- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.956
- 598
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #55.241
Herkese günaydın,
İki gün önce normal doltor kontrolünde ortya çıkan rahimde başlayan 1 cmlik açılma(dilatasyon) ve silinme (efasyon)ve ilk evre kasılmalar nedeniyle hastaneye yattım. Şu an ilaçlarla açılma ve kasılmaları kestik fakat ikiz oldukları için karnım epey gergin her an su gelebilir diye tetikteyiz. Bebişlere iki doz ciğer geliştirici yapıldı. Temmuz çocuğu olamayacaklarını hissediyordum ama mayıs çocuğu olabilecekleri hiç aklıma gelmemişti:)))
Benim sancılarım 5dkda bire inmiş ben fark edemedim bile kasılmalar hissediyordum ama sancıyı daha ağrılı yoğun bekliyordum. Bir de ikizlerde kasılmalar daha yoğun olur demişti doktorum. O yüZden erken doğum tehdidi gibi gelmemişti. Ama yine de çok şükür daha geç olmadan fark edildi. Bu belirtilere karşı dikkatli olun özellikle ikiz anneleri.
sorma beterim öyle kötüyüm ki şuan anlatamam hala ağlıyorum ağrım sancım geceden beri bitmedi ne huzurlu bir uyku uyudum nede yemek yiyebildim ...dediğin gibi daha doğurmadan herkes loğusa oldu çevremde eşimde sabah hiç laf atmadan çekti gitti işe ....artık gerginim diye bulaşmak mı istemedi yoksa ablası bile çekemiyo benmi uğraşacağım diye düşündü bilmiyorum....kızımın doğumundada yaptılar buna benzer şeyler sineye çektim artık gücüm kalmadı inan ....şurda doğuma ne kaldı ...bunları bana yaşatmaya kimin ne hakkı var ....artık tek başıma yapmak istiyorum zor olsa da herşeyiAyy canim arkadasim takilma sen bu olanlara işinin görüldügüne bak napican benimde ilk dogumumda herkes lohusa oldu 18 gun oglumla yogun bakimda kalmistim hrgun agliyodum eve gelince bebegi anneme vermemisim kayinvaldeme vermiaim diye annem küstü kayinvaldem daha eve girdim eski davalari acip acip laf soktu sonra bebek cok aglayinca bana kiziyo bebegi emzirmiyo dedi.eşim odaya gecip bebekle ilgilendim annesinin yaninda oturmadim diye 3 gün benle hic konusmadi.şimdi sende hamilesin ama herkesin hormonlari tavan yapmis sen yavrularini düsün bak hastanede iyi gecmis kimseyi degistiremeyecegine gore vurdumduymaz ol şu zamanlari atlatana kadar
Canim bu bebek sadece senin deilki herkes illaki yapacak biseyler moralini yuksek tut lütfen kizinda huzursuzdur seni boyle gordukce bi saril neşen o olsun kimseyi değiştiremeyeceksin üzülmek sadece sana zarar vercek o yuzden takmicaksin başka şansin yoksorma beterim öyle kötüyüm ki şuan anlatamam hala ağlıyorum ağrım sancım geceden beri bitmedi ne huzurlu bir uyku uyudum nede yemek yiyebildim ...dediğin gibi daha doğurmadan herkes loğusa oldu çevremde eşimde sabah hiç laf atmadan çekti gitti işe ....artık gerginim diye bulaşmak mı istemedi yoksa ablası bile çekemiyo benmi uğraşacağım diye düşündü bilmiyorum....kızımın doğumundada yaptılar buna benzer şeyler sineye çektim artık gücüm kalmadı inan ....şurda doğuma ne kaldı ...bunları bana yaşatmaya kimin ne hakkı var ....artık tek başıma yapmak istiyorum zor olsa da herşeyi
Çok geçmiş olsun canım, aynısı 5 mayısta benim de başıma geldi. Ben de ilk hamilelik olduğu için hiç anlamadım. Benim sancım 3 dk da bire inmişti hattaÇok şükür 3 haftadır içerde tutmayı başardı doktorlar. tabi benim ikiz değil ama olsun inşallah senin de bebişlerin bir süre daha içerde bekler :) sağlıkla sıhhatle kavuşun inşallah
canım Allah kolaylık versin şifa versinHerkese günaydın,
İki gün önce normal doltor kontrolünde ortya çıkan rahimde başlayan 1 cmlik açılma(dilatasyon) ve silinme (efasyon)ve ilk evre kasılmalar nedeniyle hastaneye yattım. Şu an ilaçlarla açılma ve kasılmaları kestik fakat ikiz oldukları için karnım epey gergin her an su gelebilir diye tetikteyiz. Bebişlere iki doz ciğer geliştirici yapıldı. Temmuz çocuğu olamayacaklarını hissediyordum ama mayıs çocuğu olabilecekleri hiç aklıma gelmemişti:)))
Benim sancılarım 5dkda bire inmiş ben fark edemedim bile kasılmalar hissediyordum ama sancıyı daha ağrılı yoğun bekliyordum. Bir de ikizlerde kasılmalar daha yoğun olur demişti doktorum. O yüZden erken doğum tehdidi gibi gelmemişti. Ama yine de çok şükür daha geç olmadan fark edildi. Bu belirtilere karşı dikkatli olun özellikle ikiz anneleri.
canım Allah kolaylık versin şifa versin
bebişler az daha sabretsin
tamam annelerini seviyorlar özlüyorlar ama azcık sabır :)
bu arada kaç kg lar bebeişler :)
Cnm güzel duan için çok çok sağ ol, sıkışık mıkışık bir süre daha duracaklar inş:)) senin benişin için de çok sevindim 35ten sonra doğsa bile küvoz sıkıntısı bile olmaz tabi ki yine de en güzeli miyadını beklemesi ama ne zaman gelirlerse de hoşgelirler anne-babaları onları özlemle uzun zamandır özlemle bekliyor:))
Bana da hemen 2 doz kortizon iğnesi yapmışlardı, doktor 48 saati atlattıktan sonra artık doğsa bile oh be deriz demişti :) sen de çok şükür atlatmışsın 48 saati, doğsalar bile Allahın izniyle birşey olmaz artık. Yine de gerekirse hiç kıpırdamadan yatacağız artık bebişlerin iyiliği için canım yeter ki 1 gün daha fazla dursunlar dimi :) inşallah hepimizin bebişleri vakitlice ve sağlıkla dünyaya gelir, mübarek günler birbirimize dua edelim bol bol. Bir de imkanınız varsa az da olsa bebişlerin için sadaka verin canım olur mu?
Çok doğru söyledin biraz daha dişimizi sıkacağız moralimizi hep iyi tutacağız bebeklerimizle konuşup onları da sakinleştireceğiz ve tabi ki duamızla dualar alarak güzelce bebişlerimize kavuşacağız.
Inşallah canım, bu arada da son hazırlıkları tamamlamak için bize de vakit kalmis olduEbebekte 2buçuk kilodan küçük doğan bebişler için prematüre ürünleri var. Belki denk gelmemişsindir diye söyleyeyim dedim. Bu arada hastanede mi yatıyorsun yoksa eve geçtin mi?
İkizlerde doğum erkn beklendiğinden ben zaten kıyafetleri bezleri hep küçüklerden almıştım Prematüre takım da var. Şu an hala hastanedeyim doğuma kadar burada tutacaklar gibi, b"irazdan doktor tekrar kontrol edince netlik kazanır sanırım.
Canımcım tansiyonun evde nasıl mutlaka evde de düzenli ölç. Benim de hastanede tansiyonum çok yüksek çıkıyo alfamet vermişti doktor ama evde normal hatta arada düşüyo başım dönüyo. Bu ilaç tansiyon düzenleyici değil tansiyon düşürücü yani hastane haricinde tansiyonun normalse bu sefer tansiyon düşmesi göz kararması düşme bayılma yapabilirselam kızlar kontrol vardı bebiş iyi ama benim tansiyon 15/8 alfamet diye ılaç başladı ilaç içen varmı bu süreçte biraz diyeti bozdum şeker de yukseldı o düşcek inşallah son 3 hafta dedi plesanta dan dolayı istirat edıom 15 gün sonra plan yaparız dedi son günler geçmiyor ki...
Çok sağ ol Kayacans. Bebişlerin ikisi de 2 kg, yarın 33 haftamıza geçeceğiz inş. Her sabah bir oh çekiyorum bacacıkları biraz daha güçlendi akciğerleri biraz daha gelişti diye :)
.
Çok güzel olmuş ortasına da bi bebiş konduracak mısın? Kanadın ucuna da nazar boncuğu yapıştırılabilirEveet çok çabuk geçti anlamadım bende bir türlü) birkaç haftaya bebişlerimiz inşallah kucağımızda olacak. Bak teyzesi ben bebişimin süslemelerini yapmaya başladım artık
benimde wbc yüksek cıktı ikidir doktor önemsemedi hamilelikte olur bu değerler dedikızlar günaydın..
dün kan ve idrar tahlili vermiştim ..
wbc değeri 1-4 olması gerekirken 18 çıkmış...
genelde enfeksiyon belirtisi diyor netten okuduğum kadarıyla..
doktora mesaj attım dönüş yapmasını bekliyorum..
bilgisi olan var mı_?
Canım 14/8 yada 14/9 tam emin değilim ve üstü oluyosa acile git. Onun haricinde de bence doktorunla bi görüş bu durumu cidi olabilir olmaya da bilir tabi ama görüşmekte fayda varMerhabalar kızlar. Umarim hepinizin hamileligi sorunsuz geciyordur. Uzun bi suredir takip edemiyordum ama aranizda tansiyonu ara ara cikan var mi? Bi kac kez tansiyonum yukseldi ve bu durum beni korkutuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?