık :KK43: aynen iki fırt için uyanıyor :KK43: buna dikkat edeyim. Sorunca haber verir misin bana. Dün birine sormayı unuttum doktorların diğeri de olabilir dedi :) su bana yeeee gitsin diyen :KK66:

Tabi ben liste yapıyrum soracaklarımı deftere yazıyorum.
Birde bu sefer ses kaydına alacağım kpnuşmalarımızı. Çünkü hem çocuk hem sor hem cevabı yaz olmuyor:/ bir de eşim ile hayır öyle demek istemedi kavgası ediyoruz :D

Ilac ismi verdiyse garanti reklam yapiyordur.. mide ilacini normal bir insan niye icsin ki.. Bir doktorunda boyle sacma onerilerle gelmesi garip ayrica
Yok yok isim vermedi tv den ilaç ismi vermesi yasak zateen.
Ama instagramdan yazarım dedi.
Ellerini emmesi konusunda "Acaba dişi mi çıkıyor?" dediğim bir doktor, olur mu canım öyle şey der gibi güldü. Başkası "Çıkabilir tabi, ihtimal dahilinde." dedi. Bir diğeri de "Ellerini tanıyor, çekme ağzından, güveni kırılır." dedi. 3 doktordan 2si aynı şeyi söylemez mi arkadaş. :KK53:

Napacaz özgüven patlaması yaşasın diye çocuğu kusturacaz mı. Yavrum küçük dilini geçti midesine dokunmaya çabalıyor :D

Haaa doktorlar bence farklı kitap okuyor ondan böyle 40tane fikir var :)

Dün 3 aylık oldu bebeğim. Sağlık ocağına gittik. 2800 doğmuştu. ilk ay 1 kilo aldı gayet iyiydi. 2. Ay 500 gram aldı. 3. Ay 400 gram. Durum giderek kötüleşiyor. Üstelik mama da kullanıyoruz sütüm yetersiz. Hemşire sağlıklı bi kilo artışı yok dedi. Nolcak halimiz yaa. 3 ayda 2 kilo bile almadı :KK43: kızım aç kalıyor sanırımm vay benim şapşal kafam :sinirli: kız sadece meme emsin diye mamayı da kıstım olcağı bu eridi yavrumm:sinirli:
Ya kızacaksınız biliyorum ama alerjik bebeklerde kilo alımı az olur. (Hepsinde değil tabiki)
Hem mama hem annesütü dediğin için söyleme gereği duydum.
alerjiyle kafayı bozduğumu düşüneceksiniz biliyorum, amannnn banane diyip susamıyorum.

Kan geliyorsa apse yapmis olabilir canim. Ihmal etme. Mastit zaten antibiyotik kullanmadan gecmiyor

Sadece emzirip sagarak gecenler sut atesi diye geciyor.

Ben bir kez mastit bir jez syt atesi oldum. Mastit um apseye cevirmek uzereydi cevirme ihtimaline karsi emziremedim bile o gogsumden. Sende o gogsunu verme sakin.
Vermedim cnm sagdm surekli gecti gibi cok sukur ama 2 gun daha vermeyi disunmuyorum

Back
X