2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Kızlar ya canım sıkıldı doktordan çıktım şimdi 33+2 bugün, bebeğin boyu 45 cm iyi ama kilosu 2150 gram dedi..az geldi bana sizce nasıl?sizin bebişler kaç kilolarda Allaha şükür herşey yolunda bi sıkıntı yok ama kilosuna takıldım

Canım ben sezaryen olacağım halde, ameliyat dikiş olacak doktorum ertesi sabah duş alabilirsin dedi... Bebeğin yıkanmaması olayı da göbek kordonundan mikrop kapma olayı ile alakalı hastahanede de yıkanmıyor ama yengem eve geldiğimizde bebeğin başını yine göbek kordonuna su değdirmeden vücudunu sabunlu su ile silerek temizlemişti

Maşallah bebiskoya canım çok iyi almış sen kaç aldın 1 haftada 300 u çocuk almis

Canım ben toplam 400 gr almışım bu hafta 300 gr bebek 100 gr da kendime almışım. 36+3 günlüğüz oğlum tamda bu kilo ve boyda doğmuştu 39 haftalikken :))

Canım yıkanmamasının nedeni hem göbek kordonundan mikrop kapmasın, hem de beyaz sıvı ile kaplı oluyor ya onun vücut tarafından vücut ısısını dengelemek için emmesini beklemek gerekiyormuş. Zaten hastahanelerde de yüzünü şöyle bir silip getiriyorlar en fazla başını yıkıyorlar... Şahsi fikrim göbeği düşmeden yıkama zaten doktoru da söyleyecektir, ama şunu yapabilirsin şampuanı ile başını yıkar yine biz bez ya da havlu yardımı ile vücudunu temizleyebilirsin göbek kordonuna su değdirmeden

Bu haftalarda bebekler cok hizli kilo aliyor. Bnce kilosu iyi.

ben dün hazırladım canım. ben de çok bişey koymadım ama bebeğe bir küçük valiz kendime de bir sırt çantası oldu.

Aynen canım benim de küçük valiz bebeğin eşyalarını aldı sadece,tabi ben biraz fazla fazla koydum içim rahat etsin diye. Kendime de sırt çantasına sığar ama sıkışık olmasın diye yine küçük bir valize koydum ama çoğu boş

Canım takılma kilosuna ben 33 de 2200 grdı yaklaşık bence seninki de gayet iyi, çünkü bizimki 49cm di boyu.. Doktor kilosu gayet iyi sadece boyu uzun, sizin bebek ince uzun olacak dedi :) çok takılma kiloya kilolu olması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor ki

Canim ben 33+5te gittigimde 2150 gr di.haftasina gore uygundu ama benim kiz o hafta yaramazlik yapmaya kalkismisti:) doktorum boyle dogarsa zayif demisti ve dikkatli beslen diye uyarmisti.onun disinda haftasina gore normal yani korkma.simdi 36+5teyim canim gecen hafta 2700 du simdi 3 e yaklasmistir diye tahmin ediyorum :) yani hic canini sikma doguma kadar 3 kiloyu asar seninki daha ne olsun :)

Göbeği her zaman kuru tutulmalı. Göbeği düşsün yıka ıslak kuru dikkat etme yine mikrop kapar iltihap yapar orası. Zaten doğduğunda hemen alkollü solüsyon fln tavsiye ediyorlar ama iyi kuruladıktan sonra gerek kalmıyor. Ben sırf para verdim diye bir iki fis kullanmistim

Canım ben toplam 400 gr almışım bu hafta 300 gr bebek 100 gr da kendime almışım. 36+3 günlüğüz oğlum tamda bu kilo ve boyda doğmuştu 39 haftalikken :))
Maşallah allah gönlüne göre versin bu iri olucak insallah

Sıvı kaplı olması ilk gün için önemli hastane bile 1 gün sonra yikio çocuğu ama göbek Kordonu kızımda düşmeden yikmadim 17.gun düştü ve kızım banyo yapmayı sonrasında Hiç sevemedi her banyoda ağlama kusma ben artık banyo günü stres oluodum Bu bebeğimde aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum benim yigenimi eve getr diler hemen yikadilar hemde hergün çocuk sudan çıkmak istemesdi.gobek kordonunu bezle kapatarak yikamislar hep.kafamda deli sorular ya

Benim de 33 de 2.270 boyu da 45 cm di doktorum haftasına uygun kiloda dedi.Bence seninki de normal ve bu sıralar çok çabuk değişkenlik gösterir diyorlar. Bu konularda doktorumuzu dinlemekten yanayım ben.İyi diyorsa iyidir.Kıyas yapmak doğru değil çünkü farklılık gösteriyor

Son düzenleme:
Aynı ağrılar bende de var Dr gittiğimde söyledim çocuk doğum pozisyonu almış ve inebilecegi en aşağı yere inmiş o yüzden bu ağrı ve sancılar dedi.ama acilman yok rahim ağzı kapalı su anda ama bu işler belli olmaz yinede sen sancin olunca Dr git diye uyardi canım

Kizlar dogum cantanizi hazirladiniz mi?
Bn cok fazla sey koymadim ama yine de kucuk valizi doldurdum. Sizde de durum boyle mi?

hazırladım kısmen..
bebeğim için bir tulum süsletip koyacağım bir de kendime bikaç iç çamaşırı felan ekleyeceğim :)
benim bir küçük valiz bir de sırt çantası doldu :)

bebeğim kilo herkeste standart değil ki değişen aralıkta olur..
ayrıca sıkıntı yapma kendine..
sıkıntı olsa dr yediğine içtiğine dikakt et derdi...

aynen canım onun da düşüne kadar bakımının yapılması gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…