- 1 Eylül 2010
- 249
- 201
- 103
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #53.401
Güle güle kullanın tatlımgittigidiyordan aldim anahtarliklari
tesekkur ederiz
Bana da bazen öyle oluyor canım uyku modumu bozmaya çalışıyorum uyku bandimi takip tekrar daliyorumUykum geliyor da canım işte gecenin bi yarısı hoopp sanki biri dürtüyor uyanıyorum. Ondan sonra uğraşdur 2 saat uyumak için
Ay yavrum kilolu kaldim ben ama o yüzden odemler de başladı s andalet olmasa ayaklar daha fena oluyor bebeğin suyuda çok bebek nerde ben bilmiyor bazenÇok muuu 6 kiloben 12 kg aldım gıkım cikiomu
Bende kapı susunu yaptım benden iyisi yok valla aynı suse 180 fiyat çektiler dediğin gibi insan elinden çıkınca ayrı seviniyoraynen valla baktıyorum iki dikiş iki bez.. bu tarz bir süse 70 tl dendi bir yerde 64 e gördüm.. yani dümdüz dik ortadan bük oldu bitti:) malzemede toplasan 10 tl tutar tutmaz :) ben elimden geldiğince herşeyini yapıyorum hem zevkli hem maliyeti düşük.. bir de kahraman hissediyor insan kendini
Benim varisler kaybettiğim kizimda çıkmıştı geçmedi. Geçmediği gibi iyice sistiler bu bebekteAy oyle valla ya.hayirlisiyla dogsunlarda bi.varisler dogumdan sonra geciyomu? Selulit gecmiyormus diye duydum bakalim
aynen kapı süsüm bez oyuncaklar ve yatak süslerimi yaptım sıra kokulu taşlardaBende kapı susunu yaptım benden iyisi yok valla aynı suse 180 fiyat çektiler dediğin gibi insan elinden çıkınca ayrı seviniyor
Biz 39 +2 de alcak nasipse bizi bayram sonrası 15 temmuz olcak insallahbayramda calisiosa ne ala benimkide calisicakmis ve sonrasında izin yapmicakmis içim rahat etti inşallah zamn ında gelirler
Ilginc hele ki ilk torun hevessiz olması da ilginç aman boşver evlerden uzak daha hayırlı böylesi takma kafayaKayınvalidelerden bahsetmişsiniz. O zaman kendi kayınvalidem ile ilgili tek bir cümle kurarak çıtayı en yukarıya çıkarmak istiyorum müsadenizle. 31. haftada olduğumuz şu güne kadar kadın bir kere bile merak edip, çocuğun ismini ne koyacaksınız diye sormadı. Sadece o da değil, hiç bir şey sormuyor. Cinsiyetini öğrenmeye gideceğimiz günü önceden haber vermiştik, randevudan sonra bir kaç hafta boyunca arayıp kız mı erkek mi diye sormasını bekledim, sormayınca ben yine insanlık edip arayıp söylemiştim. Şimdi hiç birşeyi o sormadan anlatmıyorum. O da arayıp sormuyor zaten. Böyle böyle doğumda öğrenir artık ismini. İşin garibi küs falan değiliz. Yüz yüze geldiğimizde de aşırı samimi davranıyor. Bu arada ilk torunu olacak bu. Daha ilgisiz kayınvalidesi olan varsa kapışalım :)
Hayırlı ınsallah kuzum bugün belim agrio herseden korkuom benim salı Kontrol iyi sukur bebis rahat dursunlar yatmaya devam hiç dışarı cikiyonmuAynı yüz canım ben de yarın 31+0 oluyorum aynen ben de uzanıp duruyorum çok dolanmiyorum sen de kendimi gördüm suan resmen yarın kontrole gidecem ağzım kuruyor biraz aç karnına kan verecem sekerime baksınlar diye
Yani bilmiyorum ama boyle geleneklere cok sinir oluyorum.agir yemek nedir yahu?misafir umdugunu degil buldugunu yer degil mi?yeni dogum yapmis olacaksin belki zor gececek lohusaligin bide yemek derdine mi duseceksin.su alinsin bu alinsin diye.bazen dogumdur cenazedir vs ailelerine yardimdan cok zahmetimiz dokunuyo valla.ogrenemedik bir turlu bunukızlar size bir şey danışacağım.. bebeğimi sağ salim kucağıma alınca inşallah malum kurbanını kestireceğiz. biz eşimle hep keseriz dağıtacağımız herkese dağıtırız kalanıyla eve bebek görmeye gelen eşimin akrabalarına yemek yaptırrız diye hesap ettik.Çünkü bizim aileden gelenler yemez yemek lohusa görmeye bebek görmeye gidilince kısa oturur bi börek çörek veya sadece şerbetle bile kalkılır.. rahatsız olunur diye ..ama onlarda illa her gelene ağır yemekler olmalıymış. davet yemeği tarzı olacakmış herkese. e malum 20 aile gelse en az 20 davet yemeği yeni doğum yapıp masraftan çıkan bir aileye zor diye öyle düşünmüştüm. ancak kv. o öyle olmaz kesilen adak sadece dağıtılacak ben onu dağıtırım eşe dosta siz de ayrı yemek için ya bir tane daha kesin yada her yemeğe alırsınız ayrı ayrı dedi.zaten bi sürü masraf oluyor bu ara ve açıkcası herkesi de yedirip içirmek zorunda değilim ki hani uzaktan gelinir vs ama 10 dk mesafeden geleni 5 saat ağırlayıp yemek tatlı vs yediremem ki.. bilmediğimden bişey diyemedim siz olsanız ne derdiniz dediği mantıklımı ben mi bilemiyorum acaba ?
O ne ya kurban kesiyorsun onun atıyorum kavurmasını yaparsın yanına tamam çorba pilav ayran tatlı ver ama hem kurban kes onu dağıt hem de ağır yemek yap bi de yemek için ayrıca kurban kes. Bu insanlar nerelerine yicek o kadar şeyi. Zaten yenmez. Yada sen nası yapıcan nası yaptırcan. Bana abes geldi o iş.kızlar size bir şey danışacağım.. bebeğimi sağ salim kucağıma alınca inşallah malum kurbanını kestireceğiz. biz eşimle hep keseriz dağıtacağımız herkese dağıtırız kalanıyla eve bebek görmeye gelen eşimin akrabalarına yemek yaptırrız diye hesap ettik.Çünkü bizim aileden gelenler yemez yemek lohusa görmeye bebek görmeye gidilince kısa oturur bi börek çörek veya sadece şerbetle bile kalkılır.. rahatsız olunur diye ..ama onlarda illa her gelene ağır yemekler olmalıymış. davet yemeği tarzı olacakmış herkese. e malum 20 aile gelse en az 20 davet yemeği yeni doğum yapıp masraftan çıkan bir aileye zor diye öyle düşünmüştüm. ancak kv. o öyle olmaz kesilen adak sadece dağıtılacak ben onu dağıtırım eşe dosta siz de ayrı yemek için ya bir tane daha kesin yada her yemeğe alırsınız ayrı ayrı dedi.zaten bi sürü masraf oluyor bu ara ve açıkcası herkesi de yedirip içirmek zorunda değilim ki hani uzaktan gelinir vs ama 10 dk mesafeden geleni 5 saat ağırlayıp yemek tatlı vs yediremem ki.. bilmediğimden bişey diyemedim siz olsanız ne derdiniz dediği mantıklımı ben mi bilemiyorum acaba ?
bizde de ya normal börek çörek ya da yemek vaktiyse dediğin şeyler olur.. biz onların ailesine bebek görmeye gidince de kimse yemek vermedi valla.. anlamadım bana da abes geldi.. eşimde ilgilenmez annemle halledin işte yapıp duruyuO ne ya kurban kesiyorsun onun atıyorum kavurmasını yaparsın yanına tamam çorba pilav ayran tatlı ver ama hem kurban kes onu dağıt hem de ağır yemek yap bi de yemek için ayrıca kurban kes. Bu insanlar nerelerine yicek o kadar şeyi. Zaten yenmez. Yada sen nası yapıcan nası yaptırcan. Bana abes geldi o iş.
Ama en iyisi eşinle çözmen konuyu. O daha önce eş dosttan kendi çevresinden nasıl gördü nasıl yapmak lazım daha iyi bilir kendi adetlerine göre ayarlar.
Bizde tavuklu pilav ayran yada pide ayran dağıtılır. Öyle sofra kurulmaz mesela
kesinlikle valla sıkıldım bu geleneklerden.. ve nedense herkes işine geldiği tarz gelenekler oluşturur olmuş..Yani bilmiyorum ama boyle geleneklere cok sinir oluyorum.agir yemek nedir yahu?misafir umdugunu degil buldugunu yer degil mi?yeni dogum yapmis olacaksin belki zor gececek lohusaligin bide yemek derdine mi duseceksin.su alinsin bu alinsin diye.bazen dogumdur cenazedir vs ailelerine yardimdan cok zahmetimiz dokunuyo valla.ogrenemedik bir turlu bunu
Ayyy bol bol su iç ödem gtsin canım ya tuzuda kes inşallah sismesin ayakların dah çok. Bide muhakkak ayaklarını yukarı koyAy yavrum kilolu kaldim ben ama o yüzden odemler de başladı s andalet olmasa ayaklar daha fena oluyor bebeğin suyuda çok bebek nerde ben bilmiyor bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?