2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
ay bende perşembe gitcem çatı muayenesi nasıl oluyor kesin yapıyormuki bebişin kilosu nasılmışşş

Kizlar merhaba
Dogum cantasi hazirladiniz mi neler koyalim su tek kullanimlik lohusa kulotlari varmis ise yariyor mu alalimmi

Canım ben listem; umarım faydası olur,

HASTAHANE ÇANTASI

15 adet bebek bezi (prima primium care yeni doğan)

3 adet alt açma bezi

3 hastane seti (3 adet set ya da 2 set yanında fazladan zıbın, tulum vs)

Emzik ve emzik kutusu (avent soothie), biberon

Pamuk

Yeni doğan ıslak mendili (her ihtimale karşı)

Ağız mendili

Battaniye

müslin örtü

Ana kucağı

1 çift çorap

Pijama –gecelik takımı

Terlik

4 adet çamaşır, 2 adet atlet

Roll-on (deodorant ve parfüm bebeğe zararlı olabilir)

Eve dönüş kıyafeti

Şu ana kadar bütün testlerin bulunduğu hastane dosyam

Kozmetik çantası (saç fırçası, diş macunu, diş fırçası, nemlendirici, bi kaç basit makyaj malzemesi, toka, makyaj pamuğu,ayna vs)

hiç erken almamışsın benim alalı 2 ay olacak kurdur derim hatta.. daha senin onu bi kaç kez silmen gerekecek. ayrıca git gide halsizleşip düzenleyemeyeceksin

M mmyy4 canım neden kurdurmayacaksın ki, ben herşeyi 28.haftada halletim. Hem çok ağırlaşmada tüm hazırlıklar bitti, hem de mobilya vs havalandı. Bence kurdur ki o yeni kokusu vs gitsin üzerinden. Bir de artık son düzlükteyiz Allah korusun her an herşey olabilir, bu haftalardan sonra onlarla uğraşmak daha tehlikeli...

kızlar ben anne çantalarına baktım haftasonu. sizce bu çanta nasıl ? kullanışlı olur mu ?
Eki Görüntüle 1842991

Canım şahsi fikrim deriden ziyade daha spor bir çanta daha kullanışlı olur, bana küçük gibi geldi. Termos gözü var mı? Daha doğrusu anne çantalarının bir cebi yalıtımlı olanlar var, örneğin biberonu ya da suyu sıcak tutuyor...

meraba arkadaşlar aramızda 5 gün olan bi arkadaşım vardı ve haftasonu doğumunu yaptı çok şoka girdim bi anda suyu boşalmış apar topar iki günlük suni sancıdan sonra dün akşamüstü yavrusunu kucağına aldı normal doğumla hem çok sevindim hemde çok şaşırdım demek ki bu haftalar her an herşey olabilecek bizzat arkadaşımda yaşayarak görmüş oldum

ay bende perşembe gitcem çatı muayenesi nasıl oluyor kesin yapıyormuki bebişin kilosu nasılmışşş

Canım bazı doktorlar yapıyor, bazıları yapmıyor. Bebeğin iriliğine göre yapıyor doktorlar, kiminde rutin uygulama herkese yapıyorlar. Ben sezaryen istediğim için yaptırmayacağım, yani istemezsen doktoruna söylersin tabi normal doğum istiyorsan yapacaktır diye düşünüyorum hatta mutlaka yapsın. Çünkü bazı doktorlar yapmıyorlar annede bebekte çok yıpranıyor...

Kızlar imkanınız varsa mutlaka hamile çekimi yaptırın, başta gereksiz geldi vs sonra bugünlerin geri gelmeyeceğini düşünerek son dakikada ayarladık, inanın hem çekimlerde çok eğlendik. Hem de fotoğraflar çok hoşuma gitti

Eklentiler

• unnamed.webp
    38,2 KB · Görüntüleme: 265
  • unnamed (1).webp
    82,1 KB · Görüntüleme: 273
yok canım termos gözü açıkcası çok markaları nedir de bilmiyorum bebek çantalarında sen nasıl aldın acaba

çok güzelsiniz :)
maşaallah
ben de düşünüyorum ancak son haftalar daha yaklaşsın diye bekliyorudm
36-37 gibi..

bu arada kaç tl ye çekim yapıldı albüm vs var mı içeriği nasıl_?

çok güzelll maşallah ya ben kendimi hiç beğenmiyorum çok şiştim o yüzden yaptırmak istemiyorum

Çatı muayenesi mi yaptı canim?
Korkutarak sezaryene odaklanmani sağlamış olabilir. Ben hiç çatı muayenesi olmadım ilk doğumumda da. Yapmadı devlet Dr lari. Direk normal doğuma aldılar hatta zorladılar :)
Evet ya çatı muayenesi yaptı kokrtum zaten sıktım kendimi biraz ama ben yine devlete gidm en iyisi iki hafta sonra devlete gitmek.devlette kilo boy hiç bişey söylemediği için özele gitmiştim bi de söylemesi ayıp oruç tutup tutamayacağımı sordum içim rahat etmedi bi türlü yani o da tabiki tutamazsın dedi hiç bi şekilde izin vermedi normal doğum zorlar dedi.ay bilemedim ya devlete de gitcm onlarda öyle derse bi düşünürüm şu An karar veremedim annemde sen bakma onlara diyo zaten bebek doğmazsa alırlar sezeryana en baştan belirleme diyo

2600 kilosu 49 cm de boyu var.ben de hiç beklemiyodum hemen yaptı biraz kendimi sıktım ama sorun yok yani.aslında adı çok duyulmuş bi dr ama ben çatı darlığına çok innanamyrm açıkçası bebek çok iri değil sonuçta dr zaten doğadabilir riskli de olabilir diyo.yani çok riskli bi durum yok ben de o zamana normali denemek daha mantıklı geliyo açıkçası ilk doğumum korkmyrm da.sonuçta büyük hastanelerde doğum yapyrz bişey olursa müdahale de ederler allahın izniyle

Çatı için bir doktora daha görün bence o da çatın dar derse sezeryan daha mantıklı olur canım. Çatı önemli
Bide devlete gitcm iki hafta sonra çok riskli gibi de konuşmadı yani kesinlikle olmaz normal doğum falan da demedi biraz keyfi gibi geldi bana o yüzden güvenemedim.ama devlette de kafası büyük demişti bu dr da öyle çok büyük değil dedi.daha önce bi dr um suyu az demişti bu dr da suyu gayet iyi dedi. Valla kime inansam bilemedim artık.hepsi ayrı bi kafada.bu kadar farklılıkta olmaz yani

çok güzelsiniz :)
maşaallah
ben de düşünüyorum ancak son haftalar daha yaklaşsın diye bekliyorudm
36-37 gibi..

bu arada kaç tl ye çekim yapıldı albüm vs var mı içeriği nasıl_?

Canım sadece hamile çekimi 200TL, ben hamile çekimi + doğum+ doğumdan 20 gün sonra yenidoğan çekimlerini de yaptıracağım (o zaman toplam 900TL). Ayrıca 3 tane albüm yaptıracağım tüm çekimler bittiğinde bize, annneannae ve babaanneye albüm fiyatlarını henüz bilmiyorum. Ben 35+4 de yaptırdım. 37 durumuna göre bak istersen çok ağırlaşmadan yaptırmanı tavsiye ederim, bir de çok sıcaklar gelmeden....

Kv Uzaktan demorilize etti yani beni. Evet cnm ben de oyle senn gibi dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…