2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
aslında yanlış yazmışım biberon için değil emzik için öyle diyorlardı.İlerde diş damak problemi yaşayacak vs. Her çocuk farklı dediğiniz gibi,yaşayıp ve göreceğiz :)
Aynen öyle dusunuorum emzik için çocuk sussun diye ağzına tikilan lastik ne işe yarar susturucu ben emzige karşıyım valla gereklimi Hayır o zman boşver kullanma emzik

Ya kızlar bacaklarımın üst kısımları ağrıyo adet dönemindeki gibi.
Karnımda da hafif bi ağrı var. Daha dün gittim kontrole erken doğum riskim yok ama iltihap var galiba. Ondan olabilir mi?

baba etkeni kesinlikle önemli.. arkadaşımda görüyorum valla o olmasa herkes bi laf söyleyecekti adam tek kelimeyle susturuyor.. kimse laf etmiyor babadan çekiniliyorda anneye şamar oğlanı gibi davranılıyor.. ama benim eşim hiç kimseyi kıramaz laf edemez o yüzden ben baya araya kaynıycam dedim geçenlerde böyle geleneksel şeyleri yapmaya çalışan, absürtçe bilgilerle çocuğa değişik şeyler yapan bana sürekli yapma etme şöyle yap diyen vs olursa sende tepki verki geri durulsun diye ben kimseyi kıramam ama dedi kimseye yapma diyemem dedi

Ya kızlar bacaklarımın üst kısımları ağrıyo adet dönemindeki gibi.
Karnımda da hafif bi ağrı var. Daha dün gittim kontrole erken doğum riskim yok ama iltihap var galiba. Ondan olabilir mi?
ben 2 gecedir resmen adet sancısı gibi ağrı yaşıyorum.. tam yazacaktım.. bel kemiğim ve kasıklarım ağrıyor her an adetim gelecek gibi.. sağa falan dönemez oluyorum öylece 1 saat geçiyor hafifliyor ve uykuya dalıyorum.. 2 hafta önce idrar vs bakıldı bişeyde yoktu.. acaba yalancı sancı dedikleri bu mu ?

olab
ilir mutlaka doktorunu ara canım

kızlar düşündüm taşındım işten bu hafta ayrılmaya karar verdim. benımde sancılarım başladı. çocugunda boynuna kordon dolanmış morelim bozuk hala

Ben de konuştum canım, gerçi annem olacak ona da çok güveniyorum ama eşime de söyledim benim strese girmemem süt için önemli vs diye bakalım dikkat ederim ben sen merak etme dedi. Yaşayıp göreceğiz artık :)

çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için, amin,hepimizin gönlünce olsun inşallah :))

kızlar düşündüm taşındım işten bu hafta ayrılmaya karar verdim. benımde sancılarım başladı. çocugunda boynuna kordon dolanmış morelim bozuk hala
kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap canım ama kordon canını sıkmasın.. bir çok bebekte duydum ben hatta normal doğum yapanlar var öyle kordonla stres yapma kendine

canımcım, bu işler tamamen bebeğe bağlı :) benim kızım dr browns biberondan çok hoşlanmıyordu ancak oğlumun belki 5 tane vardı. emzik meselesine gelince, tamamen tecrübem ve şahsi fikrim, ben hastane odasına getirdikleri anda bebeği emzik tıktım ikisininde ağzına :)) alışsınlar diye :) kızım da oğlum da aldı ve çok rahat ettim. ayrıca mamadan ya da sütten sonra hazmı kolaylaştırdığı da söyleniyor. en kritik anlarda bebeğini sakinleştirebilen tek şey haline geliyor bir süre sonra ve sen oh iyiki emzik var diyorsun :)))
bir de benim gibi sütü çok olup 1.5 ay sonra kesilen anneler için de gayet iyi bir çözüm çünkü bebeğinin emme içgüdüsünü tatmin etmek gerekiyor.

bizimkilerden bir örnek vereyim. kızım 1.5 yaşına kadar emzik emdi ve ben bardağa geçmedim inatla. emme güdüsünü tatmin edebilsin diye. her sene diş doktoruna kontrole gideriz ailecek, çok şükür bir sıkıntı çıkmadı bugüne kadar. ammaaa oğlum 3 aylıkken kv sebebiyle ( bu ayrı bir topik konusu olabilir, uzatmayacağım :)) parmak emmeye alıştı ve emziğe benzemiyor bu olay, bıraktıramıyorsun. kaynağı kendi parmağı ve kesemeyeceğine göre olmuyor maalesef. nar ekşisi,acı oje, bant vs bir sürü şey denedik. gece parmak emeceğim diye o bantları çıkarmaya çalışırken parmağını kanattı ve ya yutarsa endişesi ile devam etmedim parmağını sarmaya. adam 4 yaşına geldi ve çene yapısını görmen lazım. son 6 aydır daha iyi çünkü yazın gittiğimiz dr la çok iyi anlaştılar ve dr ona seneye geldiğinde parmak emmeye devam etmiyorsan sana süprizim var dedi :)) bu arada parmakları da düzleşti ve dişlerinin değdiği yerlerde nasırlar oldu.

diyeceğim o ki ben sıkı emzikçiyim :) çok rahat ettim :)) ayrıca ben emzik emdiğimi hatırlıyorum :)) baya büyüktüm yani :)) dişlerimin ve çenemin de maşallahı var. bu bebeğime de aldım iki tane emzik, hastanede yanıma getirdikleri zaman hooop tıkıcam ağzına :))

olab

ilir mutlaka doktorunu ara canım
doktorum aramayın açamam acil bir şey olursa hastaneye gelin bana buradan bilgi verilir dedi çok acil olmayınca o yüzden gidemiyorum da 2 gün sonra daha fena olur sallamazlar falan sadece mesaj at gerekli bilgi verilir dedi off varya son aylar olmasa bu tripleri çekmem de sabırrr

misamcım, benim kızım 6 gün yoğun bakımda kaldı ve sütümü sağıp biberonla verdiler. eve geldiğinde kaşıkla beslemeye çalıştık çünkü emme reflexi gelişmemişti. 10 - 15 günümüzü aldı kızımın meme emebilme süreci. bu sırada hep biberondan yardım aldım tabiki ve zamanla kuvvetlenince gayet güzel emmeye başladı kızım. oğlumda da evden çıkmam gerektiğinde hep biberonla verdiler sütümü, geldiğimde de ben emzirdim. bu kadar evham yapmanın bir alemi yok diye düşünüyorum ama şimdi tabii :)) tecrübeyle sabit. biberona geçince meme almıyor kısmı bende olmadı valla.
ayrıca kesinlikle katılıyorum sana, bebeği o kadar ağlatmanın bir mantığı yok. ben emzik emdiğimi hatırlıyorum. kocaman çocuktum ağzımda emzik vardı. bir sıkıntım yok çok şükür dişlerim ve çenemde :)) belli olmuyor bu sıpaların işleri :) sen bir ton para verip düzgün emzik alıyorsun velet gidip 3 liralık bakkal emziğiyle mutlu oluyor :) yapacak birşey yok, rahatlarına pek düşkün oluyorlar :))

denizbatiekin Çok eğlendim okurken teşekkür ederim :) Gerçekten herkese göre değişkenlik gösteren bir mevzu.Herkesin kendi tercihi.Ama ben de veririm gibime geliyor.Amaaan hele bir sağlıkla sıhhatle dünyaya gelsinler de o zaman düşeyim derdine.ama insan işte duramıyor sorguluyor :)

hahahahahaha :))) çoook haklısın. benim kızım televizyonla 2 yaşında tanıştı :) ama oğlum yemek yesin diye 8 aylıktı televizyonun önüne oturttum. yine de yemedi sıpa :))
canları ne isterse yaptırıyor veletler :) söylediğin çok doğru, sözün GEÇMİYOR :))

sütün yetmiyorsa mama verirsin, büyütülecek birşey değil bu. aç kalmasını mı tercih edersin mamayı mı :)) kızıma hep sma verdim, sıkıntı olmadı ama oğlumda sma kabızlık yaptı bebelac tercih ettim. belli olmuyor neyi sevecekleri. aynen sen özene bezene en iyisini almaya çalışıyorsun velet gidip 3 liralık emziği beğeniyor :)) kısmet, bakalım bizimkiler ne isteyecek :))

Kızlar bir sorum var size. İnternetten alışveriş yaparken, unibaby ıslak mendil de aldım. Ama yanlışlıkla 12lisi yerine 24lüsünü almışım. Sonradan farkettim bunu. Tecrübeli anneler, bir paket ıslak mendil ne kadar süre gider? 24 lüsü çok mu? beklediği yerde kurur mu? Sizce iptal edeyim mi siparişi? Şaşkın anne alışverişte :)

O baya gider cnmm dert etmeee oyle hemende kurumaz acmadgn sureceeee

Kızlar siznde karnınızada agrılar kasılmalar varmı benm baya cokkkk siddetli anlmdm gitti kontrolm cumartesii

çok teşekkür ederim canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…