- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #53.961
Hayırlı sabahlar hamişler. ohhh şükürki yarın tatilevde çok iş var çalışmaya devam
herkes dinlenmek için seviniyor bende iş yapacağım diye. aslında iş yapmak istediğimden değil evdeki işleri bi türlü toparlayamadım. bebişin dolabı alt açması kızımın ranzası kitaplığı kurulacak ortada duruyo hepsi koridora sıralanmış vaziyette. dökülüyorum aslında ama ne çare istanbuldayım kimsem yok herşey bana bakıyor.
Canım her söylenene kulak asma, kafana takma. Herşey olacağına varır. Her çocuk farklı doğar farklı davranır. Ben kızımda sütüm 3 gün sonra geldi diye biberonda kullandım, hastaneden geldiğim gün emzikte kullandım. Çok şükür hiçbir zararını görmedim, kızım 2 yaşına kadar meme emdi :)Aslında gayet büyük hatta ben küçücük bir şey bekliyordum görünce çok şaşırdım.Avucumun içi kadar var.Hastanede yiğenime verilen biberonu gördüğüm için öyle geldi ya da.İşaret parmağım kadardı resmen :) Emzik de herkes bunu önerdi bunu aldum http://www.bebekhouse.com/avent-0-bpa-soothie-emzik-0-3-ay-2li-pembe-ayicik. Biraz tepki gösterdi çevremdekiler sen bilinçli bir insansın kullanmazsın biberon,işte şöyle olur da işte böyle olur da bir sürü şey söylendi.Yani neden aldın dediler.Gerçekten çok sakıncası var mı?Kullanan çok kişi biliyorum kurtarıcı diyorlar resmen çocuk durmayınca.Kime ne olmuş sanki kullandı da.Hatta geçen gün bu emziğe yazılan bir yazı okudum faydaları bile varmış.Bulabilirsem paylaşırım bilahare sizinle de.
Ben açıkçası biraz kendimi dinlemek ; kendimle baş başa son günlerimin tadını çıkarmak istiyorum o yüzden 32 de ayrılacağım .Allah nasip ederse 6 ay ücretsiz hakkımı da kullanacağım 4-5 haftada kendime armağanım olsun napayım Hiç bi alışverişini yapmadık daha kıyafetten başka Anca yetiştiririm zaten
bende bugün değiştirdim haberin varmı bilmiyorum hani özeldeki egoist adamdan? bugün devletin araştırma hastanesine gittim çok ilgili davrandılar...hem şekerimi ciddiye aldılar hemde sorularıma cevap verdiler hatta iki doktor baktı biri bayan diğeri erkek...bayan yoktu öğleden sonra tahlil sonuçlarına başka doktor bakacak dediler sedyeden kalkmama bile yardım etti çok duygulandım...sadece bebeğim için dualarınıza ihtiyacım var bebeğim 3 hafta kadar önde gidiyor 34+6 görünüyor 2500gram suyum azalmaya başlamış ...haftada bir kontrol dediler korkmadım desem yalan olur ama kızım yanımda olduğundan hiç ağlamadım
aslında yanlış yazmışım biberon için değil emzik için öyle diyorlardı.İlerde diş damak problemi yaşayacak vs. Her çocuk farklı dediğiniz gibi,yaşayıp ve göreceğiz :)Canım her söylenene kulak asma, kafana takma. Herşey olacağına varır. Her çocuk farklı doğar farklı davranır. Ben kızımda sütüm 3 gün sonra geldi diye biberonda kullandım, hastaneden geldiğim gün emzikte kullandım. Çok şükür hiçbir zararını görmedim, kızım 2 yaşına kadar meme emdi :)
günaydınlar:) bugün 33+1iz biz de yavas yavas bi şeyler almaya çalışıyoruz:) bebek kıyafetlerini yıkamaya başladınız mı neyle yıkayacaksınız kafam çok karışık hangisi iidir bilemedim ilk hamilelik olunca sanırım...
Canım her söylenene kulak asma, kafana takma. Herşey olacağına varır. Her çocuk farklı doğar farklı davranır. Ben kızımda sütüm 3 gün sonra geldi diye biberonda kullandım, hastaneden geldiğim gün emzikte kullandım. Çok şükür hiçbir zararını görmedim, kızım 2 yaşına kadar meme emdi :)
Aventin biberonlari mi acaba bahsettiğiniz
Kesinlikle katılıyorum her cümlenize.Paylaşmış olduğum bu biberon da o özellikte zaten.Teşekkür ederim önem verip görüşlerinizi paylaştığınız için.Rtsy_ canım sana daha dün yaşadığım birşeyi anlatayım, akşam bir yere yemeğe gittik arkadaşlarla yan masada daha yeni doğmuş bir bebek nasıl ağlıyor çocuk resmen morardı arkadaşımda emzik istiyor galiba diye laf atınca kadın sert bir şekilde dönüp ben emzik vermiyorum damak yapısını bozuyormuş vs dedi...Tabi bizim masanın konusu hemen emziğe döndü; eskiden kimbilir nasıl emzikler vardı ki Allah aşkına hangimizin damak yapısı bozuk? Yeni nesil emzikler ne kadar fazla testten vs geçiriliyor ve hemen hemen çoğu marka artık anne memesine uygun yapıda yenidoğan emzikleri üretiyorlar, çocuğu bu kadar ağlatana kadar emziğini takıp kendi güvende hissettirip uyutmayı tercih ederim bu arada ben de aven stoothie aldım...Şu da var belki sen emzik alacaksın ama çocuk kabul etmeyecek ve hiç ihtiyaç duymayacaksın o yüzden akışına bırak... Biberon konusuna gelince ben aldım, çevremde birçok arkadaşım keşke almasaydın çocuk biberona geçince meme emmiyor vs gibi şeyler söyledi, evet doğru ama bu durumda normal biberonlar için geçerli. Bebek kolayca biberondan içtiğinde devamlı emme refleksini kaybediyormuş, yine araştırırsan akışkanlığı yavaş yine bebeklerin sütü çekmek için efor sarfedecekleri böylece emme refleksini kaybetmeyecekleri yenidoğan başlıkları mevcut akışkanlıkları yavaş olan (aventte var başka markalarda var). Bunlardan alabilirsin, dışarıda emzirme konusunda ne düşünüyorsun bilmiyorum ama belki 1 gece kalkar babası verir sütünü biberonla sen de uyursun bu bile sana iyi gelir...
Biraz uzun oldu ama umarım açıklayıcı olmuştur...
Kesinlikle katılıyorum her cümlenize.Paylaşmış olduğum bu biberon da o özellikte zaten.Teşekkür ederim önem verip görüşlerinizi paylaştığınız için.
canım ben dalan roxy sabun tozu ile yıkadım. sonra da ütüledim bazılarını çekmeceye bazılarını doğum çantasına yerleştirdim bitirdim. hatta kendi lohusa pijamamı da onlarla beraber yıkayıp ütüledim. yeni alacaklarımı da bir parti daha yıkar ütülerim artık.günaydınlar:) bugün 33+1iz biz de yavas yavas bi şeyler almaya çalışıyoruz:) bebek kıyafetlerini yıkamaya başladınız mı neyle yıkayacaksınız kafam çok karışık hangisi iidir bilemedim ilk hamilelik olunca sanırım...
Rtsy_ canım sana daha dün yaşadığım birşeyi anlatayım, akşam bir yere yemeğe gittik arkadaşlarla yan masada daha yeni doğmuş bir bebek nasıl ağlıyor çocuk resmen morardı arkadaşımda emzik istiyor galiba diye laf atınca kadın sert bir şekilde dönüp ben emzik vermiyorum damak yapısını bozuyormuş vs dedi...Tabi bizim masanın konusu hemen emziğe döndü; eskiden kimbilir nasıl emzikler vardı ki Allah aşkına hangimizin damak yapısı bozuk? Yeni nesil emzikler ne kadar fazla testten vs geçiriliyor ve hemen hemen çoğu marka artık anne memesine uygun yapıda yenidoğan emzikleri üretiyorlar, çocuğu bu kadar ağlatana kadar emziğini takıp kendi güvende hissettirip uyutmayı tercih ederim bu arada ben de aven stoothie aldım...Şu da var belki sen emzik alacaksın ama çocuk kabul etmeyecek ve hiç ihtiyaç duymayacaksın o yüzden akışına bırak... Biberon konusuna gelince ben aldım, çevremde birçok arkadaşım keşke almasaydın çocuk biberona geçince meme emmiyor vs gibi şeyler söyledi, evet doğru ama bu durumda normal biberonlar için geçerli. Bebek kolayca biberondan içtiğinde devamlı emme refleksini kaybediyormuş, yine araştırırsan akışkanlığı yavaş yine bebeklerin sütü çekmek için efor sarfedecekleri böylece emme refleksini kaybetmeyecekleri yenidoğan başlıkları mevcut akışkanlıkları yavaş olan (aventte var başka markalarda var). Bunlardan alabilirsin, dışarıda emzirme konusunda ne düşünüyorsun bilmiyorum ama belki 1 gece kalkar babası verir sütünü biberonla sen de uyursun bu bile sana iyi gelir...
Biraz uzun oldu ama umarım açıklayıcı olmuştur...
Nerdesin istanbulda
benim doktor benim bedeni görünce 5 kilo doğurmamı istediyse demekBana kilolu bile geldi vallahi :) 29.haftama girmek üzereyken gittiğimde 1 kilo 180 gr dı ve doktorum normal dedi.Bu gidişle 3.200 3.300 civarı doğurursun dedi.
Bencede 5-6 kg bir tosun istiyorsaGayet iyi kilosu Can'ım benim oğlumda aynı kilodaydı o hafta doktor 3500 gramın üstünde doğar dedi. Senin doktor tosun doğurtmak istiyor sanırım
bende tiroid hastasıyım ve euthyrox 50 lik kullanıyorum canımCanım bol bol su iç, ödem varsa atarsın. Artık haftada 500 gram almamız normalmiş. Kendini de çok kasma kilo konusunda yeme içme işini abartmadıktan sonra gerisi tamamen bünye ile alakalı. Ama bu kadar fazlaysa benim aklıma kilodan ziyade ödem geliyor.
Ben hipotiroid hastası olduğum için çok korkuyordum ama şükür ki aşırı kilo almadım. Riskli durumumdan dolayı hareketsiz bir hamilelik geçirmeme rağmen 12 kilo aldım ve 3 haftadır aynı kilodayım.
ya gerekliyse kullanılmalı bilinçle alakalı değil ki benim arkadaşlar var alıştırmadılar işte enfeksiyon riski vs olduğundan şimdi pişmanım diiyor bi tanesi.. durmadığında oyalayacak bişey yok diyor. ben sadece uzun süre kullanımını ve dikkatsiz kullanımını riskli buluyorum ama bazı bebekler sen vermesende bişeyleri hep emmek istiyor parmağına eline yapışıyorAslında gayet büyük hatta ben küçücük bir şey bekliyordum görünce çok şaşırdım.Avucumun içi kadar var.Hastanede yiğenime verilen biberonu gördüğüm için öyle geldi ya da.İşaret parmağım kadardı resmen :) Emzik de herkes bunu önerdi bunu aldum http://www.bebekhouse.com/avent-0-bpa-soothie-emzik-0-3-ay-2li-pembe-ayicik. Biraz tepki gösterdi çevremdekiler sen bilinçli bir insansın kullanmazsın biberon,işte şöyle olur da işte böyle olur da bir sürü şey söylendi.Yani neden aldın dediler.Gerçekten çok sakıncası var mı?Kullanan çok kişi biliyorum kurtarıcı diyorlar resmen çocuk durmayınca.Kime ne olmuş sanki kullandı da.Hatta geçen gün bu emziğe yazılan bir yazı okudum faydaları bile varmış.Bulabilirsem paylaşırım bilahare sizinle de.
İlk annelikte çok İdealist oluyorsun boylé yapmam söyle yaparım.
Emzik vermem diyordum . İlk aşısı için hastaneye götürdük yenidoğan hemşiresi aşı yapacak emziği varmı dedi yok deyince çıkardı lateks eldiven soktu parmağını ağzına oğlumun aşıyı yaptı ama benim tansiyon fln firladi hemen hastanenin karşısındaki eczaneden aldım emzik. Lazım oldukça kullandım çokta bağımlısı olmadı çok sukur.
Sonraaa asla sallamam diyordum. Sabit yatak almistim. Genlerinde gelen şeyler var sen istediğin kadar sallamam de yapmam de . Sonrasında o besigi sallanir hale getirebilmek için tekerlek mi taktirmadim, oval tahta aparat kestirdim marangoza monte ettik. Sallanir anakucagı yok salincak aldık. Ne oldu bir sürü masraf , enerji kaybı ve en önemlisi yıpratıcı süreç. İşte sen ne kadar söyle böyle desende el kadar velet ne istiyorsa o oluyor. Sen zannediyorsun ki sen doğurdun sözün geçecek ama yok öyle bir şey ...
Aynısı mama vermem diyen annecikler de var. Anne sütüne yakın mamalar var. İlk başta sarılık varsa gerekli bence. Allah muhafaza kuveze girmesi daha mı iyi. Veya sütü az olabilir, bebek iştahlı olabilir . Hem anne sütü hem mama şeklinde dé devam edilebilir. O şekilde olduğunda anne sütü de yağlanmış olur kalitesi artar. Ama anneler bunu neden stres yapıyor ilk baş kendi annesi torunu görünce hele de ilkse direk saf değiştiriyor. Aç bu çocuk , doymuyor bu çocuk , aaa mama mi veriyorsun şeklinde annenin moralini bozup olan sütü de kaçıracak cinsten yargılanma düşüncesiyle hemen mama ya önyargı oluşuyor. Aynı emzik gibi nasil kaliteli emzik varsa annesutune yakın mamada var.
Ayrıca öyle çocuklar oluyor ki sen gidip en kalite en markasını arıyor alıyorsun o gidiyor 5 kuruşluk bakkal ürününü kabul ediyor.
Çok uzun oldu galiba ama 4 yıl boyunca en öne çıkan konu başlıkları bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?