2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Kayınvalidelerden bahsetmişsiniz. O zaman kendi kayınvalidem ile ilgili tek bir cümle kurarak çıtayı en yukarıya çıkarmak istiyorum müsadenizle. 31. haftada olduğumuz şu güne kadar kadın bir kere bile merak edip, çocuğun ismini ne koyacaksınız diye sormadı. Sadece o da değil, hiç bir şey sormuyor. Cinsiyetini öğrenmeye gideceğimiz günü önceden haber vermiştik, randevudan sonra bir kaç hafta boyunca arayıp kız mı erkek mi diye sormasını bekledim, sormayınca ben yine insanlık edip arayıp söylemiştim. Şimdi hiç birşeyi o sormadan anlatmıyorum. O da arayıp sormuyor zaten. Böyle böyle doğumda öğrenir artık ismini. İşin garibi küs falan değiliz. Yüz yüze geldiğimizde de aşırı samimi davranıyor. Bu arada ilk torunu olacak bu. Daha ilgisiz kayınvalidesi olan varsa kapışalım :)

Bende kapı susunu yaptım benden iyisi yok valla aynı suse 180 fiyat çektiler dediğin gibi insan elinden çıkınca ayrı seviniyor

Bende kapı susunu yaptım benden iyisi yok valla aynı suse 180 fiyat çektiler dediğin gibi insan elinden çıkınca ayrı seviniyor
aynen kapı süsüm bez oyuncaklar ve yatak süslerimi yaptım sıra kokulu taşlarda yaparız sanki yapanlar işin uzmanlığınımı okudu

Biz 39 +2 de alcak nasipse bizi bayram sonrası 15 temmuz olcak insallah bayramda calisiosa ne ala benimkide calisicakmis ve sonrasında izin yapmicakmis içim rahat etti inşallah zamn ında gelirler

İnşallah Can'ım, ben çok korkuyorum nedense erken gelecek diye. Oğlum tam 40 haftada doğdu aslında ama bunda bir panik halindeyim çaktırmasamda. Belki devlette yapacağım için kendi doktoruma denk gelememekten korkuyorum belki de başka doktor normal doğuma zorlar durumumu ciddiye almaz diye korkuyorum o yüzden Bayram'da çalışmıyorsa 1 temmuzda 37+5 olacak o Zaman bile almasını talep edebilirim

Ilginc hele ki ilk torun hevessiz olması da ilginç aman boşver evlerden uzak daha hayırlı böylesi takma kafaya

kızlar size bir şey danışacağım.. bebeğimi sağ salim kucağıma alınca inşallah malum kurbanını kestireceğiz. biz eşimle hep keseriz dağıtacağımız herkese dağıtırız kalanıyla eve bebek görmeye gelen eşimin akrabalarına yemek yaptırrız diye hesap ettik.Çünkü bizim aileden gelenler yemez yemek lohusa görmeye bebek görmeye gidilince kısa oturur bi börek çörek veya sadece şerbetle bile kalkılır.. rahatsız olunur diye ..ama onlarda illa her gelene ağır yemekler olmalıymış. davet yemeği tarzı olacakmış herkese. e malum 20 aile gelse en az 20 davet yemeği yeni doğum yapıp masraftan çıkan bir aileye zor diye öyle düşünmüştüm. ancak kv. o öyle olmaz kesilen adak sadece dağıtılacak ben onu dağıtırım eşe dosta siz de ayrı yemek için ya bir tane daha kesin yada her yemeğe alırsınız ayrı ayrı dedi. zaten bi sürü masraf oluyor bu ara ve açıkcası herkesi de yedirip içirmek zorunda değilim ki hani uzaktan gelinir vs ama 10 dk mesafeden geleni 5 saat ağırlayıp yemek tatlı vs yediremem ki.. bilmediğimden bişey diyemedim siz olsanız ne derdiniz dediği mantıklımı ben mi bilemiyorum acaba ?

Kayınvalide konusunda bence benimki Nirvana'da oğlum ilk torunuydu eşim o kadar söyledi yılbaşında doğması bekleniyor diye gelmedi. Eşime benim hakkımda konuştuğu Zaman sen de onun doğumuna gelmedin haklı diye defalarca söylediği halde bunda da gelmeyeceğini iki hafta önce beyan etti hanımefendi. Bahanesi ne olsa beğenirsiniz yol parası, burada yapacağı harcama falan çok olurmuş parası yokmuş. Lan hamile olduğumu kasımda öğrendim temmuza kadar her ay 100₺ bir kenara koysaydın 700-800 ₺ biriktirirdin. Hepsi bahane insanın içinden gelecek, bu gibi insanlar sonra gelinden hizmet hürmet , yaşlanınca bakım isterler

Offf çok yükseldim, açmayın şu kaynana konusunu

Benim annem calistigi icin pek yardimci olamadi bize.bebegimizin kiyafetlerini falan utuledi hep sagolsun.kayinvalidemde annemin calistigini bildigi icin eli hep ustumuzde.bir iki gunde bir arar sorar nasilsin agrin sizin varmi diye.badana yapildi evimde geldi 2 gun kaldi dipkose temizligimi yapti aman temizlikci cagirmayin ona verceginiz paraya bebeginize birsey alin dedi.kiyafet bizimkide hic almadi ama biz kendi zevkimize gore alalim diye o da.bir suru yelek hirka ordurtmus.ufakta olsa kira geliri var bu ikidir alir almaz esime veriyo bebek odasinin taksitini odeyin oglum diye.Allah bin kere razi olsun.Ben ondan raziyim o da benden razidir insallah.
Ilgisiz olanlari anlamiyorum gercekten destek dedigin illa maddi anlama gelmemeli arayip sorsalar nasilsin iyimisin,kontrollerin nasil gidiyo bebek nasil deseler cok mu zor ki.anlam veremiyorum gercekten

Hayırlı ınsallah kuzum bugün belim agrio herseden korkuom benim salı Kontrol iyi sukur bebis rahat dursunlar yatmaya devam hiç dışarı cikiyonmu

Yani bilmiyorum ama boyle geleneklere cok sinir oluyorum.agir yemek nedir yahu?misafir umdugunu degil buldugunu yer degil mi?yeni dogum yapmis olacaksin belki zor gececek lohusaligin bide yemek derdine mi duseceksin.su alinsin bu alinsin diye.bazen dogumdur cenazedir vs ailelerine yardimdan cok zahmetimiz dokunuyo valla.ogrenemedik bir turlu bunu

O ne ya kurban kesiyorsun onun atıyorum kavurmasını yaparsın yanına tamam çorba pilav ayran tatlı ver ama hem kurban kes onu dağıt hem de ağır yemek yap bi de yemek için ayrıca kurban kes. Bu insanlar nerelerine yicek o kadar şeyi. Zaten yenmez. Yada sen nası yapıcan nası yaptırcan. Bana abes geldi o iş.
Ama en iyisi eşinle çözmen konuyu. O daha önce eş dosttan kendi çevresinden nasıl gördü nasıl yapmak lazım daha iyi bilir kendi adetlerine göre ayarlar.
Bizde tavuklu pilav ayran yada pide ayran dağıtılır. Öyle sofra kurulmaz mesela

bizde de ya normal börek çörek ya da yemek vaktiyse dediğin şeyler olur.. biz onların ailesine bebek görmeye gidince de kimse yemek vermedi valla.. anlamadım bana da abes geldi.. eşimde ilgilenmez annemle halledin işte yapıp duruyu

kesinlikle valla sıkıldım bu geleneklerden.. ve nedense herkes işine geldiği tarz gelenekler oluşturur olmuş..

Ay yavrum kilolu kaldim ben ama o yüzden odemler de başladı s andalet olmasa ayaklar daha fena oluyor bebeğin suyuda çok bebek nerde ben bilmiyor bazen
Ayyy bol bol su iç ödem gtsin canım ya tuzuda kes inşallah sismesin ayakların dah çok. Bide muhakkak ayaklarını yukarı koy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…